Şimdi Ara

PARK ETME ŞEKLİ=KİŞİLİK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
2
Favori
14.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otoparklı bir siteye taşındık 2-3 gün önce bakalım biz yaşayacazmı gerçi 44 daireye 55 araçlık park yeri var ama , bu birşeyi değiştirmediği de oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

otoparklı bir siteye taşındık 2-3 gün önce bakalım biz yaşayacazmı gerçi 44 daireye 55 araçlık park yeri var ama , bu birşeyi değiştirmediği de oluyor

Hayırlı olsun, güle güle oturun.

Bizim apartman 14 katlı, toplam 28 daire. Sakinlerin 2/3'ünün 2. aracı var, bu da toplam 47 araç ediyor, herkes rahat park edince de yer kalmıyor. Yeraltı otopark da yok, otopark nedeni ile çocuk oyun alanı, kamelya, yürüyüş yolu vb. için yer kalmamış, müteahhit yapmamış.

Çok geç gelirsen resmen ve kelimenin tam anlamıyla "dışarıda kalıyorsun"...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

otoparklı bir siteye taşındık 2-3 gün önce bakalım biz yaşayacazmı gerçi 44 daireye 55 araçlık park yeri var ama , bu birşeyi değiştirmediği de oluyor

Hayırlı olsun, güle güle oturun.

Bizim apartman 14 katlı, toplam 28 daire. Sakinlerin 2/3'ünün 2. aracı var, bu da toplam 47 araç ediyor, herkes rahat park edince de yer kalmıyor. Yeraltı otopark da yok, otopark nedeni ile çocuk oyun alanı, kamelya, yürüyüş yolu vb. için yer kalmamış, müteahhit yapmamış.

Çok geç gelirsen resmen ve kelimenin tam anlamıyla "dışarıda kalıyorsun"...

İşte bu devirde herkes 2 araç sahibi artık bu da otopark bırakmıyor .İnşallah sıkıntı olmaz çünkü bayağı büyük bir otopark alanı var ama bazende sıkışık otoparkları görünce aracın dışarıda kalması daha iyi bile oluyor bence

• quote:

Komşum (beyaz Polo) başka bir komşum (siz tahmin edin) yüzünden sabah arabasıyla işe gidemedi.
    http://img535.imageshack.us/img535/9395/05092011592.jpg[/simage]

http://img855.imageshack.us/img855/3456/05092011591.jpg[/simage]

Taner Bey otoparkınızın yanındaki dershane tanıdık geldi. Eviniz Turgut Özal taraflarında olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: canlion70
    quote:

Komşum (beyaz Polo) başka bir komşum (siz tahmin edin) yüzünden sabah arabasıyla işe gidemedi.

Taner Bey otoparkınızın yanındaki dershane tanıdık geldi. Eviniz Turgut Özal taraflarında olabilir mi?
    Kurttepe Caddesinde oturuyorum, dediğiniz gibi Turgut Özal'ın oralarda ama kuzeyinde.

Bizim burası Teksas gibi, cadde aslında Baraj Gölü üzerindeki uzun köprüye giden bağlantı yolu, yarışçılar ve apaçiler bolca geçiyor burada. Mesela çok sayıda "filmli" (amatör modifiyeli) ŞAHİN, sonra gösterge panosunda tencere büyüklüğünde devir saati takmış PECO 106'lar, arka silecekleri ortalanmış TIPO 2.0 16V'ler. Hız tümsekleri nedeni ile yavaşlayıp öyle geçiyorlar yoksa aracın altı dümdüz kaymak gibi olabiliyor.

Gece saat 03:00 ve 04:00 arasında içmeden gelenler camları indirip mahalleye konser veriyor, Müslüm, Ferdi, Orhan eksik olmuyor, ara sıra da Gökhan Güney. Bir de göle yakın villalarda ikamet eden varlıklı kesim son model araçlarla da buradan geçince, balkonda oturup otomobil fuarına gitmiş kadar oluyorum.

İyi geceler.

