Şimdi Ara

PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI (177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.744
Cevap
5
Favori
313.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumun başından beri okudum çok zevkliydi.Özellikle taner gödenin yalvarırcasına bu arabanın o km sini 40000 liradan alın kaçırmayın diye yazdığı 2 yıl öncesi mesajları üstadın nasıl bir otör olduğunu kanıtlanıyor.Ayrıca 40000 liraya alınıp 10000 km yapıp 50000 lira isteyen aç gözlülerinde nasıl bir ibretlik durum olduğunu görüşlerinize sunuyorum. Forum sahibi aytunca kardeşede geç oldu ama geçmiş olsun diyorum.balda biyere kadar:)... ( walla bende 39' a aldığım arabayı pert ettim 51 e daha az donanımlısını alamak zorunda kaldık :) )) kendi kendimize nazar ettik galiba aytunca tekrar geçmiş olsun..
    NOT: ben bu furyada 39 bin liraya eski kasa avensis ful donanımlı almışdım. 40000 liraya daha az donanımlı passatı tercih etmemişdim.Bizim araçlarda değer kaybetmedi ancak passat mucizesine yaklaşmak mümkün değil,resmen 90 ların ilk yarısındaki doğan şahin gibi enflasyonist ortamda değer üstüne değer kazandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicolaejorga -- 21 Aralık 2011; 13:16:17 >

• Merhaba sevgili 1.6 MPI kullanıcı arkadaşlarım,

Gerçekten Nikolea arkadaşımızın dediği gibi BAL BİR YERE KADAR.... Biliyorsunuz yaklaşık 3 ay önce bir köpeğe çarpmıştım... Yaklaşık 1,5 Ay önce de sol ön çamurluğumu Arnavutköy'ün dar sokaklarında yeni başlayan bir ince yağmurun sonucunda bir çöp bidonuna vurdum.. Neyse hepsi tamir ile halloldu Allah beterinden korusun... Köpek çarptığında ön tamponum tamamen dağılmıştı.. .Benim o konuda suçum yoktu... Ama Arnavutköy'ün (etilerden Arnavutköy'e iniş yolunda) dar yokuş aşağı yollarında daha da dikkatli olmam gerekiyordu... Hepsi halloldu... Ben de bu arada yaklaşık 2,5 yılın ardından 35 000 km'ye ulaştım... Şirketin aracıma sponsorluğu devam ediyor... Benzin ile ilgili bir sıkıntım yok.. Bu arada dün FULL benzin istasyonlarının ekstra indirim kartı kampanyası vardı... Normal Fullün indirimli benzinlerine ilaveten bir de yüzde 8 ekstra indirim alacağız...Gayet güzel... Şu anda 4,05 liraya aldığım benzini sanırım 3,75 civarında alacağız gayet güzel bir kampanya... bir yıl boyunca indirim devam edecek... pompa fiyatı ne olursa olsun yüzde 8 indirim alacağız... Hedef passat ile (Allah izin verirse) 15 yıllık bir birliktelik... Şu anda ilk 2,5 yılımızı gayet güzel geçirdik... Şimdiden klasik eskişehir yolculuklarımı ve yazın (erken rezervasyonu şimdiden yaptım) Antalya yolculuğunu sabırsızlıkla bekliyorum... Kim ne derse desin bizim yayla arabanın tadı uzun yolda çıkıyor... Passat dolu günler sizinle olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: aytunca

Merhaba sevgili 1.6 MPI kullanıcı arkadaşlarım,

Gerçekten Nikolea arkadaşımızın dediği gibi BAL BİR YERE KADAR.... Biliyorsunuz yaklaşık 3 ay önce bir köpeğe çarpmıştım... Yaklaşık 1,5 Ay önce de sol ön çamurluğumu Arnavutköy'ün dar sokaklarında yeni başlayan bir ince yağmurun sonucunda bir çöp bidonuna vurdum.. Neyse hepsi tamir ile halloldu Allah beterinden korusun... Köpek çarptığında ön tamponum tamamen dağılmıştı.. .Benim o konuda suçum yoktu... Ama Arnavutköy'ün (etilerden Arnavutköy'e iniş yolunda) dar yokuş aşağı yollarında daha da dikkatli olmam gerekiyordu... Hepsi halloldu... Ben de bu arada yaklaşık 2,5 yılın ardından 35 000 km'ye ulaştım... Şirketin aracıma sponsorluğu devam ediyor... Benzin ile ilgili bir sıkıntım yok.. Bu arada dün FULL benzin istasyonlarının ekstra indirim kartı kampanyası vardı... Normal Fullün indirimli benzinlerine ilaveten bir de yüzde 8 ekstra indirim alacağız...Gayet güzel... Şu anda 4,05 liraya aldığım benzini sanırım 3,75 civarında alacağız gayet güzel bir kampanya... bir yıl boyunca indirim devam edecek... pompa fiyatı ne olursa olsun yüzde 8 indirim alacağız... Hedef passat ile (Allah izin verirse) 15 yıllık bir birliktelik... Şu anda ilk 2,5 yılımızı gayet güzel geçirdik... Şimdiden klasik eskişehir yolculuklarımı ve yazın (erken rezervasyonu şimdiden yaptım) Antalya yolculuğunu sabırsızlıkla bekliyorum... Kim ne derse desin bizim yayla arabanın tadı uzun yolda çıkıyor... Passat dolu günler sizinle olsun...

Aman kardeş dillendirme, benden söylemesi birinin nazarı tekrar değer aldığın ucuz benzin motoru falan bozar güle güle gezmeler, allah kaza bela vermesin.

• benzin analiz raporunu sorup diğerleriyle karşılaştırmak lazım.
  • yakıt konusunda bende değerlerimi yazayım

benim araç lpg deposu 100-110tl arasına dolar ve shellden almışsam 390-400 opetten almışsam 430-440 km gidiyor. ikisinden başkada almam zaten.

şehir dışında elinize ayağınıza hakim olursanız daha fazla gider ama ben şehir dışında da dayanamıyor basıyorum ve aynı km yol yapıyorum. 100-110 ile gitsem 500kmyi görür.

ekranda ise gördüğüm değer ortalama 8.2 - 9.0 arası oluyor muhakkak. ama eğer ışıkta seri olayım şehir içinde seri olayım diyor ve pedala yükleniyorsanız hemen ortalama 11-12lt. lere çıkıyor zaten :)

passat kullanıcısı yakıt yönünden ikiye ayrılır.

1.si yakıt ne yakarsa der yapıştırır ve tozu dumana katar :)) ortalaması 12-13 tür.
    2.si etrafı seyrediyor konforun tadını çıkarıyorum der sakin kalkar sakin durur sakin gider ve ortalaması 8.1 dir genelde :))

bu arada aracımda brc var.

yukarıda bir mesajda sormuştu birisi opet lpgye zarar veriyormuş diye. doğrudur önceki aracımda hep opetten aldım ve 50.000 kmyi geçmiştimki lpg sorun çıkarmaya başladı ve incelendiğinde enjektörler bozulmuiş dendi. söküldü içerisinde bir sürü pislik vardı. bunu gören usta opettenmi alıyorsun dedi :) katkılı olduğu için enjektör içerisinde muhakkak pislenme yapıyor ve oda arızaya sebep oluyor dendi. 4 enjektörde iyi paraydı :)
    az gitsin öz gitsin veya akılı kelden yakıtı shellden mantığıyla shelle gidiyorum ben :)) mayısata aldım passatımı şuanda 20.000kmyi geçmişim.

• quote:

Orijinalden alıntı: adf__

yakıt konusunda bende değerlerimi yazayım

benim araç lpg deposu 100-110tl arasına dolar ve shellden almışsam 390-400 opetten almışsam 430-440 km gidiyor. ikisinden başkada almam zaten.

şehir dışında elinize ayağınıza hakim olursanız daha fazla gider ama ben şehir dışında da dayanamıyor basıyorum ve aynı km yol yapıyorum. 100-110 ile gitsem 500kmyi görür.

ekranda ise gördüğüm değer ortalama 8.2 - 9.0 arası oluyor muhakkak. ama eğer ışıkta seri olayım şehir içinde seri olayım diyor ve pedala yükleniyorsanız hemen ortalama 11-12lt. lere çıkıyor zaten :)

passat kullanıcısı yakıt yönünden ikiye ayrılır.

