Şimdi Ara

Passat ve audi A4 .16 hakkında düşünceler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2005 model Passat 1.6 Executive (12500 km) ve 2003-2004 model A4 1.6 (65000 km) dan birini alma ihtimalim var. Bu iki araç hakkında görüşleriniz nedir. Özellikle aracı kullanmış olanların yorumları çok makbule geçecek.

Bu arada şunu belirteyim. Hedefim üst sınıf bir arabaya geçmek. Yarış yapmak gibi bir niyetim yok. 1.6 tercih etmemin nedeni yakıt + vergi + İstanbulda 2.0 lt arabanın motoruna ihtiyaç duyulmaması ve bu motoru kullanacak trafiğinde olmaması. Şehir dışı derseniz zaten çok sık şehir dışına çıktığım yok, çıkıncada radarlar zaten hız yaptırmıyor. Önemli olan sollamalarda beni kastırmaması. Ha İzmir otobanına girince bu ki arabada rahatlıkla 180 üzerinde çıkar nasılsa...

Şimdiden teşekkürler,

• kesinlikle passat çünkü yol yapmamış vede 1,6 + 2005 model benje direk atla fiyatı cok değilse bide servisine iice incellttir az para deil tabi

bu arada kaç lira???
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: HeaDMasH

kesinlikle passat çünkü yol yapmamış vede 1,6 + 2005 model benje direk atla fiyatı cok değilse bide servisine iice incellttir az para deil tabi

bu arada kaç lira???

• Arkadaşım ben de passat derim ama ben kullanmadım benim de vw ve özellikle passata karşı sempatim var epey araştırdım tek sorun servislerde yeteri kadar ilgilenilmemesi gibi gözüküyor birde alırken iyice incelet araçta kronik bir sorun var mı araçlar sıfır gelirken benim anladığım bazıları problemli olabiliyor o yüzden dikkat et ikinci elde o tip araçlardan almayasın bunun dışında ben her türlü passat derim dediğin gibi hız olayında da pek fazla beklentin yok idare etsin yeter diyorsun o zaman al bi passat sonuna kadar güvenliğini ve konforunu yaşa audi de iyi ama km'si fazla

• Bencede passat... Nedenine gelince; km düşük, model yılı yüksek ve passat a4 e göre daha sorunsuz bir araç.

Ancak ben yinede 1.8 T modelini öneririm. Ve bu modelin 1.6 dan daha az yakacağınada eminim.
  • 2005 passat yeni kasamı oluyor eger yeni kasaysa passatın 1.6 motoru fsi yani 115 beygir audi hala eski 102 beygirlik motoru kullanıyor
  • Passatın yeni kasasında hem 102 beygirlik motor, hemde 115 beygirlik motor bulunuyor diye biliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: cemy32tr

2005 passat yeni kasamı oluyor eger yeni kasaysa passatın 1.6 motoru fsi yani 115 beygir audi hala eski 102 beygirlik motoru kullanıyor
  • 102 beygirlik passat almak istedigini soyleyinme malesef elimizde yok diyorlar jetta 1.6 primiline icinde aynısını soyluyorlar o zaman neden fiyat listesine ekliyorsun yazmıs 32 milyara jetta ama git almaya malesef elimizde yok diyorlar
  • Passat 32000 YTL, A4 2003 olan (65000 km) 30000, 2004 olan (bir daha baktım 38000 km deymiş) 37000 YTL. 2003 olan da fiyat uygun ama büyük ihtimal ile ya sıkı bir servis ihtiyacı var yada problemi var. Çünkü piyasaya göre düşük fiyat. Zaten bu hafta fiyatı 32000 den 30000 e indirmişler. Bu arada arabalar DOD 'da. Ellerinde 2004-2005 1.6 Trendline Passat larda var. Ama aklım executive olandan yana... Bu hafta sonu bir kere daha gibip inceleyeceğim araçları. Aslında ellerinde bir tanede 39000 YTL ye 2004 , 25000 km de 1.8 T Highline tiptronic Passat var. Şeytan 37 A4 e vereceğine 39 passata ver diyor bir taraftan. Bakalım ne olacak. Biliyorum sonrada 39000 2. el Passat'a vereceğine 45000 sıfır skoda superbe ver diyecek..sonra en sonunda gidip bakmışsın 55000 e sıfır 316 BMW almışım....Hep böyle oluyor bu işler.. Tabi 39000 lik passatın sonrası şu an hayal...
  • quote:

Orjinalden alıntı: asengun

Passat 32000 YTL, A4 2003 olan (65000 km) 30000, 2004 olan (bir daha baktım 38000 km deymiş) 37000 YTL. 2003 olan da fiyat uygun ama büyük ihtimal ile ya sıkı bir servis ihtiyacı var yada problemi var. Çünkü piyasaya göre düşük fiyat. Zaten bu hafta fiyatı 32000 den 30000 e indirmişler. Bu arada arabalar DOD 'da. Ellerinde 2004-2005 1.6 Trendline Passat larda var. Ama aklım executive olandan yana... Bu hafta sonu bir kere daha gibip inceleyeceğim araçları. Aslında ellerinde bir tanede 39000 YTL ye 2004 , 25000 km de 1.8 T Highline tiptronic Passat var. Şeytan 37 A4 e vereceğine 39 passata ver diyor bir taraftan. Bakalım ne olacak. Biliyorum sonrada 39000 2. el Passat'a vereceğine 45000 sıfır skoda superbe ver diyecek..sonra en sonunda gidip bakmışsın 55000 e sıfır 316 BMW almışım....Hep böyle oluyor bu işler.. Tabi 39000 lik passatın sonrası şu an hayal...

45 bin wer güzelceee bi passat al sıfır 6 milyar daha wermeye değer benje

• Motor konusundaki beklentilerinin performans yönünde olmaması, bu iki 1.6 arabanında eş değer olduğu ve daha az km yapanın alınması sonucunu çıkarmaz. Audi A4 ile passat arasında ciddi fark var, bu arabaların ikisinide kullanınca çok net anlaşılıyor. Ben passat diyenlerin bu iki arabayıda kullanmadan yorum yaptığını düşünüyorum. Bu ikisi arasındansa kesinlikle audi alınmalı. (Tabiki araç iyi durumdaysa)
  • 2 gündür şirketin 2006 pasatını kullanıyorum 1.6 motor o kasayı kaldıramıyor yüksek devir yapmak gerekiyor lakalara girdiğimde çok fazla ses geliyor passat sanki eskisi gibi kaliteli değil ikisindede tahminim aynı motor var ve o kasalarda çok yeterlideğil gibi başka markalarada bak bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirae -- 5 Mayıs 2006; 16:35:07 >
  • passat en doğru seçim olur hem modelde yeni a4 te kaliteli arabadır ama yaşı büyük
  • Ctesi gittim araçlara bakmaya. Passat 1.6 Exec opsiyonlamış, 1.8 T Hline (2 parçada boya vardı) ben gelmeden 1 saat önce satılmış.

2003 A4 de değişen parça (tampon, 2 çamurluk ve kaput !!!!!) ve boya var (2 sağ kapı), 2004 A4 de ise iki çamurluk ve sağ ön kapı boyalı....

Üstelik artık DOD artık 2. elde takas yapmıyor (web de öle demiyor ama), ellerinde çok fazla stok birikmiş. Demekki arabamızı kendimiz satacağız..

Olmadı yani... :-((((
  • KM düşük olması herkesi yönlendiriyor doğal olarak...ama aracın motorunu mutlaka kontrol ettirin...!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.