Şimdi Ara

pasta cila sonrası küçük küçük izler oluştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
30.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar araca pasta cila ve boya koruma yaptıralım dedik.

ama sonrasında pekte uzaktan belli olmayan sadece çok yakından (40 cm felan)

görebileceğiniz küçük küçük beyaz izler oluştu, haliyle moralim alt üst oldu.

boyanın astarı görünüyor gibi geldi bana.

parayla rezil olmak bu olsa gerek.

böyle bir problem yaşayan oldu mu, ya da bunun bir çözümü var mı?

yardımlarınızı esirgemeyin.

• Fotoğraf atsan daha iyi olurdu. Aracın metalik mi opak mı?
    opaksa eğer dediğin gibi pasta aşamasında makine ile fazla derine inmiş, boyayı yakmış olabilir. Çaresi de bildiğim kadarıyla yok.
  • Tabla kenarıni surtmus olabilirler.
    Pad temiz değildir belki.
    Pasta öncesi boya yeterince temiz olmamış olabilir. En ufak bir kum parçası dakikada 2000 devirde dönen bir pad yardımı ile mahfeder boyayi. Resim koyun bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Fotoğraf atsan daha iyi olurdu. Aracın metalik mi opak mı?
    opaksa eğer dediğin gibi pasta aşamasında makine ile fazla derine inmiş, boyayı yakmış olabilir. Çaresi de bildiğim kadarıyla yok.

arkadaşlar en iyisi yarın bir foto atayım ben ona göre konuşalım.

teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lochness01

quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Fotoğraf atsan daha iyi olurdu. Aracın metalik mi opak mı?

arkadaşlar en iyisi yarın bir foto atayım ben ona göre konuşalım.

teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Hare olma olasılığı yüksek. Vernik eski değil ve çok fazla aynı yerde çalışılmamışsa zararda görmemiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yambol

Ben dün 3 4 kat yaptırdım çok güzel oldu. Fark inanılmaz. Fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum.

Pasta cila öncesi.

Pasta cila sonrası.

Pasta cila iyi yapılmışsa güneş yansidiginda güneşe odaklanın örümcek ağı gibi cizikler gorunuyorsa fostur. Aynı testi led el feneri ile de yapabilirsiniz.

Ben sanayide yapılmış pasta işlemlerinde hiç boyle birsey goremdim.

Genelde hosafi çıkmış pad ve adi kalın pasta ile araca tellak gibi girisiyorlar. Sonra da ürünü yediremiyor, hare bırakıyor. . Uzaktan bir parlaklık geliyor o kadar..

Sizin uygulamayı böyle test edebilirsiniz. Yine boncuklanma dediğimiz olan 2-3 haftada bitiyorsa ve su damlaciklari dolgun değilse cila uygulanmamis yada dandiktir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Yambol

Ben dün 3 4 kat yaptırdım çok güzel oldu. Fark inanılmaz. Fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum.

Pasta cila öncesi.

Pasta cila sonrası.

bu mesafeden asla belli değil bendim araçtaki izler.

çok yakından bakınca minik minik beyazlıklar var sanki beyaz

boya püskürtmüşler uzaktan

ama kaputun üzerinde çok daha fazla

sanırım oraya daha fazla baskı uygulamış.

araç 2007 model metalik kırmızı ve daha önce hiç pasta cila felan yapılmadı bu ilkti

ona rağmen nasıl böyle yaptı usta ki öyleyse eğer

• Polisaj makinesi ile boya yakmak mümkün ama kolay birşey de değil. Ultra cutting pad alıp en üst ayarda tek noktaya uzun süre tutmak gerek. Vernigi ancak öyle yakar. Sizdeki sorun o değildir.

Dediğim gibi büyük ihtimal pad üzerindeki toz parçaları cizmistir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Polisaj makinesi ile boya yakmak mümkün ama kolay birşey de değil. Ultra cutting pad alıp en üst ayarda tek noktaya uzun süre tutmak gerek. Vernigi ancak öyle yakar. Sizdeki sorun o değildir.

bu söylediğiniz mantıklı geliyor.

çözümü var mı dersiniz?

olmadığını bile bile soruyorum
  • Resimler varmış yeni gördüm ama belli olmuyor hiç bir şey güneş ışıgında yakın çekim lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orgozgur -- 16 Mayıs 2013; 22:18:54 >
  • Geçmiş olsun. Keşke fotoğraflarla destekleseydiniz konuyu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Polisaj makinesi ile boya yakmak mümkün ama kolay birşey de değil. Ultra cutting pad alıp en üst ayarda tek noktaya uzun süre tutmak gerek. Vernigi ancak öyle yakar. Sizdeki sorun o değildir.

bu söylediğiniz mantıklı geliyor.

çözümü var mı dersiniz?

olmadığını bile bile soruyorum

Siz mumkunsd bir foto makinesi ile yoksa cep telefonu ile makro Çekim modunda (çiçek simgesi) takriben 20cm mesafeden bi resmini çekip koyun. Hem flasla hem flassiz. Bakalım bi. Kafanızı takmayin. Cillop gibi olan araba daha çabuk çizilir :) ya taş sicrar ya birşey surter.. bunun sonu yok. Nazarlik olsun :)

Astara inmemistir bence..

