az önce ofisten dışarı çıktım, 5 aylık arabamın sol ön arka ve sağ arka kapısını komple çizmişler şeref yoksunları
bilerek yapıldığı belli, çünkü düz bir hat üzerinde çizilmiş
araba siyah olduğundan sırıtıyor fazlaca
derin çizmiş şeref yoksunu
şimdi bunu yapanı yakalasan ya da o sırada tesadüfen görsen katil olmaz mısın ?
geçen gün bizim bir arkadaş anlattı, bir bayanın arabasına herifler açık saçık küfür yazmışlar komple kapısına çiviyle
eh ben bunu yapanı, bana veya bir başkasının arabasına eşşek sudan gelinceye kadar dövmezsem bana da kerem demesinler
sıkıldım, yazıyım istedim, gözümüz gibi baktığımız arabalarımıza hiç sebep yokken böyle şeyler yapanların Allah hakkını versin
kaza yaparsın, kendin kaldırıma sürtersin o ayrı, kendin yapmışındır ama bu insanı çok sinirlendiriyor
bu arada bu çizikler için neler yapılabilir ? pasta cila işe yaramaz çünkü derin
ya rötuş olacak ki o da sırıtır biraz ya da komple boya
birde bu anadolu sigorta nın mini onarım imkanı var auto king yapıyormuş , Allahtan kasko anadolu sigorta
bilgisi olan var mı arkadaşlar ?
Auto King'i ben de duydum. Mutlaka sor onlara. Belirli büyüklüğe kadar olan hasarları kaskoyu bozmadan yapıyorlar.
evet ekleme yapayım
auto king de ücretsiz yaptırdığın gibi hasarsızlığın da kaybolmuyor
en mantıklısı bu gibi
Bu konuda verebiliceğim çok çarpıcı bi örnek var ;
Muhasebecimizin arabası gece evinin önünde ( Araç Vectra 2005 1.6 Elegance ) tavan ve kaputa çizilerek değil kazınarak yazı yazılnmasıdır.
Ağıza alınmıyıcak şeyler yazmışlar , boya bile kurtarmaz diye tavan ve kaput değişmek zorunda kaldı , arabayı aynı yere bırakıp 1 hafta her gece tüfekle beklediler ama gelen giden olmadı.
Ve diğer bi örnek; babamın eski ortagının alman plaka e46 330ci sinin sol çamurlugunu tekme ile haşat edip sol tarafı boydan boya çizmişlerdi ( antalyada ).
Sadece şeref.iz demek yeterli değil ama burası bunu gerektürüyor şuan , saygılar.
bizim apartmanın garajı oldukça büyük 17 daire olmasına karşın 30 arabalık rahat yer var... 2 arabası olan tek bir aile var diğerlerinin 1 arabası var... bizde 3 araba var birisi lada samara onu dışarıda bırakıyoruz (lada işçilerin kullandığı araç ama bazen kötü havalarda işçiler eve gittiği için ladayı babam getiriyor bize)
neyse olay şöyle başladı geçen sene kış babam ladayı getirdi bende astra gsi vardı babamda ise merso 97 e200 komp var... ladayı dışarı bıraktık görgüsüzlük olmasın diye aslında içeride koyabilirdik çünkü oldukça geniş bir garaj var... neyse babamın arabasının lastiğine saplı bir bıçak bulduk sabah ve sol ön kapı kulpunun yanında X çizilmişti... yakalayamayız dedim yapanı ama bir polis cağırdık ve sonuçta beyinsizin evladı bizim binadaki bi velet cıktı ve bıcağı cıkaramamış gerizekalı çünkü lastik inince jant yere oturmuş ve bıçağı sıkıştırmış yerle ve ayrıca bıçağı tam lastiğin yerle teması olan yerden sokmuştu....
neyse kanıtlandı olay babam polise vermedi ailesi yalvardıda... aynısını yapmak içimden çok geçti ama yapamadım...
ve sonuçta nazik bir biçimde apartmandan taşınmasını istedik ve taşındılar zaten yüzleride kalmamıştı... ben 22 yaşımdaydım o zaman cocuk ise 17 yaşında idi...
şimdi ben bu cocuğa neyapmalıydım?
dövsemiydim evet dövsem hem rahatlar hemde hak ettiğini vermiş olurdum...
peki aynısının daha beterini babasının arabasınamı yapsaydım? hayır yapamazdım çünkü evladı yüzünden babasının emeğine zarar vermek olmazdı yapsaydım 1 hafta rahatlardım ama sonra vicdan azabından cidden çok kötü olurdum...
