Şimdi Ara

PATH OF EXILE - II Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] (264. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.343
Cevap
75
Favori
292.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
67. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oynuyor hocam. Bununla ilgili bir paylaşım da yapmıştı. Oynuyor ancak oyun içi görüntüleri paylaşamıyor. Fakat deneyimlerini paylaşabiliyor. İlgili paylaşımı da ekliyorum bakın:

PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU]
  • Naçizane 2 fragmanını çevirmiştim. Türkçe izlemek isteyenler buradan izleyebilirler. Umarım beğenirsiniz <3

Oyun Fragmanlarıyoutube
    Path of Exile 2, Grinding Gear Games tarafından geliştirilen ve altı oyuncuya kadar eşli oynanabilen oynaması ücretsiz bir gelecek nesil aksiyon RYO'su. Orijinal Path of Exile'dan yıllar sonra geçen bu oyunda Wraeclast'ın karanlık dünyasına dönecek ve yayılan yozlaşmayı sona erdirmeye çalışacaksın. Path of Exile 2 altı bölümden, 100 farklı ortamdan, 600 canavardan ve 100 bölüm sonu canavarından oluşan yepyeni bir hikâyeye sahip. 6 Aralık'ta Erken Erişime açılıyor. Path of Exile 2: Early Access Gameplay Trailer Türkçe Path of Exile 2 Fragmanı #pathofexile2 #pathofexile
    https://www.youtube.com/watch?v=eu6DPqi4n74

Oyun Fragmanlarıyoutube
    Path of Exile 2, Grinding Gear Games tarafından geliştirilen ve altı oyuncuya kadar eşli oynanabilen oynaması ücretsiz bir gelecek nesil aksiyon RYO'su. Orijinal Path of Exile'dan yıllar sonra geçen bu oyunda Wraeclast'ın karanlık dünyasına dönecek ve yayılan yozlaşmayı sona erdirmeye çalışacaksın. Path of Exile 2 altı bölümden, 100 farklı ortamdan, 600 canavardan ve 100 bölüm sonu canavarından oluşan yepyeni bir hikâyeye sahip. Path of Exile 2: Opening Cinematic, Path of Exile 2: Opening Cinematic Türkçe #pathofexile2
    https://www.youtube.com/watch?v=c3vCGoR7zBk&t=197s
  • Cyberpunk 2077 çıkmadan önce bazı arkadaşlar ben şununla sevgili olacam, bununla görev yapacam falan diyordu. Hattâ hiç unutmam, sevgili olmak istedikleri kadınların birisi oyun çıkmadan da belirtildiği üzere evliydi. Oyunun buna dair en ufak bir göndermesi olmamasına, bir kelime ile bile ana karakterle flörtleşmemesine ne gülmüştüm. Ne cins insanlar sadece internet ve klavyeleri var diye eksik bilgileriyle görüş bildiriyor demiştim. Keza oyunda buna dair bir detay yoktu, herkesle sevgili olabileceğimizi, yuvalar yıkıp elâlemin karısına kızına sarkabileceğimizi, şerefsiz olmanın bu oyun ile mümkün olduğunu belirtmemişlerdi. Yalnızca sevgili olabileceğiniz NPC'ler bulunuyor diyordu. Anlamsız bir hayale tutulmuştu bu arkadaşlar, sanırım yaşları da gençti. Gerçekçi olmayan beklentilerini hayalleriyle birleştirip burada paylaşacak kadar heyecanlı arkadaşların heyecanını başka türlü açıklayamıyor zihnim. Günlük tutması gerekirken sanal karakterine fazla bağımlı olmuş ve küçük tüpün karneyle alındığı günleri görmüş arkadaşları tenzih ederim.

Burada da görüyorum, monk cezbedici geliyor, okçu shotgun yapa yapa gidiyor, büyü günahtır ama Necro büyü yapıyor gibi. Sıkıldığınızda bırakır, başka karaktere geçersiniz ama çok zaman harcadığınız bir karakteri bırakmak istemeyeceksiniz, bir yerden öteye taşımak için de normalin üç beş katı fazla oyun içi para birimi harcamak zorunda kaldığınızda ve o para birimine de sahip değilseniz aynı şeyleri yapıp karakterinizi geliştirmeye çalışmak sıkacaktır. Şu an itibarıyla class'lara sempati duyulabilir ama sempatinin ötesinde bu karakter beni yansıtıyor, kendimi ilimde fende değil vududa evokasyonda buldum demenin mânâsı yok, oyun RPG değil. Ama bu demek değil ki oyun sıkıcı, yalnızca siz yapabileceklerinizi kısıtladınız, oyunu anlayamadınız ve düzgün bir ilerleme ile sevebileceğiniz oyundan sıkıldınız.

