Şimdi Ara

Parmağımı kestim çok feci sızlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
8.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bıçakla parmağımı kestim ama normal kesik değil deri kalkması gibi hafif yani.

Ama çok kanadı kanı zor durdurdum yara bandı yapıştırdım bantın altından kan damladı falan çok kanadı neyse kanı durdurdum bantladım şimdi de sızlıyor dokununca çok acıyor normal midir ya deri kalktı sadece ama bilmiyorum ağrıması acıması normal midir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Parmağınızı Kestiniz mi? Ne Yapmanız Gerektiğine Dair Bilgiler

Parmağınızı kestiyseniz ve derin bir kesi ise derhal tıbbi yardım almalısınız.

Parmağınızı kestiğinizde atmanız gereken adımlar şunlardır:

• Yaralı bölgeyi temizleyin: Kesik bölgeyi sabun ve suyla veya hidrojen peroksit gibi bir antiseptikle nazikçe temizleyin.

• Yaralı bölgeye baskı uygulayın: Temiz bir bez veya havluyla yaraya baskı uygulayın. Bu, kanamayı durdurmaya yardımcı olacaktır.

• Yaralı bölgeyi yükseltin: Mümkünse yaralı parmağınızı kalbinizin seviyesinin üzerine kaldırın. Bu, şişmeyi azaltmaya yardımcı olacaktır.

• Tıbbi yardım alın: Kesik derin veya kanadığı durmuyorsa tıbbi yardım almalısınız. Bir doktor yaranızı temizleyebilir, dikebilir ve enfeksiyonu önlemek için ilaç verebilir.

Parmağınızı bıçakla kestiyseniz:

• Bıçakla kesilmiş yaralar genellikle temizdir, ancak yine de enfeksiyon riskini önlemek için temizlenmeli ve pansuman yapılmalıdır.

• Bıçakla kesilen derin yaralar tıbbi müdahale gerektirebilir.

Parmağınızı kestikten sonra zonkluyorsa:

• Zonklamanın nedeni sinir hasarı olabilir.
    • Zonklamayı azaltmak için bölgeye soğuk kompres uygulayabilir veya ağrı kesici alabilirsiniz.

Parmağınızı kestiğinizde ne yapmamalısınız:

• Yaralı bölgeyi ovmayın veya silmeyin.
    • Yaralı bölgeye alkol veya iyot gibi tahriş edici maddeler uygulamayın.
    • Yaralı bölgeye pamuk veya tüy bırakmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geçmiş olsun degos hastalıgı tedavisi yok sonucu kotu internetten araştır
  • Bileğim kesildi yaşıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben parmağımı jiletle bayağı bir derin kesmiştim 5-10 dk kanadı bayılacak gibi olmuştum 10-15 günde acısı zor geçti.
  • Hocam merak etmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim arkadaş da parmağını kesmişti deri kalktı sanmış . 1 hafta sonra helvasını yedik ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.