Taner Göde

• quote:

quote:

quote:

Kurttepe Caddesinde oturuyorum, dediğiniz gibi Turgut Özal'ın oralarda ama kuzeyinde.

Bizim burası Teksas gibi, cadde aslında Baraj Gölü üzerindeki uzun köprüye giden bağlantı yolu, yarışçılar ve apaçiler bolca geçiyor burada. Mesela çok sayıda "filmli" (amatör modifiyeli) ŞAHİN, sonra gösterge panosunda tencere büyüklüğünde devir saati takmış PECO 106'lar, arka silecekleri ortalanmış TIPO 2.0 16V'ler. Hız tümsekleri nedeni ile yavaşlayıp öyle geçiyorlar yoksa aracın altı dümdüz kaymak gibi olabiliyor.

Gece saat 03:00 ve 04:00 arasında içmeden gelenler camları indirip mahalleye konser veriyor, Müslüm, Ferdi, Orhan eksik olmuyor, ara sıra da Gökhan Güney. Bir de göle yakın villalarda ikamet eden varlıklı kesim son model araçlarla da buradan geçince, balkonda oturup otomobil fuarına gitmiş kadar oluyorum.

İyi geceler.

Taner Göde

Oraları biliyorum. Shell falan var sanırım etrafınızda. Gezmeye giderken ordan fullletirdik. Gündoğdu olabilir yakınlarınızda.

Bizim burasıda pek farklı değil, Gazipaşa Caddesi bilirsiniz otobüs sesinden bıktık artık.

• bizim kapının önüne parkediyorlar. sinirleniyorum. hadi benim kapıma parkettin. eyvallah. bari biraz sık parkedin de 1 araç daha geçsin. 3 araç 3-4 metre mesafelerle park etmişler. aynı şekilde işyeri otoparkı da böyle. gamsızlık ve bencillik had safhada. sırf çok yer bıraktım diye vicdan yapıp tekrar kontağı açıp arayı kapattığım çok olmuştur.

alışveriş merkezinde de 2 aracın gireceği yere tek arça koyan terbiyesizler var. adam 80bin liralık aracını işaretli yere düzgünce parketmiş. yanında 30bin liralık focusu ortaya parkediyor adam. tamam aracı kıymetli de 80bin liralık aracı düzgün parkeden adam hıyar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

bizim kapının önüne parkediyorlar. sinirleniyorum. hadi benim kapıma parkettin. eyvallah. bari biraz sık parkedin de 1 araç daha geçsin. 3 araç 3-4 metre mesafelerle park etmişler. aynı şekilde işyeri otoparkı da böyle. gamsızlık ve bencillik had safhada. sırf çok yer bıraktım diye vicdan yapıp tekrar kontağı açıp arayı kapattığım çok olmuştur.

alışveriş merkezinde de 2 aracın gireceği yere tek arça koyan terbiyesizler var. adam 80bin liralık aracını işaretli yere düzgünce parketmiş. yanında 30bin liralık focusu ortaya parkediyor adam. tamam aracı kıymetli de 80bin liralık aracı düzgün parkeden adam hıyar mı

Adana'da OPTIMUM adında garip biryer açıldı, park etmek için dünyanın çekirdeğine yakın bir yerlere gitmek gerek, yerin 4 kat altı.

