Şimdi Ara

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
4
Favori
46.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aytürk

@srcn09 ; Ben "Otomobil Genel" bölümüne baktığım için atlamışım konuyu, o kısmı da incelerim.

@VW_Passat; "SONAX ile Meguiar´sin arasinda fazla bir Fiyat farki yoktur" diyorsun, iyi diyorsun, hoş diyorsun ama, aynı işi yapan iki markanın fiyatları arasında HB'da baya fark var. Bu ürünleri internet üzerinden taksitle (ya da normal yollardan taksitle) daha ucuza alabileceğim bir yer de yok gibi.

Peki 100 üzerinden iki markaya kaç verirsiniz?

Sizleri yoruyorum kusura bakmayın, ama işin ustasını bulmuşken eteğinden ayrılmamak lazım

Sercan Üstad, HB incelemenizi bekliyorum.. Buralara yolunuz düşerse konuğumsunuz hepiniz.. (Çorum)

Önemli olan bilgi paylaşımı birilerine daha olsun yardımcı olmak ve bu beni mutlu ediyor her ne kadar bazıları rahatsız olsa da neyse ,

Abi bir önceki mesajımda dedim yurt dışı sitelerinden eğer alım yapabilirsen burda ki fiyatından 10-20 TL daha uyguna geliyor ülkemizde Meguiar's çok pahalıya satılıyor mesela NXT wax burda 77 TL oysa ki yurt dışından 55 tL 'ye geliyor

Eğer illa HB diyorsan sana orda Sonax Tutle wax 'dan bir kaç liste hazırlardım ama aynı paraya Meguiar's almak da var

Yurt dışı siteleri olarak önerebileceğim siteler :

Shinerama.co.uk
    cleanyourcar.co.uk
    i4detailing.co.uk

100 üzerinden Meguiar's 99 Sonax 60 alır bana göre ancak Sonax'ın son olarak çıkardığı profosyenel ürünler ile daha kaliteli olmuş olabilir ancak Meguiar's kadar etkili değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srcn09 -- 24 Nisan 2010; 9:11:22 >

• İstediğiniz fotoğrafları çektim şimdi.

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ!

Bu da inci'min arkadan duruşu..

Üstad dediklerine harfiyen katılıyorum ve yurtdışı sitelerden baya alışverişim de oldu zamanında. Ama dediğim gibi, taksit imkanıyla alabilirim ancak.. Turtle Wax'dan bir liste alabilir miyim? Sonax, Turtle Wax'dan da mı kötü? Eğer öyleyse liste rica edebilir miyim?

Bir de, hastamız kurtulacak değil mi doktorlar (:

• quote:

İstediğiniz fotoğrafları çektim şimdi.

Bu da inci'min arkadan duruşu..

Üstad dediklerine harfiyen katılıyorum ve yurtdışı sitelerden baya alışverişim de oldu zamanında. Ama dediğim gibi, taksit imkanıyla alabilirim ancak.. Turtle Wax'dan bir liste alabilir miyim? Sonax, Turtle Wax'dan da mı kötü? Eğer öyleyse liste rica edebilir miyim?

Bir de, hastamız kurtulacak değil mi doktorlar (:

Masallahi var Arabanin iyi günlerde kullanin . Yanliz cok Kilcal cizikler görünüyor aracinizda buna bir Polisaj sart olmus . Eliniz yatkin ise mutlaka Polisaj yapmayi unutmayin.

Saygilar Yasin

• Aytürk

Çok yoğun kılcal çizikler var ve bunlar Sonax,Turtle Wax ile yok olucak tarzda değil size önerebileceğim Menzerna 203s var tam ilacı diyebilirim Eğer bir kaç mesaj önce benim yaptığım uygulamayı gördüyseniz sizinkinden daha yoğun çizikler vardı ve şimdi sıfır çizik var 203s de mükemmel finish bırtakıyor Bazı kartlar yurt dışı sitelerinde taksit imkanı sağlıyor bence Yurt dışı sitelerine yönelin veya Skodaturkey.com forumunu takip ediyorsanız orda fazladan getirip satanlar oluyor...

