Şimdi Ara

park sensörü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
14.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ugurkamil

Durup dururken ne oldu müşüre dede senmi bozdun yoksa

Bende Bi-xenon mercek işine girdim hafta sonu bitirip araç üzerine takarım ondan sonra ilk fırsatta yanına uğrarım biraz kıskandırıyım seni

beni kıskandırırken çarpılma...yanımda 2012 silverline durabilir.ne hikmettir bilinmez bütün işleri bitirdim geri vites lambalarım yanmıyor..hayret.
    bu ara smile adsl belasıyla uğraşıyorum...."adamın evinin altından tıkırtı gelir:-oğlum bakki ne var.
    -baba hırsız var yakaladım.
    -oğlum boşver bırak gitsin.
    -baba bıraktım gitmiyor.
    -o zaman buraya getir.
    -baba orayada gelmiyor.........
    (ki silverlinenin bugün pilakaları alınıyor)

• nihayet çalıştırdım:geri giderken 40 cm.de devamlı öttü...yani tam istediğim gibi umarım sorun çıkarmaz....
    artıları iyi şimdilik.
    eksileri içeriden bip-bip sesi çok duyuluyor.henüz kitapçığı tam incelemedim belki sesi kısılıyor..veya bir şeyler saracağım hoparlöre........
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

nihayet çalıştırdım:geri giderken 40 cm.de devamlı öttü...yani tam istediğim gibi umarım sorun çıkarmaz....
    artıları iyi şimdilik.
    eksileri içeriden bip-bip sesi çok duyuluyor.henüz kitapçığı tam incelemedim belki sesi kısılıyor..veya bir şeyler saracağım hoparlöre........

Gelir ölçerim dede 41 cm'de devamlı öterse bi simitini alırım

Bi sorun çıkacagını sanmam sorunsuz uzun yıllar kullanman dilegiyle ama ama çok fazla güvenme yinede park sensörüne

Seversin böyle konuları dede
    http://forum.donanimhaber.com/m_53175347/mpage_1//tm.htm#53175347

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

quote:

nihayet çalıştırdım:geri giderken 40 cm.de devamlı öttü...yani tam istediğim gibi umarım sorun çıkarmaz....
    artıları iyi şimdilik.

Gelir ölçerim dede 41 cm'de devamlı öterse bi simitini alırım

Bi sorun çıkacagını sanmam sorunsuz uzun yıllar kullanman dilegiyle ama ama çok fazla güvenme yinede park sensörüne

Seversin böyle konuları dede
    http://forum.donanimhaber.com/m_53175347/mpage_1//tm.htm#53175347

amcayı darlatmayalım....hele bir gelde simitin yanında çay-kaşar peyniri-b.peynir-en sevdiğim şey zeytin olabilir...
    gelince bu sefer köye gel yollar asfaltlandı...

• olumsuzluklar sıraya dizildi...
    tampon metal.aldığım sensör metal uyumlu(üzerinde öyle yazıyor).fakat geri vitese takınca dit-dit başlıyor..bir engele 40 cm yaklaşınca devamlı uyarı.
    atalar demişki:ucuz etten yahni olmaz-olsada yenmez.....
  • son durum:park sensörü takacaklara ufak tavsiyeler(izlenimlerim)özellikle connecti olanlar,tamponunuz metalse "metal uyumlu sensör"alın..marka olmasına dikkat edin..ürünle verilen delme aparatı delikleri biraz genişçe deliyor.mümkünse 1mm.daha az çaplı matkap ucu ile delin.(benim gibi silikonlamak zorunda kalmayın).genelde sensörlerin eğim durumu yeterli olmuyor..ayarlamalarda sorun olabiliyor.....
    benim şansıma işlemleri bitirdim "müşür" arızalı çıktı..servisten alıp kendim değiştirdim.(45 tl)..öyle bir durum sözkonusu ise işi bilmiyorsanız MÜŞÜRÜ serviste değiştirin..eli yatkın olanlar için birkaç ipucu:müşüre ulaşmak için hava filtresini komple sökün..özel anahtar 22 mm.ile gevşetin ve elle döndürüp çıkarın.
    tabii kabloları önce sökmeyi unutmayın..ben herşeyi ayarladım ancak rayına oturdu ve sorun yok..umarım olmazda..takacaklara kolay gelsin....
    (bu ara bir taraftan F1 izliyorum vettele talimat verdiler şuan)

