Şimdi Ara

>PAVILION ALDIĞINA PİŞMAN OLMAYANLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben alalı 2 hafta oldu dv6000 serisinden amd*2 ...250gb olanından aldım..cihazım 1.gb bellekli oldugu için açılıp kapanırken biraz yavaş onun dışında bi sorunum yok..ekran, ses ,vistayı kullanması falan baya iyi multimedya yönü iyi olan bi cihaz istiyordum sanırım buldum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhan1900

pavilion kullanan arkadaşlar bu cihazın nesinden şikayetçi

açık bir dille yazarlarsa bilgi sahibi oluruz????

cihazımda problemim ram sorunu idi 2 gb çıkarttım vede gereksiz programları sildinmi gayet iyi çalışmakta

hp müşteri hizmeti ile monitör sorunum oldu teslim etmede ve ilgilerinde hiç problem yaşamadım

sadece 1 ay kadar bekledim o kadar monitörümüde sıfır yeni monitör ile değişim yaptılar,

aynı zamanda defalarca telefon ile müşteri temsilcisi arama yaptı!!!!!
  • Ram sorunu derken ram yetersiz kalıyordu herhalde. Bu HP'nin bir sorunu değildir zaten aldığınız modelin özellikleriyle alakalı birşey. Başka markanın aynı özellikleri olan bir laptopunu alsanız yine aynı şey olacaktı.
    Monitörümü değişim yaptılar derken laptopunuza yeni bir ekran mı taktılar bunu mu kastediyorsunuz? Eğer Laptop'sa sıfır olduğunu nasıl bilebiliyorsunuz? Açıkçası ben teknik servisin sıfır parça yerine kullanılmış ama sorunsuz çalışan parçalar taktığını düşünüyorum servise gelen bilgisayarlara. Yanılıyor da olabilirim, sonuçta girip bakmadım ne yaptıklarına. Ama önümde kutusundan çıkarılıp açılmadığı sürece kesin konuşamam herhangi bir parçanın sıfır olup olmadığı hakkında.
    Teknik servisi 1 ay kadar beklemek sizin için bir problem teşkil etmiyorsa sorun yok tabii ki.. Kaldı ki benim problemimi 1 haftada çözdükleri de oldu, 1.5 ayda da. Servis sözde yurt dışından parça bekledi 1.5 ay boyunca, son gün para iadesi talebinde bulunmak üzere HP'ye gittiğimde bana bilgisayarınızı tamir ettik dediler. Sabah 08:00'de çalışmaya başladıklarını varsayarsak 08:00 10:00 arasında parçalar istanbula gelmiş ve hemen değişim yapılmış olmalı.. Ya da servise gelen başka laptoplardan çalışan parçaları sökülüp, iade yapmaktan kurtulmuş da olabilirler. Bunlar varsayım tabii ki, kimse inanmak zorunda değil.
    Müşteri temsilcisi defalarca neden arama yaptı size onu anlamadım yalnız. Durduk yerde aramalarını gerektirecek bir durum yok ki. Sadece cihazın arızası tesbit edildiğinde arayıp bildiriyorlar. Ondan sonra cihaz tamir edilene kadar aramıyorlar bir daha. Özel durumlar dışında aramalarını da kimse beklemiyor zaten.

• yazıcı alsam hp derim .çünkü yazıcı için yedek parça bulunduruyor hp stokda.ancak her nedense laptopta aynı uygulama yok. Yazıcı için azami tamir süresi 1 hafta, laptop için 1 ay .HP ürünleri arasında niçin farklı tercih yapar onu anlayabilmiş değilim.
  • Bende katılacam aranıza. Bekleyin
    Coming soon...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gmduncanidaho

