Şimdi Ara

PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
638
Cevap
4
Favori
46.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün akşam üstü Kırklareline doğru yola çıkıyoruz.
    Yarın aracın boya koruma ve temizliğini yapıcam.
    Aynı zamanda SEDEFLİ SİYAH motosikletimin çizik giderme ve boya koruma işleminide yapıcam.
    Bol bol fotorğaflarla pazartesi günü karşınızdayım..

Selam ve saygılar...
  • Bugün Siparis ettigim ürünler geldi Petzoldts´tan

Meguiars Ultimate Quick Detayler gercekten bolca bir sekilde gelmis, yani Sisesi cok büyük , 3´lü MF Bezler geldi cok sükür ve Teker Parlatma Cilasi´da elime ulasti

Karton´da LiquidGlass´in Reklami var
     PASSAT,BAKIM ÜRÜNLERİ VE UYGULAMALAR BÖLÜMÜ!

Buda cegizime eklenen Yeni Ürünler .....

Cumartesi Günü Hava güzel olursa yapacaklarim (Sercan islemi takip et Lütfen !);

1. Araci Yikayacam, Kil´layacam ve Wax sürecem (2 Ay gecti Wax özelligini Kaybetti, Sercan simdi bir daha Wax yapsam birsey olmaz dimi ?)
    2. Arac´taki Kislik Plastik Kaucuk Pas Paslari cikarip Tekstil Halilari takacam
    3. Aracin icini Süpürecem, Koltuklari Süpürecem
    4. Deri Alcantara Koltuklari Volkswagen Orginal Zubehör(R) Deri ürünü ile Temizleyecem, bakim yapacam
    5. Pedal takimlarini vs. SONAX Tiefenpfleger ile Temizleyecem
    6. Arka Bagaji Temizleyecem (Aldigimdan beri simdiye kadar Bagaji 1 defa Temizledim, hep Temiz kalmistir bu zamana kadar)
    7. Motoru Islak bir Bez ile silecem, üstü berbat olmus 6 Aylik Motor 20 Senelik gibi görünüyor

Bu sefer Yaz temizliyi sart oldu artik

• quote:

Orijinalden alıntı: VW_Passat

Bugün Siparis ettigim ürünler geldi Petzoldts´tan

Meguiars Ultimate Quick Detayler gercekten bolca bir sekilde gelmis, yani Sisesi cok büyük , 3´lü MF Bezler geldi cok sükür ve Teker Parlatma Cilasi´da elime ulasti

Cumartesi Günü Hava güzel olursa yapacaklarim (Sercan islemi takip et Lütfen !);

1. Araci Yikayacam, Kil´layacam ve Wax sürecem (2 Ay gecti Wax özelligini Kaybetti, Sercan simdi bir daha Wax yapsam birsey olmaz dimi ?)
    4. Deri Alcantara Koltuklari Volkswagen Orginal Zubehör(R) Deri ürünü ile Temizleyecem, bakim yapacam
    6. Arka Bagaji Temizleyecem (Aldigimdan beri simdiye kadar Bagaji 1 defa Temizledim, hep Temiz kalmistir bu zamana kadar)
    7. Motoru Islak bir Bez ile silecem, üstü berbat olmus 6 Aylik Motor 20 Senelik gibi görünüyor

Yasin

Yeni ürünlerin hayırlı olsun gerçekten çok kaliteli ürünler kullanıyorsun bu konuda tebrik ederim seni Aracına kil yapmana gerek yok eğer elini sürdüğünde pürüzler geliyorsa yap derim ancak 2 ay önce yaptın diye hatırlıyorum Kil uygulaması 6 ayda bir veya herhangi bir olumsuzlukta kullanılması tercih ediliyor

NXT 2.0 Boya Koruyucu Wax ise 2 ayda bir uygulanması gerek aynen yarın rahatçana uygulayabilirsin

Pedal takımlarına sakın Sonax ürünü sürme ayağın kayar gaza veya frene basarsan , Onun yerine eski bir diş fırçası bir sprey su onun ile temizlersen senin için daha iyi olucaktır

Çeyizinden toplu bir resim bekliyoruz Yasin

Şimdiden kolay gelsin bende yarın Engin Abim'in aracına girişicem

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn09

quote:

Yasin

Yeni ürünlerin hayırlı olsun gerçekten çok kaliteli ürünler kullanıyorsun bu konuda tebrik ederim seni Aracına kil yapmana gerek yok eğer elini sürdüğünde pürüzler geliyorsa yap derim ancak 2 ay önce yaptın diye hatırlıyorum Kil uygulaması 6 ayda bir veya herhangi bir olumsuzlukta kullanılması tercih ediliyor

NXT 2.0 Boya Koruyucu Wax ise 2 ayda bir uygulanması gerek aynen yarın rahatçana uygulayabilirsin

Pedal takımlarına sakın Sonax ürünü sürme ayağın kayar gaza veya frene basarsan , Onun yerine eski bir diş fırçası bir sprey su onun ile temizlersen senin için daha iyi olucaktır

Sercan,

sana´da kolay gelsin yarin icin. Gönül isterdi Yarin Temizlemek ama burasi Yagisli . Planladigim gibi olmadi ve bugün Yagmur´da NXT Wax´in boncuklamalarini gördüm yani simdi ayni Boncuk Boncuk olursa halen Wax etkisi var anlamina gelmiyormu simdi ? Bir el atarsan sevinirim !

