Şimdi Ara

Parfümler (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
254
Cevap
4
Favori
32.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hafif, kalıcı ve uygun bir parfüm arıyorum.
  • bende amerıkadan gelen parfumler var.

joop-jaguar-ferrari-dıesel-paco rabanne baya var bende hastalık işde ısdeyen olusa 50 lıradan verırım ama parfumler tester
  • quote:

dp gibi taklit parfümler hiçbir zaman orjinal gibi olmuyor, sadece benzer. Parfümden anlayan arkadaşlarınız varsa ucuzcu damgası yiyip rezil olabilirsiniz. Sonuçta parfümle yıkanmıyorsunuz pahalı olsun orjinal alın. Bütçe kalite markalara yetmiyorsa yerlilerden beğenin derim. Genelde freeshoplardan orjinal alırım. Şimdiye kadar kullandıklarım Paco XS, Escape, Issey Miyake, Boss Selection, Jean Paul Gaultier, Givency very irresistible. Hiçbir parfümü 2. kere almam değiştirmeyi seviyorum, öyle benim favorim budur deyip 10 yıl kullandığım parfüm yoktur. Şimdi Givency bitmek üzere yeni bir parfüm almayı düşünüyorum. Çok bilindik kokularla pişti olma ihtimaliniz çok fazla, Aqua di Gio güzel ama kolej çocuklarından tutun yaşlısına kadar her kesimden kullananı ve tavsiye edeni var.

Kenzo kokusundan nefret ederim bence iğrenç ötesi bayan versiyonları da dahil. Ağır baharatlı kokuları sevmem. Çiçek ve meyve kokuları çilek hariç severim. Bunların arasında da kalıcılığı çok iyi bir koku bulamadım şimdiye kadar. Tavsiyeler üzerine aşağıdakileri bir denemek lazım diye düşünüyorum .
    212 men, CK Euphoria, Rochas Men, Burberry Brit, Escada Sentiment, Armani Black Code.

• burayı takip eden var mı bilmiyorum. bana birkaç parfüm tavsiyesi lazım. Malum 4-5 kokudan sonra burun iptal oluyor. Sarışın ve açık tenli sayılırım, çok terlemem, cildim yağlı herhalde saçlarım çabuk yağlanır. 30 yaş üstü ve takım elbise giymeyen birisi olarak gündüz kullanabileceğim kalıcı ama çok ağır olmayan parfüm bakacağım. baharat ve vanilya kokularını sevmem. kenzo demeyin nefret ederim. daha önce kullandıklarımı yazdım. Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: forumnik

burayı takip eden var mı bilmiyorum. bana birkaç parfüm tavsiyesi lazım. Malum 4-5 kokudan sonra burun iptal oluyor. Sarışın ve açık tenli sayılırım, çok terlemem, cildim yağlı herhalde saçlarım çabuk yağlanır. 30 yaş üstü ve takım elbise giymeyen birisi olarak gündüz kullanabileceğim kalıcı ama çok ağır olmayan parfüm bakacağım. baharat ve vanilya kokularını sevmem. kenzo demeyin nefret ederim. daha önce kullandıklarımı yazdım. Teşekkürler.

Abicim bende parfüm almayı düşünüyorum ama bi türlü bulamadım. Ben esmer ve yağsız bi tene sahibim yani senin tam tersin oluyo o yüzden bana ters gelen parfümleri söyliyim sen bi araştır. Givenchy pour homme,bvlgari serisi(açık tenlilerde daha kalıcıymış), christian dior fahrenheit 32,issey miyake( bazı açık tenli kişilerde çok kalıcı),andy warhol, calvin klein eternity, armani code(esmerlerde hiç kalıcı değil açık tenlilerde ise biraz daha kalıcı) bide jil sander.

• ya beyler esmerim kalıcılığın uzun olan ve kokusun cok iyi olan bir parfüm önerirmisiniz :) para önemli değil.nerden alabilirim birde bu var.koku konusunda ise şunları belirteyim çok ama çok hafif olacak karşıdakini acayip bir şekilde etkilemeli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RyanOReilly

ya beyler esmerim kalıcılığın uzun olan ve kokusun cok iyi olan bir parfüm önerirmisiniz :) para önemli değil.nerden alabilirim birde bu var.koku konusunda ise şunları belirteyim çok ama çok hafif olacak karşıdakini acayip bir şekilde etkilemeli.

