Şimdi Ara

Pascal 64bit program

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık bir hafta uğraş verdim Pascal programlama programını bulmak için ama bulamadım. 21 adet Windows 7 64bit için Pascal programı indirdim ve her birinde okulda kullandığım bilgisayarda çalışan programı denedim ve hepsi hata verdi. Bilgisayar öğretmenliği okuyorum ve sınıfımda birçok kişi 32bit işletim sistemi kullanıyor. Programı hocamız sağlamıştı ama bende o da çalışmadı. Arkadaşlar, kafayı yemek üzereyim, lütfen yardım edin. Programı run etmek isteyince Fatal: Compilated ... hatası veriyor. Eğer bu program elinde olan varsa ya da bulan, bulabilecek varsa yardımcı olsun bana. Herkese saygılarımı iletiyorum.

• http://www.freepascal.org/ ? Burda 64bit versiyonu mevcut denedin mi ?

Turbo Pascal mı istiyorsun ?http://www.x64bitdownload.com/downloads/t-64-bit-turbo-pascal-download-qmtgdrqy.html
  • İlgine teşekkür ederim.

www.freepascal.org'ta bulunan işe yaramadı.

www.x64... sitesinden indirmeye çalışıyorum. Yurtta internete abandıkları için indirmekte zorlanıyor bilgisayar. Onu da deneyip yazarım buraya.

Çok teşekkür ederim tekrar.

Arkadaşlar sorun devam edecek gibi yardımlarınızı esirgemeyin...
  • Sorun tam olarak anlaşılmıyor, daha açık yazmalısın. Okulda derlenip çalışan kod kendi bilgisayarında mı derlenmiyor? Kodlar ham şeklinde elinde mevcut mu?

"Programı run etmek isteyince Fatal: Compilated ... hatası veriyor."
    Bu hatadan anladığım kadarıyla yanlış bir yol izliyorsun gibi geldi, programlara suç atma hemen. Verdiği hatayı tam olarak yazmazsan (hangi satır için hata verdiğini vs.) hiçbir şey anlaşılmaz.
  • Şöyle anlatayım o zaman (kusura bakmayın arkadaşlar bıktım bu durumdan tam anlatamadım derdimi);

öncelikle aradığım şey tam olarak şu: 64bit Windows 7 için turbo pascal veya free pascal programı.

Pascal programını (64bit Windows 7 için) en başta da yazdığım gibi 21 farklı siteden indirdim. Her birini ayrı ayrı indirdim ve herbirine ayrı ayrı program yazarak denedim. Örnekle indirdiğim birkaç program şu hatayı veriyor: Uygulamanın 32bit mi yoksa 64bit mi olduğunu kontrol edin, sonra program üreticisine başvurun gibi bir şeyler. Geriye kalanlarında ise herbiri için (aynı anda birden fazla pascal ya da free pascal yüklemiyorum) bir program yazıyorum ve bu programlar harf, kod, noktalama işaretlerinden dolayı sıkıntısı olmayan ve okuldaki 32bit bilgisayarlarda bulunan pascal veya free pascal programlarında çalışan programcıklar. Okuldaki bilgisayarlarda çalışan bu programcıkları kendi bilgisayarıma kurulup çalıştırılabilen pascal veya free pascal programlarına yazınca (öncelikle abc.pas şeklinde kaydediyorum ve alt+f9'a basıyorum) hata veriyor. Hata ise yazdığım programcıktan kaynaklanan bir hata değil (okulda çalışan ve kendi bilgisayarıma yazarken dikkatle yazdığım programcıklar) programın windows ile yarattığı sorundan kaynaklanıyor. Hata sadece şu şekilde görüntüleniyor: Fatal: Compilation aborted. Buradan da anlaşılacağı gibi satır veya sütun ile ilgili bir ibare yok. Sorun sadece programın kendisi.

Ben, kesinlikle öncelikle programa hata biçmiyorum(hocamız okula kendi bilgisayarımı götürüp durumu göstediğimde; her şeyi benden beklemeyin google'a yazıp sisteminize uygun programı bulun dedi). Bir haftadır uğraşacak kadarda delirmedim. :) :) Dersim bu arkadaşlar ve çalışamıyorum. Lütfen yardımcı olun eğer bilginiz varsa.

• Evet hata programın kendisinden gibi. Birde 32 bit olanı kurup deneseydin keşke. Veya kodları koysaydın bizde burada denerdik...
  • 32bit pascal ve free pascal programını da bilgisayarımda denedim. Sonuç; olumsuz!

Kodları yazmama gerek yok elektro_gadget çünkü, okulda çalışan programcıklar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yardımcı olun, lütfen.
  • Dev-Pascal çalışır 64 bitde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.