Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amerika destek mail ile dönüş yaptı iptal sebebleri 18 yaş altı olmammış (yaş 35)
    ve gönderdigim us faturası ile kredi kartı faturasında isim birbirini tutmuyormuş (ismimde ğ harfi var us faturasında yazan harf g)
    yoksa istedigim kred kartını kullanabilirmişim güya...

resmen adilik başka bir şey değil bu paypalın yaptığı. bizi hükümete düşman etmeye çalışmaktan başka bir şey değil şer...lik resmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuabuabu -- 9 Haziran 2016; 20:15:25 >
  • abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    paypal tr us hesabında türkiye ye bağlı kredi kartı kullanabilirsiniz diyor. paypal iyice cozuttu...
  • xnero X kullanıcısına yanıt
    ebay de farklı değil. 2 gün ara ile iki ayrı cevap :
     PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor
     PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor

• shener kullanıcısına yanıt
    'cross border' lisansı alabiliyor zaten neden tr den ödeme için şirket satın alsın ki.. bddk bile bunu söylüyor bildirisinde.
    itiraz değil, öğrenmek için soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnero -- 9 Haziran 2016; 21:29:28 >
    Yok bana bu abd hesabı senin degil diyor adama adresli gsm fatura örnegi atıyorum
    Adam faturadan benim yaşımın 18 altı oldugunu buluyor nasıl buluyorsa
    ve faturada ki isim ile kredi kartındaki isme bakıyor ya bu adres size ait degil yada kredi kartı size ait degil sebeb olarakta us faturadaki ismimdeki harfin g türkiyede ise ğ olrak geçmesi imiş.

Yok arakadaş biz türkleri süründürecegiz o yüzden ne bulursak bahane ederiz demiyor da devleti şikayet ediyor. Yahu sen tr de yokkan biz hesap acıp kullanıyorduk şimdi us tanımlı hesaba bir bahane bulup kapatma peşinde. İngiltere koskoca banka alan adamlar tr ye bir server atamıyormu. Millet başta yazıyordu bunları ama ben uydurmayın hükümetin işine gelmedi hükümet kovdu diye kızıyordum. Ama bugun emin oldum bunların niyeti hiç iyi degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    devleti sıkıştırmak için bizi kullanıyorlar anlaşılan.. server konusununda çok bilemiyorum..şöyle bir yazı var:
    "Bütün bunların yanında, PayPal’ın bilgi sistemlerini Türkiye’de tutmak istememesi acaba çok mu haksızdır? Kapris midir? Yoksa PayPal haklı olarak birşeylerden mi korkuyor? Hukuki nesnellik bu soruyu da ele almamızı gerektiriyor. Türkiye’de data tutma ve server kurma noktasında en büyük Internet hizmet sağlayıcıları da dahil bir çok şirketin gelmek istediğini ve buna rağmen gelemediğini, burada olanların kaçabileceğini, Türkiye’deki veri koruma mevzuatındaki değişikliklerin yetersiz kaldığını, maruz olunan siber zaafiyetleri bir çok defa açıklamıştım.

Çünkü korku ve güvensizlik var. Türkiye’de data koruma mevzuatı, bilişim ve iletişim mevzuatı, ceza mevzuatı, kişilik hakları mevzuatı, uygulamaları “makul” gelmiyor. İhtilafların hallinde keyfilik ve verimsizlik görüyorlar, öngörülebilir, objektif ve ilgili alanın ticari ve teknik gerekliliklerine uygun olmadığını düşünüyorlar.

Türkiye’de uyum göstermek zorunda kalabilecekleri bazı durumların kendi ülkesindeki mevzuata aykırı olabileceğinden veya kullanıcılara karşı yasal ve sözleşmesel yükümlülükleri ihlal sebebiyle iddialarla karşı karşıya kalabileceklerinden endişeliler. Maruz oldukları riski hesaplamadaki ve yönetmekteki zorluğun, riskin gerçekleşmesi halinde hukuki sonuçlarıyla birlikte, kote oldukları borsalarda hisse fiyatına yansıyacağını ve bunun şirket değerini düşüreceğini biliyorlar.

Kısaca düzenleyici kurumların (bir yenisi olarak Kişisel Verileri Koruma Kurumu geliyor) ve kamu kurumlarının kompozisyonu, düzenlemeleri ve uygulamaları ile idari fiil ve kararlar bakımından yargı denetiminin objektifliği ve etkinliği noktasındaki güvensizlik hem yabancı, hem yerli aktörlerde var.

