Şimdi Ara

PASSAT B8 MANUEL VİTESE GEÇMİYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, dün başıma gelen bir olay hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. 2015 B8 Passat 1.4 TSI Manuel Vites aracımda bir problem baş gösterdi. Daha önce hiçbir belirti göstermemesine ve çok rahat geçmesine rağmen bir anda 1. 2. ve geri vitese geçmemeye başladı ve bu vitesler duvar gibi. 3-4-5 ve 6.vitese hiçbir problem olmadan rahatça geçiyor.

Olayı yaşamadan önceki kullanımlarımda takılma, kavrama, takırtı, silkeleme gibi sorunlar yaşamadım, gayet normal şekilde geçiyordu.

Kaputu açıp vites ayırma mekanizmasından da kontrol ettiğimde 1-2 ve geri vitese geçmiyor, 3-4-5 ve 6.vitese geçiyor.

Aracım da daha 50.000 km'de.

Bu konuda tecrübe yaşayan, bilgisi olan varsa desteklerini bekliyorum.

Teşekkür ederim.

• Baski balataniz bitmiş :))
  • Yalnız otomobil çalışmadığında da aynı şekilde vites değiştiremiyorum, baskı balata bitmiş olsa çalışmazken değiştirebilmem gerekir diye düşünüyorum.

• Hayir yine degistiremezsiniz. Aracin calismasiyla alakasi yok manuel sanziman debriyaj balatasinin.
  • Vag bu manueli patlak şanzıman bile yapar. Adamlar şanzıman düşmanı
  • Hiçbir belirti göstermeden bir anda kitlenmesi bana çok ilginç geldi. @The Division Bell @Ben sero

• E bir servise gosterin o zaman. Teşhisi basittir aninda soylerler sorunun ne oldugunu.

Eğer Senkromeç ve dişlilerde problem oluşmuşsa komple şanziman inmek zorunda kalacak ama onu soyleyim.
  • Göstermek aslında problem değil ama 3.viteste gitmek mantıksız olacağından mecbur çekiciye yüklemek gerekecek. O da götürülen yere biraz da mecbur kalmak anlamı taşıyor.

Bu yüzden öncesinde emin olmak istiyorum. @The Division Bell

• Geri vitese geçiyor mu
  • 3-4-5-6 sorunsuz geçiyor, Geri vitese de geçmiyor.

İşin ilginç yanı beni kuşkulandıracak hiçbir şey yoktu kavramada vs. @kıng365

• Birebir anlattiginin aynisi benim de basima geldi yillar once ordan biliyorum. Çarşının ortasında mal gibi kalmistim :))

Geri vitese de gecmiyor diyorsun, %90 balatan bitmiş.
  • Kullanmamama rağmen bıktım şu vw vites problemlerinden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 17 Nisan 2021; 20:48:53 >
  • Geçmiş olsun, gerçekten sinir bozucu. Araç kaç km'deydi ve daha önce belirti göstermiş miydi? @The Division Bell

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanka -- 17 Nisan 2021; 22:2:12 >
  • Birden fazla vag grubu araç kullandım, dsg'de sorun yaşamamak adına manuel alıyorum.

Maalesef kötü bir sürpriz oldu benim için. @tonodias

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanka

Geçmiş olsun, gerçekten sinir bozucu. Araç kaç km'deydi ve daha önce belirti göstermiş miydi? @The Division Bell

Benim araç seninkine gore eskiydi 10 yasinda ve 130.000km de idi.

Ama ayni sendeki gibi hicbir belirti vermemisti. Sadece hafiften biraz yukarda kavriyordu o kadar.
  • ozanka kullanıcısına yanıt
    Direk kavrama demek doğru olmaz. Dişli olur, volant olur. Çekiçi ile çekin servise ve canınızı sıkmayın oluyor işte araban var derdin var
  • Yolda veya değilken diğer viteslere geçiş yaptığınızda şanzımandan sürtünmeye benzer bir ses geliyor mu?

Ayrıca 3.vitese geçiyor ise ve arkadaşın dediği gibi baskı bitmiş ise bir deneyin bakalım kalkış yapabiliyor mu araç yerinden , yoksa stop mu ediyor.

• Olay evime 1 km uzaklıktayken başıma geldi, ben de evimin otoparkına 3.viteste gelebildim. @antizero

• Bi keresinde rahmetli dedemin traktöründe de olmuştu, çekiçleye çekiçleye sokmuştu vitesi. artık nasıl vurduysa ertesi gün vites kolu elinde kalmıştı rahmetlinin.

• Hangi servise götüreceğime karar veremedim, yetkili servise götürmeyi düşünmüyorum.

Ona yakın bir özel servis arayışındayım. @kıng365

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.