Saygilar Yasin

• quote:

Sercan,

sana´da kolay gelsin yarin icin. Gönül isterdi Yarin Temizlemek ama burasi Yagisli . Planladigim gibi olmadi ve bugün Yagmur´da NXT Wax´in boncuklamalarini gördüm yani simdi ayni Boncuk Boncuk olursa halen Wax etkisi var anlamina gelmiyormu simdi ? Bir el atarsan sevinirim !

Saygilar Yasin

Eğer boncuklanma etkisi azaldıysa Wax gerekir yani ilk wax attığın gibi boncuklanma yoksa hani buraya resimnler yüklemiştin o boncuklarda azalma var ise wax atmak gerek NXT wax burda 2 ay dayanıyor sizin orda biraz daha uzundur ancak sana tavsiyem 2 ayda bir atman

• Bugün Suzuki'yi yıkadım ve ikinci kat Wax attım uygulama sırasında resim çekemedim kusura bakmayın fotoğraf makinesinin hafıza kartı evde kalmış kendi hafızası da 1 tane resim alıyordu mecburen uygulama sonucundan bir resim çektim bakalım beğenicekmisiniz ?

Şu boyaya bakın ya kıpkırmızı eskiden ne parlar ne de kırmızıyda mat ve Pempeydi İyice gaza geldim bir an önce Passata girişmem lazım

• quote:

quote:

quote:

Yasin

Sercan,

Saygilar Yasin

Yasin malesef bugünkü buluşmayı haftaya erteledik hem 1 mayıs hem de Engin Abim 'de bir kaç ürün eksikti o yüzden haftaya yapalım dedik

• quote:

Bugün Suzuki'yi yıkadım ve ikinci kat Wax attım uygulama sırasında resim çekemedim kusura bakmayın fotoğraf makinesinin hafıza kartı evde kalmış kendi hafızası da 1 tane resim alıyordu mecburen uygulama sonucundan bir resim çektim bakalım beğenicekmisiniz ?

Şu boyaya bakın ya kıpkırmızı eskiden ne parlar ne de kırmızıyda mat ve Pempeydi İyice gaza geldim bir an önce Passata girişmem lazım

Sercan mükemmel görünüyor, ferrari kırmızısını yakalamışsın :D

Ellerine sağlık.

• sercan kardeşim, ellerine sağlık da, bu aracı satmak istersen sorun çıkabilir;

komple boya var bunda derler bak demedi deme

önceki resimlerini de gördüm, açıkçası kime götürsen götür bir araç için kesinlikle bu kadar uğraşmazlardı elelrine sağlık tekrar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 1 Mayıs 2010; 23:48:22 >
  • quote:

Sercan, gerçekten olağanüstü. Suzuki'nin eskisi ile hiç alakası yok. Ellerine sağlık.
  • Arkadaşlar,
    skoda forumda da sordum ama buraya da yazmak istedim. Sorularıma 3-4 saat içinde cevap bulabilirsem bugün ilk uygulamamı yapacağım.

Öncelikle sorularımla ilgili çeyizimi yazayım , ardından sorularımı sorayım.

1. Meguiars Wash Mitt, water magnet, suprime shine, even coat pad, soft foam applicator pad (Bu ürünleri kullanmadan önce yıkamam gerekir mi, gerekirse elde küçük bir yıkama mı, makinede yıkama mı, yoksa gerek yok paketten çıkardığım gibi kullanmaya başlayabilir miyim?)

2. Uygulama sıramın arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra kil - polish - glaze - wax olduğunu forumdan okuduklarım sayesinde öğrendim. Polisaj makinem yok, kil uygulamasından sonra Meguiars Scratch ve AG SRP uygulayacağım. Bu ikisinin sırası nasıl olmalı, hangisi önce uygulanmalı?

3. Even coat ve soft foam applicator pad yeterli miktarda var elimde. Scratch, AG SRP, Meguiars 7# Glaze, Collinite 915 wax uygulayacağım. Hangi pad ile hangi uygulamayı yapayım?