Ram sorunu derken ram yetersiz kalıyordu herhalde. Bu HP'nin bir sorunu değildir zaten aldığınız modelin özellikleriyle alakalı birşey. Başka markanın aynı özellikleri olan bir laptopunu alsanız yine aynı şey olacaktı.
    Monitörümü değişim yaptılar derken laptopunuza yeni bir ekran mı taktılar bunu mu kastediyorsunuz? Eğer Laptop'sa sıfır olduğunu nasıl bilebiliyorsunuz? Açıkçası ben teknik servisin sıfır parça yerine kullanılmış ama sorunsuz çalışan parçalar taktığını düşünüyorum servise gelen bilgisayarlara. Yanılıyor da olabilirim, sonuçta girip bakmadım ne yaptıklarına. Ama önümde kutusundan çıkarılıp açılmadığı sürece kesin konuşamam herhangi bir parçanın sıfır olup olmadığı hakkında.
    Teknik servisi 1 ay kadar beklemek sizin için bir problem teşkil etmiyorsa sorun yok tabii ki.. Kaldı ki benim problemimi 1 haftada çözdükleri de oldu, 1.5 ayda da. Servis sözde yurt dışından parça bekledi 1.5 ay boyunca, son gün para iadesi talebinde bulunmak üzere HP'ye gittiğimde bana bilgisayarınızı tamir ettik dediler. Sabah 08:00'de çalışmaya başladıklarını varsayarsak 08:00 10:00 arasında parçalar istanbula gelmiş ve hemen değişim yapılmış olmalı.. Ya da servise gelen başka laptoplardan çalışan parçaları sökülüp, iade yapmaktan kurtulmuş da olabilirler. Bunlar varsayım tabii ki, kimse inanmak zorunda değil.
    Müşteri temsilcisi defalarca neden arama yaptı size onu anlamadım yalnız. Durduk yerde aramalarını gerektirecek bir durum yok ki. Sadece cihazın arızası tesbit edildiğinde arayıp bildiriyorlar. Ondan sonra cihaz tamir edilene kadar aramıyorlar bir daha. Özel durumlar dışında aramalarını da kimse beklemiyor zaten.

masaüstü hp monitör sıfır kutusunda verildi 26 günde değişim oldu**

• quote:

Orjinalden alıntı: gokhan1500

bu topiğe bakarken pavilion explorer.exe hatası verdi...

yuh artik bu da mi pavilionun sucu.en basta bilgissayarin nasil calistigini ogrenin ondan sonra ne yazarsaniz yazin
  • quote:

Orjinalden alıntı: adameus

yuh artik bu da mi pavilionun sucu.en basta bilgissayarin nasil calistigini ogrenin ondan sonra ne yazarsaniz yazin

gokhan1500'ün bu nedenle HP'yi suçladığını mı sandın gerçekten?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhan1900

pavilion kullanan arkadaşlar bu cihazın nesinden şikayetçi

açık bir dille yazarlarsa bilgi sahibi oluruz????

bu cihazin nesindenmi şikayetçiyiz? tabikii kendisinden ve servisinden..ve bataryasıdan(çok az gidior)

HP bile bu serinin kusurları oldugunu kabul ettikten sonra daha ne diyelim..

ben en çok wireless sorunu yaşayan gördum.. çunku bende yaşadım.. ekran kartı yandı(durupdururken)servise verdim. yapıldı.
    ve şuanda wireless card yine ortadan kayboldu.. usb wireless kart ile bağlanıyorum nete.. bunada şükür

başlığa uygun bişeyler yazayım bari:)
    1-ses kalitesi çok iyi(altec lansing farkı)
    2-klavyesini beğeniyorum.
    3-kendisi çok cana yakın,sıcacık(amd saolsun),kış gunlerinde birebir
    4-ıvırı zıvırı çok, görsel olarak göze hitap ediyor,(aceba bilgisayarlarımıza nazar mı değiyor
    ama bidaha HP almam..buna eminim..

