Şimdi Ara

Passat 2.0 tdi 4motion vs Bmw 3.20d x drive

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
149
Cevap
1
Favori
4.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar,bir üyemizle birkaç gündür bu araçları tartışıyoruz.Kendisi şu düşünceleri savunmakta(aynen kendi sözleridir)
    -Passat çok daha konforlu bir araç ayrıca malzeme kalitesi BMW 3 ten daha iyi.
    -iç hacim ne ise benim içim konfor odur.Segmentler de boyut ile belli olur, boyutlar arttıkça segmenti de artış gösterir.
    -passat 240hp 4motion daha performanslı ondan 3.20 xdrive dan daha iyidir
    -Passat 240 hp 4motion , BMW 320 d x drive dan daha seri, daha atak, daha konforlu hem de daha ucuz,ondan ötürü bmw yerine o tercih edilmelidir
    -Üreticisi dsg arızalı nerede söylemiş kim demiş ne zaman demiş kaynak gösterin böyle bir şey yok
    Bu arkadaşımızdan konu açmasını istedim,sen aç dedi ben açıyorum konuyu.Ben kendisinden farklı düşünmekteyim.Benim açımdan alınacak passat 1.4 tsi manuel passattır,premium araç rakamlarına çıkıldıktan sonra passat almanın,hele hele dsg gibi sorunlu bir şanzımana para vermenin alemi yoktur.
    Tartıştığımız konunun linki:
    http://forum.donanimhaber.com/m_113263008/mpage_4/tm.htm
    Arkadaşımızı konuya davet ederek Gerisini üyelerimizin takdirine bırakıyorum.Lütfen konuyu sabote edici mesajlar atmaya çalışmayalım,zira anında şikayet butonuna basılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 8 Ocak 2016; 20:04:03 >

• Passat'ın bu versiyonu son derece iyi.Eleştirilecek çok yanı yok.Motor gücü çok iyi ve gerçekten güzel bir şaseye sahip.İç mekan kaliteli, dış tasarım son derece elit.İç hacmi premium rakiplerinden daha geniş.

Fakat gel gör ki, bu fiyatlara çıkıldıktan sonra Passat almanın bir mantığı yok bizim ülkemizde.Atıyorum Almanya'dasındır, bu araçların oradaki fiyatları birbirine son derece yakın.Yakın olmasını geçtim alım gücüyle paralel olarak ulaşılmaz seviyelerde de değiller.Ancak bizim ülkemizde durum böyle değil.200 bin tl verip Passat almanın bir mantığı yok.Zira o fiyatlara çıkan insanların kriterleri arasına PRESTİJ' de giriyor.Dolayısıyla Passat'ın ne yazıkki şu karşılaştırmada, özellikle Türkiye piyasasında yeri ve mantığı yok.
    Şaşırmış

BMW fanlığına veya fenomenliğine gerek yok,dünyanın bir çok yerinde sor passat mı F30 mu? bir çoğunun vereceği cevap F30 olacaktır.Şahsa göre passat bmw'den iyi gelebiliyordur bu kendi zevki,hatta onu bir bentley veya maybach kabinine de otuttursak passat da diyebilir yapacak bir şey yok.Otomobil kültürü sadece doğuş oto ve google,blog vs ibaret olan bir forum platformundan da pek bir şey beklememek gerek..

Keza ufak bir yazılım ile 184hp F30 rahatlıkla 250hp olabiliyor keza her ne kadar 4 motion da olsa arka itişli bmw dinamiklerini veremez,quattro olsa eyvallah ama 4motion dsg ve quattro s tronic site de hep yanlış anlaşılıyor.Quattro,4motion gibi vasat bir çekiş sistemi değil,S tronic de dsg gibi sürekli patlayan ve arıza çıkaran bir aktarma sistemi değil hoş audi ekibi araçlarına daha intizamlı yaklaşıyor ve lamborghini'ye aktarmadan çekiş sistemine kadar yapan vag grubundan audi departmanıdır..

Keza 240hp passat parası da yavana atılacak bir rakam değil o rakamları gözden çıkardıktan sonra 5.25x drive alınır,netice de halkın arabasına 200 bin tl vermek pek halkçı bir yaklaşım olmaz,13-14 model bavyera motor fabrikasına veririm o paraları en azından ne var? bmw var..denilir ki audi bile her ne kadar 190hp ultra tdi çıkarmış olsa bile 184hp'lik 5.20d performansını yakalayamıyor,bu vag'cılar bmw'i son zamanlarda çok hafife almaya başladılar
  • Araba konusuyla ilgili hiçbir şey bilmez böyleleri.En iyisi bu konuları böyle kişilerle konuşmamak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahahha tartışmayı okudum hala gülüyorum

Ya bırakın Allah için o kişiye ne derseniz deyin fikri değişmez. Bu tip kişilerle tartışmaya girmeyeceksiniz ne derseniz deyin boştur o ne diyorsa o doğrudur.

