Şimdi Ara

PASTA CİLA FACİASI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
23.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

hocam geçmiş olsun, boyayı yakmışlar diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Avatarı görünce birden tuhaf oldum. Eski kullandığım avatar resmi
  • Siyah pişmanlıktır,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Febr

Hatalar zinciri...

Araç daha kaç yaşında ki pasta uygulaması yapıldı araca?
    Pasta demek, macun şeklinde zımpara demek; boyayı alır götürür.
    Eğer bir F30 pastaya ihtiyaç duyduysa aracınızı da yanlış yerlerde yıkatıyorsunuz demektir.

Araca yapılan uygulama hatalı olduğu için de bu şekilde bir menevişlenme oluşmuş; yazık olmuş.

Üzücü...

Sıfır arabaya pasta yapılmaz diye bir kaide yok, hatta o araçlar taşıma esnasında öyle ortamlardan geçiyorlar ki elzem neredeyse (galeriler zaten genelde pasta cila yapıp satarlar), ayrıca pasta boyayı almaz, boyanın üzerindeki vernikle etkileşime girer, vernikteki bozuk yapıyı düzeltir, tabii vernik mikron seviyede incelir. Yıkama olayında haklısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: zinedine_zidane

quote:

Hatalar zinciri...

Eğer bir F30 pastaya ihtiyaç duyduysa aracınızı da yanlış yerlerde yıkatıyorsunuz demektir.

Araca yapılan uygulama hatalı olduğu için de bu şekilde bir menevişlenme oluşmuş; yazık olmuş.

Üzücü...

Sıfır arabaya pasta yapılmaz diye bir kaide yok, hatta o araçlar taşıma esnasında öyle ortamlardan geçiyorlar ki elzem neredeyse (galeriler zaten genelde pasta cila yapıp satarlar), ayrıca pasta boyayı almaz, boyanın üzerindeki vernikle etkileşime girer, vernikteki bozuk yapıyı düzeltir, tabii vernik mikron seviyede incelir. Yıkama olayında haklısınız.

Alıntıları Göster
    pasta çiziği kapatırken etraftaki boyayı çiziğin içine yaydığı için kapatır... kalın pasta ağır çizikler için kullanılır... boyayı baya bir alır... ince pasta hafif çizikler içindir boyayı daha az alır...

Tekrardan boyanmış parçalarda pasta yapmak tehlikelidir... boya genelde daha ince olduğu içinki fabrika boyası herzaman daha kalındır sacı görürsünüz...

her araçta vernik yoktur ... vernik metalik araçlarda vardır...

eski model bir aracım daha var bir kaç arkadaşımla beraber kendi araçlarımızı kendimiz boyuyoruz gelişi güzel boyadığımız aracı pasta ile kaymak gibi yaptığımız oluyor...

• 1 sefer daha pasta cila olsa geçer orası.

Sanırım kimyasal maddenin tortusu kalmış.

Temizleyici sürüp pasta cila yapsınlar.

Sıfır gibi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hatalar zinciri...

Üzücü...

"BOYA"dan kastım geneli zaten.
    Aracın üzerinde görülen. VERNİK KORUMA diye bir tabir olmaması gibi...

• quote:

quote:

quote:

Hatalar zinciri...

Üzücü...

"BOYA"dan kastım geneli zaten.
    Aracın üzerinde görülen. VERNİK KORUMA diye bir tabir olmaması gibi...

Alıntıları Göster
    siyah aracımın kuş pisliklerini temizlerken nadiren bende de böyle bi iz kalıyor küçücük,biraz daha silince çıkıyor..muhtemelen bu da çıkar çünkü aynı bu şekilde bi renk oluşuyor..inşallah çıkar

• Vernigi yakmislar altta boya kalmis. Vernik olmadigi icinde boya mat gorunuyor. Polisaji uzun sure ayni yerde tutmus ve vernik kalkmis. Gunes yanigi dedikleri ama aslinda vernik atmasi olan olay olmus.