Şimdi anladığım kadarıyla bu işe yeni başlıycaksınız ve elinizde herhangibir ürün yok...Ben karışık bir liste yazıcam ankca Çizik giderme konusunda yurt dışı sitesi tavsiyem..
    -Yıkama :

*Şampuan olarak : Turtle Wax Zıp Cilalı Şampuan 1 Litre olandan (60 yıkama )
    *Eldiven : Meguiar's Wash Mitt ( yurt dışı sitesi tavsiyem )
    *Sonax Cam Temizleyici
    *Sonax Motor temizleyici
    *turtle wax extreme lastik parlatıcı

-Boya temizliği : 100 gram Fine kil (yurt dışı sitesi )
    *Boya temizliği : Kil ile kullanılması gereken Meguiar's quik detailer ( yurt dışı sitesi )

-Çizik giderme : Menzerna 106FA 250 ml ve Menzerna 203s 250 ml ( ikiside yurt dışı sitesi )
    *Çizik giderme : Polishleri kullanmak için Crown POlisaj makinesi tavsiyem şu an indirimde HB 'de

*Boya Koruma : Collinite915 veya FK1000P (yurt dışı sitesi )

*Detailer :

-Her yıkama sonrası meguiar's Quik Detailer (yurt dışı sitesi )
    -Bol bol MF bez (10 tane )
    -1 tane bol tüylü MF Bez ( yurt dışı siteswi )
    -Yapı marketlerin boya kısmında ince uzun fırçalar aracı yıkarken kapı araları panjur araları vs temizlemek için

*Aracın içi için :
    -Sonax Araç içi temizleyici
    -Sonax Döşeme temizleyici veya Anway Loc
    -Torpido koruyucu vs (plastik aksam ) Auto Glym Vinly Rubber Car ( Bursa 'da Oğuzhan bey satışını yapıyor Auto Glym TR sahibi)

Aklıma gelenler bunlar

• Ah Sercan ah

Yazmışsın yine en kaliteli ürünleri

Abi 100 lira civarlarında taksitli alabileceği birşeyler bakıyor.
    Senin yazdığın ürünlerdne sadece eldiven bile 35 lira

Başlangıçta bukadar kaliteli girmeye gerke yok yıkama ürünlerine...

Bend eşöyle bir liste yapayım;

Sonax 1 litre Konsantre Şampuan-7 lira
    Yakında Kipa varsa kahverengi eldiven-5 lira
    Carpex Cam Temizleyici-3 lira
    Sonax Motor Temizleyici-11 lira
    Space Lastik Parlatıcı-5 lira

80 gr Sonüs Kil-16 lira
    Kil kaydırıcını ben göndericem(Valet Pro)

Menzerna 106FA 250 ml ve Menzerna 203s 250 ml -30 tl civarı ikisi

Koruma-Bende fazladan Dodo Purple Haze var 30 ml.
    3-4 kere kullanabilirsin.Buda 2 yıl demek oluyor.-15 tl ye gönderirim(Aldığım paraya)

İç temizlik için 2,Dış için 4 adet mf bez(Bim veya A101 de var)

Koruyucuyu temizlemek için BİM deki bezler iş görüyor.

1 litre Amway Loc-Jant,Kapı araları,Motor,Döşeme,plastik aklına gelen herşey için tam 130 litre solisyon elde edebiliyorsun-15 tl

Birde araç çok yoğun kılcal çiziklere sahip.
    Elle gidermek imkansız...

Birde polisaj makinesi lazım.
    Forumdam biri 50 tlye satıyordu...

Ama taksitli olması gerektğinden buda olmuyor...

Benim tavsiyem,yakınlardaki bir AutoKing'e gidip,100tl değerindeki boya mükemmelleştirme işlemine sokamk aracı.Taksitte yapıyorlar...

Bu işlemden sonr aboya kaymak gibi olur ve üzerinde 2-3 ay etkili bir koruyucu kalır...

Sizde bu arada yavaş yavaş durum el verdikçe yıkama ürünlerini alırsınız...

Örneğin 100 tl taksitten sonra hb dende yıkama ürünlerini alırsınız.Toplamda 50-60 tl birşey olur oda.
    Taksit yapar,ikisini bir ödersiniz.
    Ayda 5-6 tl daha fazla ödemek sorun olmaz sanırım...