1.si yakıt ne yakarsa der yapıştırır ve tozu dumana katar :)) ortalaması 12-13 tür.
    2.si etrafı seyrediyor konforun tadını çıkarıyorum der sakin kalkar sakin durur sakin gider ve ortalaması 8.1 dir genelde :))

bu arada aracımda brc var.

yukarıda bir mesajda sormuştu birisi opet lpgye zarar veriyormuş diye. doğrudur önceki aracımda hep opetten aldım ve 50.000 kmyi geçmiştimki lpg sorun çıkarmaya başladı ve incelendiğinde enjektörler bozulmuiş dendi. söküldü içerisinde bir sürü pislik vardı. bunu gören usta opettenmi alıyorsun dedi :) katkılı olduğu için enjektör içerisinde muhakkak pislenme yapıyor ve oda arızaya sebep oluyor dendi. 4 enjektörde iyi paraydı :)
    az gitsin öz gitsin veya akılı kelden yakıtı shellden mantığıyla shelle gidiyorum ben :)) mayısata aldım passatımı şuanda 20.000kmyi geçmişim.

merhaba,

yakıt konusunda şu şekilde açıklama yaparsak çok daha anlamlı olacaktır:

örnek:
    100tl lpg ile 400 km yol yaptım.bunun 100 kmsi şehir dışı ortalama 90-100 km hızla açık yolda,
    kalan 300 km ankarada yogun trafikte.
    arabada hep tek kişiyidim.

sizin deponuz kaç lt?

• ben her sabah işe giderken 4 kişi gidiyoruz. ben 85 kg diğer üç kişi 50-55kgdan hesaplarsak 240kg civarı yapıyor. akşamda tek dönüyorum gidiş geliş 60km ediyor ki sabahki 30 km yüksek performans 5 tane ışık. akşamki dönüş sakin kullanım bol ışık. ekranda ortalama 8-9 arası oluyor.

depom yeni çıkan ince modelden demişlerdi 47 lt.
  • 4. depomda 87.5 tl lik gaz ile 412 km yol yaptım.(2,32den shellden aldım.)
    yolun 260 kmsini kırıkkale ankara arası git gel,kalanı ise ankarada genellikle akan ama yoğun trafikte(sabah işe giderken ve akşam iş çıkışı , bilenler için ev keçiören iş eskişehiryolunda ) yaptım.
    arabada çoğunlukla tek kişiyidm.Standart bir kullanım tarzım yok bazen basıyorum bazen az yaksın diye dikkat ediyorum.

kmde 87.5/412 = 0.212 tl yakmış oldu..ilk 4 depoda hep shellden aldım.5. depomu po'dan aldım.bakalım ne kadar gidecek.
  • yakıta takılmayalım. lpgde 9-11 litre arası yakacaktır. bas gitsin.

önemli olan rcd yada 939hd taktırılmışmı
    sis varmı
    ayak altı ve kapı altı aydınlatma varmı?
    aynan kararıyormu

boya koruma ve detaylı temizleniyormu

sahibi aracına iyi bakıyormu_
  • 1.6 MPI motor performansı şaşırttı beni,otobanda test ettim ibre 210 gösteriyordu,peşime yeni megan takıldı yetişemedi,daha sonra yavaşlayıp meganı önüme aldım,tekrar gazladım,megan 190 dan fazla gitmiyor,benle başa çıkamayacağını anlayınca yol vermek zorunda kaldı,oysaki megan 105 bg 240 torg daha güçlü gözüküyor fakat düz yolda sanırım benzinli motor daha hızlı,buna bizzat şahit oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ringcep

1.6 MPI motor performansı şaşırttı beni,otobanda test ettim ibre 210 gösteriyordu,peşime yeni megan takıldı yetişemedi,daha sonra yavaşlayıp meganı önüme aldım,tekrar gazladım,megan 190 dan fazla gitmiyor,benle başa çıkamayacağını anlayınca yol vermek zorunda kaldı,oysaki megan 105 bg 240 torg daha güçlü gözüküyor fakat düz yolda sanırım benzinli motor daha hızlı,buna bizzat şahit oldum.

