Şimdi Ara

----------PARDUS & WİNDOWS KARŞILAŞTIRMASI----------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
19.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-Virüs Programları, Güvenlik Duvarları, Casus yazılım temizleme araçları gibi
    işe yaraması için ücret ödemeniz gereken(Korsan da kullanılabilir) ve Bilgisayar
    önemli ölçüde yavaşlatan yazılımlar sayesinde virüslerden
    biraz kurtulabilirsiniz. Fakat
    bilgisayarında EN İYİ VİRÜS PROGRAMInı bulundurup da virüsler yüzünden
    bilgisayarı çöken çok insan tanıyorum.

# Pardus’ta;

+Virüs diye bir tehlike olmadığı için böyle bir telaşeniz yok.

* Windows’ta;

-Kararlı bir yapı yoktur. Sizin bilgisayarınızı yönetmeniz gerekmez, genelde o
    sizi yönetir.

# Pardus’ta;

+Kararlı yapı vardır. Şayet yine de bir sorun çıkarsa size nasıl yönetilmesi
    gerektiğini söyler fakat yine son sözü size bırakır.

* Windows’ta;

-İnternet üzerinden istediğiniz kadar programı araştırıp bulabilirsiniz. Bazen
    oldukça fazla aramanız gerekse de yine bir yığın program kurarak istediğinize
    yakın bir sistem elde edebilirsiniz.

# Pardus’ta;

+Gereken bütün temel programlar yüklendiği anda gelir. Yine de gerekebilece
    programları tek tıkla kurabilirsiniz.

Windows’ta;

-Korsan kullanım gibi bir avantaj(!) var. Küçük (!) bir riskle (bu risk
    yakalandığınızda 500-3000 YTL arasında bir cezadan ibarettir.) Yok ben bu ris
    göze alamam diyorsanız
    100-500$ gibi bir ücret ödersiniz.

# Pardus’ta;

+Zaten özgür, açık kaynaklı olduğu için ücret ödemenize gerek kalmaz.

* Windows’ta;

-Az çok sağlam ve güvenli bir sistem için yazılımlara da para ödemeniz gerek

# Pardus’ta;

+Programların 99,9’u açık kaynaklı ve ücretsizdir.

* Windows’ta;

-Zırt bırt çöken bilgisayarınızı yeniden yaptırmak (format çekmek diye de
    bilinir.) için 20-40 YTL gibi cüz-i bir ücret ödersiniz.

# Pardus’ta;

+En ufak sorunuzu cevaplamak için can atan insanlar bulabilirsiniz.

* Windows’ta;

-3 ay gibi UZUN(!) bir süre sonra (Bu kullanıcıdan kullanıcıya değişir fakat pek
    bilginiz yoksa yandınız) makineniz hantallaşmaya başlar. Sonradan salyangoz
    kadar hızlı olur.

* Pardus’ta;

+Hız kaybına uğramadan En Hızlı şekilde yolunuza devam edersiniz.

* Windows’ta;

-Dünya hakimiyeti esastır. Bunun için her türlü pisliği yaparlar. (bkz. bugünkü
    durum)

# Pardus’ta;

+Barış ve Kardeşlik amaçlanır. Diğer dağıtımlarla kardeş kardeş yaşanır.

* Windows’ta;

-Alternatif aramak zordur. Sıkıldığınız zaman yandınız.

Pardus’ta;

+Dedik ya kardeştir diye. Bir sürü alternatif var.
    Bu zamana kadar hep Pardus haklı çıktı ama işte geldik can alıcı noktaya;

* Windows’ta;

+Oyunların çoğu oynanabilir.(Çünkü bu oyunlar windows için yazılmıştır.)

# Pardus’ta;-Emulatörler sayesinde bazı oyunlar oynanabilirken Ticari uygulamalarla çok
    fazla oyun oynamak mümkündür. Zaten hepimiz oyun oynayacak yasi coktan gectik öyle degilmi ?

* Windows’ta;

- Para verip windows CD’sini satin almadiysaniz , microsoft size bilgisayarinizi güncel ve güvenli tutma izni bile vermez.

# Pardus’ta;

+ Sisteminiz her daim güvenli ve günceldir. Sistemi Güncellemek icin toplami 10 harf bile tutmayan bir komut bile yeterlidir.

