Şimdi Ara

Parfüm Vücutda Mı Daha Çok Etki Gösterir Kıyafet de Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
12.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ediyorum.Bu konuda bilgisi olna varsa paylaşırsa sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Parfüm Vücuda Mı Yoksa Kıyafete Mi Sıkılır?

Parfüm, kıyafetine veya vücuduna sıkılması konusunda bir kafa karışıklığı mevcuttur. Her iki yöntemin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.

Vücuda Sıkmak

• Vücudun doğal ısısı, parfümün yayılmasına ve daha kalıcı olmasına yardımcı olur.
    • Ten, parfümün keyifli notalarını daha iyi emer ve kişisel bir koku yaratır.
    • Parfümün doğrudan cilde uygulanması, alerjik reaksiyonlar riskini artırabilir.

Kıyafete Sıkmak

• Kıyafetler, parfümün daha uzun süre kalmasını sağlar ve her hareketinde hoş bir koku yayar.
    • Kumaşlar, parfümün notalarını emerek zamanla ortaya çıkarır.
    • Parfümün kıyafete sıkılması, doğrudan cilde uygulanmasından daha az alerjik reaksiyona neden olur.

Hangi Yöntem Daha İyi?

En iyi yöntem, kişisel tercihlere bağlıdır.

• Uzun süreli ve kişisel bir koku tercih ediyorsan, vücuda sıkmalısın.
    • Daha hafif ve yaygın bir koku tercih ediyorsan, kıyafete sıkmalısın.
    • Alerjik reaksiyonlara eğilimin varsa, kıyafete sıkmak daha güvenlidir.

İpuçları

• Parfümü her zaman nabız noktalarına (bilekler, boyun, kulak arkası) sık.
    • Vücuduna sıkıyorsan, önce bir test bölgesinde dene.
    • Kıyafetine sıkıyorsan, leke oluşumunu önlemek için iç kısmına sık.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vucutta tabiki
    parfümün uçucu olduğundan vücüdun sıcak yerlerine sıkılmasıyla etkisini daha iyi gösterir.
    bu yüzden parfüm alırken bileklere sıkılır çünkü orda atar damar yani sıcak kan vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilecerme

vucutta tabiki
    parfümün uçucu olduğundan vücüdun sıcak yerlerine sıkılmasıyla etkisini daha iyi gösterir.
    bu yüzden parfüm alırken bileklere sıkılır çünkü orda atar damar yani sıcak kan vardır

quote:

Orjinalden alıntı: emrecelik

vucutta tabiki

Aynen bu olay..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mark Renton

quote:

vucutta tabiki

Aynen bu olay..

Alıntıları Göster
    tamam en etkin olması için tişort giymeden önce vucuda eşit mi dagıtmak lazım yoksa bazı noktalarda mı toplamak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mark Renton

quote:

vucutta tabiki

Aynen bu olay..

Alıntıları Göster
    hota özellikle parfüm pahalı özel formülse tene sıkılır. çüknü her tende farklı kokar

• quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

tamam en etkin olması için tişort giymeden önce vucuda eşit mi dagıtmak lazım yoksa bazı noktalarda mı toplamak lazım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

boyun kısmına tavsitye ederim çünkü tokalaşıp sarılırken karşıdakinin burnuna yakın bölge orası

• quote:

Orijinalden alıntı: RISC64

quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

boyun kısmına tavsitye ederim çünkü tokalaşıp sarılırken karşıdakinin burnuna yakın bölge orası

Alıntıları Göster
    etki derken kalıcı etki mi vurucu etki mi

herkes kokuyu alsın etrafa saçılsın dersen vücutta özellikle atardamarların geçtiği yerlere.

yok uzun süre kalsın hoş koksun hafif olsun dersen kıyafete.

edp ler cilde sıkılır, edt ler kıyafete bunu unutmayın (bende sallamam gerçi de)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccaparli

herkes kokuyu alsın etrafa saçılsın dersen vücutta özellikle atardamarların geçtiği yerlere.

edp ler cilde sıkılır, edt ler kıyafete bunu unutmayın (bende sallamam gerçi de)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

herkes kokuyu alınca daha mı geçici oluyor sence? atardamarlar sıcak bölgelerdir difuzyon hızını arttırırlar daha çok yayılır bu dogrudur ama daha mı çabuk bitirir acaba parfümü

bu arada erkege edp yok ki 1-2 tane vardır edp.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

herkes kokuyu alınca daha mı geçici oluyor sence? atardamarlar sıcak bölgelerdir difuzyon hızını arttırırlar daha çok yayılır bu dogrudur ama daha mı çabuk bitirir acaba parfümü

bu arada erkege edp yok ki 1-2 tane vardır edp.

Alıntıları Göster
    vücudda dahi iyidir tabi.ama her vücütta aynı derecede güzel kokmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: atav40

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: atav40

dayım parfümcü insanların teninden ten,ne fark gösteriyor o yüzden yanlış parfüm bu arkadaşımınkinden değil diye birsürü insan geliyordu dükkana ama unutmayın kıyafete 1 kereyse vücutta güzel kokarsa vücuda 2 kere sıkmanızı tavisye ederim ama yok değilse kıyafete 3 kere sıkın daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Walter Heisenberg

quote:

Orjinalden alıntı: atav40

dayım parfümcü insanların teninden ten,ne fark gösteriyor o yüzden yanlış parfüm bu arkadaşımınkinden değil diye birsürü insan geliyordu dükkana ama unutmayın kıyafete 1 kereyse vücutta güzel kokarsa vücuda 2 kere sıkmanızı tavisye ederim ama yok değilse kıyafete 3 kere sıkın daha iyi

Alıntıları Göster
    dayıya bir sorsana yurtdışından parfüm geldi ama çok ucucu gibi hissediyoruz. sanki inceltmişler. bunu nerden anlarız bir yerde test yapılıyor mu

• quote:

dayıya bir sorsana yurtdışından parfüm geldi ama çok ucucu gibi hissediyoruz. sanki inceltmişler. bunu nerden anlarız bir yerde test yapılıyor mu

Alıntıları Göster
    el bileklerine ve kulak arkasi daha cok etkili olur
    ama biyerde kiyafette daha etkili diye duymustum,kiyafet pamuklu yunlu..vb oldugu icin kaliciligi daha cok diye okudum,hatta saca sklmali gibi oneriler vardi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gael

el bileklerine ve kulak arkasi daha cok etkili olur
    ama biyerde kiyafette daha etkili diye duymustum,kiyafet pamuklu yunlu..vb oldugu icin kaliciligi daha cok diye okudum,hatta saca sklmali gibi oneriler vardi

Alıntıları Göster
    onların her dedigi yere sıksak parfüm 1-2 ayda biter hemen. en verimli noktalara sıkmak lazım. normalde kaç fıs sıkıyosunuz
  • quote:

onların her dedigi yere sıksak parfüm 1-2 ayda biter hemen. en verimli noktalara sıkmak lazım. normalde kaç fıs sıkıyosunuz

Alıntıları Göster
    boyun ve el bilekleri en idealdir

kızın yüzünü okşarken muthiş bi koku gelmesi onu cezbeder
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Anor~

boyun ve el bilekleri en idealdir

kızın yüzünü okşarken muthiş bi koku gelmesi onu cezbeder

Alıntıları Göster
    Ben geçen Keelly hazell in bi videosunu izlerken mini etek giymişti çorapsiz parfumu eteğinin altina dahi sıkıyordu demek ki güzelim kadın bişey biliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: White1nk

Ben geçen Keelly hazell in bi videosunu izlerken mini etek giymişti çorapsiz parfumu eteğinin altina dahi sıkıyordu demek ki güzelim kadın bişey biliyor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: K@D!R

• quote:

Orijinalden alıntı: kirman

quote:

Orjinalden alıntı: K@D!R

Alıntıları Göster
    celal sana msndede söyledim kardeşim..yine diyorum her parfum herkesın teninde farklı durur söyle bir örnek vereyim iki yaz önce orjinal burberry alıp tatile gittim arkadaşımda dp den bu parfümün açığını almıştı..

Her nedense açık olan parfümü sıktığında 4 5 saat kalıcılık gösteriyordu onda ama ben orjinalini sıktıgımda 1 2 saat maximum dayanıyordu..Eğer parfum tenle birleşirse 1 fıs bile yetiyor bazen..Ten uyumu önemi..Yoksa bi parfüm başkasında süper kokuyorken sizde hiç kokmayabilir yada terside olabilir..

Parfümü boynunuza sıkmanız doğru olanıdır..Atardamarlar sayesınde koku yayılacaktır olay budur..Ama bazı parfümler vardır kıyafete sıkarsın kıyafettede çok kalıcı olur parfümün türüne yapısına göre değişir..

• quote:

Orijinalden alıntı: zerzavatçı

celal sana msndede söyledim kardeşim..yine diyorum her parfum herkesın teninde farklı durur söyle bir örnek vereyim iki yaz önce orjinal burberry alıp tatile gittim arkadaşımda dp den bu parfümün açığını almıştı..

Her nedense açık olan parfümü sıktığında 4 5 saat kalıcılık gösteriyordu onda ama ben orjinalini sıktıgımda 1 2 saat maximum dayanıyordu..Eğer parfum tenle birleşirse 1 fıs bile yetiyor bazen..Ten uyumu önemi..Yoksa bi parfüm başkasında süper kokuyorken sizde hiç kokmayabilir yada terside olabilir..

Parfümü boynunuza sıkmanız doğru olanıdır..Atardamarlar sayesınde koku yayılacaktır olay budur..Ama bazı parfümler vardır kıyafete sıkarsın kıyafettede çok kalıcı olur parfümün türüne yapısına göre değişir..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: canss89

Ben dp den burberry aldım.Onunla ilgili bilgisi olan var mı acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

quote:

Orjinalden alıntı: canss89

Ben dp den burberry aldım.Onunla ilgili bilgisi olan var mı acaba

Alıntıları Göster
    dp burbery çok aşırı derecede kalıcı parfüm kesinlikle

• quote:

dp burbery çok aşırı derecede kalıcı parfüm kesinlikle

Alıntıları Göster
    Bende birşey sorayım, dp'den alınan parfümle orjinalinin çok farkı olur mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.