İlk önce korumadan başlamak şart.
    İsterseniz benim dodoyu gönderirim 15 tlye.
    Parası önemli değil,müsait olduğunuzda gönderirsiniz

Sonra Hb den bi,r liste hazırlarız yine.

Onuda taksite bağlar mutlu mesut gidersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cn39

Ah Sercan ah

Yazmışsın yine en kaliteli ürünleri

Abi 100 lira civarlarında taksitli alabileceği birşeyler bakıyor.
    Senin yazdığın ürünlerdne sadece eldiven bile 35 lira

Başlangıçta bukadar kaliteli girmeye gerke yok yıkama ürünlerine...

Bend eşöyle bir liste yapayım;

Sonax 1 litre Konsantre Şampuan-7 lira
    Yakında Kipa varsa kahverengi eldiven-5 lira
    Carpex Cam Temizleyici-3 lira
    Sonax Motor Temizleyici-11 lira
    Space Lastik Parlatıcı-5 lira

80 gr Sonüs Kil-16 lira
    Kil kaydırıcını ben göndericem(Valet Pro)

Menzerna 106FA 250 ml ve Menzerna 203s 250 ml -30 tl civarı ikisi

Koruma-Bende fazladan Dodo Purple Haze var 30 ml.
    3-4 kere kullanabilirsin.Buda 2 yıl demek oluyor.-15 tl ye gönderirim(Aldığım paraya)

İç temizlik için 2,Dış için 4 adet mf bez(Bim veya A101 de var)

Koruyucuyu temizlemek için BİM deki bezler iş görüyor.

1 litre Amway Loc-Jant,Kapı araları,Motor,Döşeme,plastik aklına gelen herşey için tam 130 litre solisyon elde edebiliyorsun-15 tl

Birde araç çok yoğun kılcal çiziklere sahip.
    Elle gidermek imkansız...

Birde polisaj makinesi lazım.
    Forumdam biri 50 tlye satıyordu...

Ama taksitli olması gerektğinden buda olmuyor...

Benim tavsiyem,yakınlardaki bir AutoKing'e gidip,100tl değerindeki boya mükemmelleştirme işlemine sokamk aracı.Taksitte yapıyorlar...

Bu işlemden sonr aboya kaymak gibi olur ve üzerinde 2-3 ay etkili bir koruyucu kalır...

Sizde bu arada yavaş yavaş durum el verdikçe yıkama ürünlerini alırsınız...

Örneğin 100 tl taksitten sonra hb dende yıkama ürünlerini alırsınız.Toplamda 50-60 tl birşey olur oda.
    Taksit yapar,ikisini bir ödersiniz.
    Ayda 5-6 tl daha fazla ödemek sorun olmaz sanırım...

İlk önce korumadan başlamak şart.
    İsterseniz benim dodoyu gönderirim 15 tlye.
    Parası önemli değil,müsait olduğunuzda gönderirsiniz

Sonra Hb den bi,r liste hazırlarız yine.

Onuda taksite bağlar mutlu mesut gidersiniz

Ne bilim ya ben Meguiar's a alıştım

Sen ayarla işte yine ben de yardımcı olurum gerekirse dediğin gibi biraz uçmuşum bizlerde başlangıçta Sonax,Turtle Wax ile başladık yeni yeni Menzerna,Meguiar's , Auto Glym geçiş yaptık

• Cam dan bir baktım babam Passat ile gitmemiş Passatı otoparkta güneşte görünce ve golge olan kısmı boş görünce hemen aşağı inip gölgeye çektim dedim inmişken aracın içinin tozunu alayım yanıma Auto Glym Vinly Ruber Care Limon kokulu ürünü aldım ve aracın içinde ne kadar plastik varsa uyguladım aracın içini temiz görünce sanki araç daha mutlu oluyor gibi o yüzden hafta da bir iç kısmın tozunu alırım tabi ben kendimi tutamadım ve motorun da tozunu alayım dedim yaklaşık 1 ay önce motoru temizlemiştim fazla kirlenmemiş o yüzden sadece AG ürünü ile tozunu aldım daha sonra baktım tamponlar da hafif kirli gibi onları da AG ürünü ile temizledim yazlk lastiklerde takıldığından beri hiç birşey sürülmemişti o yüzden kahverengileşmiş elimde lastik parlatıcı yoktu ben de AG ürünü ile parlattım ve böylece aracın plastik aksamı komple temizlenmiş oldu Boyasıda Perşembe günü Beyaz kuğu ile temizlenmişti şimdi içi de güzel temizlenince tam oldu

