Şimdi Ara

passat a lpg taktırmak mı? Yoksa dizel arac almak mı daha mantıklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ilk actığım konuya hiçbir arkadaş cevap yazmayınca bende kafamı kurcalayan diğer soruyu sormak istedim.2000 model 1.8 75000km de passatım var ve tahmin edersinizki gerçekten çok fazla benzin yakıyor.Sizce aracıma lpg mı taktırayım yoksa fiesta,corsa,colt gibi dizel bir aracmı alsam daha mantıklı olur.

• bence LPG taktırmak daha daha mantıklı çünkü passat tan inip corsa ya veya fiesta ya binmek pek tercih edeceğim bişey olmaz.ama ben bu araçtan sıkıldım,sevmiyorum yada sorunları falan var dersen satıp onlardan almak iyi olur ama şöyle dersen passat ı satıp corolla veya focus yani C segmenti bi araç mı alsam dersen o zaman olabilir.Ama D segmentinden inip fiesta ya veya corsa ya binmek benim pek yapacağım bişey değildir.tabi bu kişisel bişey ben sadece kendi düşüncemi söledim.
  • cevap yazdığın için teşekkurler.Söylediğnde haklısın c segmenti daha iyi olur fakat su anda uste cok para verecek durumdada değilim.Lpg nin güvenliği konusunda hala şüpelerin var bilgi sahibiysen aydınlatırsan sevinirim.Yoksa bende istemiyorum daha küçük bir arabaya gecmeyi.Arabamdanda çok memnunum daha 75000 de zaten benim için yeni gibi birşey.
  • bende tam onu diyecektim 75bin kmdeki otomatik passatı neden satıyorsunuzki herhangi bir sorunu falan yoksa ? lpg taktırıp bir 100 bin daha binerim ben olsam
  • eğer az yaksın diye konfor dan lüksten ve donanımdan vazgeçmeyi göze alıyorsanız corsa fiesta colt gibi araçlara geçebilirsiniz
    ama bence geçmeyim zaten 2. el de dizel araçların km leri genelde yüksek oluyor. lpg takıp paşa paşa binin aracınıza
  • Passatı aratmayan bir dizel araç icin en az 40 bin lira gözden cıkarmanız lazım.

Ayrıca mazotta artık 3 liraya dayandı.

Ayrıca lpg kit fiyatlarıda gayet uygun.
  • Bu devirde en temizi dizel araba. Hiç bulaşma tüpe.
  • Peki lpg güvenlik acısından nasıldır forumdan takip ettiğim kadarıyla uyum konusunda bir problem yaşanmıyormuş passatlarda ama.Güvenlik konusunda nedir fikirleriniz.
  • Bu devirde en iktisatlısı LPG'li araba. Hemen BRC veya ZAVOLI ya da LANDI-RENZO marka LPG taktırın derim. Bulursanız PRINS taktırın ama o da çok pahalı, en iyisi 75.000 km gibi yepyeni sayılacak aracınıza temiz bir LPG taktırın. Çift deponuz olur, Türkiye'nin en uc noktasından bir diğerine yakıt almak için fazla durmadan gidebilirsiniz. Motorunuz LPG'ye tam uyumlu. LPG'den sonra bujileri, hava filtresini, motor yağını, yağ filtresini ve eksantrik mili kayışını değiştirmeyi unutmayın. Aracınızı satarsanız alan kişi de zaten bunları yapacaktır, bu nedenle siz bildiğiniz aracınıza binmeye ve LPG ile tasarruf sağlamaya devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egebuca

Bu devirde en temizi dizel araba. Hiç bulaşma tüpe.

