arkadaşlar yeni corolladaki park brake tam olarak ne işe yarıyor bileniniz varmı?
İlk defa duydum 'brake assist' (fren destek sistemi)'i duymuştum ama 'park brake' i ilk defa duyuyorum.
El freni olmasın
Tam otomatik viteslerdeki P konumundan mı bahsediyorsun? Break Assist den mi bahsediyorsun? El frenindenmi bahsediyorsun ? Park sensöründen mi bahsediyorsun ?
Biraz daha açarsan iyi olur
arkadaşlar brake assist faln değil.normalde el freni çekiliyken sadece onun işareti yanıyor.ama durmaya yakın el frenini çekince kadranda "park brake on" yazıyo.ve bu konumda yeniden kalkış yapılabiliyo(el freni çekikken gazlaynca arkanın basma olayı olmuyo) aracm düz vites belirteym
park brake on = el freni aktif durumda.
quote:
Orjinalden alıntı: 1.6comfort
arkadaşlar brake assist faln değil.normalde el freni çekiliyken sadece onun işareti yanıyor.ama durmaya yakın el frenini çekince kadranda "park brake on" yazıyo.ve bu konumda yeniden kalkış yapılabiliyo(el freni çekikken gazlaynca arkanın basma olayı olmuyo) aracm düz vites belirteym
Yani hareket halinde el freni çekiyorsun
belkide hareket halinde çektiğin için aracın zarar görmemsi için devre dışı bırakıyordur bu yüzden hareket edebiliyorsundur.
tamamen durup el freni çekikken hareket ediyorsa bir sorun vardır.
hayr zaten normal el freninde hareket etmiyo.ama zarar vercek bişey olsa neden "park break on" diye bşi yazsnki..bnce zararlı bişey olsa başka türlü uyarı verirdi?yorumun içn saol
başka 1 konudan bahsediyor arkadaş...
şöyle ki hareket halindeyken el frenini çektiğinde araba savrulmasın ve arka frenlere yük binmesin diye el freni çalışmıyor olabilir...durunca çalışır ki harekete başlıyacağın zamn gene devreden çıkabilir...böyle 1 sistemdir büyük ihtimal...
tmm diyelim ki el frenini güvenlik için devre dışı burakıyor peki bu "park brake" dalgası ne o zaman
quote:
tmm diyelim ki el frenini güvenlik için devre dışı burakıyor peki bu "park brake" dalgası ne o zaman
park brake el freni demek yani bencede uyarı amaçlı ekrana park brake on (el freni aktif) diye bilgi vermiştir.
el freni çekik olduğu halde neden hareket ettiğini belirtmek amaçlıdır yani.
Tabi bunlar varsayım aracı kullanıyor değilim sadece yorum yapıyorum.
Esmerce, hocam gelir gerekli açıklamayı yapar zaten
ama normalde el freni çekikken yazmıyo o yazı vede arabanın kalkışını kısıtlamıyo normal el freni gibi annamadım ya:(
sanırım bu arka park sesörleri ile ilgili birşey.
quote:
ama normalde el freni çekikken yazmıyo o yazı vede arabanın kalkışını kısıtlamıyo normal el freni gibi annamadım ya:(
Bende merak ettim bir ara deneyeyim..
quote:
Orjinalden alıntı: esmerce
quote:
Bende merak ettim bir ara deneyeyim..
dene walla ben çözemedim nedir ne değildir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme