Şimdi Ara

PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI (176. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.744
Cevap
5
Favori
313.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

quote:

Orijinalden alıntı: llvrsn

quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

shell tek geçerim diyordum . ama lpg ikaz ışığı yanında her şhell in aynı olmadığını ve propan ve basınçlarının farklı olduğunu gördüm.

sonuçta kullanıma bakıyor. biraz önce ortalama baktım şehir içi soğuk motor 11 litre görünüyor.

araç uzun yolda kullanmak avantajlı hangi araç olursa olsun.

lpg markanızı söyler misiniz

landirenzo montaj sırasındabaşında durdum ustalık full.

lamda ışığı yakıttan dolayı yanmıştı artık bilmediğim yerden almıyorum. prince nasıl yakıt oranları performans???

prinsle ilk depomu yaklaşık 2 saat önce bitirdim.
    300 km ankara trafiği + 60 km ankara kırıkkale yolu
    toplamda 360 km, 89tllik gaza tekabül etti.( 41lt * 2,16)

ltrede 89/360 = kmde 24,7222 kuruş yakmış oluyor. tabi bir miktarda benzin harcadı.

performansta en ufak değişiklik hissetmedim.

• 2.43 den alıyorum lpgyi.

demekki siz 2.43 den alsaydınız 27 kuruş trafikte yakacaktı..
    benzinde 10 litre desek trafikte. 43 benzinde yakacak.

kmde 16 kuruş kar.

sonuçta yakıtı ucuz alan az yakar.
  • bende en son yakıt tüketimmimi paylaşayım...
    210 kmde 33 ytl lpg...

lpg nin litresi 1.99 ytl kkırıkkale milangazdan alınma...

210 km nin 160 km si ankara-kırıkkale arası uzun yol geri kalan 50 km ankara şehir içi trafiği...

aracı sakin kullandım kilometrede 15.8 kuruş yakmış oldukça az bir tüketim elde ettim.....

bir önceki tüketimim 72 ytl ile 396 kilometreydi...(lpg 1.89 lira) oradada kmde 18.2 kuruş yakmışım 250 si şehir dışı kalanı ankara şehir içi trafiği.....
  • haksızlık :)) biz 2.43den en ucuzu.

yalnız tavsiyem kalitesiz lpg alma. propan ve karışım ayarlarından dolayı lpg ışığı yanabilir. (servis söndürüyor)
  • yıllardır sıralı lpg kullanırım montaj düzgünse lpg ışığı felan yanmaz milangazlada 100.000 km den fazla yol yaptım defalarca opet v.s denedim ama hiçbirisi milangaz kadar yol yapmıyor performansla ilgili zaten sorun yok....
  • aygazın katkısı lpg filtresini tıkıyor diyorlar.
  • lpg takıldıktan sonra ilk birkaç depoda da mı böyledi tüketiminiz?
    lpg takıldaktan 1000 km sora (yaklaşık 200 km kaldı) tekrar ayar için gelmem söylendi.ayar sonrası tüketimde ne kadar fark olur sizce?
  • pulpa,@klavye@

lpg göstergeniz randumanlı çalışıyor mu?
  • kış kullanımı 380 km lpg. simit depolarda doğru ölçme olmaz .gaz hareket halindedir. km sıfırlanır. 400 e yaklaştığında tekrar alınır. olay bu.
  • bugun sis farı taktırdım aracıma 300 lira tuttu. malzeme işçilik.
  • quote:

lpg takıldıktan sonra ilk birkaç depoda da mı böyledi tüketiminiz?
    lpg takıldaktan 1000 km sora (yaklaşık 200 km kaldı) tekrar ayar için gelmem söylendi.ayar sonrası tüketimde ne kadar fark olur sizce?

hiç birşey değişmez bence 1000 km sonra ayar felan işleri hikaye kalibrasyonunuz ilk gün düzgün yapıldıysa öyle kalır 1000 km sonra sadece kontrol olur....

ayrıca sanırım 2400 gibi bir rakam verip prins taktırmıssınız ama verdiğiniz fiyat farkının karşılığını alabileceğinizi sanmıyorum 1500 liralık brc gayet güzel işinizi görürdü....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pulpa -- 14 Aralık 2011; 8:51:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

quote:

lpg takıldıktan sonra ilk birkaç depoda da mı böyledi tüketiminiz?

hiç birşey değişmez bence 1000 km sonra ayar felan işleri hikaye kalibrasyonunuz ilk gün düzgün yapıldıysa öyle kalır 1000 km sonra sadece kontrol olur....

ayrıca sanırım 2400 gibi bir rakam verip prins taktırmıssınız ama verdiğiniz fiyat farkının karşılığını alabileceğinizi sanmıyorum 1500 liralık brc gayet güzel işinizi görürdü....

açıklamanız 100 bglik passat yerine 1milyar az verip 97bg lik passat alırdım gibi oldu.ben 1 milyarı en az 3 bg ve daha az yakıt tüketimi için vermiş oldum.