Açılmaya yakınken çok heveslenmiş, bol bol gitmeyi düşünmüştüm ama otoparkı insanı buradan NEFRET ETTİRDİ hem de çok kısa bir sürede. Şundan eminim ki DÜZGÜN PARK ETMEK ancak özenli, itinalı, hassas ve titiz insanlarda bulunan biz meziyet, biz özellik hatta bir akli melike! Fakat mesela giyim, görünüş, yaş, tahsil, eğitim ve olası gelir seviyesini tahmin edebildiğim insanlar, aileler, karı-koca çiftler 34 plakalı şirket araçları ile gelip ormanda turiste tecavüz eder gibi araçlarını park etmişler. Yolun ORTASINA aracını bırakıp gidenler bile var! Az önce saydığım meziyetler yeni nesil için unutulması gereken ve şeyler çünkü onlar için artık sadece TÜKET VE YAŞA mantığı var, saygı ve anlayış, hoşgörü ve gelişim gibi değerler, kıymetler yok. Bunlar mesela şişik CV'yle işe girer, şef veya yönetici asistanı olduktan sonra yükselmeyi hiç düşünmezler (2.500 TL civarı maaş), ne uzar ne de kısalırlar, bunlar şişmanlarken bel bölgesinde bağlanan yağ tabakaları gibidirler, 2000 yılından sonra ortaya çıkmaya başladılar, genelde doğum tarihleri 70'lı yıllara denk gelirken 80'li yıllarda doğanları da bu tuzağa çekmeye çalışıyorlar ve ne yazık ki de başarıyorlar.

Maaş sağlam, telefon şirketten, araç şirketten, yakıt derdi yok, tasa yok, parayı bol bol harca, her gün AVM'ye git, FRAYT ÇİKIN ye, kredi kartı yüksek limitli, başkalarının canı cehenneme, TÜKET VE YAŞA! Saygısızlık, saygısızlık, saygısızlık. Bir de "Beyefendi, kusura bakmayın ama sizce böyle park etmeniz doğru mu?" gibi bir uyarıda bulunduğunuzda adam hakarete uğramış gibi hiddetleniyor, sen kimsin ki ona böyle bir soru sorabiliyorsun? Eskiden şirket çalışanları, beyaz yakalılar, satış mümessilleri daha anlayışlıydı, düşünceliydi, şimdi performans değerlendirmesi, müşteri portföyü, satış hacmi, mesailer vb. yukarıdaki meziyetlerin yerini aldı.

Park etme şekli gerçekten kişiliği yansıtıyor. Düzgün ve nizami park etmek bizler için ne kadar önemli ise bu tipler için de çöpü kapının önüne koymak kadar önemsiz.

İyi geceler.

Taner Göde

• Rafikte ettigim kufurlerin %30-40 inin sebebi a ve e, hergun en az 2 ser kez aniyorum arkadaslari...

Gecenlerde cook uzun zamandan beri ilk kez c cikti karsima, arabaya sag kapidan bindirtti beni, feci ayar oldum, kafaya koydum boydan boya basicam anahtari, hatta elime bile aldim, cikargen boydan boya cizicem, sonra dedim "ulan almis yeni kasa transporteri, park edisten de belli ego olmus 1500, simdi sahibi 40 yas ustudur, kalp felan vurur cizigi gorunce, sebebi olmayayim", soyle agzimi bir guzel doldurdum en special kufurlerimle, cikarkende herkesin duyacagi sekilde ettim bir guzel, rahatladim
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

Rafikte ettigim kufurlerin %30-40 inin sebebi a ve e, hergun en az 2 ser kez aniyorum arkadaslari...

Gecenlerde cook uzun zamandan beri ilk kez c cikti karsima, arabaya sag kapidan bindirtti beni, feci ayar oldum, kafaya koydum boydan boya basicam anahtari, hatta elime bile aldim, cikargen boydan boya cizicem, sonra dedim "ulan almis yeni kasa transporteri, park edisten de belli ego olmus 1500, simdi sahibi 40 yas ustudur, kalp felan vurur cizigi gorunce, sebebi olmayayim", soyle agzimi bir guzel doldurdum en special kufurlerimle, cikarkende herkesin duyacagi sekilde ettim bir guzel, rahatladim

İnsanlara ait olan herşey gibi küfür de bir sanattır.

Ben de ara sıra bildiğim küfürlerin envanterini çıkartıyorum. Bunun için sabah ve akşam trafiği ile AVM otoparkları çok iyi bir alıştırma yeri ve zamanı oluyor. Yanımda beni çok iyi tanımayanlar olduğunda da onlara sadece hangi küfürleri bildiğimi öğrenmek için saydığımı ve herhangi birine kasten küfür etmediğimi söylüyorum. Ayrıca küfür cebri şiddetin emniyet valfi şeklinde sözel dışavurumudur.

