Şimdi Ara

park sensörü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
14.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hezerfen

quote:

Orijinalden alıntı: bestwill

LİNK Bu Modeli tavsiye ederim. Önceki connect ime şuan adını hatırlamadığım bir marka takmıştım. Genel olarak memnundum fkat tamponun metal kısmına taktığım için montaj aşaması tam bir işkenceydi, sensörler devamlı uyarı veriyordu, sonradan anladım ki metal tamponlu araçların sensörleri farklı oluyormuş, ben de sensörü değiştirmek yerine tamponda açtığım delikleri eğe ile biraz genişletip sönsörlerin de elektrik bandı ile etrafını sardıktan sonra tekrar yerine taktım, sorun çözülmüştü. Şimdi yeni connect e bu linkini verdiğim sensörden alacağım, bunlar metal tamponlu araçlara uyumlu.

teşekkür...
    epeyce yol katettim.önce çetin ustamdan neden benim aracıma takmadığını sordum.sebep metal tamponmuş.
    tamponu değişmek gerekir dedi.randımanlı sensör için..fordun anlaşmalı olduğu firma"cenmax"değişik marka takarsam ne olur sorusuna;
    kimisi garanti bozulur(yetkili kişi).kimiside bozulmaz dedi(ustalar).
    yeğenim ford servisinde çalışıyor.aradım amca takarız dedi,yalnız çekinceleri oda söyledi.
    şöyle takmak lazımmış:delikleri büyük açıp sensöeün demirle temasını kesmek lazımmış.galiba iş başa düştü...kendim takacağım.

Benim eski aracıma yaptığım gibi tarif etmiş, delikleri geniş açıp, sensörü elektrik bandı ile sarmıştım bende. Ama linkini verdiğin sensör metal tamponlarda sorunsuz çalışıyor, navara connect gibi metal tamponlu araçlarda.
    Ayrıca garanti dışı kalması gibi bir olay yok. Ben sensörleri kendim takmıştım, daha sonra garantiden aracın turbosu değişti, eksoz sistemi değişti, klima kompresörü değişti. Ama mesela sensörü takarken arka stop grubundan geri vites lambasından hat çektim, eğer burada bir arıza oluşursa bunu belki garantiden yapmazlar ama araba tümden garanti dışı kalmaz,
    Bu işler biraz da servis elemanın insiyatifi, muhabbetiniz iyi olursa herşeyi sorunsuz halledersiniz, Mesela şimdiki aracım 2010 connect, el freni körügüün alttaki plastik kısmı kırıldı, İzmir çetaş ta aracı servise soktuğumda bunu da değiştirin dedim, eleman da abi bunu garantiden değiştirdim dedi aracı teslim ederken,
    Ayrıca çetaş ı tavsiye ederim izmirde oturanlar için, Özellikle serviste Kerem var, çok ilgili.

• sayın bestwill...
    ilginiz için çok teşekkür ederim.cenmax fordun anlaşmalı markası.servisten alıp servis himayesinde takarsanız garantiye herhangi halel gelmiyor.(elektrik aksamı için diyorlar).verdiğim bilgiler servis tarafından söylenenlerdir.bir yetkili garanti bozulur derken diğeri bozulmz dedi ikilemde kaldım.
    verdiğiniz linkteki markada iyi bir marka.hatta metal tampona uyumlu ibaresi sadece önerdiğiniz markada mevcut.
    çekincem elektrik garantisinin sona ermesi yönünde yoksa başkaca problem yok.bende tamponu geniş delikle delip plastik veya fiber pullarla besleyip montajı yapacağım.(anlattıklarımı yapacak donanıma sahibim-her türlü-).servisteki usta gerisini ben hallederim dedi.(bağlantı işini).
    sağlıklı kalın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

hız sınırı konusunda eniştem in partner i var 93.5 km süratle radara yakalanmış. hiç af yok bilgisayara işleniyor bizim elimizden bişey gelmez demişler. o an yırtsanız bile adresinize gelir vs..

Hemen hemen bütün araçların hız göstergesi 3 km fazla gösteriyor(dijital gösterenler hariç) o nedenle 95 km geçmediginiz taktirde ceza yemezsiniz

Ben 90-110 arası kullanıyorum alla şükür şuana kadarda bi ceza yemedim, sabit radarlardan korkum yokta hareketli olanı denk gelirse yandım...

Sırf zaten bu hız sınırından dolayı bundan sonra binek araç almak istiyorum çünkü 90-110 arası kullanıyorum ve o hızlarda binek araç için uygun...

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

hız sınırı konusunda eniştem in partner i var 93.5 km süratle radara yakalanmış. hiç af yok bilgisayara işleniyor bizim elimizden bişey gelmez demişler. o an yırtsanız bile adresinize gelir vs..