Frover Passat

Öğlen sıcağı araç güneşten kavruluyor

Gölge yer boş hemen alalım oraya

Daha sonra tüm camları ve motoru açıp içinin havalanmasını sağladım (camlar açıkken resim çekmeyi unutmuşum :) )

AG VRC ile aracın tüm plastik aksamı temizledim (iç & dış )

• Sercan eline sağlık,güzel oklmuş

Yalnız sana tavsiyem torpidonun yumuşak kısmına ve kapıalrdaki yumuşak kısımlara hiçbirşey sürme
    Ben VRC süreyim dedim,sonra aklıma geldi az birşey parlatıyor dediler.Bende görünmeyen arka kısmına yaptım ve korktum:(
    Parlatıyor azda olsa,ve yıllar geçince yapışkan bşir tabaka bırakabilir..

Ben VRC yi sadece sert plastik kısımlarda ve motorda kullanmayı düşünüyorum

Bu arada bizim Şeker bugün full güneş altındaydı,Dedemlere gidince araç güneşte kaldı...
    Eve dönerken babam,istersen sokakta dursun,akşam götürürz otoparka dedi.Hemen karşı çıktım

Gittik otoparka,içersi buz gibi
    Beyaz şeker rahatladı tabi

Dediğin gibi babamın aracına bile böyle canlı birşeymiş gibi bakıyorum.
    İlerde arabam olursa yandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XperiaRay -- 25 Nisan 2010; 17:13:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cn39

Sercan eline sağlık,güzel oklmuş

Yalnız sana tavsiyem torpidonun yumuşak kısmına ve kapıalrdaki yumuşak kısımlara hiçbirşey sürme
    Ben VRC süreyim dedim,sonra aklıma geldi az birşey parlatıyor dediler.Bende görünmeyen arka kısmına yaptım ve korktum:(
    Parlatıyor azda olsa,ve yıllar geçince yapışkan bşir tabaka bırakabilir..

Ben VRC yi sadece sert plastik kısımlarda ve motorda kullanmayı düşünüyorum

Bu arada bizim Şeker bugün full güneş altındaydı,Dedemlere gidince araç güneşte kaldı...
    Eve dönerken babam,istersen sokakta dursun,akşam götürürz otoparka dedi.Hemen karşı çıktım

Gittik otoparka,içersi buz gibi
    Beyaz şeker rahatladı tabi

Dediğin gibi babamın aracına bile böyle canlı birşeymiş gibi bakıyorum.
    İlerde arabam olursa yandım

Teşekkür ederim Can ;) Bahsettiğin yer tam olarak neresi ben 19 aydır aracın her yerine sürüyorum bir sıkıntı olmadı

• Yıllık bakımı bitti işte resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egn805 -- 26 Nisan 2010; 9:18:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Egn805

Yıllık bakımı bitti işte resimler

Kim yaptı bu bakımı

Ergün abim sen yaptın galiba çizik giderme ve boya koruma işlemini yaptığın aşamaları nasıl bir uygulama yaptığını bizlerle paylaşırsan okuyanlara çok daha faydalı olucaktır

Maşallah araçta harika

• Tanıyanlar bilir benim arabanın başına gelmeyen kalmadı bir şekilde düzeldi ama kılcal çizikler mevcut.

Şimdi ben arabamı dışarıda pasta cila yaptırsam, bendeki Meguiars kil,menzerna 203s, poor black glaze(alınacak) ve fk1000p den daha kaliteli daha farklı malzemeler mi kullanıyorlar?Yoksa benzerlerini mi?

***Boya koruma derken bizim forumca kaptığımız şeylerden farklı olarak ne yapıyorlar yoksa sadece işçiliğe mi para veriyoruz.

İşçiliğe para vermektense kendim yapmayı tercih ederim.

