Şimdi Ara

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
4
Favori
46.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Egn805

Evet Sercan uzun,yorucu ama çok zevkli bi uygulamanın sonuçunda bu ortaya çıktı.Öncelikle;

1-)Araçı tanzikli su fışkırtma makinesi ile 2 sefer yıkadım

2-)Kil+QD ile aracın üstünden geçtim(arabaya 4 senedir hiç boya koruması yapılmamasına rahmen üstünden hiç kile yapışan kir çıkmadı.Baban baktım bana bakıyor camdaki tozlara deydirdim hemen bak baba gördünmü kirleri nasıl çıkartıyor dedim rezil olmayalım diye )

3-)Her panele polisaj yapmadan önce QD ile temizledim ve 203s ile tek sefer panelleri parçaya bölerek 5 er dk. uğraştım.

4-)Ertesi güne sarkan işlemde araç tekrar yıkanıp polisaj yapılmayan yerler yapıldı ve FK1000P atılıp 10-15 dk. beklendi(araba güneşin altında olduğu için çabuk kurudu)

5-)MF bez ile wax silinip temizlendi

6-)Siyah plastiklere VRC & 303 kulanıldı

7-)Dış metaller ve egzos a Meguiars metal polish sürüldü ve araç son halini aldı.

Tek kelime ile harika

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker üsçetin

Almış olduğum ürünler:

Meguiar's NXT Generation® Car Wash (Cilalı Yıkama Şampuanı ve Koruyucu) 1893ml.
    Meguiar's Yüzey Temizleme Kili 50 gr.
    Meguiar's ScratchX® İnce Çizik ve Leke Çıkarıcı 207ml
    Meguiar's Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici) 473ml.
    Meguiar's Ultimate Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici ve Koruyucu) 650 ml
    Meguiar's Endurance ® High Gloss Lastik Parlatıcı ve Koruyucu Jel 473ml.
    Meguiar's Water Magnet�Mikrofiber Kurulama Bezi 50 x 75 cm.
    Meguiar's Even Coat�Mikrofiber Cila Uygulama Pedleri 2 Adet
    Meguiar's High Tech El ile Uygulama Pedi 2 adet
    Collinite Marque D'Elegance Carnauba Paste Wax #915
    Autoglym Super Resin Polish
    Autoglym Clean Wheels
    Muhtelif MF bezler
    SkodaTurkey'den bol tüylü bezler

Ürünleri çoğunu ben de SkodaTurkey forumundan aldım orada bulamadıklarımı da gittigidiyorda modacar'dan aldım. Ama dediğim gibi işler ve kızlar fırsat bırakmıyor, hiç bir ürünü deneyemedim. ve ev de çok uygun değil en üst kattan hortum falan inmesi gerekiyor. Şöyle seyyar bir su sıkma aleti olsa harika olurdu

İlker Abim ürünler harika hepsi de maşallah mükemmel kaliteli ürünler bence korumayı kendin yapmalısın

Eğer çizikler fazla yok ise Ziebart'a götürmene gerek yok sen güzel bir Waxlayıp korumaya alırsan şu anki çiziklerin büyümesini engeller sana 1 sene daha yeter sen zaten 1 sene içinde bu ürünler bile başlangıç olduysa senin için Polisaj ürünlerini düşünemiyorum Bence bu yaz aracına Kil-Wax yapıp seneye ise bu zamanda Kil-Polish-Wax yapabilirsin

Sadece iç koruma için Ziebarta vermeni öneririm

• quote:

2-)Kil+QD ile aracın üstünden geçtim(arabaya 4 senedir hiç boya koruması yapılmamasına rahmen üstünden hiç kile yapışan kir çıkmadı.Babam baktım bana bakıyor camdaki tozlara deydirdim hemen bak baba gördünmü kirleri nasıl çıkartıyor dedim rezil olmayalım diye )

Burasına bayıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 27 Nisan 2010; 23:19:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: munans

quote:

2-)Kil+QD ile aracın üstünden geçtim(arabaya 4 senedir hiç boya koruması yapılmamasına rahmen üstünden hiç kile yapışan kir çıkmadı.Babam baktım bana bakıyor camdaki tozlara deydirdim hemen bak baba gördünmü kirleri nasıl çıkartıyor dedim rezil olmayalım diye )

Burasına bayıldım.

Anway ürünleri hayırlı olsun abi

Bu püskürtücü sprey şişe nasıl acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Orijinalden alıntı: fizikchi

orada cevap yazdım burada da yazayım :)

Aslında bana göre boya o kadar kotu halde değil, Sercan gördü o daha iyi söyler ama servislerde yaptırmak istemiyorum.İşçilikleri kesinlikle bizim yaptığımız gibi olmuyor ve kendi servisim olan antalya alvindende servis açısından memnun değilim.