Hemen hemen bütün araçların hız göstergesi 3 km fazla gösteriyor(dijital gösterenler hariç) o nedenle 95 km geçmediginiz taktirde ceza yemezsiniz

Ben 90-110 arası kullanıyorum alla şükür şuana kadarda bi ceza yemedim, sabit radarlardan korkum yokta hareketli olanı denk gelirse yandım...

Sırf zaten bu hız sınırından dolayı bundan sonra binek araç almak istiyorum çünkü 90-110 arası kullanıyorum ve o hızlarda binek araç için uygun...

uğur rizeye gidersen servise park sensörü fiyatını sorarmısın.sadece sesli uyarı olan.bana 120 tl.demişlerdi.istanbulda taktırmadım.daha önemli işlerim vardı.fiyatını öğrenir yazarsan rizeye giderken haber veririm sanada.sağlıklı kal.kendine iyibak.

• quote:

uğur rizeye gidersen servise park sensörü fiyatını sorarmısın.sadece sesli uyarı olan.bana 120 tl.demişlerdi.istanbulda taktırmadım.daha önemli işlerim vardı.fiyatını öğrenir yazarsan rizeye giderken haber veririm sanada.sağlıklı kal.kendine iyibak.

Telefonla fiyat öğrene bilirsin istersen

Servise gitmem gerekiyor benım(arka çamurlugun iç kısımdakı kaplama değişecek) ne zaman giderim hiç belli değil ama, hafta sonuda gidebilirim 1 ay sonrada gidebilirim çok acil bişey olmadıgı için kafama ne zman eserse yani

Eğer benden önce gidersen servise haber ver eğer işim yoksa bende gelirim hem görüşmüş oluruz hemde çamurlugun içindeki kaplamayı değiştiririm.
    6 aylıkken garantiden ikisi değişmişti şimdide sağdakı su çamur tazikli su vs derken yırtılmaya başladı...

• quote:

quote:

Telefonla fiyat öğrene bilirsin istersen

Servise gitmem gerekiyor benım(arka çamurlugun iç kısımdakı kaplama değişecek) ne zaman giderim hiç belli değil ama, hafta sonuda gidebilirim 1 ay sonrada gidebilirim çok acil bişey olmadıgı için kafama ne zman eserse yani

Eğer benden önce gidersen servise haber ver eğer işim yoksa bende gelirim hem görüşmüş oluruz hemde çamurlugun içindeki kaplamayı değiştiririm.
    6 aylıkken garantiden ikisi değişmişti şimdide sağdakı su çamur tazikli su vs derken yırtılmaya başladı...

ben servise sordum.120 tl.demişlerdi senin sormanı istememdeki amaç adamına göremi fiyat veriyorlar.yarın veya c.ertesi gidebilirim.birde sürgülü kapı kolu alacağım.sağlıklı kal

• quote:

ben servise sordum.120 tl.demişlerdi senin sormanı istememdeki amaç adamına göremi fiyat veriyorlar.yarın veya c.ertesi gidebilirim.birde sürgülü kapı kolu alacağım.sağlıklı kal

Montaj dahilmi?

Herkeze fiyat sabittir sadece tanıdıgı biri ise ve biraz pazarlık edersen fiyat düşürebilir
  • quote:

quote:

Montaj dahilmi?

Herkeze fiyat sabittir sadece tanıdıgı biri ise ve biraz pazarlık edersen fiyat düşürebilir

sadece sensör fiyatı.montaja yanaşmıyorlar metal tampon meselesi.
    uğur bugün akşama rizedeydim bir arkadaşım geldi onunla buluştuk.servise hiç uğramadım.teknosaya uğradım sadece.

• quote:

sadece sensör fiyatı.montaja yanaşmıyorlar metal tampon meselesi.
    uğur bugün akşama rizedeydim bir arkadaşım geldi onunla buluştuk.servise hiç uğramadım.teknosaya uğradım sadece.

Bende Rizedeydim ögleden sonra, iş için gittigim için connect'le değilde dolmuşla gittim geldim ama...
  • bugün siparişi verdim en nihayet...servisin taktığı marka deyil..onun kadar kaliteli başka bir marka.sadece sesli ikaz.bende uğur gibi kendim monte edeceğim.
  • hayırlı olsun..
  • cardin......
    çok teşekkür...bir ayı bulur.satın alındı gelirken getirecekler....
  • quote:

bugün siparişi verdim en nihayet...servisin taktığı marka deyil..onun kadar kaliteli başka bir marka.sadece sesli ikaz.bende uğur gibi kendim monte edeceğim.

