Şimdi Ara

Pasaport kaydı hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Yurt dışından kardeşime telefon aldırdım elinde hazır. Ama yılbaşında gelecek. Bu arada elimde 15 gün önce yurtdışından gelinmiş pasaportta var. Sadece imei numarasını vererek pasaporta kaydettirebiliyor muyuz yoksa cihazla pasaportun aynı anda ibrazı şart mı? Şimdiden teşekkürler..

• bazı timler sorun cıkartıyor diye biliyorum
  • Aynen doğru.Bazı iletişim merkezleri sadece imei nosu ile kayıt yapıyorlar.Ancak bazı iletişim merkezleride kesinlikle telefonun arama bölümünden kotrol edip o şekilde yapıyorlar.
    Birkaç tane bayiye gidip şansınızı deneyin
  • Teşekkürler arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.E.A.

Teşekkürler arkadaşlar

• Kayıt yaptırmak için imei numarası yeterli. Fantezi yapmayın lütfen.
  • Bazen yeterli olmuyor maalesef.Kendi kafamdan uydurup fantazi yapmıyorum.Direk yaşadığım birşeydir.
    Yukardada belirttiğim gibi bazı turkcell iletişim merkezleri özellikle cihazdaki imei nosunu kontrol ediyorlar.Direk imei nosunu görüp kaydeden yerlerde var.
    quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

Kayıt yaptırmak için imei numarası yeterli. Fantezi yapmayın lütfen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pasaport hakkında bilgi
    geçen yıl açıldı
    pasaport yenileme hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben ondan dolayı 2 hafta bekledim dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: conjure

Bazen yeterli olmuyor maalesef.Kendi kafamdan uydurup fantazi yapmıyorum.Direk yaşadığım birşeydir.
    Yukardada belirttiğim gibi bazı turkcell iletişim merkezleri özellikle cihazdaki imei nosunu kontrol ediyorlar.Direk imei nosunu görüp kaydeden yerlerde var.
    quote:

Kusura bakmayın ama o biraz da sizin basiretsizliğiniz. Şimdiye kadar birçok telefonu sadece imei numarası vererek Turkcell TİM'ler aracılığı ile kayıt ettirdik hiçbirinde cihazı göreceğiz demediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 26 Kasım 2010; 10:20:03 >
  • Maalesef her bayide olmuyor bu şekilde.Size 2 örnek verebilirim.Biri samsunda bir Turkcell time gittim.Cihazın imei nosunu söylerken benden cihazı görebilirmiyim mümkünse dedi.Neden dedim Cihazdan kontrol etmem gerekiyor dedi.Sonuçta cihaz yanımda olduğu için sorun olmadı.
    2. durum ise Kuzenime iphone 4 gönderdim.İstanbulda ( sanırım şişli civarlarında bir tim olsa gerek ) kendisi geçen hafta pasaportuna kaydettirirken ondada cihazı görmek istemişler.Zaten cihaz jelatinliydi.Ama arka kutudan kendisi okumuş bizzat.
    Yani her bayide bu şekilde olmuyor.Bu çalışan iletişim danışmanındanda kaynaklanıyor olabilir.Ayrıca forumdada bunu yaşayan arkadaşları duyduğumdan bu konuda net olarak konuştum.
    Bu arada basiretsiz kelimesini talihsiz olarak nitelendirdiniz sanırım.

quote:

quote:

Bazen yeterli olmuyor maalesef.Kendi kafamdan uydurup fantazi yapmıyorum.Direk yaşadığım birşeydir.
    quote:

Kusura bakmayın ama o biraz da sizin basiretsizliğiniz. Şimdiye kadar birçok telefonu sadece imei numarası vererek Turkcell TİM'ler aracılığı ile kayıt ettirdik hiçbirinde cihazı göreceğiz demediler.

• Gereksiz tartışma ortamı için üzüldüm. Sonuçta akşam kardeşimden imei numarasını istedim geldi bir deneyeceğim bakalım şansıma. Daha önce 4 kez pasaport ve cihaz yanımdaydı sorun olmadı ama hep kutusundan çıkartıp kontrol etmişlerdi. Pasaport kaydı satın almak için 2.ele ilan açtığımda bana sadece imei numarasını gönderirsem pasaporta kayıt yaptıracak akadaşlardan mesaj gelince böyle bir yöntemin gerçek olup olmadığını öğrenmek istedim. Sonuçta her telefoncu yapmak istemeyebilir makul karşılamak lazım. Basiretsiz lafı benim de pek hoşuma gitmedi açıkçası, bu ortamı yarattığım içinde özür dilerim...
  • Estagfrllh kesinlikle tartışma ortamı yok siz rahat olun.