• Bende dün hp dv2000 serisini aldım. Makine taş gibi hiç bir sorun yok şimdilik ısınma haricinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzaylioglan -- 31 Aralık 2007; 20:43:54 >
  • Merhaba arkadaşlar bende hp pavilion kullanıcısıyım ve bencede hp göze hitap eden ve teknik özellikleri bakımından kötü olan bir bilgisayar değil .. Hepimz biliyoruz ki artık üretim hızının en üst noktaya ulaştığı çağdayız ve artık elektronik eşyalar insan eliyle değil makinalarla üretiliyor ... Ve bu üretimin seri olduğunu hepimiz iyi biliyoruz.. Ve serim üretim yapılan her elektronik makinada olabilceği gibi laptoplar lada aynı sorunu yaşıyor olabilrsiniz ... Hatta aynı seride bulunan ve hatta aynı ürün olan bir makina arıza verebilyorken diğeri hiç vermiyor olabilr .. Bu birazda baştan beri bahsettiğim gibi seri üretimden kaynaklanmakta .. Bu yüzden hiç bir bilgisayar firmasını yaptığı makina arızalı çıktı diye suçlamak doğru değil ...

Tabi şöyle bir gerçekte var tabi eğer o bilgisayar üreticisi müşterisini herhangi bir durumda memnun edemiyorsa işte o zamn sorun çıkıyor ...Bu yüzden bence HP VEYA HERHANGİ BİR BİLGİSaYAR ÜRETİCİ firmayı kötü bilgisyar üretti diye suçlamayalım ... Sorun HP MÜŞTERİ SERVİSLERİNDE KAYNAKLANDIĞI BİR GERÇEK .. TABİ ŞÖYLE İLGİNÇ BİR DURUMDA VAR BU HERYERDE DE AYNI OLMUYOR BAZI BÖLGELERDE HP SERVİSİ BEKLENENİN ÖTESİNDE BİR DURUM SERGİLİYOR...

o YÜZDEN bence hp hem teknik hemde görsel olarak bilgisayar üreticilerinin en iyi si arasında ...kadeşime de hp aldım ve Bir daha ki bilgisyarımı gene HP PAVİLİON 2000 SERİSİNDEN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ...

Herkese teşekkürler . .

• ewt dostum bende dv2000 aldım tüm olumsuz yapılan yorumlara rahmen. Sonuç olarak pc taş gibi herkes beğendi, tek sorun ısınma, oda genelde oyun oynarken göze batıyor.
  • Bakalım arkadaşlar 8-9 ay sonra sorun çıkarmaz inşallah. Seri üretimden kaynaklanıyor gibi bir saçmalık olamaz her üründe aynı sorun çıkıyorsa bu teknik yetersizliktir ki son üretilen mallarında da aynı sorunlar var durduk yere wireless ın gitmesi ve tamir edildikten 1-2 ay sonra tekrar gitmesi nasıl bir seri üretim sorunu anlayamadım? Acaba sadece hp mi seri üretiyor diğerleri el yapımı mı da sorun hp deki kadar çıkmıyor? Neyse alan almış beğenen beğenmiş karışmam sorun çıkarsa yardımcıda olurum ne de olsa milletimin insanı
  • bende de hp var..1 gb kingston eklediğimden beri windowsta ekran kartının sıcaklığı 80 den aşağıya düşmüyor..geçen oyundan çıktm 96'ydı..ethernette arada bağlantı yok hatası verior ünlem işaretiyle..vericem servise ama 30 günde yaparlar heralde
  • Hp dv 2620 et benim pc;

Bilgisayarın artılarını sayarsak ekran çok kaliteli... belki sony'den bile kaliteli ekran, hoporlerden gelen ses ise şu ana kadar kunlandıklarımın en iyisi diyebilirim. Odayı inletmeye yetiyor sesler. Kasa çok estetik ve kaliteli. Aynı şekilde klavyede şahane, son derece kaliteli. Uzaktan kumandası ile pc yi yönetmek, parmak izi okuyucu vb.. herşeyiyle mükemmel..Web camde harika geçemeden edemiyecem. Ayrıca dokunmatik tuşlarda güzel. Fareyi kontrol ettiğimiz bölge ise metal ve sağ sol yön tuşları şu ana kadar gördüklerimin en kalitelisi.