Araç Passat mı? 210 falan ?
  • 2011 şasi numaralı 2010 model passatı 10 ay kullandım ve 5150 km de satttım. Şunu samimiyetimle söyleyebilirim ki o motor o kasayı gayet yeterli şekilde çekiyordu. başka bir arabanın motorunu alsak bu arabaya taksak inanın yerinden kıpırdayamazdı herhalde.
    ben bu araba ile 207 km saat hızı gördüm ama bu arabanın tek sorunu yokuş çıkarken pek istekli gitmiyor idi. Zaten bu araba performanslıyım diyen bir araba değil.
    Ben bu arabayı sattıktan sonra 2007 model yeni kasa honda aldım sözde o performans makinası idi aman aman nede performans makinası çıktı 0-100 ü benim eski passat ile aynı idi 12.5 saniye maşallah birde az yakıt tüketirdi ankarada 14 litreyi hiç düşmezdi.
    vesselam 102 hp passatçı arkadaşlarım arabalarınızın kıymetini bilin çok güzel arabaya biniyosunuz. o konfor ve prestiji o fiyat ile ve lpg uygunlugu ile başka arabada bulamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hak78

quote:

Orijinalden alıntı: ringcep

1.6 MPI motor performansı şaşırttı beni,otobanda test ettim ibre 210 gösteriyordu,peşime yeni megan takıldı yetişemedi,daha sonra yavaşlayıp meganı önüme aldım,tekrar gazladım,megan 190 dan fazla gitmiyor,benle başa çıkamayacağını anlayınca yol vermek zorunda kaldı,oysaki megan 105 bg 240 torg daha güçlü gözüküyor fakat düz yolda sanırım benzinli motor daha hızlı,buna bizzat şahit oldum.

Araç Passat mı? 210 falan ?

Aracım passatın kuzeni Skoda Octavıa

• quote:

Orijinalden alıntı: vw_passat_1981

2011 şasi numaralı 2010 model passatı 10 ay kullandım ve 5150 km de satttım. Şunu samimiyetimle söyleyebilirim ki o motor o kasayı gayet yeterli şekilde çekiyordu. başka bir arabanın motorunu alsak bu arabaya taksak inanın yerinden kıpırdayamazdı herhalde.
    ben bu araba ile 207 km saat hızı gördüm ama bu arabanın tek sorunu yokuş çıkarken pek istekli gitmiyor idi. Zaten bu araba performanslıyım diyen bir araba değil.
    Ben bu arabayı sattıktan sonra 2007 model yeni kasa honda aldım sözde o performans makinası idi aman aman nede performans makinası çıktı 0-100 ü benim eski passat ile aynı idi 12.5 saniye maşallah birde az yakıt tüketirdi ankarada 14 litreyi hiç düşmezdi.
    vesselam 102 hp passatçı arkadaşlarım arabalarınızın kıymetini bilin çok güzel arabaya biniyosunuz. o konfor ve prestiji o fiyat ile ve lpg uygunlugu ile başka arabada bulamazsınız.

Hondanız otomatik mi?

• Merhaba sevgili arkadaşlar,

Dün akşam benzin alırken ilk defa yüzümde gülücükler oluştu.. Mutluluk sarhoşu oldum... Grupanya'dan aldığım FULL benzin istasyonları özel indirim kartı elime ulaştı ve dün akşam kullandım... Shellde bu sabah benzin 4,37 lira yazıyordu... Dün akşam Full'de benzin indirimli hali 4,21 liraydı ve ben özel kartımı okutunca sihirli bir rakam çıktı...Psikolojik olarak... çok hoş bir rakamdı... 3,87 liradan evet yanlış okumadınız 3,87 liradan... 150 liralık benzin aldım.... Passatım deposu fullendi.... Gerçekten ortaya çıkan bu fark muhteşemdi... 150 lirada en az 15 lira kar elde ettim... Her hafta ortalama 150 liralık benzin alıyorum... Bir yıl boyunca geçerli olacak bu kampanya çerçevesinde bayağı şanslı olacağım... Ayrıca geçtiğimiz gün yaptığım ölçümde 150 liralık benzinle full istanbul içi tam 500 km yol yaptım... Bu da güzel bir rakam diye düşünüyorum... Benim İstanbul içi ortalama 8,5 şehir dışı 6,5 yakıt tüketimim aynen kendisini koruyor.... Yılda 5000 Tllik yakıt tüketsem yüzde 10 kar elde etsem 500 lira yapar... 100 lirada karta verdim... 400 tl kar yanımızda kalır... Ama herşey bir tarafa 3,87 rakamını benzin istasyonunda görmek çok hoş bir duygu...Dizelcilerin yaşadıklarını bende yaşadım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hak78