Ancak arkadasın sarfettiği basiretsiz kelimesi iki anlama çıkıyor.Eğer talihsizlik şanssızlık anlamında kullanmışsa uygundur zaten konu formatına uygun bir kelime.Bundan yana sath bir sıkıntı yok.
    Eğer diğer anlamı ifade ederek kullandıysa o zaman bu bir sorun.
    Bende zaten sordum ve cevabını bekliyorum kendisinden.
  • sormak istediğim bişey var.telefonun alındığı tarih yani fatura tarihinden itibaren 1 ay içinde kayıt ettirme zorunluluğu var mı yoksa sim kard takılmadığı sürece istenildiği zaman kayıt ettirilebilir mi.bu konu hakkında kesin bilgisi olan var mı çünki yurtdışından iphone 4 aldırdım bugün itibariyle yani fatura tarihi 27.11.2010. ben bu cihazı en geç 27.12.2010'da pasaport kaydı yaptırmalı mıyım??
  • ben iphone 4 aldim kayit ettirmek istiyorum.2009 temmuz ayinda baska bir telefonu kayit ettirdim.gelecek sene kayit ettirme hakkim var mi?
  • @dr_emreusta

İsterseniz telefonunuzu 1 yıl sonrada kayıt yaptırabilirsiniz.Burdaki amaç fatura tarihinden sonra 1 ay içinde yapılması değil.
    Amaç Türkiyeye giriş yapmış en fazla 1 aylık pasaport olması gerekiyor.
    Dahada açık olayım.Türkiyeye pasaportunuzla 27.11.2010 tarihinde giriş yaptınız.Bu pasaporta 27.12.2010 tarihine kadar istediğiniz bir telefonu kayıt yaptırabilirsiniz.

Yani belirttiğim gibi amaç fatura tarihi değil pasaportun Türkiyeye giriş tarihi.

@RZGO

Gelecek sene,yani 2011 temmuz ayında tekrar kayıt ettirme hakkınız doğuyor.Ancak bu tarihte tekrar yurtdışına çıkıp girmeniz gerekiyor.
    Yani bir pasaporta 2 yılda bir kayıt yaptıracam diye bir hakkınız yok.2 yıl sonra tekrar giriş çıkış yaparsanız hakkınız var.
  • conjure kardeş çok sağolasın süpersin
  • quote:

@dr_emreusta

İsterseniz telefonunuzu 1 yıl sonrada kayıt yaptırabilirsiniz.Burdaki amaç fatura tarihinden sonra 1 ay içinde yapılması değil.
    Amaç Türkiyeye giriş yapmış en fazla 1 aylık pasaport olması gerekiyor.
    Dahada açık olayım.Türkiyeye pasaportunuzla 27.11.2010 tarihinde giriş yaptınız.Bu pasaporta 27.12.2010 tarihine kadar istediğiniz bir telefonu kayıt yaptırabilirsiniz.

Yani belirttiğim gibi amaç fatura tarihi değil pasaportun Türkiyeye giriş tarihi.

@RZGO

Gelecek sene,yani 2011 temmuz ayında tekrar kayıt ettirme hakkınız doğuyor.Ancak bu tarihte tekrar yurtdışına çıkıp girmeniz gerekiyor.
    Yani bir pasaporta 2 yılda bir kayıt yaptıracam diye bir hakkınız yok.2 yıl sonra tekrar giriş çıkış yaparsanız hakkınız var.

quote:

Orijinalden alıntı: dr_emreusta

conjure kardeş çok sağolasın süpersin

Gerçekten hiçbir çok net ve açıklayıcı cevaplar veriyorsunuz. Buna birçok kez şahit oldum.
    Bende kendi adıma çok teşekkür ederim

• conjure@
    cok tesekkür ederim yardimci oldugunuz icin.
  • rica ederim arkadaşlar sorun değil.
  • Arkadaşlar pasaport kaydı için pasaport sahibinin yanımızda olması gerekli mi telefon dışında ??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.