Katma değerli ileri teknoloji sektörleri ve genel olarak ekonomimiz için bu güvensizliğin aşılması da bağımsız yargı denetiminden ve hukukun üstünlüğünden geçiyor.

Burçak Ünsal

New York ve İstanbul Baroları
    Boğaziçi Üniversitesi, Bilgi ve Yönetim Sistemleri Bölümü"

http://digitalage.com.tr/madalyonun-iki-yuzu-paypalin-turkiyeden-cikisina-iliskin-bir-analiz/

• quote:

Orijinalden alıntı: abuabuabu

amerika destek mail ile dönüş yaptı iptal sebebleri 18 yaş altı olmammış (yaş 35)
    ve gönderdigim us faturası ile kredi kartı faturasında isim birbirini tutmuyormuş (ismimde ğ harfi var us faturasında yazan harf g)
    yoksa istedigim kred kartını kullanabilirmişim güya...

resmen adilik başka bir şey değil bu paypalın yaptığı. bizi hükümete düşman etmeye çalışmaktan başka bir şey değil şer...lik resmen...

Birader çaktırmadan hükümet propagandası yapıyorsun ancak bize sökmez bu ters psikoloji numaraları...
  • yapı kredi ve finans bank kartlarını kabul etmiyor. kart ekleyenler nasıl yaptılar ki acaba?
  • paypal cılar yalnız değil. "2checkout " da çekilme kararı almış TR den.. biraz da onları dinleyelim...
  • 0tt0m@n 0 kullanıcısına yanıt
    Lan hiç gülecegim yokken güldürdün ya...
    Banane probagandadan yahu ben burada paypalın yaptıgı hareketi anlatıyorum.

Pskilojinin tersi düzü yok :)
    Neyse sıtkım sıyrıldı paypaldan.
    Artık aliexpress, dx takılırım.
    bak buda ebay İçin ters psikoloji :)

• Burada kendilerini uyanık zanneden bazı akzekalıların "paypal bizi hükümete düşman etmeye çalışıyor" gibi palavralarına bir cevap olarak şunu söyleyeyim:

"Devletin malı deniz yemeyen domuz" zihniyeti denizi tükettiği için şu anda harıl harıl nereden kimden ne koparabiliriz telaşına giren hükümet gözünü cebimizdeki 3 kuruş paraya dikmiş durumda.

Kimin ne kadar kazandığını bulabilmek için verilere tam bir erişim hakkına sahip olmalarına gerekiyor. Uluslararası kanunlar bizim Türkiye'deki padişah buyrukları gibi işlemiyor. Kişilik hakları denen birşey var. Bunu hükümette bildiği için sunucuların türkiyede bulundurulmasını zorunlu koşuyor. Bunun terör kara para ile uzaktan yakından alakası yok.

Hükümetin derdi kara para ve terör olsaydı gümrüklerden kaynağı belirsiz sıcak para girişine yeşil ışık yakmazdı!
    quote:

Gümrük Bakanlığı’nın 15 Nisan tarihli yeni genelgesi, Türkiye’ye gümrük giriş noktalarından hiç bir beyanda bulunmadan serbest biçimde nakit para getirilmesinin önünü açtı. ‘Bu nakdin beyan edilmesi zorunlu değildir, yolcu beyana zorlanamaz” denilen yeni genelge ‘terörün finansmanı’, ‘kara para aklama’ ve ‘Türk Parasını Koruma Kanuna Muhalefet’ şüphesinde savcılığı devreden çıkarıyor. Para yakalanırsa, sözlü beyan ikna edici olmazsa devreye sadece MASAK girecek.

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/yurda-istenilen-miktarda-nakit-girisi-artik-serbest-28882410

Son yıllarda kişilik hakları ve fikir özgürlüğü tamamen ayaklar altına alındı, bunu bütün dünya biliyor. İnsanlar bir olay olduğunda hükümete olan öfkelerini paylaşamasınlar diye yasak koyup buna "bilgi güvenliği ve şüpheli kişilerin yakalnması için" gibi komik bir bahane uyduruyorlar.
    Sanki bu eylemleri yapanlar olaydan sonra iletişim için facebook, twitter kullanıyormuş gibi...