Hislerime tercüman olmuşsun bende aynı tarz bi parfüm istiyorum ve bende esmerim
  • valla ben bu ten rengine göre kalıcılık olayını pek anlamadım. anladığım şu ki kalıcılık kişiden kişiye değişiyor. Şimdiye kadar kullandığım en kalıcı parfüm CK Escape idi. İssey miyake de kullandım ama ilk 1-2 saat süper sonra hızla kayboluyordu. Son kullandığım Givency idi onu düşünmüyorum. Marka değiştiricem. Bvlgari'ler güzel ama diğerlerine göre 10-20 Euro daha pahalı oluyor. Açıkçası 60Euro dan fazla veremem 100cc için. armani black code yaz kokusu diye biliyorum yani kalıcılığı esmer ya da açık ten farketmiyor. tester sıktım 2-3 saat sonra eser kalmadı. fahrenheit çok klasik ve ağır diye hatırlıyorum. Eternity olabilir. Hep denerim ama hiç almadım.
    Hafif olup etrafı etkileyen bir koku bilmiyorum, genelde ağır kokular etkileyici olur ama ilk 1-2 saat kendiniz rahatsız olabilirsiniz. Genelde herkesin isteği aynı kokusu çok iyi olup çevreyi etkilesin bu hangi marka diye sorsunlar istersiniz ve kalıcılığı uzun olsun. Biraz da şans işi çünkü satınalırken deneme yapıyorsunuz test ettiğiniz ortam zaten karmakarışık parfüm kokuyor, 3-4 taneden sonra hangisi hangisiydi diye sapıtıyorsunuz. Eğer benim gibi havaalanından alıyorsanız fazla vaktiniz de olmuyor. AVMerkezlerindeki parfümerilerde de satış elemanı peşinizi bırakmıyor deneme yapıp satıcıya ben sonra uğrarım gibisinden yalanlar söylemek de rahatsız edici bir durum, sadece ne kadar ucuza aldığımı öğrenmek için direkt fiyat sormuşumdur.

• quote:

valla ben bu ten rengine göre kalıcılık olayını pek anlamadım. anladığım şu ki kalıcılık kişiden kişiye değişiyor. Şimdiye kadar kullandığım en kalıcı parfüm CK Escape idi. İssey miyake de kullandım ama ilk 1-2 saat süper sonra hızla kayboluyordu. Son kullandığım Givency idi onu düşünmüyorum. Marka değiştiricem. Bvlgari'ler güzel ama diğerlerine göre 10-20 Euro daha pahalı oluyor. Açıkçası 60Euro dan fazla veremem 100cc için. armani black code yaz kokusu diye biliyorum yani kalıcılığı esmer ya da açık ten farketmiyor. tester sıktım 2-3 saat sonra eser kalmadı. fahrenheit çok klasik ve ağır diye hatırlıyorum. Eternity olabilir. Hep denerim ama hiç almadım.
    Hafif olup etrafı etkileyen bir koku bilmiyorum, genelde ağır kokular etkileyici olur ama ilk 1-2 saat kendiniz rahatsız olabilirsiniz. Genelde herkesin isteği aynı kokusu çok iyi olup çevreyi etkilesin bu hangi marka diye sorsunlar istersiniz ve kalıcılığı uzun olsun. Biraz da şans işi çünkü satınalırken deneme yapıyorsunuz test ettiğiniz ortam zaten karmakarışık parfüm kokuyor, 3-4 taneden sonra hangisi hangisiydi diye sapıtıyorsunuz. Eğer benim gibi havaalanından alıyorsanız fazla vaktiniz de olmuyor. AVMerkezlerindeki parfümerilerde de satış elemanı peşinizi bırakmıyor deneme yapıp satıcıya ben sonra uğrarım gibisinden yalanlar söylemek de rahatsız edici bir durum, sadece ne kadar ucuza aldığımı öğrenmek için direkt fiyat sormuşumdur.

evet bir sürü parfümü deneyip hiçbişey almadan çıkmak çok rahatsız edici. Free shop larda istediğimiz gibi deneyebiliyomuyuz?

