Şimdi Ara

PASTA CİLA FACİASI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
1
Favori
23.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yes yeni araca keşke pasta cila yapmasaydınız, bu konuda forumda da bir pasta cila çılgınlığı yaşanıyor, geçmiş olsun bence başka yere de elletmeyin çünkü o iz geçmez geçse bile pastayla iyice boya traşlanacak gerek yok.
  • görüyorum ve artırıyorum.... :)
    3- kar yağmaya başlayınca derhal aracımın üzerine komple vanish kosla toz serpiyorum. kar tabakası 2 cm olduğunda iniyorum ve cam temizleme cekçeğiyle hafif bastırarark karı temizliyorum.. araba yumuşacık ve tertemiz oluyor. isteğe bağlı olarak 2 cm karı çekmeden önce yumoş bahar esintisi fısfıslanabilir. ( temizliğe etkisi ve katkısı yok sadece çektiğin kar ve kosla karışımı hoş kokuyor. )

önemli dipnot: kar kalınlığı 2 cm yi geçmemeli zira kosla daha kalın kar tabakalarında iyi netice vermiyor.. :

• quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Yes yeni araca keşke pasta cila yapmasaydınız, bu konuda forumda da bir pasta cila çılgınlığı yaşanıyor, geçmiş olsun bence başka yere de elletmeyin çünkü o iz geçmez geçse bile pastayla iyice boya traşlanacak gerek yok.

Leke ufak bir cila ile ortadan kalktı. Şu an problem yok...
  • corbusier kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın,
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Burası bir otomobil forumu ancak hakikaten bazı konularda ne kadar cahil yorumlar yapılıyor aklım almıyor..

Öncelikle konu sahibi arkadaş..

Aracınızın boyası falan yanmamış.. Muhtemelen nano koruma yapmaya çalışmışlar ancak kürleşme bir yerde gerçekleşmemiş.. Veya orayı silmede geç kalmışlar.. Yeniden uygulama yapılır ve geçer merak etmeyin..

Veya buffing sırasında iyi silinmemiştir.. ince film gibi orada kalmıştır.. artık sertleştiğinden el ile çıkmaz.. yeniden uygulama yapılır düzelir..

Aracın boyası yandığında böyle bir görüntü olmaz.. Yahu hayatınızda kaç defa makine aldınız elinize.. Kaç boya koruma ürünü kullandınız..

Allah aşkına şu videoyu izleyin.. Aracın kaportasına zımpara ile zarar verdikten sonra.. Uygun ürün ve uygulama ile neyi nasıl düzeltiyorlar görün..

Birisi demiş ki.. oraya pasta bekletmiş..

Aşındırıcı pasta ürünler, bu aşınmayı kimyevi yöntemle deil.. mekanik aşındırma ile yaparlar.. bunun için belli bir ısıya ulaşmaları ve yüzey ile yoğun temas etmeleri gerekir.. El ile bile yapamazsınız istenen aşındırmayı ancak makine ile 3000 devir gibi hızlarda ancak aşındırır.. kaportada bekledi böyle oldu ne demek..

Bir kere metalik boyalı bir araçta boyadan önce 100-200 mikron clear coat denen saydam vernik tabakası var.. BMW gibi bir aracın o vernik tabakasını aşıp boyaya inmek için ustanın 800 grit zımpara ile 5dk aynı noktaya baskı yapması gerekir..

Yapmayın etmeyin..

@synthesizer Ölüyü diriltmek gibi olacak ama, siz konu hakkında bilgili birisine benziyorsunuz, şu başlıktaki probleme de bir bakabilir misiniz: https://forum.donanimhaber.com/pasta-cila-yaparken-boyayi-matlastirdim-cozumu-var-mi-fotolu--146456840#146462996

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.