Şimdi Ara

PASTA CİLA FACİASI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
23.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abartmaya gerek yok yanık öyle olmaz düzelteceklerdir merak etmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene babamın aracına ankara da Eskişehir yolundaki Peugeot servisinde boya koruma cila yaptırdıktan sonra böyle bir leke ortaya çıkmıştı,orada boya varmış önceden demek ondan oldu bi de boya yapalım diye para istemişlerdi de o geldi aklıma. Ki böyle kullanmaya devam ediyor, haram zıkkım olsun aldıkları paralar öyle hizmete

• Hocam yanık olabilir bence
    ustanın belki kafa bulanıktı daldı orada bir rüyaya fazla tuttu makinayı iz yaptı gibi geliyor bana bu işin yakasını bırakma.... sonucu lütfen burada bizlerle paylaş
  • cilayı bilememde pasta iyi bişey değil. her yapıldığında boyayı alır. Ben çamur olmadığı sürece arabamı bile yıkatmıyorum yağmurdan yağmura hepinizinkinden yeni duruyordur... Zaten siyah araç tamamen başa bela... hem çizik gösterir hemde sıcakta çabuk yanar...
  • ziebart mi firma ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

cilayı bilememde pasta iyi bişey değil. her yapıldığında boyayı alır. Ben çamur olmadığı sürece arabamı bile yıkatmıyorum yağmurdan yağmura hepinizinkinden yeni duruyordur... Zaten siyah araç tamamen başa bela... hem çizik gösterir hemde sıcakta çabuk yanar...

ozaman söyle bi sonuç cıkıyor

yağmur = en iyi yıkama parlatma yöntemi!!!

araba bakımla güzeldir.parlar yeni gibi durur.uzun ömürlü olur.ayrıca yağmur bile aracta leke bırakır.araba yıkandıgğı zaman silinmezse yıkamanın hicbir anlamı yoktur.hic yıkatma daha iyidir.hepinizinkinden daha guzel demek cok abartı olmuş.
  • Hepinizinkinden yeni duruyor dedim... Sen her temizlettiğinde boyan çiziliyor... Yada her pastada boyan inceliyor...

Arabamda lokal olarak en az 10 yerde farklı zamanlarda boya yapıldı hepsinde de boya tutuyor çünkü aracımın orjinal boyasındaki deformasyon sizinkilerden daha az

sık yıkanan araçlarda boya tutmaz çünkü zamanla aracınızın boyası kimyasal maddelerden ötürü soluyor...
  • Geçmiş olsun.

boya yanmış. Oranın üst verniğini zımpara ile alıp tekrar vernik atmaya çalışacaklardır. Fakat bu işlem boya kalınlığında fark göstereceği için o bölge boyanmış mumamelesi gösterecekler ama yinede leke tam olarak çıkmaz.

Bu şekilde kullanacaksınız yada lokal olarak orayı boyayacaklar.

Yetkili servisler veya profesyonel firmalar dışında bu işlemi sanayide çok güvenmedikçe yaptırmayın.
    pasta cila deyip geçmeyin. Adamlar ağızda sigara ile laylaylom işlem yapıyorlar. Sonuç bu
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Aracın ne renk bende bi dahaki aracı hiç yıkatmamayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Evil -- 30 Mart 2016; 12:00:39 >
  • Hatalar zinciri...

Araç daha kaç yaşında ki pasta uygulaması yapıldı araca?
    Pasta demek, macun şeklinde zımpara demek; boyayı alır götürür.
    Eğer bir F30 pastaya ihtiyaç duyduysa aracınızı da yanlış yerlerde yıkatıyorsunuz demektir.

Araca yapılan uygulama hatalı olduğu için de bu şekilde bir menevişlenme oluşmuş; yazık olmuş.

Üzücü...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi çözüm : firma oraya orijinal bir spoiler alacak ve taktiracak. Ne boya ne dert.

• Metalik gri...
    Bu mesaja eklenen görseller:

PASTA CİLA FACİASI
  • Arabamda çeşitli çizikler var ve kırmızı olduğu içinde belli ediyor dikkatli bakınca. Her yer pasta-cila yaptığını iddia ediyor, ancak sırf bu başlıktaki arkadaşın yaşadığı potansiyel rezaleti yaşamamak için soğuya soğuya çizikli halde araca binmek zorunda kalıyorum. Boya vernikli (metalik) olduğundan risk çok daha büyük. Allah kahretsin işini hakkıyla yapmayan haram para kazanan herkesi. Oto sektöründe bu durum zirve yapmış durumda. (Not: Okuduğum rezaletlerde Sonax, Ziebart, Autoking'de var).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Mart 2016; 12:54:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Geçmiş olsun.

boya yanmış. Oranın üst verniğini zımpara ile alıp tekrar vernik atmaya çalışacaklardır. Fakat bu işlem boya kalınlığında fark göstereceği için o bölge boyanmış mumamelesi gösterecekler ama yinede leke tam olarak çıkmaz.

Bu şekilde kullanacaksınız yada lokal olarak orayı boyayacaklar.