- Önce bazı yük (at, eşek, merkep, katır), et (dana, sığır, inek), ve kaba (ayı, öküz, aygır) hayvanların baba ve oğul ilişkisini irdelerim.
    - Sonra toplumda şiddetle reddedilen mesleklerden, yaptığını kimsenin açık açık söylemeye cesaret edemeyeceği mesleklere geçerim.
    - Daha sonra ise, ciddi durumlarda, toplumda insanların birbirlerine taktığı etiketlerin olumsuz olanların en en en olumsuzlarını sıralarım.
    - Bu da yetmedi ise, TEM'de önüme makas kıran yol farelerine, üroloji ve bevliye ana bilim dalında kullanılan sözlerin argosuna başvururum.

Tabi küfür hoş birşey değildir. Ne söylemesi, ne de duyulması. Bu nedenle ne söylemek için, ne de duymak için azami dikkat, özen ve itina göstermeye çalışırım. Yayalara yol veririm, sinyali ve şeridi ihmal etmem, mesafe bırakır, gereksiz korna ve selektörden çekinirim. Küfür gerçekten iyi birşey değildir ama inanılmaması fakat onsuz da kalınmaması gereken fal gibidir;

Küfürü iyi bil ama mümkün olduğu kadar kullanma.

Saygılarımla,

Taner Göde

• Bizimde beyinden yoksun komsarimiz var.

Herkesin en az 1 yeri olduğu için tek aracı olanların park sıkıntısı yok. Ama insanların İkinci üçüncü araçlar biraz sıkıntı yaratıyor.

Benim otopark bölümümde sorun yok fakat diğer bölümlerde sorunlar var. İnsanlarin rahat manevra yapamadığını cok gördüm.

Bunun üzerine karar alındı. İkinci aracı şirket arabası olanlar araçlarını site dısına parkedecek.

Maasallah otoparkın %60ı 16 %40ı 34!
    Birde şirket arabası olduğu için adamların nasıl parkettigini görseniz kafayı yersiniz.
    Hem fazladan bir yer kullanıyor hemde iki araçlık yer işgal ediyor!

Yani toplamda iki araca 3 araçlık yer kullanan insan sayısı hayli fazla. Bir iki tanesine güzel notlar yazdım vede camlarına ilistirdim.
    1-2 ay düzelir gibi oldular ama sonra öküz yine öküz.

Bu sebeplere en azından ikinci aracı şirket aracı olanlar 3-4 ay sonra dışarı parkedecek. Yada kendi hususi arabasını dışarı koyacak, şirket aracını içeri alacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 8 Eylül 2011; 23:54:53 >

• Sevgili Taner abi,

Park konusunda fazlaca hassas bir insanim, sunu samimiyetle soyleyebilirim ki, herhangi bir yere par ettigimde(o sirada park yeri dolu olsun bos olsun hoc onemli degil) aractan iner soyle bir bakar ve birazcik yamukluk gorsem "ulan simdi arkamizdan soverler, dur su araci duzelteyim de bi musluman daha park etsin" diye hayiflanir ve araci duzeltirim. Tabi insan ayni saygiyi karsisindakinden de bekliyor, ama nerdee.
    bu arada kufur etme seklimiz inan ki cok ama cok farkli, aslinda bu da bir yerde kisilik gostergesi. Sen bir duzen, algoritmik bir yapida kufur ederken, ben tamamiyle dogaclamayi seciyorum. Bu da senin duzenli-derli toplu bir insan, benimse daginik-spontane yasayan bir insan olduguma delalet
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

bizim kapının önüne parkediyorlar. sinirleniyorum. hadi benim kapıma parkettin. eyvallah. bari biraz sık parkedin de 1 araç daha geçsin. 3 araç 3-4 metre mesafelerle park etmişler. aynı şekilde işyeri otoparkı da böyle. gamsızlık ve bencillik had safhada. sırf çok yer bıraktım diye vicdan yapıp tekrar kontağı açıp arayı kapattığım çok olmuştur.

