Şimdi Ara

Party Hard Türkçe Yama[Resmi Çeviri] [TAMAMLANDI]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, oyun çeviri işlerinde yeni olduğum için küçük oyunlarla başlamayı düşünüyorum. Oyunu daha önce biraz oynamıştım, diyalogları basit, hafif psikopat, kafa dağıtmalık bir oyun. Zamanım kısıtlı olduğu için günde 30-60 dk, bazende hiç vakit ayıramayabilirim, belli olmaz yani. Ancak konuyu güncel tutmaya çalışacağım.
    Oyun yaz indirimleri süresince 6.30 TL

Satır Sayısı: 700'e yakın
    İngilizce Seviyesi: Oynayışı basit düzey ingilizce; Hikayesi orta seviye ingilizce istiyor.

02.07.2017: Hikayeyi anlamak için bugün bitirmiş oldum oyunu.

Oyun Tanıtımı:
    [spoiler=6787149495]

2 boyutlu bir aksiyon-gizlilik oyunu olan Party Hard oyununda, Darius adlı karakteri oynuyoruz. Darius, ABD’de yaşayan birisi ve gece partilerinden dolayı rahat uyku uyuyamıyor. Çözümü de bu partilere dalıp gizlice partiye katılanları öldürmekte buluyor ve böylece istediği rahatlatıcı sessizliğe kavuşuyor. Karakterimiz Darius ile biz bunları yaparken, Dedektif John West de partideki bu cinayetleri aydınlığa çıkarmaya çalışıyor.

Oynanışa ve oyunun mekaniklerine geçecek olursak, klasik olarak W, A, S ve D tuşları ile karakterimizi sağa, sola, yukarı ve aşağıya doğru yönlendiriyoruz. E ile de elimizdeki bıçağı kullanıp partidekileri öldürüyoruz. Ancak şöyle bir durum var, birini öldürdüğünüz sırada çevredekiler sizi görüyorsa, partideki telefona koşup hemen polisi arıyorlar. Polis, arabasıyla parti binasına geliyor ve sizin peşinize düşüyor. Eğer polisi yaklaşık 10 saniye kadar oyalayıp ondan kaçabilirseniz, peşinizden gelmeyi bırakıp arabasına dönerek parti alanından ayrılıyor. Burada rahatsız edici iki durum var. Birincisi, polisin arabayla parti alanının önüne gelişi sırasında eğer orada toplanmış insan topluluğu varsa hepsini arabasıyla ezerek öldürmesi; ikincisi ise polisin 10 saniye kadar sizi kovalayıp sonra yanınızdan hiçbir şey olmamış gibi geçip gitmesi ve sizi rahat bırakması.

Oyunda 12 bölüm var ve hepsinde mekan birbirinden farklı yerler. Fakat tümünde de yaptığımız şeyin aynı olması, oyunun tekrar ettiğinin bir göstergesi. Her bölümde farklı bir özel eşya var ve bunu F tuşu ile kullanıyoruz. Bu eşya bazen kılıç bazen ise gizlenmeye yardımcı olan kıyafet gibi şeyler olabiliyor. Ayrıca bölümlerde öldürdüğümüz kişileri saklamayı sağlayan dolap, kanalizasyon çukuru, saman yığını, sandık gibi o bölümün tasarımına özel objeler bulunuyor. Eğer öldürdüğünüz kişileri saklamadığınız taktirde, partide dolaşan kişiler bunları görüp polisi arayabiliyor. Bu arada, telefonu biz de kullanabiliyoruz. Mesela, telefondan arama yaparak böcek ilaçlama şirketini partiye çağırıp, partideki bir odayı tamamen ortadan kaldırabiliyor, bir başka bölümde ise SWAT ekibi çağırıp bir grup parti katılımcısının işini hallediyoruz. Ek olarak, bazı yerlerde bulunan objeyi kullan özelliği ile, partideki içecekleri zehirleyebilir, yangın çıkartabilir veya elektik tesisatında kısa devre yaptırarak da ölümlere neden olabilirsiniz.

Darius adlı baş karakter dışında 4 farklı sonradan açılabilir karakter bulunuyor. Ninja karakterini, bir bölümü hiçbir ölü vücut bulunmadan bitirerek; Polis karakterini, tüm bölümleri bitirerek; Katie karakterini, bir bölümde 5 defa polisten kaçarak; son olarak Butcher karakterini ise toplamda 1000 kişi öldürerek açabiliyoruz. Her bir bölümü tamamlamak için o partideki herkesi öldürmemiz gerekiyor.

İnceleme kaynağı:
    Başlat Tuşu
    Party Hard İnceleme | Başlat Tuşu
    https://www.baslattusu.com/party-hard-inceleme-32851.html
    [/spoiler]

Oyundan Resimler:
    [spoiler=5975336709]

('Localcoop' kısmı yeni yama ile gelmiş. Oraya en son bakarım)

[/spoiler]

28.06.2017: Yapımcı ile konuştum. Bana türkçe dil dosyalarını hazırlayıp atacaklar, bende çevirip atacağım onlara.

29.06.2017: Dosyalar atıldı, %40 çevirdim.

30.06.2017: %55

02.07.2017: %70

03.07.2017: Çevirim bitti ancak çeviremediğim bazı satırlar var. Onlara bakmaya devam ediyorum. Oyunu bitirdim ancak oyunda olmayan bazı yerleri çevirdiğimi farkettim, bir de baktım ki DLC'leri de çeviriyormuşum(normal dil dosyalarında bu yok ancak yapımcılar hazır adam bulmuşken tamamını çevirtelim demişlerdir). 4 DLC var galiba toplamda. DLC'leri oynayamadığım için çok iyi kalitede çeviremedim, yine çevirdim ama oyunun gidişatına göre biraz daha farklı bir seyri vardı.