* Windows’ta;

- Sisteminiz cökerse geri dönüsünüz olmaz tüm verilerinizi kaybedersiniz.

# Pardus’ta;

+ Sistem cökmez Sadece bazi kullanici hatalarinda Pardus’unuz acilmaz, acilmasa bile herhangi bir kardes linux dagitimiyla pardus’u eski haline getirebilir verilerinizi yedekleyebilirsiniz…

* Windows’ta;

- Yeni Sürüm Sadece para amacli cikar Bkz: Vista

# Pardus’ta;

+ Yeni sürüm yilda 2-3 kez Sistemin gelismesi ve güzellesmesi icin cikar.

* Windows’ta;

- Donanim CD’leri olmaz’sa driver’leri yüklemeniz zordur. Driver’larin adini bulmak ve onlari internetten aramak gerekir.

# Pardus’ta;

+ Donanimlarinizin %95’i pardus kurulunca otomatik olarak taninir. Driver’larinizin adini ögrenmek icin bir tarafinizi yirtmaniza gerek yok. Default olarak basit bir komutla tüm donanimlarinizin marka ve modellerini listeleyebilirsiniz…

SİZCE KİM GALİP GELDİ

• up
  • ehehe çok komik tek tek cevap yazmak isterdim ama ders çalışmam lazım şunu söyliyeyim şu bahanen beni çok güldürdü.

quote:

Zaten hepimiz oyun oynayacak yasi coktan gectik öyle degilmi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: yildize
    * Windows�ta;

-Kararlı bir yapı yoktur. Sizin bilgisayarınızı yönetmeniz gerekmez, genelde o
    sizi yönetir.

Buna katılmıyorum. Windows NT çekirdeği oldukça sağlam ve kararlı bir çekirdektir. Herhalde aramızdan hiç kimse Dave Cutler'ın bir aptal olduğunu düşünmüyor değil mi?

Ancak sistemin diğer bileşenleri, özellikle IE vb. zerzevatlar sıklıkla sorun çıkarabilmekte. Bunlar kullanılmadığı müddetçe yıllarca sorunsuz bir sistem elde etmek mümkün. Özellikle Windows 2003 Server oldukça sağlam bir sistemdir.

quote:

# Pardus�ta;

+Gereken bütün temel programlar yüklendiği anda gelir. Yine de gerekebilece
    programları tek tıkla kurabilirsiniz.

Buna da katılmıyorum. Pardus'un paket deposu çok zengin bir depo değil. Spesifik bir çok yazılımı bulamıyorsunuz ve Pisi paketi de olmadığı için tek tıkla kurmanız mümkün değil.

quote:

# Pardus�ta;

+Zaten özgür, açık kaynaklı olduğu için ücret ödemenize gerek kalmaz.

Buradaki ifadeden yanlış anlaşılma olabilir. Özgür yazılım veya açık kaynak kodlu yazılım "beleş yazılım" anlamına gelmez. Özgür yazılımlar da pek ala ücretli olabilir. Bu tamamen geliştiricinin bileceği iş. Kimse de "vay efendim özgür yazılımdan para kazanıyor" diyemez. Zira GPL buna izin vermektedir. Bkz: Novell Business Desktop, SuSE Enterprise Server, RedHat Enterprise Linux vs. vs. vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 6 Nisan 2008; 2:08:47 >

• quote:

Zaten hepimiz oyun oynayacak yasi coktan gectik öyle degilmi ?

25 yaşındayım, uluslararası bir şirkette "Senior Software Developer" ünvanıyla çalışıyorum, yakında evleneceğim ama hiçkimse beni F1 99-02 Challenge' ın başından kaldıramaz.

quote:

* Windows�ta;

- Para verip windows CD�sini satin almadiysaniz , microsoft size bilgisayarinizi güncel ve güvenli tutma izni bile vermez.

Bunda bir yanlış göremiyorum. Şöyle düşünün, hangi otomobil markası çalıntı bir otomobili servisine götürdüğünüzde ücretsiz bakım yapar?

quote:

* Windows�ta;

- Sisteminiz cökerse geri dönüsünüz olmaz tüm verilerinizi kaybedersiniz.