Hani bir söz vardır cahile verilecek en iyi cevap susmaktır gibi birşeydi gülmekten sözü de unuttum

Ha konuya gelirsek iki aracında kendilerine göre üstünlükleri vardır zevke ve paraya göre işler değişir.

• 3.20d xd vs passat mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg nin sorunsuz olduğunu sanıyorsa tartışmanın geri kalanı da şüphelidir.

• Passat'ın bu versiyonu son derece iyi.Eleştirilecek çok yanı yok.Motor gücü çok iyi ve gerçekten güzel bir şaseye sahip.İç mekan kaliteli, dış tasarım son derece elit.İç hacmi premium rakiplerinden daha geniş.

Fakat gel gör ki, bu fiyatlara çıkıldıktan sonra Passat almanın bir mantığı yok bizim ülkemizde.Atıyorum Almanya'dasındır, bu araçların oradaki fiyatları birbirine son derece yakın.Yakın olmasını geçtim alım gücüyle paralel olarak ulaşılmaz seviyelerde de değiller.Ancak bizim ülkemizde durum böyle değil.200 bin tl verip Passat almanın bir mantığı yok.Zira o fiyatlara çıkan insanların kriterleri arasına PRESTİJ' de giriyor.Dolayısıyla Passat'ın ne yazıkki şu karşılaştırmada, özellikle Türkiye piyasasında yeri ve mantığı yok.
  • Şaşırmış

BMW fanlığına veya fenomenliğine gerek yok,dünyanın bir çok yerinde sor passat mı F30 mu? bir çoğunun vereceği cevap F30 olacaktır.Şahsa göre passat bmw'den iyi gelebiliyordur bu kendi zevki,hatta onu bir bentley veya maybach kabinine de otuttursak passat da diyebilir yapacak bir şey yok.Otomobil kültürü sadece doğuş oto ve google,blog vs ibaret olan bir forum platformundan da pek bir şey beklememek gerek..

Keza ufak bir yazılım ile 184hp F30 rahatlıkla 250hp olabiliyor keza her ne kadar 4 motion da olsa arka itişli bmw dinamiklerini veremez,quattro olsa eyvallah ama 4motion dsg ve quattro s tronic site de hep yanlış anlaşılıyor.Quattro,4motion gibi vasat bir çekiş sistemi değil,S tronic de dsg gibi sürekli patlayan ve arıza çıkaran bir aktarma sistemi değil hoş audi ekibi araçlarına daha intizamlı yaklaşıyor ve lamborghini'ye aktarmadan çekiş sistemine kadar yapan vag grubundan audi departmanıdır..

Keza 240hp passat parası da yavana atılacak bir rakam değil o rakamları gözden çıkardıktan sonra 5.25x drive alınır,netice de halkın arabasına 200 bin tl vermek pek halkçı bir yaklaşım olmaz,13-14 model bavyera motor fabrikasına veririm o paraları en azından ne var? bmw var..denilir ki audi bile her ne kadar 190hp ultra tdi çıkarmış olsa bile 184hp'lik 5.20d performansını yakalayamıyor,bu vag'cılar bmw'i son zamanlarda çok hafife almaya başladılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Super Santorelli -- 8 Ocak 2016; 20:19:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi a4 1.8 tfsi vs 2.0 dizel
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnsanlara düşünceleri dikte etmeyi yanlış buluyorum. Benim kuzenimde Vogue ve c200d var adam c200d Passata tercih etmem diyor. Şimdi buna ne demeli. arabadan anlamıyor?
    Hiç arabaya binmemiŞ? Kaldı ki daha önce 525xd vardı.

Abimde golf var 2015 comfort. Daha önce Skoda rapid spaceback vardı adam bazen skodayı arıyor. Demek istediğim insanların düşüncelerine beklentilerine göre değişiyor araçları değerlendirmesi.

Bmw, Mercedes'ten iyidir dersem benim için konu bitmiştir. Bir başkası içinde böyledir belkide

Ekleme: Türkiye'de gidip 240lık Passata para bağlamam. BMW alırım paşa paşa binerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreoz25 -- 8 Ocak 2016; 20:28:35 >
  • Passat 240hp 4motion daha performanslı ondan 3.20 xdrive dan daha iyidir

Passat 2.0 TDI AWD
    240 HP
    500 Nm
    7 İleri DSG
    0-100 6.3 sn

BMW 325d xDrive
    218 HP
    450 Nm
    8 İleri Otomatik
    0-100 6.6 sn

320d nedir? 325d koy da daha adil olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 18 Ocak 2016; 22:01:55 >
  • 240HP Passat'ın normal 3.20D den daha atik ve performanslı olduğu dışında geri kalanı saçmalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Passat 240hp 4motion daha performanslı ondan 3.20 xdrive dan daha iyidir

Passat 2.0 TDI AWD
    240 HP
    500 Nm
    7 İleri DSG
    0-100 6.3 sn

BMW 325d xDrive
    218 HP
    450 Nm
    8 İleri Otomatik
    0-100 6.6 sn

Arada 22 Beygir fark var ve Passat sadece 0.3 Saniye daha hızlı bu mu performans ?