Adana'da OPTIMUM adında garip biryer açıldı, park etmek için dünyanın çekirdeğine yakın bir yerlere gitmek gerek, yerin 4 kat altı.

Açılmaya yakınken çok heveslenmiş, bol bol gitmeyi düşünmüştüm ama otoparkı insanı buradan NEFRET ETTİRDİ hem de çok kısa bir sürede. Şundan eminim ki DÜZGÜN PARK ETMEK ancak özenli, itinalı, hassas ve titiz insanlarda bulunan biz meziyet, biz özellik hatta bir akli melike! Fakat mesela giyim, görünüş, yaş, tahsil, eğitim ve olası gelir seviyesini tahmin edebildiğim insanlar, aileler, karı-koca çiftler 34 plakalı şirket araçları ile gelip ormanda turiste tecavüz eder gibi araçlarını park etmişler. Yolun ORTASINA aracını bırakıp gidenler bile var! Az önce saydığım meziyetler yeni nesil için unutulması gereken ve şeyler çünkü onlar için artık sadece TÜKET VE YAŞA mantığı var, saygı ve anlayış, hoşgörü ve gelişim gibi değerler, kıymetler yok. Bunlar mesela şişik CV'yle işe girer, şef veya yönetici asistanı olduktan sonra yükselmeyi hiç düşünmezler (2.500 TL civarı maaş), ne uzar ne de kısalırlar, bunlar şişmanlarken bel bölgesinde bağlanan yağ tabakaları gibidirler, 2000 yılından sonra ortaya çıkmaya başladılar, genelde doğum tarihleri 70'lı yıllara denk gelirken 80'li yıllarda doğanları da bu tuzağa çekmeye çalışıyorlar ve ne yazık ki de başarıyorlar.

Maaş sağlam, telefon şirketten, araç şirketten, yakıt derdi yok, tasa yok, parayı bol bol harca, her gün AVM'ye git, FRAYT ÇİKIN ye, kredi kartı yüksek limitli, başkalarının canı cehenneme, TÜKET VE YAŞA! Saygısızlık, saygısızlık, saygısızlık. Bir de "Beyefendi, kusura bakmayın ama sizce böyle park etmeniz doğru mu?" gibi bir uyarıda bulunduğunuzda adam hakarete uğramış gibi hiddetleniyor, sen kimsin ki ona böyle bir soru sorabiliyorsun? Eskiden şirket çalışanları, beyaz yakalılar, satış mümessilleri daha anlayışlıydı, düşünceliydi, şimdi performans değerlendirmesi, müşteri portföyü, satış hacmi, mesailer vb. yukarıdaki meziyetlerin yerini aldı.

Park etme şekli gerçekten kişiliği yansıtıyor. Düzgün ve nizami park etmek bizler için ne kadar önemli ise bu tipler için de çöpü kapının önüne koymak kadar önemsiz.

İyi geceler.

Taner Göde

Taner Bey bizde o Optimum denen kalas yere maalesef media markt ucuzluklari yuzunden Ilk Gununde gittik. Tabii girmemizle berbaber ezilme.tehlikesi gecirdik. Aracimizi park etmek icin zor da olsa yer bulduk. Media markt a gittik, cok yogunluluktan dolayi musteri almiyoruz dediler.

Hadii neyse donelim bari dedik. Insanlar sanki bedava almis lcd tv ler led tv ler bilgisayarlar havada ucusuyor. Otoparka zor indik.

Araca bindik, biz cikisi normal.yoldan takip ediyoruz. Masallah trafikte kopru trafigi. Bazi uyaniklik eden afedersiniz ama okuz bir bayan yandan cikmaya calisirken Fiestasinin aynasini kirmayi basardi. Icindekiler kirani ariyor her arabayi durduruyor. Suc sende kardesim.

Cikisada bi yokus koymuslar ondeki araba durunca kaldirmak da arkanda 5 mt geride araba olunca iskence. Zaten millet o kapali yerde eli kornada bekliyorlar.