• Arkadaslar 15snlik ufak bir cila ile leke kayboldu. Inşallah tekrarlamaz. Usta aldığı eğitimlerinden tut, cilanin kimyasina kadar bir sürü şey anlattı. Son olarak asla hata yapmayacagini ve hatanın bende olduğunu söyledi. Hesapta güneşte birakmisim. Birakmadim ama neyse hata bende olsun. Umarım bir daha çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: corbusier

Arkadaslar 15snlik ufak bir cila ile leke kayboldu. Inşallah tekrarlamaz. Usta aldığı eğitimlerinden tut, cilanin kimyasina kadar bir sürü şey anlattı. Son olarak asla hata yapmayacagini ve hatanın bende olduğunu söyledi. Hesapta güneşte birakmisim. Birakmadim ama neyse hata bende olsun. Umarım bir daha çıkmaz.

Geçmiş olsun, inşallah gidermişlerdir, maskelemiş de olabilirler.

Ustaya keşke 'arabayı cebime sokacaktım, sığmadı' diye yanıt verseydeniz. Hay Allah'ım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

cilayı bilememde pasta iyi bişey değil. her yapıldığında boyayı alır. Ben çamur olmadığı sürece arabamı bile yıkatmıyorum yağmurdan yağmura hepinizinkinden yeni duruyordur... Zaten siyah araç tamamen başa bela... hem çizik gösterir hemde sıcakta çabuk yanar...

ozaman söyle bi sonuç cıkıyor

yağmur = en iyi yıkama parlatma yöntemi!!!

araba bakımla güzeldir.parlar yeni gibi durur.uzun ömürlü olur.ayrıca yağmur bile aracta leke bırakır.araba yıkandıgğı zaman silinmezse yıkamanın hicbir anlamı yoktur.hic yıkatma daha iyidir.hepinizinkinden daha guzel demek cok abartı olmuş.

Ben yağmur yağmaya başladığı an sabunluyorum aracı sonra yağmur bastırıp Duruluyor ve her hangi bir leke oluşmuyor..

Jantlara ekstra özeni yağmurdan sonra yapıyorum miss.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

araba e90 mı?

F30

Sormasi ayip yepyeni araca niye pasta cila yaptirdiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

araba e90 mı?

F30

Sormasi ayip yepyeni araca niye pasta cila yaptirdiniz?

Bu kasa 2012de çıktı. F30 kelimesi üzerinden yeni olduğunu nerden anladiniz acaba? Ya da 2012den sonrası yeni mi oluyor?
  • Geçmiş olsun. Takip ediyordum düzeldiğine sevindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Smartyy

Geçmiş olsun. Takip ediyordum düzeldiğine sevindim.
    ben beyaz arabanın pasta cilasını hep kendim yapardım. üstübüyü al ovala dur .böyle bişeyle karşılaşmadım yada beyaz olduğu için fark etmedim.
    siyah arabayı yazı bekliyorum pasta cila için. bizim yıkamacıya yaptırıyım diyodum ya okuduktan sonra vaz geçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Yakmışlar orayı.

Vernik falan atmaya kalkarlar ise aracınız kazalı - boyalı muamelesi görür, haberiniz olsun.

Ve Geçmiş olsun.

Yakma falan yok.

O bölgede kimyasal bir sıvı kalmış.

Zaten renginden de belli.

• quote:

Orijinalden alıntı: legend1982

ben beyaz arabanın pasta cilasını hep kendim yapardım. üstübüyü al ovala dur .böyle bişeyle karşılaşmadım yada beyaz olduğu için fark etmedim.
    siyah arabayı yazı bekliyorum pasta cila için. bizim yıkamacıya yaptırıyım diyodum ya okuduktan sonra vaz geçtim.

Alıntıları Göster
    Burası bir otomobil forumu ancak hakikaten bazı konularda ne kadar cahil yorumlar yapılıyor aklım almıyor..

Öncelikle konu sahibi arkadaş..

Aracınızın boyası falan yanmamış.. Muhtemelen nano koruma yapmaya çalışmışlar ancak kürleşme bir yerde gerçekleşmemiş.. Veya orayı silmede geç kalmışlar.. Yeniden uygulama yapılır ve geçer merak etmeyin..

Veya buffing sırasında iyi silinmemiştir.. ince film gibi orada kalmıştır.. artık sertleştiğinden el ile çıkmaz.. yeniden uygulama yapılır düzelir..

