O "F" nedir öyle ya, doğru tespit olduğuna inanıyorum.
Memleketimizin kıymetini bilelim
quote:
Orijinalden alıntı: dranov
quote:
Orijinalden alıntı: bedeneğitimci
quote:
Orijinalden alıntı: dranov
Eski oturduğum binada her şıktan bol bol mevcuttu,çok çektim,çok direndim,çok uyardım.Bunun yüzünden evimi değiştirdim.Ve anladım ki durum heryerde aynı,trafiğin her alanında bu saygısızlık var ne yazık ki.Kırmızıda,ara yoldan caddeye,park halindeyken önünüze atlayan,en ufak kornada elini kaldırarak henüz çözemediğiniz bir dille bağırmaya başlayanların bunlardan ne farkı var.Hiçbirinin insanlara,kurallara saygısı yok..
hocam cidden sadece otopark sıkıntısı yüzünden mi evi taşıdın?
Evet,malesef..Binamızın otoparkı 7 araç alıyordu ama en fazla 4 araç parkediyordu.Evim bir aracın zor geçebileceği dar bir sokakta olduğu için sokağa bırakamıyordum,caddeye bırakıp elimde poşetlerle gece 24:00'da 10 dakika eve yürüyordum.Çok kez tartışma çıktı bu yüzden,ama kimse anlamadı,dinlemedi,tadımız kaçtı.Üstüne çoğu zaman otoparkı olmayan yan binanın araçları işgal ediyordu otoparkı.Bazı geceler kaldırıma parkediyordum,yüküm çok olursa.Bu defa da hanzo damgasını yiyen suçlu ben oldum.Forumda dile getirmiştim pişman oldum.Evimi satılığa çıkardım,ederinden de ucuza verdim taşındım.Şimdi rahatım,kapalı otoparkımız var olmadı cadde müsait yer bol..
kütahyada oturuyorum ama gaziantepliyim gaziantepte ev mimarisi,sağlamlığı v.s. yanında otopark-site sakinleri evin değerini belirleyen unsurlar
en kötü park eden yarışmasında dereceye girmiş
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
Bizim apartumanımızın otoparkında hepsi boll miktarda mevcut...
En sağdaki hatchback midir nedir, sahibi tam dayaklık.
A daki gibi park edenlere lafım. bir kaç kendini bilmez yüzünden sizde hata yapmayın. 2 arabalık yere tek araba koymak, başkalarının hakkını gasp etmektir. kul hakkı almaktır. aracınız, adalet duygunuzdan kıymetli olmamalı. arabasının kapısını öküz gibi açanlarla mücadele etmek lazım. çözüm başkalarının hakkını gasp etmek değildir. *************************************** *************************************** benim oturduğum sokaktada araçlar arasında çok boşluk bırakılıyordu. seviyeli bi uyarı mesajı yazdım exel de. çoğalttım. (1 A4 kağıdından 8 tane mesaj çıkıyordu.) kestim. caddedeki tüm arabaların cam sileceklerine iliştirdim. bunu 1 gece yaptım. eminimki hemen hemen her akşam yada haftada 2 kez böyle cam sileceklerine not braksam dikkat çeker, bi farkındalık yaratırdım. yanlışla mücadele etmek lazım. başka yanlışlar yapmak çözüm değil, aksine başka problemeler demektir. A daki gibi park edenleri kınıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: derememo
A daki gibi park edenlere lafım. bir kaç kendini bilmez yüzünden sizde hata yapmayın. 2 arabalık yere tek araba koymak, başkalarının hakkını gasp etmektir. kul hakkı almaktır. aracınız, adalet duygunuzdan kıymetli olmamalı. arabasının kapısını öküz gibi açanlarla mücadele etmek lazım. çözüm başkalarının hakkını gasp etmek değildir. *************************************** *************************************** benim oturduğum sokaktada araçlar arasında çok boşluk bırakılıyordu. seviyeli bi uyarı mesajı yazdım exel de. çoğalttım. (1 A4 kağıdından 8 tane mesaj çıkıyordu.) kestim. caddedeki tüm arabaların cam sileceklerine iliştirdim. bunu 1 gece yaptım. eminimki hemen hemen her akşam yada haftada 2 kez böyle cam sileceklerine not braksam dikkat çeker, bi farkındalık yaratırdım. yanlışla mücadele etmek lazım. başka yanlışlar yapmak çözüm değil, aksine başka problemeler demektir. A daki gibi park edenleri kınıyorum.
Yok arkadaş boşa uğraşma, uğraştığınla kalırsın, emeğine ve vaktine yazık,
zaten bunu idrak edecek kadar zeka kırıntısına sahip olsalar, bu şekilde park etmezler...
onun yerine çiviyle kaporta üzerine "düzgün parkedin" yazarsan daha etkili olacaktır......
Hiçbiri uymuyor nedense Ama E şıkkı fena da degil
Selamlar,
Kişilerin anlık ruh durumları sürekli değişkenlik gösterdiğinden, çizgilerle, işaretlerle insanlara sınırları anlatmakta güçlükler çekildiğinden, bu durumu aşmanın gayet basit bir yolu var.
En basitinden maç izlemeye giderken, yazlık sitelerde havuzlara girerken turniklere girilmeye zorlanıp sıranın bozulmamasının sağlandığı gibi...
Özellikle bunu apartmanlardaki açık hava otoparklarında kesinlikle uygulamak lazım.
Sürücüyü; "aracın etrafı serbest istediğin gibi parket!" psikolojisinden uzak tutmak gerek.