Ekran kartı F.E.A.R oyununu yaklaşık olarak full açtı. Call of duty 4'de de performansı gayet iyi. Need for speed Most Wanted ortanın biraz üstünde iyi çalıştı. Fakat rami 2 gb yaparsak daha fazla perfonmans alabiliriz. Crysis'in direcx10 versiyonunda en düşük seviyede açtı. Direcx9 lu versiyonunu hiç şüphesiz rahat açacaktır. HalfLife2 yi henüz yüklemedim fakat diğer oyunlarla karşılaştırdıgımda full açmasını bekliyorum. (2gb ram ile tabiki, zira vistaya 1gb kesinlikle yetmiyor)

Eksik yönleri;

Bazen aşırı ısınma yapabiliyor. Aldıgım değerler şunlar;

Oda soğuk iken;

>PAVILION ALDIĞINA PİŞMAN OLMAYANLAR

Oda sıcak-soğuk arasında ise;

Oda sıcak ise;

Grafik işlemcisi nedense her zaman sıcak oluyor. Oyun esnasında 68 dereceye kadar çıkıyor. 70 dereceyi geçtiğini göremedim ama.

Pc nin en çok ısınan yeri sol alt köşesi yani hardisk. Fakat genele baktıgımızda o kadarda abartmaya gerek yok. Zira diğer asus marka laptopum oyun oynarken fanından alev çıkarıyordu nerdeyse.

Fakat hdd' den dolayı laptop altında ısınma var, çiplerde anakartta sorun yok fazla. Asus markada hardiskte bu kadar ısınma yoktu. Genelde laptopun altına bakarak ısınıyor diyoruz fakar çiplerde fazla problem yok, tek sorun hardiskin ısınması. Oda fazla aşırı hddyi yakacak düzeyde tabi ki değil.

Hardiskte işlem yaparken tıkır tıkır ses gelmesi..... Fakat ses rahatsız edecek düzeyde değil.

Pc den ince tıss sesi geliyor diyenler haklılar. Bende herzaman olmamasına rahmen denk geldiği zaman oldu. Fakat sesi kesinlikle kulagınızı klavyeye yasladıgınız zaman duyabiliyorsunuz. Rahatsız edecek durumu yok. Ve tabiki her zaman olan bişi değil bu. Yani pc 10 saat açık kalıyorsa sadece 3 saat ses geliyor. Bunuda tabiki kulagınızı klavyeye yaslarsanız anlarsınız. Titiz bir insan değilseniz buna aldırmıyacaksınız bile.

eksileri artıları götürürse geriye mükemmel karizmatik kasasıyla bir laptopumuz kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzaylioglan -- 1 Ocak 2008; 21:59:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: uzaylioglan

Hp dv 2620 et benim pc;

Bilgisayarın artılarını sayarsak ekran çok kaliteli... belki sony'den bile kaliteli ekran, hoporlerden gelen ses ise şu ana kadar kunlandıklarımın en iyisi diyebilirim. Odayı inletmeye yetiyor sesler. Kasa çok estetik ve kaliteli. Aynı şekilde klavyede şahane, son derece kaliteli. Uzaktan kumandası ile pc yi yönetmek, parmak izi okuyucu vb.. herşeyiyle mükemmel..Web camde harika geçemeden edemiyecem. Ayrıca dokunmatik tuşlarda güzel. Fareyi kontrol ettiğimiz bölge ise metal ve sağ sol yön tuşları şu ana kadar gördüklerimin en kalitelisi.

Ekran kartı F.E.A.R oyununu yaklaşık olarak full açtı. Call of duty 4'de de performansı gayet iyi. Need for speed Most Wanted ortanın biraz üstünde iyi çalıştı. Fakat rami 2 gb yaparsak daha fazla perfonmans alabiliriz. Crysis'in direcx10 versiyonunda en düşük seviyede açtı. Direcx9 lu versiyonunu hiç şüphesiz rahat açacaktır. HalfLife2 yi henüz yüklemedim fakat diğer oyunlarla karşılaştırdıgımda full açmasını bekliyorum. (2gb ram ile tabiki, zira vistaya 1gb kesinlikle yetmiyor)

Eksik yönleri;

Oda soğuk iken;

Oda sıcak ise;

Grafik işlemcisi nedense her zaman sıcak oluyor. Oyun esnasında 68 dereceye kadar çıkıyor. 70 dereceyi geçtiğini göremedim ama.