Bir de arkadaşlar PoE 1 orada, ücretsiz. Bir denediniz mi? Oynayan oyuncuları izlediniz mi? Ne alacağınızı, ne oynayacağınızı, ne ile uğraşacağınızı biliyor musunuz? Yeteri kadar vaktiniz var mı? Yeteri kadar vaktiniz yoksa zaten oyunda belli bir noktayı geçemeyeceksiniz demektir. Hem bilgi olarak, hem oyun içeriği olarak. Burada en büyük iki sınırlayıcıdan birisi zaman, diğeri merak. Bu oyunlara merakınız var mı, yoksa hiç olmadı mı? Ya da merakınızı yitirdiniz mi? PoE'nin mekaniklerine hâkimim diyebilen biri olarak, PoE'den daha iyi bir oyun çıksa onu öğrenmeye ne vaktim ne heyecanım var çünkü PoE'yi öğrenmek, aynı türde beş oyunu (Last Epoch gibi 4, Grim Dawn gibi 3 oyunu) öğrenmeye değer.

Bu oynamaya değer olmadığı anlamına mı geliyor? Hayır. Herkese göre, herkesin ilgisini çekecek kadar yeterli içerik var PoE 1'de, PoE 2'de de olacaktır. Oyun hep canlı, hep heyecanlı, hep ilgisini üzerinde tutuyor. Yapmacık olmayan, samimi, her zaman konuşmayan ama konuştuğunda da konuşmamayı konuşacak bir şeyi olmadığından değil, tercih etmediğinden ve bütün bunlara rağmen bir taraftan da işveli şuh bir hanım arkadaş gibi. Kendini allıyor, pulluyor al beni koynuna diyor.

Peki tüm bu yazdıklarım ne anlama geliyor? Adamlar çok güzel bir fiyatlandırma ve puan ayrımı yapmış. Yeni başlayacak ve çok zaman ayıramama ihtimâli olan birisi 15 dolarlık paketi almalı. Yeni başlayacak, sağlam başlayacak, vakit ayıracak ama çabuk sıkılabilen, bunalabilen, detaylarda boğulmak istemeyen veya bu türde ihtiyaç duyulan sabır duygusuna sahip olmayan birisi oyunun kendisine hitap etmeme ihtimâlini de göz önünde bulundurarak 27 dolarlık paketi almalı. Mâdem bana kaliteli bir içerik sunuluyor, ben de türün azılı bir sevdalısı (ya da meyillisi) olarak bu kaliteli içeriğe zaman harcayacağım, merak duygumu taze tutacağım diyen arkadaşlar 46 dolarlık paketi almalı. O puanlar harcanır çünkü, merak etmeyin :)

46 dolarlık paketi alan çoğunuzun mesajından anladığım kadarıyla siz bu oyunda çok ilerlemezsiniz. Puanlarınızı verimli bir şekilde tab'lere ve bir iki lig sonra hastası olacağınız skill'lerin kozmetiğine harcamazsınız. 19 dolar kâr ettim diye düşünüyorsunuz şu an. Ancak aslında 31 dolar zarardasınız, çünkü 300 puanla currency, map, divination, 1-2 premium tab, 1 quad tab ile yeterince yeriniz olabilecekken bir hype uğruna öngöremediğiniz heyecanlar peşinde para harcadınız.

Bütçesi olana zaten bir şey dediğim yok. Ama parası olan adamın da 16 dolarlık paketi alıp, sonra keşke şunu alsaydım bunu alsaydım diyeceğini düşünmüyorum. Parası olan adam eyleme geçer, yanlış öngörü ile az puanlı paketi aldıysa tamamlar, fazla puanlı paketi aldıysa eyleminin sorumluluğunu tüh keşke az alsaydım diye canını sıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 28 Kasım 2024; 17:53:55 >

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Oyun sonu içeriği olarak oyunculara güven verdiği için oyun hakkında bilgisi olanların pek pişman olacağını sanmıyorum. İlk defa gelenler içinse 15 dolarlık paket bile boşa harcama olacak gibi hissediyorum... hatta bu oyuncuların %90'ı oyun sonunda bir daha geriye dönmemek üzere bırakacaklar. Oyunu her zamanki gibi kendi kitlesi taşıyacak.
  • aschil kullanıcısına yanıt