Aracın boyası yandığında böyle bir görüntü olmaz.. Yahu hayatınızda kaç defa makine aldınız elinize.. Kaç boya koruma ürünü kullandınız..

Allah aşkına şu videoyu izleyin.. Aracın kaportasına zımpara ile zarar verdikten sonra.. Uygun ürün ve uygulama ile neyi nasıl düzeltiyorlar görün..

Birisi demiş ki.. oraya pasta bekletmiş..

Aşındırıcı pasta ürünler, bu aşınmayı kimyevi yöntemle deil.. mekanik aşındırma ile yaparlar.. bunun için belli bir ısıya ulaşmaları ve yüzey ile yoğun temas etmeleri gerekir.. El ile bile yapamazsınız istenen aşındırmayı ancak makine ile 3000 devir gibi hızlarda ancak aşındırır.. kaportada bekledi böyle oldu ne demek..

Bir kere metalik boyalı bir araçta boyadan önce 100-200 mikron clear coat denen saydam vernik tabakası var.. BMW gibi bir aracın o vernik tabakasını aşıp boyaya inmek için ustanın 800 grit zımpara ile 5dk aynı noktaya baskı yapması gerekir..

Yapmayın etmeyin..

• quote:

Orijinalden alıntı: A380

Vernigi yakmislar altta boya kalmis. Vernik olmadigi icinde boya mat gorunuyor. Polisaji uzun sure ayni yerde tutmus ve vernik kalkmis. Gunes yanigi dedikleri ama aslinda vernik atmasi olan olay olmus.

Al buradan yak.. Hiç pasta cila yaptınız mı?

Bakın.. Mitsubishi gibi verniği yumuşak bir aracın kaportasına.. yün pad ve en ağır aşındırıcı polish ürün ile 20 dk uğraştım.. Öncesi/sonrası makine ile ölçtüğümüzde 5 mikron bile incelmemişti vernik..

Aynı pad/ürün kombisi ile farlara giriştim ve 3-4 dakikada farların üzerindeki tüm çizikleri, solmuş katmanı aldı götürdü..

Yukarıda paylaştığım videoyu mutlaka izleyin.. özellikle alman araçlarında verniği bitirip boyaya inmek için makinenin üstüne oturup dakikalarca beklemek gerek..

Ha padin kenarını bir sürtersiniz jilet kesiği gibi anında boyaya iner ancak 150-180mm çapında olan padler ile o genişlikte bir aşındırma yapabilmieniz için kasti yapmanız gerekir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

cilayı bilememde pasta iyi bişey değil. her yapıldığında boyayı alır. Ben çamur olmadığı sürece arabamı bile yıkatmıyorum yağmurdan yağmura hepinizinkinden yeni duruyordur... Zaten siyah araç tamamen başa bela... hem çizik gösterir hemde sıcakta çabuk yanar...

ozaman söyle bi sonuç cıkıyor

yağmur = en iyi yıkama parlatma yöntemi!!!

araba bakımla güzeldir.parlar yeni gibi durur.uzun ömürlü olur.ayrıca yağmur bile aracta leke bırakır.araba yıkandıgğı zaman silinmezse yıkamanın hicbir anlamı yoktur.hic yıkatma daha iyidir.hepinizinkinden daha guzel demek cok abartı olmuş.

Ben yağmur yağmaya başladığı an sabunluyorum aracı sonra yağmur bastırıp Duruluyor ve her hangi bir leke oluşmuyor..

Jantlara ekstra özeni yağmurdan sonra yapıyorum miss.

abicim ne yapalim yağmurun altında şakır şakır yağmur yağarken arabamı sabunluyalim.millet güler bize.ıslandığımıza değmez.evin hanımı eve almaz.ne yaptın sen.cok değişik araba yıkama bilgileri gelmeye başladı.

1- yağmurun en iyi araba temizleyicisi oldugunu idda eden
    2- yağmur yağarken koşa koşa araci sabunlamaya inerken(sabunlama derken insallah hacı şakir filan değildir)

varmı başka arttıran?

• Bu pasta cila boyanın ömrünü bitiriyor. Bu olay da basit bir kanıtı.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.