• quote:

son durum:park sensörü takacaklara ufak tavsiyeler(izlenimlerim)özellikle connecti olanlar,tamponunuz metalse "metal uyumlu sensör"alın..marka olmasına dikkat edin..ürünle verilen delme aparatı delikleri biraz genişçe deliyor.mümkünse 1mm.daha az çaplı matkap ucu ile delin.(benim gibi silikonlamak zorunda kalmayın).genelde sensörlerin eğim durumu yeterli olmuyor..ayarlamalarda sorun olabiliyor.....
    benim şansıma işlemleri bitirdim "müşür" arızalı çıktı..servisten alıp kendim değiştirdim.(45 tl)..öyle bir durum sözkonusu ise işi bilmiyorsanız MÜŞÜRÜ serviste değiştirin..eli yatkın olanlar için birkaç ipucu:müşüre ulaşmak için hava filtresini komple sökün..özel anahtar 22 mm.ile gevşetin ve elle döndürüp çıkarın.
    tabii kabloları önce sökmeyi unutmayın..ben herşeyi ayarladım ancak rayına oturdu ve sorun yok..umarım olmazda..takacaklara kolay gelsin....

Plastik kısma monte etsen hocam? Ben demir kısma dokunmadım, çünkü sıkıştırma yapar, problem olur diye düşündüm. Alttaki plastik kısma taktım, problemsiz olur. Tabi önceki aracımda yapmıştım,şimdikinde zaten var park sensörü. Önceki araçta problemsiz 3 sene kullandım,gayet memnun kaldım,sonra aracı sattım. Takacak arkadaşlara önerim demir kısımla oynamasınlar,plastik kısım gayet kolay oluyor ve sıkıştırmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

son durum:park sensörü takacaklara ufak tavsiyeler(izlenimlerim)özellikle connecti olanlar,tamponunuz metalse "metal uyumlu sensör"alın..marka olmasına dikkat edin..ürünle verilen delme aparatı delikleri biraz genişçe deliyor.mümkünse 1mm.daha az çaplı matkap ucu ile delin.(benim gibi silikonlamak zorunda kalmayın).genelde sensörlerin eğim durumu yeterli olmuyor..ayarlamalarda sorun olabiliyor.....

Plastik kısma monte etsen hocam? Ben demir kısma dokunmadım, çünkü sıkıştırma yapar, problem olur diye düşündüm. Alttaki plastik kısma taktım, problemsiz olur. Tabi önceki aracımda yapmıştım,şimdikinde zaten var park sensörü. Önceki araçta problemsiz 3 sene kullandım,gayet memnun kaldım,sonra aracı sattım. Takacak arkadaşlara önerim demir kısımla oynamasınlar,plastik kısım gayet kolay oluyor ve sıkıştırmıyor.

güzel diyorsunuzda benim araçta tampon demir(sacdan)birde çok yere yakın olursa yolu algılama durumu oluyor..bu işlem bana bazı şeyleri iyice anlattı(sensör hakkında)üstte takılınca bile sensör yere tam dik olmazsa yolu algılıyor ..birkaç gün ayar işleri ile uğraşıp dün silikonladım.(sıvı conta ile)..
    ilginiz için teşekkür.
    ed:üstteki plastik parçayı diyorsunuz galiba onu uğurkamil!de önermişti birzaman amma çok üstte ve dışarda oluyor öyle hiç düşünmedim..şimdi taktığım yer ölçülerle sensörlülerin takıldığı yerin aynı yeri..ayarlamalardan sonra problem kalmadı hemde şık oldu(bana göre)....
    resim işini beceremiyorum yoksa gönderirdim(w7.ul.64 bit-her programı çalıştıramıyorum...w8 bundan daha az nazlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 9 Ekim 2011; 16:34:33 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

güzel diyorsunuzda benim araçta tampon demir(sacdan)birde çok yere yakın olursa yolu algılama durumu oluyor..bu işlem bana bazı şeyleri iyice anlattı(sensör hakkında)üstte takılınca bile sensör yere tam dik olmazsa yolu algılıyor ..birkaç gün ayar işleri ile uğraşıp dün silikonladım.(sıvı conta ile)..
    ilginiz için teşekkür.
    ed:üstteki plastik parçayı diyorsunuz galiba onu uğurkamil!de önermişti birzaman amma çok üstte ve dışarda oluyor öyle hiç düşünmedim..şimdi taktığım yer ölçülerle sensörlülerin takıldığı yerin aynı yeri..ayarlamalardan sonra problem kalmadı hemde şık oldu(bana göre)....
    resim işini beceremiyorum yoksa gönderirdim(w7.ul.64 bit-her programı çalıştıramıyorum...w8 bundan daha az nazlı)

Hayır altta olan parçayı diyorum. Benimkinde yolu falan algılamadı, üstelik eğimde vermemiştim. Çokta kolay takmıştım... Belki sensör farkı var.