FBI Apple'dan FBI'ın telefonlardaki verilere erişimi kolaylaştıracak bir arka kapı (backdoor) koymasını istedi ancak Apple bunun kişilik haklarına aykırı olduğu için şiddetle karşı çıktı.

Aynı şeyin Türkiyede olduğunu bir düşünün, yalama medya ve beyni yıkanmış partizanlar neler derdi acaba Apple hakkında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 10 Haziran 2016; 0:58:34 >

• Sapıttı iyice konu
  • 2checkout un çıkma olayı ve ex sovyet ülkelerinde paypal hizmeti veren western-bid in tr ye yatırım olayı olmasa ben de paypal ın kısa zamanda döneceğine inanıyordum. anlaşılan bu dönüş olacaksa bile uzun sürecek... iktidar-muhalefet kavgasına ise gerçekten gerek yok.. konun "vergi" olmadığı artık herkesçe malum.. bddk açıklamasında da bu gözüküyor. zaten paypal tr de anonim şirket olarak var ve bununla birlikte yabancı firmaların vergi yönünden ne kadar desteklendiği arka sayfalarda arkadaşlar tarafından yazıldı. basitçe devlet şirketlerin verilerine ulaşabilmek istiyor. geçen hafta turkcell in açtığı veri merkezinin açılışında da artık google, youtube vs nin gelmeme bahaneleri kalmadığı söylenmiş. para verip yatırım yapmak istemiyorsanız gelin buradan kiralayın deniyor. bu şirketler ise bizdeki siber güvenliği ve "kişisel verilerin korunması kanunu" nu yeterli görmeyip buna soğuk bakıyorlar. google eski bölge avukatı burçak ünsal hem yukarıya ekledim linkte hem başka konuşmalarında bunu anlatıyor. örneğin siber güvenlik yetersizliği veya devletin denetim isteği nedeniyle TR deki bir LGBT derneğine bağış yapmış bir USA veya benzeri ülke vatandaşının bilgileri ortalığa dökülse bu paypal için hem kendi ülkesinde hukuki problem hem de oluşacak tepkiler nedeni ile hisselerinin düşmesi oldukça büyük olasılık. sorun sadece "para" değil anlaşılan . dolayısı ile bu ve benzeri şirketlerin tr de gelecekleri karanlık gibi. bunlar sonuçta ticari şirketler. her ne kadar tr onlar için oldukça küçük bir pazar olsa da ellerini ceplerimizden çekmek istemeyeceklerdir. ukrayna vb paypal ın olmadığı ülkelerde nasıl westernbid vb leri paypal hizmetini %5 komisyon alarak sağlıyorlarsa biz de zorunluy isek mecburen ödeyip bu sistemlere katılacağız. ne kadar güvenli oldukları tartışılır ama bu siteler ebay ve etsy için tek yol gibi. alıcılar için de mutlaka ön ödemeli kartlar çıkacaktır. bunlar size paypal accountlarını kullandırarak alışveriş yapma imkanı sağlayıp karta yükleme sırasında para keseceklerdir. nihayetinde iktidar-muhalefet kavgasına gerek yok, hesap ortada, bunu yine biz ödeyeceğiz...

• dengesiz kara zekalı insanlar olunca malisef sapıtıyor konu.

Biz burada çekilmek zorunda kaldıgını idda eden paypalı nasıl kullanırız diye ugraşıyoruz ama millet hala yok gümrükten para yok cart yok curt.

Banane arkadaş gümrügünden ben kendi işime bakarım.

Vpn işimi görüyorsa vpn, yok yurt dışı hesap işimi görüyorsa yurt dışı hesap ama kalkıpta bizi ülkeden attılar diye her müşteri hizmetleri ile konuşduğumda elemanlarına dert yandıran bir firmadan müşterisi vpn vs ile yeni bir hesao açtıgında ses etmemesini beklerim.

Yok o hesabıda isim tutmuyor 18 yaş altısınız diyen firmadan da şüphe duyarım.

Ama gel gör bunu diyince aktrol oluyorsun o kadar kara zihniyetli at gözlüklü insan dolmuşki burada tarafsız bir şekilde firmanın ne yaptıgını degerlendiremiyor bile.