Ben kendim takmadımki elektirikçide taktırdım, bukadar kolay takıldıgını bilseydim kendim takardım ama

Kaça aldın?
  • quote:

quote:

bugün siparişi verdim en nihayet...servisin taktığı marka deyil..onun kadar kaliteli başka bir marka.sadece sesli ikaz.bende uğur gibi kendim monte edeceğim.

Ben kendim takmadımki elektirikçide taktırdım, bukadar kolay takıldıgını bilseydim kendim takardım ama

Kaça aldın?

uğur o tamponu ben özenerek deleceğim.içine fiber pul düşünüyordum.galiba çelik tampon uyumluymuş....
    fiatıda zannedersem 50-70 arası soramadım açıkçası.ben aradığımı söyleyince şu moel diye gelirken getiriyoruz dediler..
    pazara ne zaman yolun düşecek....yeni mahsül çaydanmı içmeyi düşünüyorsun.

• quote:

uğur o tamponu ben özenerek deleceğim.içine fiber pul düşünüyordum.galiba çelik tampon uyumluymuş....
    fiatıda zannedersem 50-70 arası soramadım açıkçası.ben aradığımı söyleyince şu moel diye gelirken getiriyoruz dediler..

Tamponun üst kısmındaki düz yere monte et sensörleri dede glx'lerdeki yere yaparsan gereksiz veya geç uyarı verme sorunu olur, dikkatli bakarsan o kısım hafif yere doğru eğimli. Glx lerde o alanı düzleştirmek için plastik parça takılmış...

Bu aralar hafta sonu işlerim var onları halledince gelicem, önümüzdeki hava sonu yağmur yoksa köye gidicez.

Bu şekilde yani...
     park sensörü

• quote:

quote:

Tamponun üst kısmındaki düz yere monte et sensörleri dede glx'lerdeki yere yaparsan gereksiz veya geç uyarı verme sorunu olur, dikkatli bakarsan o kısım hafif yere doğru eğimli. Glx lerde o alanı düzleştirmek için plastik parça takılmış...

Bu aralar hafta sonu işlerim var onları halledince gelicem, önümüzdeki hava sonu yağmur yoksa köye gidicez.

Bu şekilde yani...
     park sensörü

uyarı için teşekkür...pazarda balıkçı arkadaşın yeni connecti var her inişimde inceleyip yeni bulgular ilave ediyorum..dediğin gibi yere bakarsa gereksiz uyarıda verebiliyormuş...
    bizdede bağ-bahçe-çay işleri başladı...bizim komşu var kendisi usta(kaporta)abi dedi eski düldülle uğraşma yürüyen bir pikap bakalım..yarın veya öbürgün bakabiliriz birinde var.sana kolay gelsin..
    ***resim eski connect çelik tampon zannedersem çelik tampon uyumlu sensör takılmış.zaten herhangi işlemde bizim çocuğun arkadaşı ford servisinde ondan bilgi alıp hareket ediyor.....
    ed:uğur yenilerin plastik tampon olduğunu biliyorsundur herhalde.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 20 Mart 2011; 20:06:16 >

• quote:

Plastikmi eminmisin ve kim söyledi?

Ümit arka tamponu hafif çarpmıştı ve yamulmuştu(yeni kasa var onda), ben tamponda bi değişiklik yok diye biliyorum sadece alt kısıma küçük bi plastik ek takmışlar...
  • quote:

quote:

Ümit arka tamponu hafif çarpmıştı ve yamulmuştu(yeni kasa var onda), ben tamponda bi değişiklik yok diye biliyorum sadece alt kısıma küçük bi plastik ek takmışlar...

servis söyledi....parça kısmında kirli sakallı 40 yaş üzeri biri var.girince sağda.sizin arka tamponlar metal onları plastikle değişip öyle takabiliriz dediler.
    elektrikçide orada idi ve doğruladı.servisin taktığı sensörler metal tampona takılmıyormuş..sonuç olarak.
    onun için arayışa girdim bazı markalar metal tampona uyumlu ibaresi koyuyorlar açıklamalarına.
    ha belkide o alta takılan plastikten bahsetmiş olabilirlerde ben bakıyorum görünümü bile çok farklı.pazara inince daha dikkatli bakacağım.makineyi unutmazsam fotoğrafta çekeceğim.

• quote:

quote:

Yeni connectlerin arka tamponu da metal, sadece tampon altına küçük bir plastik parça eklemişler ama eskisinin aynısı yine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestwill

quote:

quote:

Yeni connectlerin arka tamponu da metal, sadece tampon altına küçük bir plastik parça eklemişler ama eskisinin aynısı yine.

hocam görünümü farklı yeni arka tamponların amma.....kafam iyice karıştı(gerçi içi boş öyle karışacak pek malzeme yokya neyse)....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.