Şimdi Ara

PASSAT 1.8T HİGHLİNE 2 HARARET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2000 model 245 binde passat sahibiyim garip bir olay başıma geldi bilgisi olan arkadaslardan yardim isteme gereği duydum. sorunum söyle ki araçla yolda giderken hararet ibresi hiç yükselmiyordu. durdugu yerde 90 a geliyor ama hareket halinde giderken hararet neredeyse sifira kadar düşüyordu. bilgili bi arakdasa sorduğumda termostatın açık kaldığını ve aracın sürekli devirdaim yaptığını belirtti. bu yüzden hem devirdaim hemde yolun rüzgari ile motor soğuyordu. dün ustaya gittim ve 25 tl behr marka termostat alip taktirdim kirmizi antifiriz koydurdum araca orada baya çalıştırdılar aracı hararet normale döndü gibi hareket halindede dururkende 90 a kadar geliyor bir gıdım ne üstüne çıkıyor ne altına iniyor. ancak sorun şöyle ki antifiriz koyduğumuz kaba baktığımda orada kaynama yaptığını gördüm yani araç çalışırken orada fokurdama yapıyor bilgisi olan var mi aceba yardımcı olabilir misiniz neden olur bu durum ?

• devir daim pompanızı değiştirin. ısıdan dolayı plastiğin içinde demir boşa dönüyor. aynısı 1.8t octaviamda başıma gelmişti. bir ara tutuyor ve devir dai yapınca kaynama gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.ileli

arkadaşlar 2000 model 245 binde passat sahibiyim garip bir olay başıma geldi bilgisi olan arkadaslardan yardim isteme gereği duydum. sorunum söyle ki araçla yolda giderken hararet ibresi hiç yükselmiyordu. durdugu yerde 90 a geliyor ama hareket halinde giderken hararet neredeyse sifira kadar düşüyordu. bilgili bi arakdasa sorduğumda termostatın açık kaldığını ve aracın sürekli devirdaim yaptığını belirtti. bu yüzden hem devirdaim hemde yolun rüzgari ile motor soğuyordu. dün ustaya gittim ve 25 tl behr marka termostat alip taktirdim kirmizi antifiriz koydurdum araca orada baya çalıştırdılar aracı hararet normale döndü gibi hareket halindede dururkende 90 a kadar geliyor bir gıdım ne üstüne çıkıyor ne altına iniyor. ancak sorun şöyle ki antifiriz koyduğumuz kaba baktığımda orada kaynama yaptığını gördüm yani araç çalışırken orada fokurdama yapıyor bilgisi olan var mi aceba yardımcı olabilir misiniz neden olur bu durum ?

Devirdaim bozuk ya da ustanız havasını iyi alamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: s.ileli

arkadaşlar 2000 model 245 binde passat sahibiyim garip bir olay başıma geldi bilgisi olan arkadaslardan yardim isteme gereği duydum. sorunum söyle ki araçla yolda giderken hararet ibresi hiç yükselmiyordu. durdugu yerde 90 a geliyor ama hareket halinde giderken hararet neredeyse sifira kadar düşüyordu. bilgili bi arakdasa sorduğumda termostatın açık kaldığını ve aracın sürekli devirdaim yaptığını belirtti. bu yüzden hem devirdaim hemde yolun rüzgari ile motor soğuyordu. dün ustaya gittim ve 25 tl behr marka termostat alip taktirdim kirmizi antifiriz koydurdum araca orada baya çalıştırdılar aracı hararet normale döndü gibi hareket halindede dururkende 90 a kadar geliyor bir gıdım ne üstüne çıkıyor ne altına iniyor. ancak sorun şöyle ki antifiriz koyduğumuz kaba baktığımda orada kaynama yaptığını gördüm yani araç çalışırken orada fokurdama yapıyor bilgisi olan var mi aceba yardımcı olabilir misiniz neden olur bu durum ?

aynı araca sahibim bendede 90 a geldimi sıcaklık 2000 devirden sonra termik fan devreye giriyor ve turboya benzer ses cıkartıyor özellikle vites değişirken hissediyorsunuz bunu ve sıcaklık biraz düşüyor yani 1 2 işaret sola düşüyor sonra tekrar yükseliyor 90 a gelince yine 1 işaret düşüyor sonra tekrar 90 a cıkıyor bu söylediğim şehir içinde dur kalk trafikte oluyor , acaba ışıklarda falan rolantide çalışınca yavaş yavaş soğuyorda o yüzdenmi oluyor normalmi bu ? birde uzun yolda 3000 deviri geçmezsem 90 dereceyi zor görüyorum genelde 2 3 işaret solunda oluyor 90 ın buda normalmi acaba ?

• şimdi tekrar ustaya gittim tekrar baktı hava almaya vs calişti sağından girdi solundan girdi abi herhalde termostat çalışmıyor akşam üstü tekrar sökelim dedi aklima soru işareti takildi benimde termostat arizali ve çalişmiyorsa hararet 90 i hic geçmiyor daha yüksek olmasi gerekmez mi ? bu arada motor 90 dereceye geldiğinde motorun altindaki borular ve radyatör hiç ısınmıyor termostat açmazsa veya kapali kalirsa böyle bir durum gerçekleşir mi?
  • Yeni antifriz koyulunca benzer durum olabilir.. Yaklaşık bir hafta sonra tekrardan eklettiğinizde bir sıkıntı kalmayacaktır..
  • termostat büyük ihtimalle arızalı orijinal parçalara baktınz mı ? olmazsa bir de başka bir ustaya götürün.Bilgisayardan bakıldı mı beyinde sorun olarak gösteriyor mu bunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

Yeni antifriz koyulunca benzer durum olabilir.. Yaklaşık bir hafta sonra tekrardan eklettiğinizde bir sıkıntı kalmayacaktır..

hocam ilgi ve alakaniza teşekkür ederim aracı bircok ustaya gösterdim kimisi devirdaim arizali kimisi termostat oturtulmamıs kimisi radyatör dolmuş dedi ama hiçbirisi değilmiş. araca termostat takildiktan sonra passatlar havasini bu sekilde aliyormuş simdi araca hiçbirşey yapmadim hararet 90 da kaliyor ve su seviyesi duse duse minimuma kadar dustu daha altina düşmüyor. dediğiniz gibi su ekledim normale döndü suan sorun yok
  • Rica ederim sorununuzun çözüldüğüne sevindim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.