çocuğu dövmek en iyisi idi ama annesi eve ziyarete geldi ve cocuğunun şizofreni olduğunu ve aşşırı derecede ilerlermiş olduğunu anlatınca ve kadınında canını yakmak olacağı için çocuğuna zarar vermedim...
hala düşünürüm bazen ya dövseydim ya bende aynı .oku yeseydim diye...
bilmiyorum ne olurdu... ama emin olduğum bir şey var siz belaya bulaşmasanız bile bela sizi bulabiliyor... belaya karşılık vermek insanı rahatlata bilir ama karşılık vermemekte bazen ileri zamanda sizi daha cok üzüle bileceğiniz düşüncelerden koruyor...
boss abimize (benden oldukça yaşı büyük) geçmiş olsun diyorum dediği gibi ölmüşe ve olmuşa care yok sadece allah nasıl biliyorsa öyle yapsın demekten fazlasınıda yapamıyoruz ...
Bzim arabayı da sürekli çiziorlar ben de sürekli sövüorm allah günah yazmaz inşalla...
quote:
Orjinalden alıntı: boss71
valla tamamen kıllığına çizilmiş, ne kimseyle husumetim var ne başka birşey
zaten evin orada değil ofisin mahallinde oldu, yani evimin olduğu yerde bu tip şeyler olmaz herkes tanır birbirini
olmuşla ölmüşe çare olmaz, bir tarafa giren şemsiye açılmaz malum
olan oldu
şimdi çözümler şöyle
- yetkili serviste rötuş ki yakından belli olur deniyor - yetkili serviste 3 kapı komple boya ki tutarı tahminen 650 mio kasko ödüyor ama %40 hasarsızlık %15 e düşüyor seneye
yetkili servis olayına girersen boya / paslanmazlık garantin yanmıyor
diğer çözüm
küçükyalı'da auto king e gidiyorsun, anadolu sigorta kasko poliçen varsa, 5 kuruş almadan yapıyorlar ama rötuş değil, mini boya onarımı olarak yapıyorlar, 1 yıl garantili ve belli olmuyor onarım olduğu
yani rötuştan daha iyi
ama, boyanan o parçalar ile ilgili olası bir boya probleminde, servise gidersen o parçalar garanti dışında kalıyor
en son olasılık
tekrar çizilebilir olduğundan elletmiyorsun böylece çizik gören bir daha çizmiyor büyük ihtimal ama arabayı her yıkattığında gözünü alıyor o çizikler zebra gibi
gel de çık işin içinden
kasko dan yapsam garanti devam ediyor, ama seneye 250-300 mio fazla prim öderim
auto king e gitsem 0 maliyet ama o parçalarda garanti gidiyor
ama bir de şu var, o kapılardaki boya garantisi gitse, o kapılardan bir sorun çıksa boya ile ilgili biliyorum ki 3 kapı boya işi 650 mio tutuyor yani Allah korusun birşey olsa çıkacak para belli, o zamanda kasko devreye girer zaten
siz olsanız ne yaparsınız ?
hiç elletmemek de bir çözüm ama 5 aylık araba daha yazın baharın keyfini çıkarmadan çizikli çuzuklu içim almıyor
Büyük marketlerde TurtleWax'ın renkli cilalarını gördüm. Aracının rengine uygun bir renkte satın alıyorsun beraberinde de bir adet renkli mum var. Bu mum çizikleri tamir etmek içinmiş. Bir işe yarıyor mu bilmiyorum. Ama eskiden bir tanıdığım ford taunus arabasını pazar'a götürmeden önce yine TurtleWax'ın renkli cilalarından sürmüştü. O zamanlar çizik giderici mum falan da yoktu. çok iyi sonuç aldı, araba harika parlıyordu. Hemen istediği fiyattan satmıştı arabayı. Her gören mutlaka pazarlığa girişiyor demişti. Ben olsam bunu bir düşünürdüm.
quote:
Orjinalden alıntı: Slazer
bizim apartmanın garajı oldukça büyük 17 daire olmasına karşın 30 arabalık rahat yer var... 2 arabası olan tek bir aile var diğerlerinin 1 arabası var... bizde 3 araba var birisi lada samara onu dışarıda bırakıyoruz (lada işçilerin kullandığı araç ama bazen kötü havalarda işçiler eve gittiği için ladayı babam getiriyor bize)
neyse olay şöyle başladı geçen sene kış babam ladayı getirdi bende astra gsi vardı babamda ise merso 97 e200 komp var... ladayı dışarı bıraktık görgüsüzlük olmasın diye aslında içeride koyabilirdik çünkü oldukça geniş bir garaj var... neyse babamın arabasının lastiğine saplı bir bıçak bulduk sabah ve sol ön kapı kulpunun yanında X çizilmişti... yakalayamayız dedim yapanı ama bir polis cağırdık ve sonuçta beyinsizin evladı bizim binadaki bi velet cıktı ve bıcağı cıkaramamış gerizekalı çünkü lastik inince jant yere oturmuş ve bıçağı sıkıştırmış yerle ve ayrıca bıçağı tam lastiğin yerle teması olan yerden sokmuştu....
neyse kanıtlandı olay babam polise vermedi ailesi yalvardıda... aynısını yapmak içimden çok geçti ama yapamadım...
ve sonuçta nazik bir biçimde apartmandan taşınmasını istedik ve taşındılar zaten yüzleride kalmamıştı... ben 22 yaşımdaydım o zaman cocuk ise 17 yaşında idi...
peki aynısının daha beterini babasının arabasınamı yapsaydım? hayır yapamazdım çünkü evladı yüzünden babasının emeğine zarar vermek olmazdı yapsaydım 1 hafta rahatlardım ama sonra vicdan azabından cidden çok kötü olurdum...