Daima kaldırıma yanaşıyor hissi verilmeli ki; herkes %100 hatasız bir biçimde aracını parketsin ve de geriye kalanlar da aracını parkedebilsin....
Önerim şudur ki; otoparklara çizgi çizmek yerine bu çizgilerin geldiği merkezlere 15 cm eninde ve 20 cm yüksekliğinde beton ayraçlar dökmek!!!
Bu sayede herkes bir araçlık yere aracını sığdıracak, 2 araçlık yere park edemeyecek, 15 araçlık yere 10 araç sığma sıkıntısı ortadan kalkacaktır.
Beton ayraçların maalesef tek handikapı, gördüğü halde görme engelli gibi davranan kişilere olacaktır!!!
Bir kaç kere araçlarının marşpiyellerini ezip, jantlarını zımparaladıktan sonra buna da alışacaklardır....
Çare yok, tekbirle uslanmayanın hakkı ..........................!
Saygılar
Mr.RyaN
@can bora; Arabayı arkama park etmeleri problem değil bir telefonla çekici gelir. Tekere çivi saplayabilirler veya arabayı da çizebilirler bu doğru ama ben genelde alışveriş merkezlerinde bu şekilde parkettiğim için güvenlik kameraları oluyor, daha sonra başları ağrıyabilir. Sitemde de otoparka koyuyorum aracımı aşağıya fotoğrafını da ekliyorum, park etme kültüründen yoksun birisi değilim ama bu insanlar düzelmemekte ısrar ettikleri sürece böyle parketmeye devam edeceğim. Sitemden görüntü, A-150 benim;
Bizim insanımızda nedense bir tür mazoşistlik var. Kulaklarının çınlaması hoşlarına gidiyor. Trafikte saygısızca gidenler, bir mantık dahilinde olsa da saçma sapan park edenler, kapısını yanındaki aracı düşünmeden caart diye açanlar... Hepsinin kulağı çınlıyor emin olun.
Bu arada başıma gelen bir olayı kısaca anlatayım; Tesadüfen balkondan aşağıya bakıyorum. Bizim yan komşumuz eşiyle beraber aracına bindi. Eşi binerken kapıyı sonuna kadar açtı ve bizi araca değdi, değdi değmesine ama kapı hala açık bir türlü kapatmıyor. Şöför o pozisyonda geri geri gitmeye kalkmaz mı... Sonuç: benim arabanın arka kapısından ve arkasında çizgi/göçük....
Bu olaydan sonra bile yine de düzgün park ederim, kapı açmasını bilmeyen öküzler yüzünden ben de benzer bir duruma düşmek istemem çünkü...
Düzgün parketme alışkanlığının bir "KÜLTÜR" olduğunu düşünüyorum. %90ımızda bu kültür tam olarak yerleşmemiş. Süper, prsynl park eden arkadaşlar var ama bu kişilerin çoğalması lazım...
E SÜPER OLMUŞ bencede park etme bir kültürdür nasıl kendini düşünüyorsan başkalarınıda düşünmen gerekiyor parkla ilgili o kadar sorun varki öncelikle bir foto paylasıp ayrıntılara geçeyim sokak geniş bir sokak ve araç sayısı aşırı fazla olduğu için dik bırakıp daha fazla araç sığdırmak ve trafiği engellememek en mantıklı olay ama adam evinin önüne bırakma hastalığı varsa bu durum kavgaya bile donusebilir binanın sahibinin aracı D ama adam gece bile gelse karşıda boş yerler yada yanında boş yerler olmasına rağmen A B C fotodaki şekilde park ediyor bir pazar sabahı kalktım benim araç C bastım zile geldi çekti muhattap olmadan olayı çözdüm bir gün balkondan izliyorum sabah B aracının olduğu yere bitişik çekmiş adamda ılımlı birisi komşu neden böyle çekiyorsun etraf boş yada sende bizim yanımıza çek diyor D sahibi burası benim binamın önü ben buraya çekerim benim yerim diyor adam komşu yapma BURASI İSTANBUL KİMSENİN YERİ YOK BOŞ BULDUĞUN YERE ÇEK gitsin diyor hayır ben buraya çekicem diyor ama zile bastın zamanda eşşek gibi gelip kenara çekiyor ve aracı D bıraktığı zaman sokak bir nebze daralıyor o riski de göze alıyor tam türünün son örneği bana gelen misafirler falan diyorki nasıl bu adam biri dövmüyormu bunu falan ben çekmiyorum A B C konumlarına alsın binasını başına çalsın zaten o sokaktanda 1ay önce taşındım kurtuldum ama hala aklımda nasıl kara cahil tam sopalıktı bela bulaşmadan taşındım ona şükrediyorum
örnekler devam edecek....
Opel'de park etmiş bende fark ortada..
küçücük bir ilin 50.000 nüfuslu bir ilçesinde parkta sıkıntı oluyorsa allah istanbul da yaşayan arkadaşlarıma sabır versin
Komşum (beyaz Polo) başka bir komşum (siz tahmin edin) yüzünden sabah arabasıyla işe gidemedi...
quote:
Komşum (beyaz Polo) başka bir komşum (siz tahmin edin) yüzünden sabah arabasıyla işe gidemedi...
Tam dayaklık
quote:
Orijinalden alıntı: H.
quote:
Tam dayaklık
şahinin sahibi tam dayaklık ama sanki uğraşsa ikinci resimdekine göre polo çıkar ordan gibime geldi
alışveriş merkezlerinde sıklıkla görülen bir durm,insanın sinirlerini zıplattırmaktan hoşnut oluyorlar galiba