• quote:

evet bir sürü parfümü deneyip hiçbişey almadan çıkmak çok rahatsız edici. Free shop larda istediğimiz gibi deneyebiliyomuyuz?

evet çok rahat denersin hepsinin testeri var reyonlarda. Eğer sormazsanız kimse size karışmaz bile. Fiyatlar vergisiz olduğu için normale göre %25-35 daha ucuz zaten satınalmak amaçlı girdiğin için illa ki 1 tane beğeniyorsun. Tabi şu küçük ayrıntıyı biliyorsunuz freeshoptan alışveriş yapmak için yurtdışı seyahat yapmanız lazım. ya da çıkan bir arkadaşınıza sipariş edeceksiniz. Strawberry fiyatları da nispeten uygun ama nasıl alışveriş yapılıyor denemek lazım.
  • 4. siparişimi verdim strawberryden bekliyorum. Birkaç güne ulaşır elime siparişim. 100ml 212 MEN 78YTL'ye mâl oldu. Aynı fiyata 50ml olanı satılıyor hepsiburada sitesinde...
  • quote:

quote:

evet çok rahat denersin hepsinin testeri var reyonlarda. Eğer sormazsanız kimse size karışmaz bile. Fiyatlar vergisiz olduğu için normale göre %25-35 daha ucuz zaten satınalmak amaçlı girdiğin için illa ki 1 tane beğeniyorsun. Tabi şu küçük ayrıntıyı biliyorsunuz freeshoptan alışveriş yapmak için yurtdışı seyahat yapmanız lazım. ya da çıkan bir arkadaşınıza sipariş edeceksiniz. Strawberry fiyatları da nispeten uygun ama nasıl alışveriş yapılıyor denemek lazım.

Ben seyahat ediyorum zaten. Kdv ve ötv ile tam yüzde 50 oluyo yani free shop ta 100 ytl olan ürün türkiyede en ucuz 150 ytl oluyo. Bi dahaki gidişimde deneyip alıcam bi tane ama hangisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 10 Eylül 2008; 0:34:31 >

• benim taktiğim şöyle :
    - bu forumda olduğu gibi araştırma yaparım tavsiyeler alırım.
    - denemek istediğim parfümleri bir kağıda yazarım. 8-9 taneyi geçmemeli
    - pasaporttan geçtikten sonra vakit varsa kağıttakilerden 4-5 tanesini denerim. hangisi hoşuma gittiyse işaretlerim.
    - denenen parfümlerin kalıcılıklarına bakarım. beğenmediklerimi elerim.
    - karar %80 netleşmiş olur.
    - yurda dönüşte tekrar dener birisini alırım. Türkiyedeki freeshoplar Avrupaya göre 3-5 Euro daha ucuz emin olabilirsiniz.
  • abi hadi bi öneri yapında alayım parfumu :S çok hafif kalıcılıgı uzun bir parfum ve esmerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: esereser

bende amerıkadan gelen parfumler var.

joop-jaguar-ferrari-dıesel-paco rabanne baya var bende hastalık işde ısdeyen olusa 50 lıradan verırım ama parfumler tester

hafif kokulu varsa alabilirim.tam şişe dimi yarım yamalak vermeyesin :D
  • Carolina Herrera - 212 favorim bu.nerden temin edebilirim arkadaşlar?internetten alabilme durumum yok onun için elden alacağım.esereser sendede almayı düşünüyorum hacı
  • quote:

Orjinalden alıntı: RyanOReilly

abi hadi bi öneri yapında alayım parfumu :S çok hafif kalıcılıgı uzun bir parfum ve esmerim.

ben de öyle bir parfüm almak istiyorum yakında yurtdışına çıkıcam çıkmışken bi kaç tane de parfüm almak istiyorum
    önerileriniz lütfenn
    esmerim ve kalıcı hoş kokulu bi parfum istiyorum
    eskiden very valentino kullanırdım çok beğenirdim ve çok memnundum ama artık o da yok :(
    şimdi karar zamanı ama hangisini seçmeli
  • esmerlere armani diyorum ben. armani mania, aqua di gio, armani code bunlara bir bakın. Kalıcılığa bir şey diyemem, deneyip görmeniz lazım.
  • ben esmerim hem de baya bir esmer, armani code kullanıyorum 1 senedir filan gayet memnunum garip bir şekilde inanılmaz uzun süre kalıyor tenimde...
  • Ralph Lauren kullanan var mı? Woman olan çok hoşuma gitti. Acaba man olan nasıl bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.