***Araba daha 9 aylık olduğu için servisin eline verip çok fazla aşındırıcı ile boyasının inceltilmesinide istemiyorum.***

ÖNEMLİ SORU:Şahkan oto kil+polish+glaze+cila uyguluyor mu?

Servislerin işçiliğinden hiç memnun değilim. :(

Can,

Boya durumu bence normal resimlerden öyle görülüyor

Engin abi sorularını cevaplarsam 1-Aynen öyle işçiliğine para veriyoruz

2-Bizim kullandığımız ürünler daha uzuzn ömürlü daha kaliteli

3-Onlar kil kullanmıyor

4-Onlar Wax olarak hemen dandik bir cila uyguluyorlar güya koruma ama bizimki Dünya Çapında kanıtlanmış Avrupa'nın 1.Waxı FK 2.Waxı collinite dir

Onlara o kadar para vericeğine beni sahilde Passat ile gezdir gerisini bana bırak

Ben senin reçeteni hazırladım

25 Gram Kil , 2 kat 203s , Glaze , Fk veya Colli

Yaz gelsin okullar tatil olsun Maltepe'ye geliyorum

Ben yaparım ederim gibi lafları birazda sana güvenerek ettim

Valla yapalım bütün ege akdeniz sahilleri sana feda olsun

Eksik ürünlerimi tamamlıyorum, kilim, menzernam(250 ml bütün arabaya yeter mi acaba?) fk1000p var. Glaze ve ped, bez gibi yan ürünleride en yakın zamanda tamamlıycam.

Şöylede bir şey var araba mayısın ortasına doğru antalyaya yola çıkıyor.

Berker Çelik'in çalışmalarını görüp, bilgisayarın başında ağlıyorum

• quote:

Eksik ürünlerimi tamamlıyorum, kilim, menzernam(250 ml bütün arabaya yeter mi acaba?) fk1000p var. Glaze ve ped, bez gibi yan ürünleride en yakın zamanda tamamlıycam.

Hallederiz beraber sorun değil 3 ay tatil var Araç yeterki İstanbul'da olsun O Audi A5 gibi olucak bak görürsün ben kafaya koydum

250 ml 203s ancak aracın yarısına yeter 250 ml ile 1 kat geçeriz ancak VW sert olduğu için bize 2 kat gerek olucak o yüzden elinde 500 ml olsun ben Suzuki'de bile 250 ml harcadım düşün

• quote:

quote:

Hallederiz beraber sorun değil 3 ay tatil var Araç yeterki İstanbul'da olsun O Audi A5 gibi olucak bak görürsün ben kafaya koydum

250 ml 203s ancak aracın yarısına yeter 250 ml ile 1 kat geçeriz ancak VW sert olduğu için bize 2 kat gerek olucak o yüzden elinde 500 ml olsun ben Suzuki'de bile 250 ml harcadım düşün

hıh iyi oldu bunu öğrendiğim ben bir 25o ml daha alayım menzerna.

birde önce daha az aşındırıcı polish(106) ile deneyin sonra orta polishe(203s) geçin diyolar birde 106 mı alsam acaba belki gider çizikler 203s e gerek kalmaz.

El birliği ile yaparız ya, hem muhabbet hem polish :D

• Beni unutmayın sakın,bende gelecem
  • Skodaforum'daki dostlardan kaptığım Polivir virüsünün reçetesini yazan Dr. Sercan hocama teşekkürü bir borç bilirim.
    Nihayet çeyizime kavuştum. Resimler pek güzel olmadı, kusura bakmayın...
    Aldıklarımı yazayım da kötü resimleri örtbas edeyim bari.

1.) Meguiar's Gold Class High Gloss Tire Protectant Gel - Endurance Lastik Parlatıcı
    2.) Carrand 92019 Cleanmates Lug Nut Brush - Jant için fırça
    3.) SM Arnold 9" Vent & Dash Detail Brush - Detay Fırçası
    4.) Meguiar's G-12664 NXT Generation Car Wash - Şampuan
    5.) Carrand 40305 Champagne Sheepskin Wash Mitt - Yıkama Eldiveni
    6.) Meguiar's X3002 Microfiber Wash Mitt - Yıkama Eldiveni (2 Taneden zarar gelmez diye )
    7.) Meguiar's X2000 Water Magnet Drying Towel - Kurulama Bezi
    8.) Meguiar's X2020 Supreme Shine Microfiber - Mikrofiber Bez
    9.) Smartwax 70403 16" Elite Deluxe Ultra Plush Microfiber Towel - Mikrofiber Havlu
    10.) Meguiar's G1016 Smooth Surface Clay Kit - Kil Seti
    11.) Mothers 07240 California Gold Clay Bar Paint Saving System - Kil Seti (Arkadaşıma aldım, özellikle farklı aldım.)
    12.) Meguiar's X3070 HiTech Applicator Pad - Uygulama Pedi
    13.) Meguiar's X3080 EvenCoat Applicator - Başka bir Ped
    14.) Meguiar's M-0716 Mirror Glaze Professional Show Car Glaze
    15.) Colli 915 Marque D'Elegance Paste Wax
    16.) Meguiar's G14422 Ultimate Quick Detailer
    17.) Meguiar's G10307 Scratch X 2.0
    18.) Meguiars Gold Class Trim Detailer
    19.) Meguiar's G12310 PlastX Clear Plastic Cleaner and Polish
    20.) NXT GENERATION METAL POLISH - Metal Parlatıcı
    21.) Meguiars NXT Generation Glass Cleaner - Cam Temizleyici
    22.) Amway LOC Çok Amaçlı Temizleyici
    23.) Autoglym SRP500US Super Resin Polish
    24.) AutoGlym Vinyl & Rubber Care
    25.) AutoGlym Clean Wheels
    26.) AutoGlym Car Glass Polish

