Şimdi Ara

Pasaport Kaydı - Geçici Kayıt - BTK - 100 TL Vergi vs...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bazi sorularim var ve cok karisik is isin icinden cikamadim .

Bildigim kadariyla imei numararalari artik 100 tl yatirilarak vergisi odeniyor ve 30 gun icinde giris yapmis brisinin pasaportuna kayit yaptirilark imei kullanilabilir oluyor ?

Simdi bir suru satici kayitli vs deyip satiyor .kime guvenecegiz ?

Nasil garantili kayit altina alindigini anlariz ?

Belgesi var diyorlar belgesi oldugu zaman kayit dusme ihtimali yok mu?

Pasaport sahibi kaydi sildirip baska kayit yapamaz mi ?

İmei sorgu ekraninda durm kisminda gecici kayit yazanlardan uzak mi duralim ?

İmei sorgu ekranind imei kayit altina alinmistir, yaziyorsa kesin kayit saglanmistr birdaha dusmez mi anlamina geliyor ?

Kime guvenecegiz arkadaslar isin dogrusu nedir bilen arkadaslardn herkes icin cevap bekliyorum tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooozer -- 9 Aralık 2012; 9:39:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Gerçek kayıt ve kayıt belgesi olsa dahi eğer kişi kötü niyetliyse imei yanlış vermişim diyerekden tekrardan kaydı düşürüp farklı bir imei"i kaydedilebilir,en garanti yol bire bir tanıdık birilerinin üzerine kaydettirmektir.eskiden 100 tl vergi yokken bu daha kolaydı ancak şimdi 100 tl vergi tekrar yatırılırsa tekrar"dan kayıt yapılmaması için bir neden yok,dalaveresi bir hayli fazla bu işin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukvtec -- 9 Aralık 2012; 1:19:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumda da bu işin dolandırıcıları var mesela kayıt yaptım diyor sonra belge eksik mi veriyor geri mi çekiyor bir haltlar yiyor.
    Sonra kayıt işlemi bekleme modunda görünüyor. Kimseye güven olmaz bu kayıt olayında..
  • Aynen kime guvenecegimizi sasirmis durumdayim
    Mesela imei kontrol ekraninda su an evraklar kontrol asamasinda gecici kayit seklinde bi aciklama var durum ekrannda cogu bu sekilde ve saticiya sordugunda yapilacak diyor ama 4-5 ay sonr dusuyor kayit satici ortada yok sonra .
    Acaba durum ekraninda kayit altina alinmis ibaresi gozuken imei numaralarininda dusme ihtimali var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukvtec

Gerçek kayıt ve kayıt belgesi olsa dahi eğer kişi kötü niyetliyse imei yanlış vermişim diyerekden tekrardan kaydı düşürüp farklı bir imei"i kaydedilebilir,en garanti yol bire bir tanıdık birilerinin üzerine kaydettirmektir.eskiden 100 tl vergi yokken bu daha kolaydı ancak şimdi 100 tl vergi tekrar yatırılırsa tekrar"dan kayıt yapılmaması için bir neden yok,dalaveresi bir hayli fazla bu işin.

Yani saticilara guvenmemek lazim sonucta 100 pasaportu yoktur ? Dah sonr yaptigi kayitlar silinecektir ? Cunku herkese kayitli diye satiyorlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltug

forumda da bu işin dolandırıcıları var mesela kayıt yaptım diyor sonra belge eksik mi veriyor geri mi çekiyor bir haltlar yiyor.
    Sonra kayıt işlemi bekleme modunda görünüyor. Kimseye güven olmaz bu kayıt olayında..

Aynen oyle millette gule oynaya aliyor saticilardn telefonu 4 ay sonr cat mesj kapaniyor teli ,en sonund gotrcekler opartorlere aldircaklar teli ordn

• quote:

Orijinalden alıntı: ooozer

quote:

forumda da bu işin dolandırıcıları var mesela kayıt yaptım diyor sonra belge eksik mi veriyor geri mi çekiyor bir haltlar yiyor.

Aynen oyle millette gule oynaya aliyor saticilardn telefonu 4 ay sonr cat mesj kapaniyor teli ,en sonund gotrcekler opartorlere aldircaklar teli ordn

Telefoncusundan forumdaki bu işi yapan tiplere hiçbirine güvenilmez.
    Ya tanıdık birinden bulacaksın ya da pasaport varsa ucuz bilet ayarlayıp bir şekilde haftasonu falan yurt dışına çıkıp geri gireceksin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 pasaporta kaç telefon kayıt edilebiliyor ? eger 1 taneyse kesinlikle pasaport kayıtlı diyenlere inanmamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_trabzon

1 pasaporta kaç telefon kayıt edilebiliyor ? eger 1 taneyse kesinlikle pasaport kayıtlı diyenlere inanmamak lazım.