• bende bununla alkalı ama biraz farklı bakış açısı getirmek istiyorum.
    müslüman olduğunu iddia eden adam, kul hakkına riayet eder.
    bu öyle ulvi bir kavramdırki.
    insanın elini kolunu bağlar.
    hayatının her dakikasında kendisine dikkat etmesini sağlar.
    uyurken bile dikkat eder kendine.
    müslüman olduğunu iddia eden, ama park ederken itina göstermeyen adamın müslümanlığındanda, imanındanda şüphe duyarım ben.
    benim gibi beynamaz birisinin müslümanlık hakkında yazı yazması ne kadar doğru tartışılır,
    ama müslümanın kula hakkına riayet etmesi gerektiği tartışılmaz bir gerçektir.
    bu çok önemli kuralı ihlal etmeninde müslümanlıkla bağdaşmayacağı bir gerçektir.
    insan olan insan hakkına, müslüman olan kul hakkına riayet etsin.
    siz hangi kavramı kendinize yakın bulursunuz bilmem ama, bu iki kavram çok önemli.
    basit bir park etme mevzusunun ucu, kişilikten tutunda, işte buralara kadar dayanır.

• E şıkkı süper olmuş :)) Böyle park edenlerin de hiçbir bahanesi olamaz; ister bayan olsun, ister acemi olsun, ister arabayı yeni almış olsun, ister şirket aracı olsun vs...

Trafikte saygılı olmak ne kadar önemliyse park ederken de saygılı olmak çok önemlidir; ben acemi olduğum zamanlar da bile düzgün park ediyordum, kimsenin yerini işgal etmiyordum.
  • quote:

PARK ETME ŞEKLİ=KİŞİLİK

sizin karşı apartmana hasta oldum resmen...yöneticisine saygılarımı sunmayı bir borç bilirim. bir kaç ufak noktayı göz önünde bulundurmazsak askeri düzende gibi masallah, sizede öyle bir yönetici lazım bence

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

PARK ETME ŞEKLİ=KİŞİLİK

sizin karşı apartmana hasta oldum resmen...yöneticisine saygılarımı sunmayı bir borç bilirim. bir kaç ufak noktayı göz önünde bulundurmazsak askeri düzende gibi masallah, sizede öyle bir yönetici lazım bence

Karşı apartman ve onun yanındaki apartman 10 yıldan eski, bu nedenle oturmuş bir düzen var.

Bizim apartmanda halen "emekli albay" havası esiyor, bu nedenle otopark "kafana göre" kullanılyor, halbuki apartmanımızda Cumhuriyet Savcısı ve Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi de var ama traktörü ile gelen çiftçi ve modifiyeli Civic ile gelen mobilyacı da var. Biraz zaman alacak sanırım.

Kavga, sataşma ve itişme olmadan bazı düzenlemeler ortaya çıkmıyor.

Sabır, sabır, sabır.

Saygılarımla,

Taner Göde

SATILIK HİÇ KULLANILMAMIŞ SONY SLV-X317 PAL-SECAM-NTSC PROFESYONEL VIDEO
    http://forum.donanimhaber.com/m_52518252/tm.htm

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyi geceler.

Taner Göde

Oraları biliyorum. Shell falan var sanırım etrafınızda. Gezmeye giderken ordan fullletirdik. Gündoğdu olabilir yakınlarınızda.

Bizim burasıda pek farklı değil, Gazipaşa Caddesi bilirsiniz otobüs sesinden bıktık artık.

Bilirim buraları.Buradaki apartmanlarda oturanların 2.arabaları oldukça çoktur.Zamanında bende buralardaydım.Erken gelinmesse dışarıya çok park ettik.Zaten içeriye par etmek işkenceydi.Sabahalrı çok komşu ziline bastık aracını çekmesi için aynen Taner Gödede olduğu gibi.Bu okulda Özel Burç Mehmet öge ilköğretim okulu.biraz değişmiş

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.