AutoGlym ürünlerini OBEY Ticaret'ten, Amway LOC'u Amway ürünleri satan bir arkadaşımdan aldım. Diğer ürünleri ABD'ye giden bir arkadaşım getirdi.

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ!

Kötü fotolar için özür diliyor,

Yardımları için Sercan kardeşime tekrar tekrar çoook teşekkür ediyorum.

• quote:

Skodaforum'daki dostlardan kaptığım Polivir virüsünün reçetesini yazan Dr. Sercan hocama teşekkürü bir borç bilirim.

1.) Meguiar's Gold Class High Gloss Tire Protectant Gel - Endurance Lastik Parlatıcı
    6.) Meguiar's X3002 Microfiber Wash Mitt - Yıkama Eldiveni (2 Taneden zarar gelmez diye )
    9.) Smartwax 70403 16" Elite Deluxe Ultra Plush Microfiber Towel - Mikrofiber Havlu
    11.) Mothers 07240 California Gold Clay Bar Paint Saving System - Kil Seti (Arkadaşıma aldım, özellikle farklı aldım.)

AutoGlym ürünlerini OBEY Ticaret'ten, Amway LOC'u Amway ürünleri satan bir arkadaşımdan aldım. Diğer ürünleri ABD'ye giden bir arkadaşım getirdi.

munans ustam,

sen bu isi asmisin artik, masallah ya Cegizin harika secenek bol . Bu gidiste bazilarimiz Sercanida gececek gibi görünüyor .

Bu arada bende Yeni Ürünlerimi bekliyorum Cumartesi Siparisini verdim. Elime Gelecek olanlar Meguiars Ultimate Quick Detailer, 3x Meguiars MF Bez ve Meguairs Endurance High Gloss siparisim en gec bu Hafta Sonu elime varacaktir ve Uygulama ise Hafta sonu gerceklesecektir

Her alisimda Sercan´i aniyorum, Sercan sayesinde epey bir Masrafa girdik ama uygulamalari yapinca´da Passat Araci aldigim ilk günkü halinden daha Temiz duruyor. Bir dahaki Siparisim Mayisin sonunda olacaktir ve Siparis verecegim Ürünler Meguiars Natural Shine, Meguiars Trim Detailer, Meguiars Engine Clean olacaktir

Saygilar Yasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 28 Nisan 2010; 11:56:54 >

• quote:

quote:

quote:

hıh iyi oldu bunu öğrendiğim ben bir 25o ml daha alayım menzerna.

birde önce daha az aşındırıcı polish(106) ile deneyin sonra orta polishe(203s) geçin diyolar birde 106 mı alsam acaba belki gider çizikler 203s e gerek kalmaz.

El birliği ile yaparız ya, hem muhabbet hem polish :D

106FA VW boyasında işe yarar ancak senin boya durumuna göre biraz az gelir en iyisi 203s ;) 203s harika bir finish de bitirir 203s ile hallederiz bütün işleri Derin çizikleri de serviste rötüş yaptırırsın üzerinden 3-4 gün geçtikten sonra 203s ile çok az görünür hale gelir

Yazın çok işim var bizim Suzuki 'ye tekrar 106FA yapıcam daha sonra Passata 203s yapıcam sonra apartman dan bir kaç araba ya yapıcam 50 TL istiycem her araba için Wax için isede 20 TL

• quote:

Skodaforum'daki dostlardan kaptığım Polivir virüsünün reçetesini yazan Dr. Sercan hocama teşekkürü bir borç bilirim.