Ben senede 1 diye biliyorum, bi satici arkadas ciksin desinki ben soyle soyle yapiyorum bu isi ,hepsi bi altyapim var bisy var yalanlaryla kandryo insanlari, sirf bu yuzden vazgectim yurtdisi urun almaktan , anca kendim cikarim oyle alirim,

Ama bu is birazda hukumetin isi birsuru dolandirici cikartti ortaya sozde vergi alacaklar opartrleri zengin edecekler. piyasada binlerce telefon dolasacak simdi imei kaydi olmayan yazik

• quote:

quote:

1 pasaporta kaç telefon kayıt edilebiliyor ? eger 1 taneyse kesinlikle pasaport kayıtlı diyenlere inanmamak lazım.

Ben senede 1 diye biliyorum, bi satici arkadas ciksin desinki ben soyle soyle yapiyorum bu isi ,hepsi bi altyapim var bisy var yalanlaryla kandryo insanlari, sirf bu yuzden vazgectim yurtdisi urun almaktan , anca kendim cikarim oyle alirim,

Ama bu is birazda hukumetin isi birsuru dolandirici cikartti ortaya sozde vergi alacaklar opartrleri zengin edecekler. piyasada binlerce telefon dolasacak simdi imei kaydi olmayan yazik

Olay sadece operator zengin etme olayı deil vergi kaybı büyük.
    100 tl alınan para bile ancak 600 tllik bir telefonun Kdv'sine eşit.
    OTV denilen vergiyi hiç alamıyorlar ki o da %25.

Bence bir kişinin senede 2-3 tane falan kaydettirebilmesi lazım.
    Bir insan yurt dışına gezmek ve alışveriş yapmak için gider.
    Hediye falan alır ailesine arkadaşlarına.
    Ama bizde buna telefon açısından izin yok.
    Sonra da böyle çakallar türer.

• quote:

quote:

quote:

Olay sadece operator zengin etme olayı deil vergi kaybı büyük.
    100 tl alınan para bile ancak 600 tllik bir telefonun Kdv'sine eşit.
    OTV denilen vergiyi hiç alamıyorlar ki o da %25.

Bence bir kişinin senede 2-3 tane falan kaydettirebilmesi lazım.
    Bir insan yurt dışına gezmek ve alışveriş yapmak için gider.
    Hediye falan alır ailesine arkadaşlarına.
    Ama bizde buna telefon açısından izin yok.
    Sonra da böyle çakallar türer.

Tamm vergi aliyosun ok, ama o zamn isini duzgun yap bari ,gecici kayit neyin nesi bi telefon ya kayitli olur ya kayit edilmemis olur ! sen buna izin veriyosan hersey olur belgeler kontrol asamasinda demek ne demek belgesi yoksa etme kaydini kayit dusme olayi falan sacma sapan is , yazik olan hevesle teknolojiyi seven son kullnicya oluyor ,cakallar milleti kaziklamaya calisiyor ve ve yetkili kisilerde bu adamlara zemin hazirliyorlar.

• Garantili pasaport kaydı nasıl anlaşılır ?

• peki arkadaslar,

1 ayi gecmis pasaporta kayit yapma imkani mumkun deilmidir artik?
  • quote:

Aynen kime guvenecegimizi sasirmis durumdayim
    Mesela imei kontrol ekraninda su an evraklar kontrol asamasinda gecici kayit seklinde bi aciklama var durum ekrannda cogu bu sekilde ve saticiya sordugunda yapilacak diyor ama 4-5 ay sonr dusuyor kayit satici ortada yok sonra .
    Acaba durum ekraninda kayit altina alinmis ibaresi gozuken imei numaralarininda dusme ihtimali var mi?

şimdi bende yazın yurtdışı telefon aldım bi siteden. Aldığımda ilanın açıklamasında pasaport kayıtlıdır yazıyodu mutlu mesut tlf numu kullanmaya başladım 5. ayın sonunda pat bi msj tlf nunuz bi hafta içinde kapanacaktır die nese hemen imei sorgulama yaptım sorgulamada işte evraklar kontrol aşamasındadır yyolcu beraberinde getirilen cihaz olarak görünüyor hemen tlf nu aldığım yeri aradım böyle bi durum var die tekrar kaydettirdiler ama anladığım kadarıyla bu iş sürekli olarak tekrarlanacak hala yolcu beraberinde getirilen cihaz olarak görünüyor benim sormak istediğim inşallah bi bilen vardır bana bu msj tekrar geldiğinde herhangi bi gsm merkezine gitsem ömür boyu kapanmama garantili kayıt yaptıtabilirmiyim artık parasından geçtim yani kayıt ücreti nese ödicem yeterki bu durum sona ersin tabikide o satıcıyada hakkımı helal etmiyorum çunki 100 lira fazla aldı kayıt parası adı altında inşallah bi bilen vardır ya hakkaten sıkıntılı bi durum yani

• 850 liraya aldığım telefonu bu durumdan dolayı 450 liraya sattım sorunum çözüldü:( burayı inceleyen arkadaşlar aman kimseden ucuz olcak die sözde pasaport kayıtlı olan tlf almayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.