• quote:

evet arkadaşlar araca pasta cila ve boya koruma yaptıralım dedik.

bizim lacivert renkli araca yaptirmiştik.bahsettiginiz izlerden oluştu.yakindan bakinca beyaz beyaz lekeler vardi.bi kac hafta sonra kendiliginden düzeldi.
  • Telaşlanmayin hocam bahsettiğiniz çok büyük ihtimal hare. Bezle iyi silince geçiyor. En son ucuz bulunca atladım kendimden biliyorum..
  • quote:

sıkıntı yok hocam o hare genelde koyu renkli araçlarda pastanın özelliğine göre hare bırakır hare giderici kullanılması gerekir uygulayan kişi tarafından. yıkama ve bezle silinmeye bilir kurudugu için silmeye çalışırken kılcal çizik oluşturabilirsiniz uygulama yaptıgınız yere götürün eger hatasını kabul etmez ise ürünleri satan biryere gidin sıkıntıyı anlatın uygun malzeme veriryada basit bir işlem cila alın aracı cila ile silin düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertgüven

quote:

sıkıntı yok hocam o hare genelde koyu renkli araçlarda pastanın özelliğine göre hare bırakır hare giderici kullanılması gerekir uygulayan kişi tarafından. yıkama ve bezle silinmeye bilir kurudugu için silmeye çalışırken kılcal çizik oluşturabilirsiniz uygulama yaptıgınız yere götürün eger hatasını kabul etmez ise ürünleri satan biryere gidin sıkıntıyı anlatın uygun malzeme veriryada basit bir işlem cila alın aracı cila ile silin düzelir.
    Arkadaşlar aracıma 10 gün önce otoking te pasta cila ve boya korum yaptırdım,
    Aracım 2004, Peugeot 307 siyah metalik, aracımda fırça çizikleri vardı ve artık matlaşmıştı,
    Ancak pasta ciladan sonra kaput üzerinde taş çarpması sonrası gibi beyaz beyaz dökülmeler olduğunu gördüm ve özellikle tavanının muhtelif yerlerinde sanki boyanın üzerine asitli kimyasal dökülmüş gibi izler ortaya çıktı,

https://store.donanimhaber.com/25/7d/66/257d6603d4fc335b197f741c9bbec55c.jpg
    https://store.donanimhaber.com/f3/4d/8d/f34d8d76a05baecf17449db246f96405.jpg
    https://store.donanimhaber.com/c9/d2/3a/c9d23a2fca625fb8b81515d9c7d52409.jpg
    https://store.donanimhaber.com/02/2b/eb/022bebb4fcd73d3838b2f0cb5a8568bf.jpg
    https://store.donanimhaber.com/4b/af/b3/4bafb3aa15dc7929eb3b16f3ac40f9a6.jpg

şimdi ilk iki resim kaput üzerinde ki beyaz noktalar (ki bunlar vernik dökülmesi de olabilir) nasıl giderilir
    Sonraki üç resimde de tavan bölgesinde asit dökülmüş gibi izler
    otokingi aradım oraya gittiğimde ilgileneceklerini söylediler ama her iki husus için ne yapmalıyım

• lochness01 L kullanıcısına yanıt
    buna çözüm konusunda meguiars 201 ve ardından 101 pastayı polisajla uygulamak ve cila atmak geldi. ancak boya koruma bu olmasa gerek, çimekten ziyade çizilmeyi engellemeli bence. hatta şu videoyu da paylaşayım dedim.
    boya koruma bnece bunu yapabilmeli. bu arada geçmiş olsun...

• _999_ kullanıcısına yanıt
    hocam siz bu işten anlıyorsunuz galiba bir şey sorucam.bende aracımın 2 yerinde 20 cmlik ufak çizikler vardı polısh pasta yaptım bezle ovaladım cızıkler bayaga kayboldu fakat güneşte bakınca pasta yaptıgım bolumlerde renk matlastı ne yapabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ECDAD_OSMANLI

hocam siz bu işten anlıyorsunuz galiba bir şey sorucam.bende aracımın 2 yerinde 20 cmlik ufak çizikler vardı polısh pasta yaptım bezle ovaladım cızıkler bayaga kayboldu fakat güneşte bakınca pasta yaptıgım bolumlerde renk matlastı ne yapabilirim.
    pasta olarak ne kullandınız, eğer kalın bi malzeme ve kalın polisaj başlığı kullandıysanız matlık oluşabilir. ikinci kat pastayı daha ince malzeme ve süngerle deneyebilirsiniz. ancak yine de matlık devam ederse ve canlı derin parlaklık istiyorsanız, "nano boya koruma" olarak geçen bazı ürünler var, exo, aquartz, nasiol zr53, bu gibi ürünler derin parlaklık ve yüzeye hidrofobi verecektir.
    iki kez arka arkaya aynı markanın videosunu paylaşıp reklam yapıyor gibi olmak istemem, sadece link koyuyorum, bu ürünü deneyebilirsiniz. parlaklık konusunda güzel, bizzat denedim.http://www.youtube.com/watch?v=NjOX-ZPzMDc
    daha önce exo yu da denemiştim o da uygulama sonrası güzel etki veriyor lakin Türkiyedeki oto şampuanları 2 yıkamada ürünün etkisini kaybettiriyor( exo için diyorum).

• quote:

Orijinalden alıntı: ECDAD_OSMANLI

Aslında pek anladığımdan değil de kısa süre önce başıma geldiği için yazmıştım. Yalnız bildiğim birşey varsa o da otoking'in gerek kendi tecrübem gerekse tanıdıklarımdan ve internette okuduklaımdan yola çıkarak uzak durulması gereken bir yer olduğudur. Nitekim konuyu açan arkadaşın başına gelen de doğrular nitelikte.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.