neden ?
  • Bncede sıfır olup dizel araba en iyisi ama passat tan inip sırf dizel diye fiesta ya binilmez bnce
  • Evet dizel passat bende cok isterim fakat dediğim gibi fiyat olarak fazla cıkma şansım olamaz o yuzden bu soru kafamı kurcalıyor acaba konfordan vazgecsem ve dizel mi alsam,lpg mı taktırsam onunda yanma patlama gibi sorunları olup olmadığı konusunda hala tereddütlerim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bu devirde en iktisatlısı LPG'li araba. Hemen BRC veya ZAVOLI ya da LANDI-RENZO marka LPG taktırın derim. Bulursanız PRINS taktırın ama o da çok pahalı, en iyisi 75.000 km gibi yepyeni sayılacak aracınıza temiz bir LPG taktırın. Çift deponuz olur, Türkiye'nin en uc noktasından bir diğerine yakıt almak için fazla durmadan gidebilirsiniz. Motorunuz LPG'ye tam uyumlu. LPG'den sonra bujileri, hava filtresini, motor yağını, yağ filtresini ve eksantrik mili kayışını değiştirmeyi unutmayın. Aracınızı satarsanız alan kişi de zaten bunları yapacaktır, bu nedenle siz bildiğiniz aracınıza binmeye ve LPG ile tasarruf sağlamaya devam edin.

bilip bilmeden sallıyorlar işte abi boşver bizde biliriz arabamızı satıp dizel almayı ama boşuna avensise tüp takıp binmiyoruz herkes kendini akıllı sanıyor

• Yardımlarınız için tesekkurler lpg konusunda teleflex ve prins en ıyı markalarmıs arastırdıgım kadarıyla onlarında malıyeti ruhsat dahil 2500 tl gıbı bır rakam oluyor,peki bu markaları kullana arkadaslar varmı, ve gercekten dıger merkalara göre gercekten cok buyuk farkları varmı mesela atıker brc flan yoksa 2 kat fark vermeye degmez mı cevaplar için şimdiden tesekkurler.
  • Taktır lpg keyfine bak
  • bencede macera arama.arabandan memnunsan lpg taktır.lpg tavsiyesinde yardımcı olamam ama bu tavsiyelerde tanıdıkta olsa asla lpg işi yapana itibar etme.hepsi taktığı markayı övüyor.fiyatı düşük olan onca parayı boşuna verme hepsi aynı der,pahalı olan bi kere taktırılır ucuza kaçıp başına iş açma der.aynı adam başka bir markanın lpg işine girdiyse bu sefer o marka dünyanın en sorunsuz markası olur. şimdi yaptığın gibi direk kullanıcılardan (satıcıdan değil,arabaya binenden) bilgi al.
  • Herkese fikirleri için tesekkur ederim.Ben fikrim dizel arac almaktan yana olucak sanırım.
  • Tabikide o senin tercihin ama LPG bence daha iyi bir seçnek olur henüz 75000 de araban kıyma bence.
  • aynı şeyleri bende düşünüyorum.6-7ay önce 2000model 3.20 tiptronic e46 aldık.araba şu anda 143binde.ve gerçekten arabamızı çok seviyorum 3serisinin en güzel kasası bence.6silindirin sesi beni bitiriyo.ama benzin oldu 3.350 arabada 2000motor bu yüzden acaba lpgmi taktırsak diyoruz yoksa 2006-2007model 3.20d mi alsak diye düşünüyoruz babamla.babam 3.20dizel alma taraftarı ama ben bu makyajsız e46ları gerçekten çok seviyorum ve arabamız çok temiz lpg taktıralım diyorum.lpg taktırıncada aracın hem performansı düşçeği için hemde motorun ömrü kısalıcağı için ne yapçağımıza karar veremedik.son olarak bizim 3.20ye lpg taktırsak 2006 3.20dizel tiptronic'le aynımı yakar?yoksa dizel dahamı az yakar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AR_159 -- 13 Kasım 2009; 23:16:16 >
  • lpg taktır ama garanti veren ciddi büyük bir firmaya taktır aracını satıcaksın alıcaksın derken büyük zaman ve para kaybı olacak hem alacagın araç passatdan daha küçük olacak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.