çekiş kaybının daha az olması yakıtta daha az yakması nedeniyle prins tercih ettim.
    yüksek çalışma basıncı , keihin enjektörleri ,diğer lpg markalarında oldugu gibi map biriminin olmaması ve beynin kölesi gibi çalışması sonucu
    az yakıt ve yüksek performans çıkıyor .(biraz reklam gibi oldu :))

lpg taktırmadan önce çok fazla araştırma yaptım hatta sizinle de özelden mesajlaştık.brcnin de prinsin de bölge sorumlularıyla çok fazla mailleştim telde konuştum.
    sonuç olarak prins tercih ettim.

yakıtla ilgili olarak sizin aracınızı benden çok daha tasarruflu kullandığınıza eminim:) kkale - ankara arası çok güzel değerler elde ettiğinizi söylemiştiniz.ben özellkle lpg takıldktan sonra sonra bedava biniyormuşum gibi davrandığımdan genelde yüksek devirde kullanıyorum.normal ayda 1200 km yaparken lpg takılalı 12 gun oldugu halde 800 km yapmışım:)

yaptığım o kadar araştırmaya ragmen yakıt,performans konusunda yanılırsam da yapcak bişey yok ben elimden geldiğince araştırdım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llvrsn -- 14 Aralık 2011; 12:50:43 >

• yakıt okadar da önemli değil önemli olan kullanım süresi boyunca işimizi görsün yeter.

zaten yol bitmesin mantığıyla kullanıyoruz hepimiz. 180 le kaç defa gittiğimizi sayalım? çok az.

keyifli sürüşler hepimize.
  • bakım konusunda edirne mercan servisinde hertürlü yardım ve ilgi var.tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 15 Aralık 2011; 0:41:44 >
  • Merhaba Arkadaşlar
    Formunuzu takip etmem, yeni scoda octavıa 1.6 mpı 102 bg araç almamda çok etkili oldu.Keşke bütçem müsait olsaydıda passat alabilseydim.Sonuçta Wv çatısı altında üretilen bu araç seçimini, aracı kullandıkça dahada iyi anlıyorum.Chovrolet Cruze arasında çok gittim geldim ama sonuçta donanım olarak cruze kadar zengin olmasada aracın genişliği vede en önemlisi güvenliği bu aracı seçmemde çok etkili oldu.İki yıl snırsız,12 yıl paslanmazlık garantisi bu aracın sağlamlığının en belirgin göstergesi.Yakıt olayı dizel araçla kıyaslanmaz ama ayda bir depo benzin kullanabilecek biri olarak çokta önemli değil.Ticaretle uğraşmamdan dolayı günlük kullandığım doblo aracım var.Özel vede tatil günlerinde bu aracı kullanacağım.İlerde belki lpg de taktırabilirim.Bu segmentte lpg ye en uyumlu motor MPI motorlarmış.Bayii BRC marka LPG taktırdığım takdirde aracın garantisinin devam ettiğini söyledi.Onlarla anlaşmaları varmış.LPG maliyeti 1.400 tl denince şimdilik erteledim.

• bence erteleme. .ama iki aracım var diyorsun sen bilirsin.
  • sevgili Passattaşlarım,

bilginiz varsa yorumlarınızı esirgemeyiniz.benim için önemli bir konu (kpds )

http://forum.donanimhaber.com/m_55648195/mpage_1/f_/key_//tm.htm#55648195

teşekkürler
  • aracıma sis farı taktırmıştım .far anahtarı değişti. sis lambası ve ızgarası montajlandı. şimdi ayak altı aydınlatma düşünüyoruz.
  • bu forumun son sayfasına nasıl giriliyor ben devamlı sıkıntı yaşıyorum son sayfaya girerken sizdede durum aynımı bunu nasıl düzeltebiliriz?
  • admin konu linkini değiştirmeli. konuyu şikayet ettim link değişsin diye.
  • 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.