çocuğu dövmek en iyisi idi ama annesi eve ziyarete geldi ve cocuğunun şizofreni olduğunu ve aşşırı derecede ilerlermiş olduğunu anlatınca ve kadınında canını yakmak olacağı için çocuğuna zarar vermedim...
bilmiyorum ne olurdu... ama emin olduğum bir şey var siz belaya bulaşmasanız bile bela sizi bulabiliyor... belaya karşılık vermek insanı rahatlata bilir ama karşılık vermemekte bazen ileri zamanda sizi daha cok üzüle bileceğiniz düşüncelerden koruyor...
boss abimize (benden oldukça yaşı büyük) geçmiş olsun diyorum dediği gibi ölmüşe ve olmuşa care yok sadece allah nasıl biliyorsa öyle yapsın demekten fazlasınıda yapamıyoruz ...
evet Slazer, değişik yönden yaklaşmıssın, anlattığın olay gerçekten ilginç
size de geçmiş olsun
neyse kasko ile araştırdım, masraf araç değerinin yüzde 5 inden az olduğundan seneye hasarsızlıktan 30-40 mio kaybedecem, çok önemli değil
auto king de iyi çözüm ama ben elimden geldiğince servis e götürmek isterim neticede garantisi var, işçilik daha iyi ve bugün yarın satarken alan adama faturayı dayarsın serviste boyattığını söylersin, bir çeşit referanstır
herhalde seneye prime gelecek 30-40 mio luk miktarı sineye çekip yetkili servise vereceğim kaskodan
yahu arabayı aldığımın ikinci gün kapısına kocaman bir taş atıp çökerttiler, 10 gün sonra sol tarafı boydan boya çizdiler nasıl sinir oldum anlatamam. bunu kim yapar niye yapar bilmiyorum anlayamıyorum. o kadar çok üzüldüm ki geceleri rüyalarımda görüyorum. bu dünyada hesap soramadık belki ama birde bunun öbür tarafı var, elbette bunların hesabı sorulacak. dünya malı dünyada kalır deyip teselli oluyorum.
adanada, arkadaşımın (koyu yeşil) arabasına; hertarafını komple çizdikten sonra kaputuna, "mavi daha yakışır" yazmışlardı.
sonra aracı komple boyattı ama maviye değil.
Bunu yapanlar insan olamaz . Geçen sene beşiktaş barbaros caddesinde görmüştüm gece iyi giyimli bir adam arabasıyla sokağa giremeyince arabadan inip park etmis siyah Mercedes S320'nin sağ tarafını elindeki anahtarla boydan boya çizip arabasına binip gitmişti. Bir diğeride geçen sene eve giderken gördüm 3-4 kişilik bir arkadaş grubu yürürken 0 vectranın arka kapıya bir tanesi tekmeyi geçirdi kapıyı haşat etti. Onun dışında yazın havalandırmaya yumurta atanlarımı istersiniz (alk komşum tarafından başıma geldi) arabanın üzerine çöpünü atanlarmı.. Bir sürü arıza var maalesef :(
Sopa ile dövmek gerek böyle çizenleri, sonra yatıracan yere onların kıçını çizeceksin falçata ile !
yapacağın şey ,bi rötüş boyası alacaksın,sonra çizikleri komple rötuşlayacaksın,sonra kalın etkili bir pasta cila alacaksın ,veya yaptıracaksın,aracın orjinal boyaısyla harmanlanıp çizik komple kapanır ....
bizim araca kamyondan taş fırladı rötuş attılar pek belli olmuyor...