Bu ay içinde bu işe girişmek istiyorum.

Kendi malzemelerimle kendim mi yapayım yoksa Meguiars,sonax a giderek daha güzel bir sonuç alır mıyım?Onlar benim ürünlerimde farklı kaliteli malzemeler mi kullanıyorlar?

Tabi daha çok malzeme almak gerekiyor ama dışarıda yaptırmanın yanında bu para devede kulak ve yıllarca kendim uygulayabileceğim ürünlerim olacak.

Teşekkürler Engin.

• Abi dieğr forumdada cevap verdim buradada vereyim.

Senin araçtaki kılcal çizikler amatör biri için biraz zor çizikler.
    Hele hele makinasız asla diyebilirim...

Benim sana tavsiyem,pasta cilayı ilk önce dışarda yaptırman.
    Daha sonra korumasını vs kendin atarsın tekrar.
    Hem daha korunaklı olur hemde çiziklerden büyük ölçüde kurtulmuş olursun...

Şahkan otodan bahsediyordun sanırım...
    Oraya yaptır?
  • orada cevap yazdım burada da yazayım :)

Aslında bana göre boya o kadar kotu halde değil, Sercan gördü o daha iyi söyler ama servislerde yaptırmak istemiyorum.İşçilikleri kesinlikle bizim yaptığımız gibi olmuyor ve kendi servisim olan antalya alvindende servis açısından memnun değilim.

***Araba daha 9 aylık olduğu için servisin eline verip çok fazla aşındırıcı ile boyasının inceltilmesinide istemiyorum.***

ÖNEMLİ SORU:Şahkan oto kil+polish+glaze+cila uyguluyor mu?

Servislerin işçiliğinden hiç memnun değilim. :(
  • quote:

Üstad, peşin alacak durumda değilim şu an için. Bir kaç gün içinde 600 TL masraf ettim (Hekimler Odası'na kayıt, laptop malzemeleri, modem, diğer donanımlar vb) Üstteki iletime yaptığım eklemeyi de gözönünde tutun bence. Passat ile işi olmayan bir çok insan, bu bölüme girmiyor. Hem onlar da faydalanır, hem de katılım daha da artar...

Gittigidiyorda peşin fiyatına taksit kampanyaları oluyor birkaçgünde bir. orada modacardan alabilirsiniz meguiars ürünlerini taksitle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ilker Uscetin -- 27 Nisan 2010; 6:10:31 >
  • Herkese cevapları için çook teşekkür ederim, @cn39 sana da ayrıca teşekkür ediyorum.

Haftasonu bir iş görüşmesine gittim, Mersin'de bu işyeri. Eğer işi alırsam aracı Çorum'da babamlara bırakmam lazım, ondan iş olayının şekillenmesini bekleyeceğim. Sonuca göre ben tekrar kafanızı şişiririm (:
  • Son gelen ürünlerle araç dışı bakım ürünlerini tamamladığımı düşünüyordum. En son Meguiar's Scratch_x geldi. onunla sol bagaj kapağının yanında küçük bir alanda çok derin olmayan çizikler vardı. bir deneyeyim dedim. ama çiziklerde bir değişiklik olmadı. compound ve makine gerekiyor sanırım ama ona da girişmem :( normal yıkama için bile zaman ve mekan bulamıyorum Aracın içi için de, 3 yaşında kirli ayaklarla koltuklarda tepinen ve 9 aylık elinde kraker olmadan arabada durmayan iki kız olunca, iç korumanın önemi artıyor. arşivde de bu fotoğrafları görünce ben kısa yoldan yine ziebart'ın yolunu tutmaya karar verdim. gerçi daha iki ay daha idare eder. 10 ay geçmesine rağmen kılcal çizikler yok bence hala.

eskilerden bir kaç fotoğraf ,

• Almış olduğum ürünler:

Meguiar's NXT Generation® Car Wash (Cilalı Yıkama Şampuanı ve Koruyucu) 1893ml.
    Meguiar's Yüzey Temizleme Kili 50 gr.
    Meguiar's ScratchX® İnce Çizik ve Leke Çıkarıcı 207ml
    Meguiar's Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici) 473ml.
    Meguiar's Ultimate Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici ve Koruyucu) 650 ml
    Meguiar's Endurance ® High Gloss Lastik Parlatıcı ve Koruyucu Jel 473ml.
    Meguiar's Water Magnet™ Mikrofiber Kurulama Bezi 50 x 75 cm.
    Meguiar's Even Coat™ Mikrofiber Cila Uygulama Pedleri 2 Adet
    Meguiar's High Tech El ile Uygulama Pedi 2 adet
    Collinite Marque D'Elegance Carnauba Paste Wax #915
    Autoglym Super Resin Polish
    Autoglym Clean Wheels
    Muhtelif MF bezler
    SkodaTurkey'den bol tüylü bezler

Ürünleri çoğunu ben de SkodaTurkey forumundan aldım orada bulamadıklarımı da gittigidiyorda modacar'dan aldım. Ama dediğim gibi işler ve kızlar fırsat bırakmıyor, hiç bir ürünü deneyemedim. ve ev de çok uygun değil en üst kattan hortum falan inmesi gerekiyor. Şöyle seyyar bir su sıkma aleti olsa harika olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Orijinalden alıntı: Egn805

Yıllık bakımı bitti işte resimler

Kim yaptı bu bakımı

Ergün abim sen yaptın galiba çizik giderme ve boya koruma işlemini yaptığın aşamaları nasıl bir uygulama yaptığını bizlerle paylaşırsan okuyanlara çok daha faydalı olucaktır

Maşallah araçta harika

Evet Sercan uzun,yorucu ama çok zevkli bi uygulamanın sonuçunda bu ortaya çıktı.Öncelikle;

1-)Araçı tanzikli su fışkırtma makinesi ile 2 sefer yıkadım

2-)Kil+QD ile aracın üstünden geçtim(arabaya 4 senedir hiç boya koruması yapılmamasına rahmen üstünden hiç kile yapışan kir çıkmadı.Baban baktım bana bakıyor camdaki tozlara deydirdim hemen bak baba gördünmü kirleri nasıl çıkartıyor dedim rezil olmayalım diye )

3-)Her panele polisaj yapmadan önce QD ile temizledim ve 203s ile tek sefer panelleri parçaya bölerek 5 er dk. uğraştım.

4-)Ertesi güne sarkan işlemde araç tekrar yıkanıp polisaj yapılmayan yerler yapıldı ve FK1000P atılıp 10-15 dk. beklendi(araba güneşin altında olduğu için çabuk kurudu)

5-)MF bez ile wax silinip temizlendi

6-)Siyah plastiklere VRC & 303 kulanıldı

7-)Dış metaller ve egzos a Meguiars metal polish sürüldü ve araç son halini aldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egn805 -- 27 Nisan 2010; 17:57:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fizikchi

orada cevap yazdım burada da yazayım :)

Aslında bana göre boya o kadar kotu halde değil, Sercan gördü o daha iyi söyler ama servislerde yaptırmak istemiyorum.İşçilikleri kesinlikle bizim yaptığımız gibi olmuyor ve kendi servisim olan antalya alvindende servis açısından memnun değilim.

***Araba daha 9 aylık olduğu için servisin eline verip çok fazla aşındırıcı ile boyasının inceltilmesinide istemiyorum.***

ÖNEMLİ SORU:Şahkan oto kil+polish+glaze+cila uyguluyor mu?

Servislerin işçiliğinden hiç memnun değilim. :(

Can,

Boya durumu bence normal resimlerden öyle görülüyor

Engin abi sorularını cevaplarsam 1-Aynen öyle işçiliğine para veriyoruz

2-Bizim kullandığımız ürünler daha uzuzn ömürlü daha kaliteli

3-Onlar kil kullanmıyor

4-Onlar Wax olarak hemen dandik bir cila uyguluyorlar güya koruma ama bizimki Dünya Çapında kanıtlanmış Avrupa'nın 1.Waxı FK 2.Waxı collinite dir

Onlara o kadar para vericeğine beni sahilde Passat ile gezdir gerisini bana bırak

Ben senin reçeteni hazırladım

25 Gram Kil , 2 kat 203s , Glaze , Fk veya Colli

Yaz gelsin okullar tatil olsun Maltepe'ye geliyorum

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.