2004' e de kadar 7 yıl boyunca teknik servislerde çalıştım. Belki de binlerce bilgisayar geçmiştir elimden. Ama hiçbir zaman Windows çöktü diye bilgilerini kaybeden birisiyle karşılaşmadım. Kendi kendine sivri zekalılık yapıp format atanlar hariç.

quote:

* Windows�ta;

- Donanim CD�leri olmaz�sa driver�leri yüklemeniz zordur. Driver�larin adini bulmak ve onlari internetten aramak gerekir.

# Pardus�ta;

+ Donanimlarinizin %95�i pardus kurulunca otomatik olarak taninir. Driver�larinizin adini ögrenmek icin bir tarafinizi yirtmaniza gerek yok. Default olarak basit bir komutla tüm donanimlarinizin marka ve modellerini listeleyebilirsiniz�

Windows için yazdığınız Linux için de geçerli. Zira dizüstü bilgisayarımın kart okuyucusuyla XD kart okumayı ne Pardus ne de Ubuntu'da başaramadım. Kaldı ki bunun için Internet'te sürücü dahi bulamadım. Keza kızılötesi arabirimi için de aynı şey geçerli.

• Yazı baştan sona pardus penceresinden, windows'un eksilerine Pardus'un artıalrına bakılarak hazırlanmış. Mesela ben Lİnux için yardımn istiyorum ama kimsenin can attığı falan yok. İki işletim sistemini bir arad kurmak isterim ama bana yardım yerine 10.000 sayfadan oluşan link veya adresleri verilir. Barvo çok yardıumcılar ya. Öte yandan windowsu binlerce kez kurdum ama linux ve türevlerinin %85'inde grafik arayüzünü seçmeme rağmen DOS pencersi gibi bir yerde takılıp kaldım. Sorunca kimseden çıt çıkmadı! BU olayları ondan fazla farklı bilgisayrda denedim ve aynı sonuç. Bir ara elimde linuxun tüm türevlerinin kolaksiyonu oluştu en sonudan doldurdum çöpe hepsini..
    Şİmdi bunlar ışığında yardımcı olacak varmı tekrar linuxa heves saralım yoksa burda kuru kuru fanatikliğinimi yapalım...
  • Kim ne derse desin Linux (Pardus) Windows işletim sisteminden kat ve kat üstündür. Tek dezavantajı oyunlardır. Linux kullanırken bilgisayar kullandığımı anlıyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

25 yaşındayım, uluslararası bir şirkette "Senior Software Developer" ünvanıyla çalışıyorum, yakında evleneceğim ama hiçkimse beni F1 99-02 Challenge' ın başından kaldıramaz.

Yengedemi kaldıramaz
  • taraf tutarak hazırlanmış bir yazı.Saçma sapan.
  • ben 2 sinide kullanıyorum
  • arkadaşlar alıntı oldugunu yazmayı unutmusum
    @Challenger hocam kusura bakma
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Yengedemi kaldıramaz

Öhöm, şey yani aslında bir kişi hariç

• quote:

Orjinalden alıntı: lightscribe

Yazı baştan sona pardus penceresinden, windows'un eksilerine Pardus'un artıalrına bakılarak hazırlanmış. Mesela ben Lİnux için yardımn istiyorum ama kimsenin can attığı falan yok. İki işletim sistemini bir arad kurmak isterim ama bana yardım yerine 10.000 sayfadan oluşan link veya adresleri verilir. Barvo çok yardıumcılar ya. Öte yandan windowsu binlerce kez kurdum ama linux ve türevlerinin %85'inde grafik arayüzünü seçmeme rağmen DOS pencersi gibi bir yerde takılıp kaldım. Sorunca kimseden çıt çıkmadı! BU olayları ondan fazla farklı bilgisayrda denedim ve aynı sonuç. Bir ara elimde linuxun tüm türevlerinin kolaksiyonu oluştu en sonudan doldurdum çöpe hepsini..
    Şİmdi bunlar ışığında yardımcı olacak varmı tekrar linuxa heves saralım yoksa burda kuru kuru fanatikliğinimi yapalım...

tamamen katılıyorum bir hevesle pardus yükleyelim dedim önce işletim sistemi kurulum hatası verdi . sonra kurmayı başardım bir kere açıldıktan sonra yine işletim sistemi kurulumm hatası verdi... bu linux fanatikliğine geçebilmemiz için bir bilge sorularımıza cevap versin de bizde parduslanalım... ayrıca sorunumu nette aratınca bzı arkadaşlar bozuk hard disk tanısı koymuşlar... aynı harddiske fat32 xp çatır çatır kuruluyor ve işletim sistemi kurulum hatası falan demiyor...