4. Yeterli miktarda (7 adet) suprime shine microfiber bez ve 2 adet microfiber havlu (http://www.amazon.com/gp/product/B0030GDMKG/ref=oss_product) var. Scratch, SRP, Glaze, Wax... hangi uygulamadan sonra hangi MF bez ya da havluyu kullanayım?

5. Megs. Trim Detailer ve AG VRC uygulamalarını pedlerden biri ile mi yoksa MF bez veya havlu ile mi yapacağım?

6. Megs. UQD nasıl uygulayacağım? Direk arabaya mı sıkıyorum, ped'e mi sıkıyorum, MF bez ya da havluya mı?

7. Megs. Next Gen. Metal Polish uygulamasını hangi bölgelere, ne şekilde uygulayacağım. Ped, MF bez vs..

Şimdiden çok teşekkür ederim, cevaplarınız göre bu akşamüstü ilk deneyimimi yapmayı düşünüyorum. Fotoları paylaşmaktan zevk alacağım.

Water magnet ve suprime shine fotoğraflarını eklemedim.

Saygılar...

• quote:

Bugün Suzuki'yi yıkadım ve ikinci kat Wax attım uygulama sırasında resim çekemedim kusura bakmayın fotoğraf makinesinin hafıza kartı evde kalmış kendi hafızası da 1 tane resim alıyordu mecburen uygulama sonucundan bir resim çektim bakalım beğenicekmisiniz ?

Sercan,

bu aracin Rengi ne olmus böyle. Gercekten seni tebrik ederim, Aracin önceki hali 20 senelik araba gibi gösterirken yeni hali sanki dün alinmis gibi duruyor . Sonay Amca´dan para alacaktin bu Polisaj karsiligi . Sercan beni Passat´a ileride böyle Polisaj yaparsin insallah, yaptiktan sonra dile benden ne dilersen

Saygilar Yasin

• quote:

Orijinalden alıntı: munans

Arkadaşlar,
    skoda forumda da sordum ama buraya da yazmak istedim. Sorularıma 3-4 saat içinde cevap bulabilirsem bugün ilk uygulamamı yapacağım.

Öncelikle sorularımla ilgili çeyizimi yazayım , ardından sorularımı sorayım.

1. Meguiars Wash Mitt, water magnet, suprime shine, even coat pad, soft foam applicator pad (Bu ürünleri kullanmadan önce yıkamam gerekir mi, gerekirse elde küçük bir yıkama mı, makinede yıkama mı, yoksa gerek yok paketten çıkardığım gibi kullanmaya başlayabilir miyim?)

2. Uygulama sıramın arabayı yıkayıp kuruladıktan sonra kil - polish - glaze - wax olduğunu forumdan okuduklarım sayesinde öğrendim. Polisaj makinem yok, kil uygulamasından sonra Meguiars Scratch ve AG SRP uygulayacağım. Bu ikisinin sırası nasıl olmalı, hangisi önce uygulanmalı?

3. Even coat ve soft foam applicator pad yeterli miktarda var elimde. Scratch, AG SRP, Meguiars 7# Glaze, Collinite 915 wax uygulayacağım. Hangi pad ile hangi uygulamayı yapayım?

4. Yeterli miktarda (7 adet) suprime shine microfiber bez ve 2 adet microfiber havlu (http://www.amazon.com/gp/product/B0030GDMKG/ref=oss_product) var. Scratch, SRP, Glaze, Wax... hangi uygulamadan sonra hangi MF bez ya da havluyu kullanayım?

5. Megs. Trim Detailer ve AG VRC uygulamalarını pedlerden biri ile mi yoksa MF bez veya havlu ile mi yapacağım?

6. Megs. UQD nasıl uygulayacağım? Direk arabaya mı sıkıyorum, ped'e mi sıkıyorum, MF bez ya da havluya mı?

7. Megs. Next Gen. Metal Polish uygulamasını hangi bölgelere, ne şekilde uygulayacağım. Ped, MF bez vs..

Şimdiden çok teşekkür ederim, cevaplarınız göre bu akşamüstü ilk deneyimimi yapmayı düşünüyorum. Fotoları paylaşmaktan zevk alacağım.

1-Yıkamak şart yoksa Özelliklerini göstermez özellikle MF bez ve Water magnet eğer yıkamazsın bir daha o özelliğini kullanamazsın ( su emicilik çok az olur )

2- Sıra gayet güzel , SRP 'den dolgu özelliği olduğu için önce SxratchX sonra SRP atarsan daha iyi olur , eğer SRP üzerine ScratchX atarsan altta ki SRP yi de alırsın

3- Even coat : Cila için atılmayı önerilir , soft foam applicator pad : Polisaj tarzı ürünler için tercih edilir ancak ben Wax, Polish her şeyi Soft Foam ile atıyorum gayet memnununm

4- Havluları Wax silmek için kullanman lazım , aracı kurulamak için Water Magnet , Diğer uygulamar için de herhangi bir MF bez iş görür...Mesela QD sıkıp Kil uyguladın panel bitince güzel bir MF bez ile o paneli silmek lazım aynı şey Polish 'de de geçerli araca polish yaptıktan sonra (panel panel ) o panel bitince o paneli Mf bez ile silmek gerek...