Şerefsizin biri ilk aldığımızda bizim araca da çizik atmıştı...
aracın değeri düşer boşuna boyatmayın...
quote:
Orjinalden alıntı: boss71
quote:
Orjinalden alıntı: Slazer
evet Slazer, değişik yönden yaklaşmıssın, anlattığın olay gerçekten ilginç
size de geçmiş olsun
neyse kasko ile araştırdım, masraf araç değerinin yüzde 5 inden az olduğundan seneye hasarsızlıktan 30-40 mio kaybedecem, çok önemli değil
auto king de iyi çözüm ama ben elimden geldiğince servis e götürmek isterim neticede garantisi var, işçilik daha iyi ve bugün yarın satarken alan adama faturayı dayarsın serviste boyattığını söylersin, bir çeşit referanstır
herhalde seneye prime gelecek 30-40 mio luk miktarı sineye çekip yetkili servise vereceğim kaskodan
başıma geleni anlatayım da siz yine kendiniz nasıl istiyorsanız onu yapın: ben de eski arabamı aldığımın 2. haftasında benzer bir sebeple boyatmak zorunda kaldım. daha iyi yaparlar diye yetkili servisine götürdüm. boyadılar... aradan 5 yıl geçti. satmak için pazara götürdüm. kim gördüyse " bu kapı boyalı dedi". "yetkili serviste boyadılar, nereden anladınız" diye sordum. "bariz belli, hiç iyi boyayamamışlar vs dediler... oysa ben hiç bir fark görememiştim ama anlayan anlıyor. ayrıca hiç bir faturada ne sebepten boyandığı yazmaz. sadece "boya bedeli" der. onun için serviste de boyatsanız, dışarıda da boyatsanız sonuçta "araba boyalı" deniyor. nerede boyattığınız önemli değil...
quote:
Orjinalden alıntı: MaviBodrum
Sopa ile dövmek gerek böyle çizenleri, sonra yatıracan yere onların kıçını çizeceksin falçata ile !
iyi fikir, tuttum bunu :)
resmonse ta yazmış aynı şekilde ben boyalı araç almak istemem çevrede o kadar boyasız araç varken...
quote:
Orjinalden alıntı: antiochos
resmonse ta yazmış aynı şekilde ben boyalı araç almak istemem çevrede o kadar boyasız araç varken...
elbette o da bir fikir
gerçi ben eski golf ümü satarken söyledim alan arkadaşa boyalı yerleri, faturaları gösterdim, sebeplerini anlattım
kendi ustasına gittik adam baktı etti, evet boyalı ama hatasız dedi, faturayı gösterince zaten garantisinin devam ettiği kanıtlanmış oluyor
muhakkak boyasız olması daha iyi ama işte satarken 3-5 fazla kazanabilirim dersem, bu sefer kullandığım sürece o çizik veya ufak hasarlı yer gözüme batacak
kaportacı bir arkadaş var hem de vw servisinde çalışıyor, ona bir göstereceğim eğer derseki
boyaya gerek yok, ufak rötuş + pasta cila olay biter, öyle yaptıracağim
Bizimde getz'i aldıgımızın 3.haftasında çizmişlerdi. Anadolu sigortadan kasko var ve AUTO KING'e yaptırmıştık, 2 kapı boyanarak rütüşlandı. Şimdi hiç belli olmuyor boyandıgı. Autoking işini iyi yapıyor.
Tabi boya kalınlıgını ölçen cihazlarda arabanın neresinin boyandıgı, pasta cilayla boyanın nekadar inceldigi falan hepsi çıkıyormuş. Neticede elimde arabanın boyanmadan önceki ve boyandıktan sonraki resimleri var. Autokingde de arabanın dosyası var, satacakken istenildiginde gosterebilirlermiş. Yani satacak olsam alıcıyı kaza degilde çizik için boyattıgımı bu şekilde iknaya çalışırım heralde. Ama uzun bir süre satmayı düşünmeyiz heralde arabayı
reklam gibi olmasın ankarada DR.VINYL diye bir yer var. otomobil estetik cerrahi merkezi diyorlar kendilerine adamlar bazı derin çizikleri(taş vuruklarını), ufak darbeleri göçükleri, döşeme üzerindeki yanıkları,vs. iyi hallediyorlar. ben oraya koltuktaki sigara yanığı için gittim orjinale yakın yaptılar.
araçta derin çizik var diye hemen boyatmayın yinede bu tarz yerlere bir uğrayın derim.
geçen bayram eskişehirde bizim astranın aynasını kırmışlar bide utanmadan arabann üstüne koymuşlar. ondan 1 hafta öncede 3 aylık dobloyu boydan boya çizmişlerdi şerefszler. ducatonun nası becerdilerse yan kapısnn kolunu kımışlar.bide bizim kapıcınn kızları eski arabaya taşla resim çizerlerken annem görmüştü dövücekti kızları azkalsn...vs.vs.vs bunları yapanlara şerefsizler sanki babasınn parasıyla alınıo o arabalar.
dr vinyl bende duydum
uff kafam karıştı
komple boyamak mı iyi serviste sıfır maliyet bana kaskodan, hem boya garantisi devam eder
auto king mi neticede işlerini iyi yapıyorlar böylece komple boya yok
kendi kendime rötuş ve pasta mı ?
kendi kendime veya başkasına pasta yaptırma işi biraz uzak bana