• efendim"alet çalışır el övünür"...
    delme aparatının o tamponu deleceğine pek ihtimal vermemiştim açıkçası...onun için tezgahta denemeyi yaptım ve sonuç mükemmeldi.sensörle gelen matkap-freze delme aparatı ile çok kısa sürede delme işi.montaj ve tesisatı yerleştirme işini yaptım..
    beni asıl uğraştıran müşür oldu...ve özel anahtar gerekiyor..22 boru anahtarına kol yaptım.çünkü diğer anahtarlar pek çalışacak gibi deyil yer dar...birde filtre kelepçesi için "özel pense" yaptım..tabii anahtar(alet oluncada)olunca söküp takmak basit...birde sordum sensörün onarımı yapılıyormu diye "yenisi" dediler...
    hezerfen bu rahat dururmu sensörü dağıttım ve onarım olur vede orijinalinden daha uzun ömürlü olur..şimdilik monte etmedim saklıyorum ilerde kullanacağım...basit tiyo ayakların bastığı tablayı bakır yapın erken ARK yapmasın....

• quote:

efendim"alet çalışır el övünür"...
    delme aparatının o tamponu deleceğine pek ihtimal vermemiştim açıkçası...onun için tezgahta denemeyi yaptım ve sonuç mükemmeldi.sensörle gelen matkap-freze delme aparatı ile çok kısa sürede delme işi.montaj ve tesisatı yerleştirme işini yaptım..
    beni asıl uğraştıran müşür oldu...ve özel anahtar gerekiyor..22 boru anahtarına kol yaptım.çünkü diğer anahtarlar pek çalışacak gibi deyil yer dar...birde filtre kelepçesi için "özel pense" yaptım..tabii anahtar(alet oluncada)olunca söküp takmak basit...birde sordum sensörün onarımı yapılıyormu diye "yenisi" dediler...
    hezerfen bu rahat dururmu sensörü dağıttım ve onarım olur vede orijinalinden daha uzun ömürlü olur..şimdilik monte etmedim saklıyorum ilerde kullanacağım...basit tiyo ayakların bastığı tablayı bakır yapın erken ARK yapmasın....

Eliniz epey yatkınmış...

Çok güzel olmuş bence,elinize sağlık...

• Arıza yapan özelliklede elektironik parçaların %90 onarımı vardır servis ise %5'i dışında onarımla uğraşmaz direk yenisi ile değişecek der...

Bi yandanda haklılar, hergün onlarca araç geliyor bakım ve arızadan dolayı onarım işiyle uğraşsalar ya daha fazla işçi almaları gerekecek yada gelen diğer müşterileri bekleticekler...

Bensabah 8 de randevu ile bakıma gittim pazartesi 9:30'dan sonra servise gelen araçlara(randevüsüz) aracınızı bırakırsanız ancak yarın bakabiliriz çok yogunuz diyorlardı. Polis aracı geldi onu bile bugün git yarın gel diye gönderdiler :)
  • set...teşekkür..zaten mesleğim
    ugurkamil .....müşür presli onun için tamiri pek mümkün deyil..özel aparatlarla pres kıvrımını açabilirsen gerisi kolay..
    arızada basan uçlar ark yapmış temizlenince hiçbirşeyi kalmıyor...
    içinin dizayni çok iyi sadece kontaklar biraz daha iyi yapılabilirdi...ben bakır yapacağım...
  • eveet bir şey daha teyidedildi:"sağır duymaz,uydurur"
  • CUMHURİYETİN SONSUZA KADAR NESİLLERİMİZLE GİTMESİ DİLEĞİ İLE.
  • ATAM ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM.
  • slm
    park sensörü hakkında bılgı alacaktım..
    kendım montajladım sorun yok...mınıbus fakat metal tampon..
    duz baktıgı halde cogıu zaman duz otuyor..arızalı olabılır dıye aldıgım yerden beyın gozler degıstrdım yıne aynı..ortadakı gozlerı soktum sag sol bıle cogu zaman otuyor..
    sorun nerdedır..
    metal tampon ıcıne takıldıgı ıcınmı baska yerdemı..
    bılgısı olan varmıdır..
    saygılar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.