Şimdi Ara

Patinajın Zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

18 yaşından gün alıyorum. Arabayı sürmeyi 15 yaşından beri biliyorum. Konu açıyorum arada sürüş teknikleri ile ilgili Doblo(şirketin aracı) ve Megane I(kendi aracımız) araçlarımız var. Bilen bilir.

Hangisini kullansam yokuştayken "mutlaka" patinaja kalıyorum bu Megane I'de biraz daha az oluyor. Diyeceksiniz debriyajdan biraz daha yavaş bırak. Öyle yapınca araç ya STOP ediyor ya da feci bir şekilde titriyor. Kısacası size şöyle anlatayım aracın STOP etmemesi adına ayağı biraz kavramada tutmak gerekiyor sonra yavaşça bırakılıyor ya işte ayağım debriyaja tamamen basılı halde düşünün kavramaya kadar yavaşça kaldırsam bile araç gereğinden fazla ileri atılıyor. (Bunlar yokuştayken oluyor düzde sorun yok.)

Ama mesela patinaj yaparak kaldırsam ileri atılma falan derdi olmuyor çok rahat oluyor benim için ama araca zarar vermemek için yapmamaya çalışıyorum. 1-2 denemede kaldıramazsam mecbur patinaj yaparak kalkıyorum.

Küçüklüğümden beri patinajın zararlı olduğunu bilirim. Ama o kadar boş bir şekilde biliyorum ki. Motordan gelen yüksek tork ayağın debriyajdan hızlı çekilmesiyle tekerlere iletilerek tekerek yerinde sayarak dönmesine patinaj deniyor ve ön takıma zarar veriyor diye biliyorum. Doğru mu biliyorum? Başka zararları nedir? Biraz bilgilendirir misiniz?

• 3 senede direksiyona cansız manken koysan yine kaldırmayı öğrenir senin durum enteresan
  • Tecrübe kazandıkça 1-2 ay içerisinde bu sorun ortadan kalkar, çok takma 1-2 ayda patinajdan bir şey olmaz.
    Lakin düzgün kalkmaya kendini alıştır, çünkü kaygan eğimli zeminde pati ile kalkarsan olduğun yerde sayarsın.
    Emin ol kullandıkça düzeliyor, çok özel bir çabaya gerek yok

arjen553 , 15 yaşından beri araba sürmeyi biliyorum demiş, trafikteyim dememiş.
    Heves kırmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilay S. -- 9 Mart 2012; 20:18:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klise Adam

3 senede direksiyona cansız manken koysan yine kaldırmayı öğrenir senin durum enteresan
    Dediğiniz doğru da 3 senenin 3 senesinde de araba kullanmadım sonuç olarak. Öğrenciyim bazen kullanıyorum. Mesela en son ne zaman kullandım ben bile hatırlamıyorum zannediyorum 3-4 ay oldu. Yani bilgi verme dışında kritisist yorumlar yapmayın lütfen.

quote:

arjen553

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sean Boswell -- 9 Mart 2012; 20:19:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

3 senede direksiyona cansız manken koysan yine kaldırmayı öğrenir senin durum enteresan

gaza az daha bas
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sean Boswell

Dediğiniz doğru da 3 senenin 3 senesinde de araba kullanmadım sonuç olarak. Öğrenciyim bazen kullanıyorum. Mesela en son ne zaman kullandım ben bile hatırlamıyorum zannediyorum 3-4 ay oldu. Yani bilgi verme dışında kritisist yorumlar yapmayın lütfen.

quote:

arjen553

Alıntıları Göster
    el freniyle kalkmayi denedinmi??

• quote:

bu aralar yorumların bomba :))))

polo gt yag mı yakıyor da superdı :)))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasislerin Araca Etkisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herzt

quote:

gaza az daha bas

Alıntıları Göster
    Bu pratikleştikce düzelebilecek bişey. Bende 19 yaşındayım aktif şehir içinde deneyimim 2 sene. Senin gibi küçük yaşta 10-12 yaşında direksiyona oturmuştum ama 2sene öncesine kadar araba kullanmıyomuşum bunu anladım. Kafana takma yani bunu arabanı al zaten kıyamıcaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

Alıntıları Göster
    otomobili hissetmeye çalış, debriyajı hafifçe bırak gaza da çok basma.
    araba çok hafif titreme ve motor devrinde dengesiz düşüş olduğunda bunu debriyaj+gaz ile dengele. zamanla alışırsın zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DcD-Semih

Bu pratikleştikce düzelebilecek bişey. Bende 19 yaşındayım aktif şehir içinde deneyimim 2 sene. Senin gibi küçük yaşta 10-12 yaşında direksiyona oturmuştum ama 2sene öncesine kadar araba kullanmıyomuşum bunu anladım. Kafana takma yani bunu arabanı al zaten kıyamıcaksın

Alıntıları Göster
    Araba kullanmayı öğrenmek öyle trafik dışı parkurlarda falan olmaz.Araba kullanmayı öğrenmek arabayı park etmek ve park yerinden çıkarmakla olur.Böylece debriyaj gaz ilişkisi en iyi bu şekilde öğrenilir.Ben öyle öğrendim yemin ederim sürmeyi öğrenene kadar trafikte yada trafik dışı yerde hiç bir deneyimim olmamıştı.Gaza basmadan debriyajdan ayağımı çekip çıkarıyordum önceleri sonra gaz debriyaj ilişkisi sonra el freni kullanmama derken baya sökmüştüm olayı.Sanada öneririm arkadaşım

• quote:

Mümkün mertebe el frensiz kalkıyorum. El frenlik bir şey varsa yarım debriyaj yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sean Boswell

quote:

Mümkün mertebe el frensiz kalkıyorum. El frenlik bir şey varsa yarım debriyaj yapıyorum.