04.07.2017: %1 lik kısım çeviriliyor(8-9 satırdı, İngilizcesi daha iyi bir arkadaş çeviriyor) . Ancak size kötü bir haberim var. Oyunu yapımcının attığı dosyadan çeviriyorum ve oyun dosyalarına göre kodlama formatı biraz daha farklı. Yani dosyayı upload edemeyeceğim. Bir sonraki Party Hard güncellemesinde oyuna eklenecek. Güncellemenin ne zaman olacağını yapımcılara sorarım. He uğraşsam oyun dosyasına eklerim ama 1 hafta boyunca güncelleme gelmezse öyle yaparım. Biraz zahmetli iş.

05.07.2017(02.00): Çeviri tamamlandı. Mesajı attım, yarın cevap gelir, ona göre bilgilendiririm sizi.

05.07.2017: Bugün yapımcı ile bayağı konuştum. Steam sayfasını da çevirdim. Dediğine göre kısa süre içinde güncellemeyi yayınlayacak.
    09.07.2017: Haftaya güncelleme geleceğini söylediler.

11.07.2017 ÖNEMLİ VE SON GÜNCELLEME: Bugün beklemiyordum ama oyun güncellenmiş. Steam sayfasında henüz TR desteklemiyor diyor, Steam çevirimi daha eklememişler ancak oyunun dil bölümünde TR seçeneğini seçerek oyununuzu Türkçe yapabilirsiniz. Teşekkür ediyorum bekleyen herkese.

Party Hard Steam Sayfası:https://store.steampowered.com/app/356570/Party_Hard/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 7 Eylül 2017; 14:50:13 >

• Aslında bunun sebebi, crack sürümü olarak 'beta' versiyonu kullanmaları. Çünkü beta versiyonda türkçe ile beraber 2-3 dil paketi daha yok. Png olarak eklenen şeyler benim hatırladığıma göre sadece posterler filandı. Diğer tüm hikaye ve yazılara, basit bir text dosyasından erişiliyordu.

İkinci oyunu çıktı, onunda dil dosyalarına kolayca erişiliyordur tahminimce. Ben çevirmem çünkü ikinci oyunu pek sevmedim, daha doğrusu birinci oyun bana yetti.
  • Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay gelsin başarılar.
  • Kolay gelsin, ne kadar ilgili adamlar
  • @dogukan1216 Teşekkürler.

@# Ace # Teşekkürler.

@No Future Teşekkürler. Bağımsız oyunların en büyük avantajı bu zaten.
  • Kolay gelsin , ortak olmamı ister misiniz hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hugh Jackman

Kolay gelsin , ortak olmamı ister misiniz hocam ?

Teşekkürler, bu oyunun bitmesine az kaldı E-tablo şeklinde çeviriyorum zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış anlamayın, kesinlikle heves kırmakta istemem ancak o mail ne öyle? Doğru cümle yok?
  • sieve S kullanıcısına yanıt
    Biliyorum

Çeviri de küçük bir anlatım bozukluğu olsa bile not alıyorum onları.

Aklımdan ne geçtiyse dümdüz yazdım. Anlayıp anlatamama sorunum var malesef
  • Güncel
  • sıkı takip
  • Bitti, beklemedeyim.
  • Elinize sağlık hocam

• Bu sefer güncelleme olacak gibi. Yine beklemedeyim :p
  • Güncelleme geldi. İlk çevirimin resmi olması ve her şeyin planıma göre gitmesi iyi oldu. Çeviri hatalarım olmuşsa affola şimdiden.
  • Emeğine sağlık hocam :) Başka çevirdiğiniz oyunlar var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrongday

Emeğine sağlık hocam :) Başka çevirdiğiniz oyunlar var mı ?

Aklımda oyunlar var ancak dil dosyalarına bakmadım hiç. Şuanlık çeviri yapmayı düşünmüyorum. 15 gün boş vaktim var(sonra 1 ay buralarda olamayacağım). 15 gün ortalama bir oyun için az bir süre ve insanları 1 ay bekletmek istemem. Lafın özü, çeviri işine girişmeyeceğim yani.
  • Hayırlı olsun.

• Oyunu indirdim ve 1.4.030 sürümü olduğunu ve Türkçe dil seçeneğinin hâlâ olmadığını gördüm.

Aşağıda da resimi var

https://i.hizliresim.com/Z36G70.png

Çeviriyi yapan arkadaş gibi bende çevirmiştim ama yapımcı uzun yıllar boyunca eklemedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barikat_diss

Oyunu indirdim ve 1.4.030 sürümü olduğunu ve Türkçe dil seçeneğinin hâlâ olmadığını gördüm.

Aşağıda da resimi var

https://i.hizliresim.com/Z36G70.png

Çeviriyi yapan arkadaş gibi bende çevirmiştim ama yapımcı uzun yıllar boyunca eklemedi.
    Oyunun steam sürümünü indir, korsanda bende göremedim ancak steam'de var. Yakın bir zamanda bu konuyu konuşmuştum yapımcı firma ile. Korsanda aynı sürüm olmasına rağmen nedense yok.

Edit: Ben çevirdiğim gibi eklendi çünkü yapımcı bana ayrı bir link attı, oradan çevirdim ve direk eklediler. Yani onlarla anlaşmıştım.

Gelen cevabı atayım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 6 Eylül 2018; 16:57:56 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.