Doğru. Bakın buna değinmemişim. Yeni başlayacak arkadaşlar oyunda dört tane standard tab'leri olacağını bilmiyorlardır belki de. Eğer trade yapmayacaklarsa, item alıp satmayacaklarsa zaten ilk aylarda zamanın çoğu oyunun mekaniklerini öğrenmeye ve hangi item neye yarıyor anlamaya gideceğinden hiçbir şey almaya gerek yok. Sonrasında da "bu arkadaşlara" 300 puan fazlasıyla yeter. Yalnızca bu senaryoya sahip arkadaşlar için bu. Görünen o ki buradaki arkadaşlar ihtiyaç belirlemede aksaklık hissediyor, neyi sevebileceğini neyi sevmeyebileceğini öngöremiyor. Oysa ki elimizde PoE 1 var. Denklem basit ama tembel dimağlar için daha da basitleştireyim: PoE 1'i sevmeyen 2'yi sevmez, PoE 1'i ilgi çekici bulup sevebileceğini düşünen 2'yi misliyle sever.

Oyunun kemik kitlesine, düz bir ifadeyle, her yüz yeni oyuncudan yalnızca beşi eklenecektir. Diablo, Grim Dawn, Titan Quest, Last Epoch, Sacred, Torchlight, Warhammer 40k: Inqusitor (Bu oyunu çok geç keşfettim, çok eğlenceliydi ama tavsiye edemiyorum pek. PoE türünün en iyisi, başka oyuna gerek yok.), Van Helsing, Victor Vran ile yolu kesişmemiş, bu tarz oyunlar ilgisini çekmemiş arkadaşlar PoE'ye kesinlikle mesafeli yaklaşmalı. Bu arkadaşların en büyük korkuları erken erişim sahibi olmamak değil, sonradan çok sevebilecekleri bir oyunda mecburi olarak puan alacakları seviyeye geldiklerinde bu puan fiyatlandırmasını bulamamak olmalı. Puan paketlerinden bir sıfır atın, puanların değeri böyle ölçülüyor. 1000 puanlık paket 100 dolar yani normalde. Ama sadece puan almak da mantıklı değil, PoE'de bir sürü paket var ve paket alarak aynı paraya ücretsiz bir sürü kozmetik elde edebiliyorsunuz ve bu oyunda çok kozmetik var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 28 Kasım 2024; 18:15:29 >

• Metin2 tayfa poe2 gemisine atlamış gibi hissediyorum. Oyun kültürü olmayan bir grup belirmeye başladı dc serverlarında.
  • 26 dolarlık paketi aldım geçtim. Oynarız bakarız. Yıllardır D2,D3 akla gelecek her oyunu oynadık. POE1 oturup kasacak vaktim olmadı, 73-80 lvl da bıraktım . Saygılar sevgiler herkese.

• Act 1 ve 2 boss ta Server lar rahatlıycak sıkıntı yok, çok kişi bırakır yeni başlayan.
  • Refund 24 saat içinde tamamlandı tam olarak, sorunsuzca aldım üst pakedi, bilgi bekleyen varsa diye yazıyorum.

Onun haricinde üst mesajlara da şaşırdığımı söylemeden duramayacağım. Özellikle Hel gibi poe'de tecrübeli bir ismin bazı yorumlarına bayağı şaşırdım. Yeni oyuncuları neden oyundan uzaklaştırmak istediğinizi bilmiyorum ama sizin yaptığınızı üç beş kişi daha yapıyordu global medyada bundan birkaç hafta önce. Topluluk birleşip bu insanları tamamiyle susturdu, şimdi bir tane topic göremiyorsunuz bununla ilgili. PoE2'nin amacı zaten yeni oyuncuları ARPG evrenine ve özellikle Poe evrenine katmak, onlara gerçek arpg nedir, nasıl hissettir bunu göstermek. Zaten poe bildiğiniz üzere diablo3'ün diablo2'den çok farklı olması ve düzeni bozmasından dolayı yaratılmış bir oyun. Chris kendisi açıkladı bilirsiniz, diablo2 seven birisi olarak diablo3'ün tüm düzeni değiştirmesi, arpgden uzaklaşması üzerine poe fikrinin çıktığını ve bu oyunu yapmaya başladıklarını söylemişti. Poe1'e şuan yeni oyuncu başlasa beyni yanar ki öyle de oluyor, bunun devler de farkında, haliyle poe1 şuan dünyanın en büyük güncelini alsa yine de yeni oyuncuları bu evrene çekemez, adamlar onun yerine poe2 yaptı, adamların en büyük amacı zaten bu evreni yeni oyunculara sevdirmek. Yayınlarını izleyenler bilir, adamlar üzerine basa basa söylüyor, poe2 ile en büyük amacımız, oyunu yeni oyunculara erişebilir yapmak, anlaşılabilir yapmak diye. Buna rağmen insanları uzaklaştırmaya çalışarak desteklediğiniz devlerin ana amacına saygısızlık etmiş oluyorsunuz.

