Şimdi Ara

Parking system assistance faulty. Peugeot 407

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006 model bir Peugeot 407 2.0 HDI Executive Premium'um var. Bugün durup dururken "Parking system assistance faulty" hatası vermeye başladı. Dün ısınma yüzünden arızalanan ön LCD paneli değiştirtmiştik. Herşey düzgün çalışıyordu ama bu gün birden park yardımı arıza göstermeye başladı. Daha önce başına böyle bir şey gelen kimse var mı acaba?

Teşekkürler

• Eğer arızalı bir parça varsa umarım geri vites müşürüdür.zira 15 20 liralık bi parça
  • Hmm,

Başka ne olabilir?
  • Servise giderseniz (özellikle küçükyalı yıldırım; zira başıma gelmiş olaydır), park sensörlerinden şu ve şu arızalı diyecekler aracı bilgisayara bağladıklarında.

Bir tanesi 130 lira gibiydi diye aklımda kaldı benim (307 için).aynı marka aynı model bile olsa 407 için fiyat eminim yükselecektir.

Benim 2 adeti değiştirmem gerektiğini söylediler, geri vites müşürü arızalı, park sensörlerinde bir hata yok dememe rağmen, ukala usta(!) yüzüme bakıp

bilgisayarda öyle görünüyo onlar değişecek dedi.İn arabamdan diyip farklı bi yerde geri vites müşürünü değiştirdim ve problem halloldu.

Şimdi öncelikle şunu soracağım, sistem geri vitese takıldığında uyarı vermesine rağmen sensörler çalışıyor mu?

Bunu anlamak için bir arkadaşınızdan yardım isteyip, aracı geri vitese taktıktan sonra her sensöre birer birer yaklaşmasını isteyiniz.

Eğer sensörler çalışıyor ise geri vites müşürünün bi çalışıp bi çalışmadığı, takılı kaldığı durumla karşı karşıya olabilirsiniz.

Eğer proble bu değilse ya sensörler arızalıdır, ya da sensörlerden gelen veriyi okuyan (307 de bagaj kilidinin oradaki kaplamanın arkasında) cihaz

arızalıdır.individual 'ın gittiği libadiye aktif iriyıl servise gidip sorunun neden kaynaklandığını sorabilirsiniz.

Ya da yıldırım otomotive gidip bi park sensörü için kulaklarınıza inanamayacağınız fiyatlarla, arızalar silsilesiyle karşılaşabilirsiniz...

• Detaylı cevabınız için çok teşekkürler.

Maalesef hata vcerdikten sonra sensörlerden hiç bir ses gelmiyor.

Telefonda LCD paneli takan servise sorduğumda sensörlerin ön panele tanıtılmasının unutulmuş olabileceğini söylediler. Böyle bir şey mümkün müdür bilemiyorum. Ama yarın bir servise götürüp baktıracağım. 4 sensörün herbirinin aynı anda bozulma ihtimali yoktur umarım. :(
  • Panele tanıtmak mı?

ekran sadece bilgilerin görülmesine yarıyor.üzerinde araç elektriğini düzenleyen sistem olduğunu sanmıyorum.

Zira bilgiler BSI de saklanıyor.Yani tanıtma işi BSI'a olacaktır.

407 kulllandığınız için emin değilim ancak bu konuda.yani şu tanıtma işi...

Ancak şu da var, eğer tanıtma bahsi geçtiyse bu aracınızda değişen parçanın sadece bir ekran olmadığı,

ekranla birlikte bir denetleyicinin değiştirildiğini gösteriyo.Ki bunu faturada gözden kaçırmak imkansız...

Açıkçası ben de merak ettim şu tanıtma işini.

Bu arada eğer hiçbiri çalışmıyor ise benim aklıma yineliyorum ama geri vites müşürü geliyor.

Kablolarda problem yoktur umarım.Bi soket gevşemesi bile böyle sinir bozucu hatalara, sistemin çalışmamasına sebebiyet verebiliyor.
  • Dün servise götürdüm. Arka tamponda çarpma sonucu bir iç kırılma olmuş. Dışarıdan görünmüyor. Çarpma sonucu kablolarda yada sensörlerden birinde bir hasar oluşmuş olabileceğini söylediler. Tamponu tamamen söküp bir kontrol edeceklermiş... Bakalım ne çıkacak...

Cevaplarınız için tekrar teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 2008 start stop
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk mesajınızda çarpma ile ilgili birşey söylememiştiniz.Sanırım başkası çarptı aracı, ya da unuttunuz.

Herneyse.Sensörler arızalanınca diğerleri çalışıyor fakat o sensör çalışmıyor.

Ayrıca sistem (sizin aracınızdaki tepkisini bilmiyorum) bizim araçlarımızda farklı sürelerdeki bip sesleri ile

uyarı veriyor.

Gerçi her araca göre değişebiliyor bu durum.307 ler arasında bırakın VAN CAN olayını VAN araçların bile aralarında

biçok özellik farkı var bilinmeyen.

Herneyse.İnşallah çok masraf çıkartmada halledilebilir.Kasko karşılamaz mı bu durumu ?
  • Maalesef bende bilmiyordum çarpma olayını. Serviste ortaya çıktı. Aracı 2. el aldığımız ve kaskosunu yeni yaptırdığımız için sanırım karşılamayacaktır. 220 TL civarında tutacağını söylediler...
  • Yapılacak işlemleri söylediler mi?

Sanırım tek sensör değişimi ve işçilik (işçilikten kastım tampon söküp takılması ve sensör montajı)

Dert etmeyin :)

Geçmiş olsun tekrar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy
    Panele tanıtmak mı?
    ekran sadece bilgilerin görülmesine yarıyor.üzerinde araç elektriğini düzenleyen sistem olduğunu sanmıyorum.
    Zira bilgiler BSI de saklanıyor.Yani tanıtma işi BSI'a olacaktır.

salih , bende bir kaç ay öncesine kadar seninle aynı düşünüyordum ama başımıza şöyle bir olay geldi.

daha önce söylemiştim sana.kuzen 2. el 407 almıştı.
    executive premium modeli olduğu için içinde renkli (4 renkli) ekranı standart sanmıştık.

kuzen geri vitese aldığında ekranda grafik namına birşey çıkmıyordu.sadece sesli sinyal vardı.
    normalde grafiğin çıkması lazım.

sonradan servise gidip arkadaşımın dediği
    ''bu ekranın standart olmadığı (araç 2006 modeldi ve ekran daha yeni tarihte standart olmuş) ve araca tanıtılma işleminin yanlış yapıldığından bahsetti.

ekran içinde de ayrıca parametre mi ne açılacakmış.
    yani ekranlar da program istemekte sanırım.bilgiler direk olarak bsi dan geliyor ama ekrana da ayar gerekli.

• İlginç.Elektronik bilgim olmadığı için durumu kavrayamadım.

Açıklama için sağol erginim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.