Pc nin en çok ısınan yeri sol alt köşesi yani hardisk. Fakat genele baktıgımızda o kadarda abartmaya gerek yok. Zira diğer asus marka laptopum oyun oynarken fanından alev çıkarıyordu nerdeyse.

Fakat hdd' den dolayı laptop altında ısınma var, çiplerde anakartta sorun yok fazla. Asus markada hardiskte bu kadar ısınma yoktu. Genelde laptopun altına bakarak ısınıyor diyoruz fakar çiplerde fazla problem yok, tek sorun hardiskin ısınması. Oda fazla aşırı hddyi yakacak düzeyde tabi ki değil.

Hardiskte işlem yaparken tıkır tıkır ses gelmesi..... Fakat ses rahatsız edecek düzeyde değil.

Pc den ince tıss sesi geliyor diyenler haklılar. Bende herzaman olmamasına rahmen denk geldiği zaman oldu. Fakat sesi kesinlikle kulagınızı klavyeye yasladıgınız zaman duyabiliyorsunuz. Rahatsız edecek durumu yok. Ve tabiki her zaman olan bişi değil bu. Yani pc 10 saat açık kalıyorsa sadece 3 saat ses geliyor. Bunuda tabiki kulagınızı klavyeye yaslarsanız anlarsınız. Titiz bir insan değilseniz buna aldırmıyacaksınız bile.

eksileri artıları götürürse geriye mükemmel karizmatik kasasıyla bir laptopumuz kalıyor

Daha yeni aldın sen. Pavilion eğer bir aksilik olmazsa 6-7 aydan sonra çıkartır arızasını sonrada sahibinin saçlarını döktürür teknik servis önünde

• Yok artık pavilionların ekranı SONY'den daha kaliteliymiş . Ekim 2006 da aldığım HP Pavilion 6062'yi mayıs ayında iade ettikten sonra SONY FE-31M aldım. SONY ile Pavilionu yanyana koyup ekranları karşılaştırsan emin ol oturup ağlarsın . Benim makinada bir sürü sorun vardı ama esas sorun cihazın pilinin çok az gitmesi ve pilde kullanırken webcam i açınca klavyenin altından müthiş bir tiyyyyyyyyyyy sesi gelmesi. Ayrıca bana göre HDD deli gibi ısınıyor çünkü uzun süre bilgisyarda yazı yazdığım için sol elimi çok rahatsız ediyordu.

quote:

Hp dv 2620 et benim pc;

Eksik yönleri;

Oda soğuk iken;

Oda sıcak ise;

• arkadasim,bu sicaklik degerlerine nerden bakiyoruz?
    quote:

Eksik yönleri;

Oda soğuk iken;

Oda sıcak ise;

• quote:

Yok artık pavilionların ekranı SONY'den daha kaliteliymiş . Ekim 2006 da aldığım HP Pavilion 6062'yi mayıs ayında iade ettikten sonra SONY FE-31M aldım. SONY ile Pavilionu yanyana koyup ekranları karşılaştırsan emin ol oturup ağlarsın

quote:

arkadasim,bu sicaklik degerlerine nerden bakiyoruz?

Burdan bakıyoruz; http://www.inndir.com/EVEREST_Corporate_Edition-37172p.html

quote:

Daha yeni aldın sen. Pavilion eğer bir aksilik olmazsa 6-7 aydan sonra çıkartır arızasını sonrada sahibinin saçlarını döktürür teknik servis önünde

Umarım arıza olur. Zira 6 ay sonra bozulup 1 ay içinde de servisten gelmiyeceği için bu pc nin yenisini almak yada muhtamelen bir üst versiyonunu geri alıp kar yapmak güzel olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzaylioglan -- 1 Ocak 2008; 22:48:36 >

• HP Pavilion Aldığına Pişman Olmayan birisi olarak,
    (Umarım böyle devam eder.:)

Bu sabah banka hesabımı kontrol ettiğimde 31 Aralık günü HP nin bana para iadesi yaptığını farkettim.
    Bilginiz olması açısından size sırasıyla neler yaşadığımı yazayım.