320 deyip 325 verileri yazmışsınız hocam

• Performans harici alayı komedi.Oda düz yolda ivmenlenmekten bahsediyorsa Virajlı yollar,genel sürüş keyfi ve karakteristiği apayrı araçlar.
  • Anket eklenirse daha güzel olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TahtalıKöyünMarangozu T kullanıcısına yanıt
    325d dururken 320d nin lafı olmaz.

• 0-100 ü performans sanmak bir acayiplik diyecektim ama konu basligini okuyup acayipliğin bu iki araci karsilastirmak olduğunu hatirlayip Vazgeçtim

• bazıları sadece marka üzerinden konuşuyor bence.

ben bu araçların 1.4tsi ve 320ied versiyonlarını bir süre kullandım, hacim,konfor, tüketim olarak tartışmasız passat iyiydi. bunlar önemliyse elbette passat 3ten daha iyi bir araçtır. ayrıca bence bmw,sürüş zevki vb. çok abartılıyor. şuna eminim ki bunu yazanların bu araçlara sahip olmuşluğu yoktur, ismi üzerinden yorum yapıyordur. mesela zf zf diye millet birtaraflarını yırtıyor ama dsg nin performansı yanında zf8 zayıf kalıyor. bakın sorunsuz vb. demiyorum, daha performanslı diyorum.

ama herşeye rağmen o paraya 240 tdi passat almam, elbette 3 alırım ama 3 teknik olarak iyi olduğu için değil, sosyal sebeplerden dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

bazıları sadece marka üzerinden konuşuyor bence.

ben bu araçların 1.4tsi ve 320ied versiyonlarını bir süre kullandım, hacim,konfor, tüketim olarak tartışmasız passat iyiydi. bunlar önemliyse elbette passat 3ten daha iyi bir araçtır. ayrıca bence bmw,sürüş zevki vb. çok abartılıyor. şuna eminim ki bunu yazanların bu araçlara sahip olmuşluğu yoktur, ismi üzerinden yorum yapıyordur. mesela zf zf diye millet birtaraflarını yırtıyor ama dsg nin performansı yanında zf8 zayıf kalıyor. bakın sorunsuz vb. demiyorum, daha performanslı diyorum.

ama herşeye rağmen o paraya 240 tdi passat almam, elbette 3 alırım ama 3 teknik olarak iyi olduğu için değil, sosyal sebeplerden dolayı.

DSG,ZF'den daha performansı dedi ya la

Tamam kardeş sen olmuşsun..

• Bu konuya yine yüzlerce yorum gelecek. Bu yorumların %95'i hayatında ne Passat'a ne 3 Serisine binmiş insanlardan gelecek. Hele ki 240 bg 4x4 Passat'a binen 1 kişi bile olduğunu sanmıyorum. Kulaktan dolma bilgiler havalarda uçuşacak, hakaretler gırla gidecek.

Bunlar olurken parası olan vatandaşlar iki araçtan birini alacak aslanlar gibi binecek. Gariban forum halkı birbirini yemeye devam edecek.

Körler sağırlarrrr, birbirini ağırlar kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baba0392 -- 8 Ocak 2016; 23:29:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 320xdrive'ı 300bin falan sanıyordum, passattan daha ucuz olduğunu görünce şaşırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba0392

Bu konuya yine yüzlerce yorum gelecek. Bu yorumların %95'i hayatında ne Passat'a ne 3 Serisine binmiş insanlardan gelecek. Hele ki 240 bg 4x4 Passat'a binen 1 kişi bile olduğunu sanmıyorum. Kulaktan dolma bilgiler havalarda uçuşacak, hakaretler gırla gidecek.

Bunlar olurken parası olan vatandaşlar iki araçtan birini alacak aslanlar gibi binecek. Gariban forum halkı birbirini yemeye devam edecek.

Körler sağırlarrrr, birbirini ağırlar kısaca.

zannettiginiz gibi degil.passatida 3 serisinide kullandim ve net yorum yaptim:
    surus kalitesi olsun yol tutus olsun imaj olsun kalite olsun konfor olsun bmw passatin icinden gecer.hele ki dsg li bir passatin.
    dsgyi zf8le kiyaslamak bile fanboylugun daniskasidir.kimse binmedi bu arabalara muhabbetini birakin bence.ben s60 varken 3 serisine o parayi baglamam diyen biriyim birde oyle dusunun.3serisine para verecek adam passata seamun aleykum bile demez.rakibide a4tur.isterseniz passata 400hp motor takip rollingde m3le kapistirin olay bu.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.