Atay Abim ne yaptın sen ya Hayırlı olsun abi ürünler gerçekten çok kaliteli ve harika ürünler sana çok uzun yıllar yeticektir sana birde 203s ve polisaj makinesi de oldumu wow demekten başka birşey diyemem

Anway ürünlerini bende alıcaktım ancak sonradan Meguiar's APC olduğunu farkettim vazgeçtim ancak LOC'da APC kadar etkili hatta döşeme temizliğinde LOC daha iyi

Ne demek abi her zaman yardımcı olurum eğer en ufak bir yardımım dokunduysa ne mutlu bana

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

munans ustam,

sen bu isi asmisin artik, masallah ya Cegizin harika secenek bol . Bu gidiste bazilarimiz Sercanida gececek gibi görünüyor .

Bu arada bende Yeni Ürünlerimi bekliyorum Cumartesi Siparisini verdim. Elime Gelecek olanlar Meguiars Ultimate Quick Detailer, 3x Meguiars MF Bez ve Meguairs Endurance High Gloss siparisim en gec bu Hafta Sonu elime varacaktir ve Uygulama ise Hafta sonu gerceklesecektir

Her alisimda Sercan´i aniyorum, Sercan sayesinde epey bir Masrafa girdik ama uygulamalari yapinca´da Passat Araci aldigim ilk günkü halinden daha Temiz duruyor. Bir dahaki Siparisim Mayisin sonunda olacaktir ve Siparis verecegim Ürünler Meguiars Natural Shine, Meguiars Trim Detailer, Meguiars Engine Clean olacaktir

Saygilar Yasin

Atay Abim gerçekten harika ürünler almış tebrik ederim başlangıç için harika ürünler ben Sonax ile boşuna vakit kaybetmişim en iyisini sen ve Atay abim yaptı Meguiar's

Trim Detailer harika bir ürün Tamponları tam siyah yapıyor ve çok güzel görünüyor ön panjurda da kullanabilirsin sis etrafında ki siyak kısımlar vs araç dışında gördüğün tüm siyha plastik aksam

Yasin sen den iyi polisajcı olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

munans ustam,

Saygilar Yasin

Atay Abim gerçekten harika ürünler almış tebrik ederim başlangıç için harika ürünler ben Sonax ile boşuna vakit kaybetmişim en iyisini sen ve Atay abim yaptı Meguiar's

Trim Detailer harika bir ürün Tamponları tam siyah yapıyor ve çok güzel görünüyor ön panjurda da kullanabilirsin sis etrafında ki siyak kısımlar vs araç dışında gördüğün tüm siyha plastik aksam

Yasin sen den iyi polisajcı olur

Sercan,

bugün Is arkadasimin Opel Astra OPC Siyah aracini görecektin. Sans eseri yanina Park ettim ve Günes tam sagimizdan vuruyor, aracta o kadar Kilcal cizik varki Boyasina yazik olmus gercekten. Ona baktiktan sonra kendi aracima baktim Ter Temiz neredeyse hic bir Kilcal cizik olmadigini görünce sevindim. Polisajci olacagimi nereden cikardin (Sercan Polisaj cikarma dertsiz basima simdi )

• arkadaşlar hızlı cila hakkında ne düşünüyorsunuz?araba ıslakken sıkılıp silinen..

• quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

arkadaşlar hızlı cila hakkında ne düşünüyorsunuz?araba ıslakken sıkılıp silinen..

Ben Hem Sonax hem de resimde ki kullandım hiç kullanmamaktan iyidir ancak vakit harcamaktan başka bir işe yaramıyorlar Resimde ki ürün 20 TL onun yerine üzerine 30 TL daha koyuıp çook daha kaliteli ve ömür boyu kullancağınız bir Wax almanızı öneririm

Tercihim Collinite 915 veya FK1000P 'dir

• Wash Mitt ve Bol tüylü sarı bezleri almış buluyorum.

Yarın ise başrol oyuncusu FK1000P geliyor

• yav hocam hızlı cila diğerleri kadar iyi değildir tabiki de ama en azından uygulaması kolay..
    yoksa bende sonaxın beyaz cilası da var ama çok uğraştırıyor.
  • araçlardaki çizikler için fix-it diye bir ürün var ben aracıma ondan denedim hattahttp://www.maksialisveris.com sitesinden çok hızlı bir şekilde aldım ve çok memnunum.fiyatıda uygun tavsiye ederim .Aracınızı boşuna boya yaptırmayın.kalem ile çizikleri hemen giderin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toremx

araçlardaki çizikler için fix-it diye bir ürün var ben aracıma ondan denedim hattahttp://www.maksialisveris.com sitesinden çok hızlı bir şekilde aldım ve çok memnunum.fiyatıda uygun tavsiye ederim .Aracınızı boşuna boya yaptırmayın.kalem ile çizikleri hemen giderin.

İmzanızda yazıyor sitenin adı
    Reklam güzel ama buraya takılanların bu tür materyalleri kullanacağını sanmıyorum..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.