2006 Haziran ayında aldığım HP pavilion dv5198ea bilgisayar aldım
    2007 Yaz aylarında cpu fan'ı bilgisayar açıldığında sesli çalışıyordu. Çok da ödemli birşey değildi ama giderek bu ses daha uzun sürmeye başladı. Aslında bu decktoplarda da olan çoğunlukla cpu fanının kirlenmesinden dolayı oluşan sorun. İçini açıp temizlemek yeterli olurdu. Ama garantili olduğundan servisin bu işlemi yapmasını tercih ettim. Ayrıca madem servise verdim, birde yanına bunları ekledim: Pili kısa sürede bitiyordu ( 30-40dk) ve hoparlörlerin üstündeki boyası soyulmuştu.
    22 Ekim 2007 Bilgisayarımı yukarıdaki sebeplerden dolayı servise verdim.
    27 Kasım günü HP den arandım ve makinanım yapılamadığı, onun yerine bana banzer (daha iyi özelliklerde, güncel yeni) bir model verebileceklerini söylediler ve yeni modeli onaylamam için faks çektiler.
    Akşam forumu okurken, para iadesi alabileceğimi öğrendim ve ertesi gün para iadesi talebinde bulundum. Yoksa böyle bir hakkım olduğunu bilmiyordum. Daha iyi, teklif ettikleri sıfır bir bilgisayar da benim işimi görürdü aslında...
    Benden banka hesap no detayı bilgilerini de içeren bir para iadesi talebi dilekçesi ve faturamı fakslamamı istediler. Ayrıca servise teslim etmediğim uzaktan kumanda ve adaptörü de geri iade etmemi istediler.
    30 Kasım günü HP bana ürün iade alma teklif onayı adlı bir formu onaylamam için geri gönderdi. Bu formda geri iade edecekleri tutar ( fatura tutarı ytl) benim banka hes detayı vb bilgilerin vardı.
    Aynı gün imzalayıp geri faksladım. Ve internetten hemen kendime yeni bilgisayar bakınmaya başladım.
    Sadece o güne özel (30 kasım) Vatan da %20 lik bir indirim vardı.
    Hemem o akşam yeni bir HP Pavilion aldım. DV9630et.
    Bu seferki 17 inç, 2,4ghz, Nvidia 8600gs 2x250gb Hdd, Vista home preminum vb özellikleri olan bir makinaya güncellenmiş oldum.
    Üstüne de 500 ytl para kalmış oldu.
    3 Aralık günü adaptör ve kumandayı teslim ettim, iade işlemim için benim tarafımdan yapılacaklar tamamlanmış oldu.
    Yaklaşık 3 haftada para iadesinini olacağını söylediler. Öyle de oldu. Arada bayram, Noel tatilleri (Para Almanyadan gelmiş) olunca sözlerini tutmuş oldular.
    Bugün hesabımda parayida görünce 5 taksitle aldığım yeni makinamın tüm taksitlerini bir seferde ödeyip bu değişim faslını tamamlamış oldum.

Teşekürler HP,

15" monitörden 17"e yükselttiğin için,
    XP den Vistaya yükselttiğin için,
    Centrino Duo 2,0 dan Core 2 Duo 2,4'e yükselttiğin için,
    80gb hdd dan 2x250 gb'a yükselttiğin için,
    Nvidia 7300 den 8600gs'ye yükselttiğin için,
    yeniden 2 sene garanti bir bilgisayarım olmasını sağladığın için,
    ücretsiz 1 sene sigorta yaptığın için,
    HDMI, parmak izi okuyucu vb özellikler eklediğin için,
    ve tüm bunların yanında üzerine 500 ytl para verdiğin için,
    Teşekkür ederim.

Syglr
    B.Kerem

Not: 500 ytl 2006 haziranında aldığım cihazın ytl tutarının döviz kuru yüzünden yüksek olması, yeni cihazı alırken döviz kurunun düşük olmasından kaynaklanmıştır. YTL bazında aslında o parayı ben zaten ödemiştim. HP de aynen geri ödedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkerem -- 2 Ocak 2008; 19:01:08 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.