• çok yanlı yazılmış.biraz gizli fanatik ağzıyla yazılmış hatta:))Challenger birçok noktayı yazmış zaten.Şunu eklemeden geçemeyeceğim.Herşey öncelikle kullanıcıda bitiyor.Forumlara bir göz gezdirin.sizinde kullandığınız sistemlerle ilgili ne tuhaf tuhaf sebeplerden dolayı ne küfürler edilmiştir.Ben oyun manyağı olduğumdan (özür dilerim çok pis M1 kullanırım cod2'de )windows muhakkak bulunur sistemimde (lisanslı Vista).çok uzun zamandır format atmadığım ve bir dünya program yüklü olmasına rağmen ---hatta işlemci+anakart+ram değişikliği bile oldu sistemde--- herhangi bir sorun yaşamıyorum sistemde.
    Linux zaten tanıdık mekan sorun yok.

hülasa diyeceğim kullanıcı sistemin en önemli parçasıdır.Linux'a bile virüs bulaştırabilir.win me ilede senelerce her işini sorunsuz halledebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: farketmez
    win me ilede senelerce her işini sorunsuz halledebilir.

Lütfen "Windows ME" ismi ile "sorunsuz" tanımını aynı cümlede kullanmayın. Hatta mümkünse hiç Windows ME falan demeyin.
  • :)
    win ME en sorunsuz sistem
    seni hiç kırarmıyım
  • linux fanı olduğum halde bu tip kıyaslamaları doğru bulmuyorum farklı gözlüklerden farklı sonuç kullanılabilir. karşılaştır ma yerine linuxun alternetif olarak kullanılabileceği yerler ve ve avantaj ve dez avantaşları yazılabilir.

Pardus evde niye kullanılır ?

öğrenmek için işletim sistemi ile uğraşırken sistem ve genel bilgisayar işleyişi hakkında bir sürü şey öğrenmek için olabilir. evde 15 16 yaşında windowsa her bulduğunu yükleyen bir kardeşiniz varsa bankacılık işlemlerini güvenli yapmak için kullanabilirsiniz.

işyerlerinde nasıl kullanılır.

standart bir iş akışı olarak
    mail yazmak, internet sayfalarında gezmek ve ofis programları ile tablolar yada yazışmalar hazırlıyorsanız 300 400 $ para vermek yerine pardusu tercih edebilirsiniz. eğer bu şirkette sistem yöneticisi iseniz kesinlikle bu şekilde linux kullanmanız sizin lehinize olabilir.

ama yazılım konusunda profesyonel firmalar (adobe,corel v.s.) linux desteği vermedikçe linux windows la mukayese edilemez zira işi yapan windows değil diğer programlar. Şirkette de bunun alternetifi var demek pek mantıklı değil. Ben bile Photoshop Yerine gimp kullanamıyorum herşeyini 0 dan öğrenmeniz lazım.

kısacası linux daha iyi demek için çokerken bir süreçteyiz belki 10 sene sonra yazılım firmaları linux içinde yazılım çıkardığında bu tartışılabilir ama güvenliolması filan şu an insanları çok da enterese etmiyor...

• Düyada %95 kişi windows kullanıyor:S.Kimsede bırakmaz
  • ewet windows üstünlüğü tartışılmaz

----ama kesinlikle pardus diyorum çok memnunun

------- windows tan pardusa gecmekte biraz zorlandım ama

------------ emin olun içine girince windows un ne kadar bayagı oldugunu göreceksiniz

-----------------oyun hastası olan kişiye pardusu tavsiye etmem

---------------------iş yeride ise yaptıgınız işe göre degişir kücük esnafsanız para ödemek verine pardus derim vergi daireleri pardusa geciyor beyanneme vermek için özel program hazırlanmış muhasebeciler araştısın derim

• şu oyunlar pardus'ta çalışsaydı geçerdim
    Gerçekten özellikleri iyiymiş
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.