Hel'in en çok şaşırdığım yorumu şu oldu "poe1'i seviyorsanız poe2'yi çok seversiniz, poe1 sevmiyorsanız poe2'yi sevmeniz mümkün değil". Bu mantıkta olan abartsız 3 kişi görmüşümdür ilk günden beri takip ediyorum global medyayı. Aksine çoğu fan oyuncunun dediği şöyle "poe1 sevip poe2 sevmeyen insanlar çok olucak, ama poe2 seven genel anlamda çok daha yüksek olacağı için bu oyuncuların üzerine gölge düşecek sonuç olarak poe2 çok daha farklı bir oyun" ki öyle de. Video izleyen bir insan aradaki farkı göremiyorsa diyecek lafım yok.

Poe2 ile gelen değişiklikler belli: Grafik (çoğu yeni oyuncunun gerçekten umrunda olan bir şey) - Combatın daha yavaş olması (yine çoğu oyuncunun poe1'de en çok sevmediği şey, zıpır zıpır combat, ne yaptığın ne olduğun belli olmuyor end gamede, combatın böyle yavaş olmasıyla poe evrenine giremeyen bi ton insanın hypelanması gerçeği var.) - Daha güzel animasyon ve yetenek ağırlığı (bir nevi vuruş hissiyatı tarzı bir şey, yetenekleri kullanırken hissediyorsun bunu, poe1 de böyle bir şey yoktu) - Yeni skill gem sistemi (yine bir ton poe1'de bu sistemden nefret edip pek fazla bir şey anlayamayan, kafaları yakan, yeni oyuncu düşmanı sisteme gelen büyük yenilik, aynı şekilde büyük bir hype yaratmış bir sistem) - Çok daha anlaşılabilir bir yetenek ağacı sistemi (Poe1'e göre daha büyük evet ama devlerin ısrarla söylediği üzere poe2'de bu ağaç sistemi büyük olmasına rağmen daha anlaşılabilir olacakmış) - Daha zor bir içerik (Diablo4 mültecilerinin göz bebeği, arpg seven diablo4 oyuncularının "ben level 20 de güçlü olup saiyan gibi nuke atarcasına ilerlemek istiyorum" demeyen topluluk için biçilmiş kaftan ki sanıyorum artık oyunun %80 lik bi kısmı zor content istiyor)

Şimdi bu kadar önemli değişiklikler varken, poe1 ile poe2 aynı demek ne kadar mantıklı? Kimse Act1 ve Act2 sonunda oyunu da bırakmayacak güzel hocam, niye bıraksın. Diablo4 ilk çıktıgı zamanlarda milyonlar oynadı, bu milyonların hepsi diablo fanı insanlar mı sanıyorsunuz? Daha modern grafik, daha anlaşılabilir bir oyun, kol desteği, düz mantık arpg sistemini rahatlıkla gösterebiliyor haliyle o milyonların çoğunluğunu arpg evrenine çok yakın olmayan ya da hiç oynamamış olanlar doldurdu. Poe2 de bu tarz olucak, devlerin amacı bu zaten, tek farkı Poe2 arpg evrenini diablo4 gibi sadece başlangıç seviyesinde değil, ilk başta başlangıç seviyesinde göstermeye başlayıp, core seviyesine kadar çıkacak. Adım adım yapmayı planlıyorlar bunu işte, poe1 gibi olmayacak denildi kaç kere, neden insanları korkutmaya çalıştığınızı bilmiyorum. Burda gördüğünüz üzere yeni başlayacak olan ya da poe1 deneyip içine giremeyenler insanları görüyoruz, şuan bu insanları boş yere korkutuyorsunuz bence, çünkü poe2 çok daha farklı oyun olacak ve çok daha yeni oyuncu dostu olacak, ben açıkcası ARPG türüne kötü gözle bakmayanların çok seveceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 29 Kasım 2024; 12:15:27 >

• Kage. kullanıcısına yanıt

İlk oyuna göre daha oyuncu dostu olacağını söylediler, bu içerik ve zorluk farkından dolayı olsa gerek ilk oyunu geliştirmeye devam edeceklerini de belirttiler zaten. Poe 1'i hardcore oynayanlar muhtemelen PoE 2 'yi beğenmeyecekler, lansman'dan 1-2 hafta sonra burun kıvırıp çok kolaylaşmış diyeceklerine neredeyse eminim.

Ayrıca gözümüzde çok büyütmeyelim bu satranç değil, orta zekalı her insanın rahatlıkla oynayabileceği, biraz emek ve zaman harcarsa da end-game'den de keyif alabileceği bir oyun.