quote:

2011 şasi numaralı 2010 model passatı 10 ay kullandım ve 5150 km de satttım. Şunu samimiyetimle söyleyebilirim ki o motor o kasayı gayet yeterli şekilde çekiyordu. başka bir arabanın motorunu alsak bu arabaya taksak inanın yerinden kıpırdayamazdı herhalde.

Hondanız otomatik mi?

Evet otomatikti 125 hp olanlandandı ama 1 ay bindim ve sattım

• quote:

Merhaba sevgili arkadaşlar,

Dün akşam benzin alırken ilk defa yüzümde gülücükler oluştu.. Mutluluk sarhoşu oldum... Grupanya'dan aldığım FULL benzin istasyonları özel indirim kartı elime ulaştı ve dün akşam kullandım... Shellde bu sabah benzin 4,37 lira yazıyordu... Dün akşam Full'de benzin indirimli hali 4,21 liraydı ve ben özel kartımı okutunca sihirli bir rakam çıktı...Psikolojik olarak... çok hoş bir rakamdı... 3,87 liradan evet yanlış okumadınız 3,87 liradan... 150 liralık benzin aldım.... Passatım deposu fullendi.... Gerçekten ortaya çıkan bu fark muhteşemdi... 150 lirada en az 15 lira kar elde ettim... Her hafta ortalama 150 liralık benzin alıyorum... Bir yıl boyunca geçerli olacak bu kampanya çerçevesinde bayağı şanslı olacağım... Ayrıca geçtiğimiz gün yaptığım ölçümde 150 liralık benzinle full istanbul içi tam 500 km yol yaptım... Bu da güzel bir rakam diye düşünüyorum... Benim İstanbul içi ortalama 8,5 şehir dışı 6,5 yakıt tüketimim aynen kendisini koruyor.... Yılda 5000 Tllik yakıt tüketsem yüzde 10 kar elde etsem 500 lira yapar... 100 lirada karta verdim... 400 tl kar yanımızda kalır... Ama herşey bir tarafa 3,87 rakamını benzin istasyonunda görmek çok hoş bir duygu...Dizelcilerin yaşadıklarını bende yaşadım :)

Ah sayın aytunca ahhh.
    o fiyata banzin bulsam evde depolarım desem yeridir valla.
    4,40 tan alıyorum ben bitliste benzini

• quote:

Ortalama her ay ,bazan 45 gün süren herhangi bir akaryakıt bayisinde (Opet-Shell-Bp-Petrol ofisi) kredi kartlarına 4x100 tl farklı günlerde akartakıt alınırsa 50 tl bedava veriyorlar.Buda ortalama % 12 indirime denk geliyor.4.37 tl olan benzin %12 indirim uygulandığında litresi 3.84 tl geliyor.Ben sürekli bu şekilde alıyorum.Bu kampanyaların ikinci bir özelliği çok yaygın istasyonlar olması...Kredi kartı kullananlar için buda alternatif alım şekli...

• quote:

quote:

Ah sayın aytunca ahhh.
    o fiyata banzin bulsam evde depolarım desem yeridir valla.
    4,40 tan alıyorum ben bitliste benzini

büryan da var bitliste.ama benzin yok
     PASSAT 1,6 MPI 102 BG KULLANICILARI

• Siirt'te de büryan yapılıyor; ama bence en iyi büryan Bitlis'te yenir.
  • 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.