Alıntıları Göster
    el freniyle kalkmak daha kolay, dik bayirlarda ben hep el freniyla kalkiyorum. balatayi koruyor.

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Gaza daha az basarsan patinaja düşmezsin. Ayrıca lastikler dışında pek bir zararı olmaz.

ön takım muhabbeti vardı bir ara ön takım derken de neyi kastediyorlar onu da bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öklid

quote:

Gaza daha az basarsan patinaja düşmezsin. Ayrıca lastikler dışında pek bir zararı olmaz.

ön takım muhabbeti vardı bir ara ön takım derken de neyi kastediyorlar onu da bilmiyorum

ön takım, aks lar rot kolları rot başları taşıyıcılar v.s diye sayabileceğimiz mekanik aksamlardır. Bence aracını almadan internette tüm mekanik aksamları incele hatta 3boyutlu 4zamanlı motorun çalışma şeklini debriyaj kavramasını vites geçişlerini ayrıntılı anlatan youtube da video lar var onları oturup izle. Böylece hem çalışma prensiplerini anlarsın hemde naparsan daha az zarar verip naparsan yüksek ömür kazanırsın öğrenirsin.

Ben bi aracın mekaniğini orta düzeyde anlamayan bir insanın şöför koltuğunda oturmasını doğru bulmuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: DcD-Semih

quote:

Orijinalden alıntı: Öklid

quote:

ön takım, aks lar rot kolları rot başları taşıyıcılar v.s diye sayabileceğimiz mekanik aksamlardır. Bence aracını almadan internette tüm mekanik aksamları incele hatta 3boyutlu 4zamanlı motorun çalışma şeklini debriyaj kavramasını vites geçişlerini ayrıntılı anlatan youtube da video lar var onları oturup izle. Böylece hem çalışma prensiplerini anlarsın hemde naparsan daha az zarar verip naparsan yüksek ömür kazanırsın öğrenirsin.

Ben bi aracın mekaniğini orta düzeyde anlamayan bir insanın şöför koltuğunda oturmasını doğru bulmuyorum.

Alıntıları Göster
    bende buz harici pati cekemiyorum ne yapmam lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: retro.

bende buz harici pati cekemiyorum ne yapmam lazim

Alıntıları Göster
    Anlattığına göre debriyaj kısmında bi problem yok gibi ama gazı da ayarlamaya çalış debriyajı kaldırdığın oranda gaza basarsan problem kalmayacaktır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Mustafa|

Anlattığına göre debriyaj kısmında bi problem yok gibi ama gazı da ayarlamaya çalış debriyajı kaldırdığın oranda gaza basarsan problem kalmayacaktır .

Alıntıları Göster
    Dik yokuşlarda el freni ile kalk hem araba yorulmaz hem geri kaymaz mis
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Dik yokuşlarda el freni ile kalk hem araba yorulmaz hem geri kaymaz mis

Alıntıları Göster
    Patinaj çekerse gazı hafif bırakabilirsiniz. Tam bırakınca stop edebilir. Nadiren ben de patinaja düşürürüm.

Dik yokuşlarda el freni konusuna katlıyorum. Kursta öğretmiyor, sınavda puan kırıyorlar ama güzel bir yöntemdir. Alıştığınızda özellikle bahsettiğiniz iki aracı hissetmesi kolaydır. El freni çekiliyken kavramayı bulduğunuzda araç kafasını kaldırmaya başlar. Siz de el frenini bırakırsınız.

Benim arabada el freni arkayı oynatmadığı için kafa kaldırma pek hissedilmiyor. Renault 9' dan beri bu işler kolaylaştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Patinaj çekerse gazı hafif bırakabilirsiniz. Tam bırakınca stop edebilir. Nadiren ben de patinaja düşürürüm.

Dik yokuşlarda el freni konusuna katlıyorum. Kursta öğretmiyor, sınavda puan kırıyorlar ama güzel bir yöntemdir. Alıştığınızda özellikle bahsettiğiniz iki aracı hissetmesi kolaydır. El freni çekiliyken kavramayı bulduğunuzda araç kafasını kaldırmaya başlar. Siz de el frenini bırakırsınız.

Benim arabada el freni arkayı oynatmadığı için kafa kaldırma pek hissedilmiyor. Renault 9' dan beri bu işler kolaylaştı.

Alıntıları Göster
    aracın kavrama noktasına ayağını alıştır. oraya kadar hemen çekersen ve dik bir yokuş değilse gaza basmadan araç kendi ilerler zaten. yoksa gaza basma dokun. hafif gaz ile kalkar. çok dik bir yokuş ise elfrenini kullan. ama dik yokuştan önce hafif bayırlarda kaldırmayı öğren. bizde uno vardı rölantisi çok zayıftı. kavramaya geldiği an gaz vermezsek araba stop ediyordu. bu araçta araba kullanmayı öğrendim. orta eğimli yokuşlarda elfrensiz kalkıyordum. böyle bir araç bulabilirseniz mutlaka alın. inanın ondan sonra bindiğiniz hangi araç olursa olsun ufakken bindiğimiz 3 tekerli plastik motorlar gibi sürmesi basit geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tLqA -- 10 Mart 2012; 9:53:54 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.