Bedava olması sebebiyle ülkemizden epey rağbet göreceğini kestirmek için de kahin olmaya gerek yok. :)

• PoE 1'i bilgisayarında yüklü olan arkadaşlar mağaza kısmındaki specials sekmesi seçiliyken exile yazıp çıkan sonuçtan Exile's Pilfering Ring'i alabilir. İndirimle 95 puana satılıyor şu an. Bu arkadaşın işi yere düşen ve yerden topladığımız currency'lerin muhasebesini tutmak. Bizim guild'in yetkili bir abisi bu alım PoE 2'de de olacak diyor, biraz da iddialı diyor. Currency'lerin değişeceği ve daha sadeleşeceği düşünüldüğünde haklı olmayabilir. Oyuna iki yıl kadar ara verip bu ligde yeniden başladığım için bu yüzüğü almamıştım, ben aldım.

Edit: Alacak arkadaşlar yanlışlıkla adımsayarı almasın. İsmini yazdığım yüzük olacak. Ya da istiyorlarsa alsın ama onun attığımız adımları sayması dışında, yani benim nazarımda tamamen uyduruk bir özellik sağlaması dışında bir faydası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 29 Kasım 2024; 13:11:0 >
  • Bende 46 dolarlık paketi alıp aranıza katıldım crucible dan beri oynuyorum bu kadar ilginin olması mutlu etti açıkçası
  • DiLoN kullanıcısına yanıt

Siz bu oyunu sıkılmadığınız sürece beğeneceksinizdir. Ben de 98-99 yıllarından beri Diablo II ve Diablo III'ü, binlerce saat oynadım. Yukarıdaki bir mesajımda saydığım hack&slash oyunlarını da oynadım. Path of Exile varken Diablo oynamanın benim nazarımda yalnızca iki mantıklı sebebi olabilir. Birincisi karışık gelmesi ve bunun yerine biraz sade, kafa dağıtacak bir oyun oynama istenci. Diğeri de arkadaş çevresi. Bir yerden sonra arkadaş çevresi ile hasbihal etmek için bilgisayar başına oturabiliyor insan, oyun bahane oluyor. Bu türü seven, grind'i seven, bu ne arkadaş 500 map dönme challenge'ını kim yapar demeyecek, güdülerine sahip çıkabilen bir oyuncunun PoE'den başka ihtiyacı yok.

• En düşük paketi aldım. Çıktığında vaktim olur mu, ne kadar kendimi verebilirim bilmiyorum. Zaten Diablo sever biri olarak ilk oyunda da pek vakit ayıramamıştım. İleride çok gerekirse points ekleriz artık. Ama araştırmalarıma göre ilk oyun ile aynı şekilde olursa 300points de epey iş yapıyor görünüyor.

• arkadaşlar, 6 aralık indirim başlıyor mağazada erken erişim ile beraber. yeni başlayan birinin stash tab'ler için 300 puanı bu şekilde harcaması mantıklı mı ?

PATH OF EXILE - II  Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU]
  • UyGaR___ kullanıcısına yanıt

Güzel dağılım olmuş. Bir 10 puan daha premium stash tab'e ekleyin, iki tab'iniz market için olsun. Kalan iki tab'e de build'in item'larını koyarsınız.

• Nicholai Hel kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam.  

• UyGaR___ kullanıcısına yanıt

Ne demek. Yalnız kart tab'i ertelenebilir ve kartlar markete açık olmayan tab'de tutulabilir, fragment tab'i de PoE 2'de ne denli lâzım olur şu an bilemiyoruz. Bunlar opsiyonel olsun, yerine premium stash tab ya da marketle ne kadar haşır neşir olacağınıza göre premium upgrade'i yapmayıp, fragment ve div tab'lerini de almayıp bir tane quad tab alabilirsiniz. Kendisi hem normal tab'in dört katı büyüklüğünde, hem de premium olarak, yani direkt markete açılabilecek şekilde geliyor. Olumsuz yanı, item'ları bulmak zor olabiliyor.

Oyun bir çıksın, bir iki gün oynayın, bunları öyle değerlendirirsiniz.

• Arkadaşlar ben yeni başlayacağım 26$'lık olan sürümden aldım fakat guild, discord, ekip vs. bunları nasıl buluyoruz, bu konuda bilginiz var mıdır?

• 15 dolarlık paketle oyuna giriş yaptım.yanlış okumadıysam platformlar arası ilerleme de aktarılacakmış.erken erişim bitince xbox-pc arası devam ederim artık.

• 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.