5-Havlu sadece Wax için tercih edilir BOl tüylü MF bezler (havlu) Waxı daha iyi siler , AG VRC Araç içinde MF bez ile tercih edilir , Trim Detailer ise Soft Foam ile araç tamponlarına ve ön ızgaraya

6-Dediğim gibi havlu sadece Wax için , UQD önce MF beze 2 fıs sıkıyorsun sonra yüzeye panel panel uyguluyorsun panele 3-4 fıs yeterli olucaktır sıkıp hemen siliyorsun komple o paneli silince aynı MF bez ile tekrar geçersen daha iyi olur ayrıca komple araca UQD atınca temiz bir MF bez ile tekrar geçmeni öneririm

7-Cam kenarında ki Krom çıta o kadar :D ( Passat için konuşuyorum )

• Arkadaşlar Beğendiğinize sevindim bir an önce Passata 'da girmem lazım boya durumu çok parlak olsada ( 1.5 yıldır aksatmadan Wax attım ) çizik durumu biraz fazla özellikle ön kaputta çok fazla taş çiziği ve taşın oluşturmuş yüzeysel uzun çizikler bulunuyor ayrıca sağ kapıda anlam veremediğim ufak bir çizik oluşmuş kapı açarken taşa sürtmüş sanırım Bu aralar çizikler çok gözüme takılıyor ama mecburen yazı bekliycem 07 Haziran'da sınavlarım bitiyor ve o tarih benim için okulların kapanması demek 9-10 Haziran gibi araca Kil-Polish ve son olarak Wax uygulaması yapıcam tahmini Polisj beni 2-3 gün uğraşıtırıcak yavaş yvaş yapıcam ki çok daha güzel olsun tüm çizikleri yok etmeyi düşünüyorum Bir kaç gün önceden de aracı servise götürtüp Levent Bey'in masasında bulunan LAW7 Kodlu Rötüş boyasını alıcam taş çiziklerini doldurucam biraz tümsek yapıcam çübkü 2 günde kurup emicek daha sonra polish yaptım mı görünürlüğü azalıcak

Yazın yandım sırada bekleyen çok Passat var öncelik Gümüş Kaplan daha sonra Engin Abim , Sedat Abim'in aracına kesin giricem ,

• Arkadaşlar merhaba.

Köyden döndüm ve vahsettiğim uygulamaları yaptım...

Öncelikle motosikletime yaptığım uygualamayı paylaşayım sizlerle.
    Araç için yaptırığım uygulamayı yarın paylaşırım,çok yorgunum:)

LİNK;
    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=6240

İyi geceler...
  • Dün akşam üstü ben de aldım elime sazı :) hortum indirdim evden, yıkadım duruladım ve kuruttuktan sonra kil uygulamasına kadar gelebildim ama sonra evden isyan haberi gelince devamı gelmedi maalesef. kızlar izin vermedi bitirmeme :(
    kil uygullaması gerçekten şaşırtıcı, arabanın üzerinde ne kadar pislik varmış meğer. ve uygulama öncesi ve sonrası elle kayganlık ne kadar farkediyor. Kesinlikle daha sık kil uygulayacağım.

yıllar sonra ilk araba yıkama deneyimim bu kadar olabildi, ama bu bir başlangıç diyelim ve ilk fırsatta ince polish ve vax uygulamasına da umarım zaman bulurum. bu arada meguiars show car glaze için de sipariş verdim.

ürünleri buradan almak hiç akıllıca değil bence. bir ürüne verdiğim fiyatla shinearama.com'dan bir sürü şey sipariş verdim, bu hafta içi gelir umarım. hafta sonu uygulamaya çalışırım ben de :)

fotoğraf çekemedim hiç, bu bir denemeydi zaten bundan sonrakilerde bol bol çekerim.

• Bu ufak tefek taş izleri için boyayı servislerden veriyorlar mı? çok az bir şey de olsa
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XperiaRay -- 9 Eylül 2010; 18:38:19 >
  • Ellerine saglık can..

benimde finallerim bitsin..ayın 20 sinden sonra bende girişcem bi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NexX

Ellerine saglık can..

benimde finallerim bitsin..ayın 20 sinden sonra bende girişcem bi..

Abi tavsiyem sakın güneş altında uğraşma.
    6 dan sonra 8 e kadar hava tam uygulamalık oluyor.
    Ben sonradan farkettim.

Güneş altında uğraşmak hem daha zor hemde yorucu.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.