Yetkili servisler veya profesyonel firmalar dışında bu işlemi sanayide çok güvenmedikçe yaptırmayın.
    pasta cila deyip geçmeyin. Adamlar ağızda sigara ile laylaylom işlem yapıyorlar. Sonuç bu

Değerli dostlar aracı sokak arasında yada sanayide yaptırmadım. Wolfs Car denilen kurumsal bir firma. Yukarıda da bahsettim. Bu akşam tekrar götürcem. Bakalım ne çıkacak sizinle de paylaşırım.
    Bu arada araç tam 3 yaşında. 1 yaşındayken almıştım ve o zaman dahi pastaya ihtiyacı vardı. Önceki sahibi muhtemelen hep otomatik makinelerde yıkatmış.

• quote:

Hepinizinkinden yeni duruyor dedim... Sen her temizlettiğinde boyan çiziliyor... Yada her pastada boyan inceliyor...

Arabamda lokal olarak en az 10 yerde farklı zamanlarda boya yapıldı hepsinde de boya tutuyor çünkü aracımın orjinal boyasındaki deformasyon sizinkilerden daha az

sık yıkanan araçlarda boya tutmaz çünkü zamanla aracınızın boyası kimyasal maddelerden ötürü soluyor...

dostum ,muhendis kardeşim.ben yaşın buyuktur dedim.hani kaliteli magzelerden filan haberi yoktur dedim ama yaşına baktım benden bir yaş kucuksun.

ben sana bi izah edeyim.araba yıkamayla silinmeyle araba boya si incelmez ,azalmaz,ve cizilmez.
    kötü magzeme kullanırsan kimyasal deterjan kullanırsan verniği alir,kötü fırca kullanırsan cizer ,kötü bezle silersen aracın verniğini alir.

bu dh deki araba yıkama konusu pek aktif degil.ben sana aşağıda bi link vericem orada araba yıkama ustune master yapmış hobi haline getirmiş abilermiz var. ben kendim ayda 2 defa kendi bahceli evimde arabami yıkarım.her yıkadıgımda 2 yıllık aracım 0 galeriden aldıgım günkü gibi pruzsuz olur.parıl parıl parlar.hala sıfırmı aldınız diye soranlar olur.bunları kaliteli bir şampuana ,kaliteli yıkama eldivenime kaliteli uber blue bezime kaliteli merquers ve sonax cilarima borçluyum.bunların hicbiri gram araca zarar vericek urunler degiller.
    arabasini hergün hizmetliye yıkatan vergi dairesi muduru tanırım.arabasını hergun ic dış yıkamak icin (hergun ) x5 ini oto yıkamacıya yıkatmadan binmeyen komşumu tanırım.inan arabalari 10 15 yaşında.arabada kılcal cizik yok.neden ? bakımlı cunku...

araba yıkamak al kovayi icine sıvı sabunu dök.kıytırıktan bir fırca ile cize cie yıka.sonra kurulamadan bitir yıkamayi demek degildir.bu zararlidir dedigin gibi.araba oyle yıkanmaz.araba yıkamak icin en az yarım gününü ayırman gerekiyorki boyayi yeniden canlandırmak gerekir.arabada aynı deri ayakkabı gibidir.cila ile guzelce boyamazsan bakım yapmazsan deri ayakkabı nın ustundeki boya zamanla gider.ama deriyi beslersen cilalarsan ayna gibi olur dibi:) araba da oyle işte.

sen şu konuya passatcilarin mekanına aracım yağmurda yıkanınca sizinkilerden guzel oluyor de bakalim ne oluyor:)vaktin oldugunda da konuyu incele.
    http://www.passatturkiye.com/11-boya-koruma-cila-ve-parlatma-islemleri

• Dostum kimseyle iddaalaşma gibi bir derdim yok... Kendi şahsi fikrim böyle abuk sabuk malzemelere de para vercek değilim... En doğal temizlik saf su ile olur bunun harici hepsinde kimyasal malzeme vardır her ne olursa olsun boyaya zarar verir..

Varsın sen veya onlar arabalarının boyasının benim aracımınkinden daha sağlıklı olduğu kanısına varın gerçekten beni hiç alakadar etmez.

Kimseye de çok bilmişlik taslamıyorum... Konunun açan arkadaşın açıma sebebini anlamamışsın yukarıdaki yazıyı okursan aracın neden bu hale geldiğini anlarsın bende neye istinaden konuya müdahil olmuşum onu anlarsın.

Eğer birine akıl vereceksen güzel kardeşim konuyu açan arkadaşa ve rki aracı bir daha bu hale gelmesin...
  • tamam sakin olalim saygilar hurmetler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

quote:

Hepinizinkinden yeni duruyor dedim... Sen her temizlettiğinde boyan çiziliyor... Yada her pastada boyan inceliyor...

sen şu konuya passatcilarin mekanına aracım yağmurda yıkanınca sizinkilerden guzel oluyor de bakalim ne oluyor:)vaktin oldugunda da konuyu incele.
    http://www.passatturkiye.com/11-boya-koruma-cila-ve-parlatma-islemleri

Oha yaa. adamlar boncuklanma resimlerimizi paylaşalım diye konu açmışlar.

• corbusier kullanıcısına yanıt
    Kurumsal bi firma ise size yaptığı hatanın bedelini maddi olarak ödemekle mükelleftir.
    Aracın değer kaybı,zaman,pisikolojik etkenler v.s.

şimdi onlar kıvıracaklar, yok şöyle oldu yok aracın boyası kötü yok bizim kullandığımız malzemeler 1 numara v.s.

İnşallah yaptıkları işin arkasında dururlar
    Görecez bakalım
  • hocam geçmiş olsun, boyayı yakmışlar diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.