Şimdi Ara

past perfect ve past continius arasındaki fark. Yardım lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar karşıma şöyle bir soru çıktı ve yardıma ihtiyacım var. soru tense ler bölümünde.

Death was very close at the moment. Scenes from her life ........ in front of her eyes as their boat ..........
    a) appear/ sank
    b) appeared / was sinking
    c) had eppeared / sinks
    d) was appearing / had sunk
    e) was appearing / was sinking

doğru cevap "b" imiş.

Benim kafama takılan kısım cevap "appeared/ had sunk" olmalı değil mi? Birbirine bağlı olan 2 olaydan ilki past perfect 2. pas diye biliyorum ve bu sorudaki durum da buna uyuyor gibi. Past continious da geçmişte devam eden bir durumdu, bunların arasında ciddi bir venzerlik mi var yoksa ben mi hatalı biliyorum.

Biri açıklarsa çok sevinirim, teşekkürler.

• Hocam kendini kalıplarla sınırlandırma.Evet,past perfect "past'ın pastıdır".İki past olaydan en önce olan için kullanılır.Ancak when/while anlamında as ile past perfect kullanımı çok yaygın değil -en azından ben çok görmedim.Ancak ELS'ye göre böyle bir kullanım mümkündür.Soruya dönecek olursak,eğer b şıkkını koyup çevirsen zaten anlam direkt uyuyor.

"O an ölüm çok yakındı.Onların botu batarken hayatı gözünün önünden film şeridi gibi geçti"

as their boat was sinking=while their boat was sinking
  • Mr.Hetfield kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. As'in kullanımıyla ilgili böyle bir durum olduğunu bilmiyordum. Günlük hayatta her türlü kullanıyoruz ama görünce kafam karıştı böyle bişeyi, bu tarza 5-6 soru daha vardı da sorayım dedim bir. Teşekkürler.
  • had sunk zaten bitmiş bir olayı ifade eder oysa cümledeki botun batma olayı devam etmekte olan bir olay
  • kaçıncı sınıf? merak ettim de.
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.