Bugun akşam üstü alım yapmam gereken açık arttırma için yeni açtıgım us hesabının 2 günde dondurulmasından dolayı arkadası aradım. Arkadaş 2010 dan beri buyana paypal kullanıyor lakin kendisi cyprus yani yavru vatan kıbrıs vatandaşı ve hesabıda orada açmış. hesabındaki bankası ve kartlarıda gğney kıbrısa ait bankalardan lakin 2 yıldır coğunlukla türkiyede.

Arkadaşın cevabı beni iyice şok etti. Malisef hesabım donduruldu dedi. Bende nasıl oluyor diyince Müşteri hizmetlerinin hesabı türkiyeden giriş yapıldıgı için açılmamak üzere donduruldugunu söylemişler.

Şimdi kara troll zihniyetini veya at gözlüklerimizi kenara koyunca bu firmadan ne bekleriz?

Türkiye destek hattından bana gelen yazının bir kısmı

Kara troller okusun bir zahmet.

"Hesabınızın yüksek risk teşkil etmesi nedeniyle ticari faaliyetlerinizi sekteye uğratmaktan olabildiğince kaçınarak sizinle yollarımızı ayırmaya kararı aldık.

Maalesef bu kararımıza yönelik olarak itirazda bulunmanız mümkün değildir.
    Gönderdiğiniz belgeleri inceledik ve PayPal hesabınızı açtığınızda 18 yaşından küçük olduğunuzu saptadık. PayPal hesabı açabilmeniz için en az 18 yaşında olmanız gerekir. Şu andan itibaren bu hesabı kullanarak para gönderemez veya alamazsınız."

Şimdi biraz beyni olan bir insan hala kovulduk diye mabadını yırtan bu firmanın kötü niyetini olmadıgını bana anlatabilirmi?

Cevap vereyim anlatamaz çünkü firma iyi niyetli degil hayatımda herşeye objektif yaklaşımaya calışırım ve bu konuyada öyle ama bu saatten sonra kimse hükümet paypala siktiri çekti paypal kıçına baka baka mecbur çekildi demesin inanmam.

Çünkü böyle çekilen bir firma kullanıcılarımız bizim için degerli diye mabadını yırtan firma engelli olan ülkenin vatandası engeli aşmak için ne yapıyorsa hoş gürür.

Lakin bu firma başka ülkenin vatandaşı olup başka ülkenin hesabına sahip olan insanı bile tr den giriş yapıyor diye hesabını kapatıyorsa ve hala hükümet bizi kovdu diyorsa ben bunda art niyet ararım.

İşte bunu yazınca kara troller bir bir dökülüyor.

Ne imiş hökümet sınırdan para geçişine izin veriyormuş buna vermemiş.
    Bana ne ulan. Bana ne...
    Sen bana firmanın iyi niyetini anlat.
    Ben sana firmanın kötü niyetini anlatıyormuyum. Örnek veriyormuyum.
    Sende aynısını anlat yoksa kesin sesinizi kara troller...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuabuabu -- 10 Haziran 2016; 4:05:25 >

Siber güvenlik vs veya server taşımasından dolayı ben paypal in hisse sendinde düşüş olacagına inanmıyorum.
    Sebebi ise yurt dışında işine gelince trink diye banka alabilen bir firma.

Vergi olayıda sizin dediginiz gibi türkiye vız gelir tırız gider yabancı firmalara.

Adamların şu andaki tek amacı bence türk halkına eziyet çektirmek. Çünkü adamlar bir çok alanda dünyada tekel yani alanında 2. Bir firma bulma şansımız yok.
    Kime sorsak aypal bizde yok nasıl ödeyelim diye "sorry dear we only accept paypal payment" cevabını alıyoruz.

İçimden adama ulan paypal olmadan gönderdigim para para degilmi demek geçiyor ama nafile. Son 1 haftadır tüm numune temin ettigimiz firmalardan aldıgımız geri dönüşler korkunç.
    Resmen bizim artık deveye binecegimizi filan düşünüyorlar. O kadar alım yaptıgımız firmaların %50sinden fazlası tüm masraflar tarafımıza ait bir şekilde direk hesaba havaleyi bile kabul etmiyorlar malisef.

Kısaca paypal türkiye içinde çekildi gibi görünsede. türkiye için dışarıda daha farlı bir şekide hükğmet tarafından uzlaşmazlık sonucu atıldık diye cevap veriyorlar.

Dışardan türkiye için paypalın çizdigi görüntü tam bir yalnızlaşmış suriye gibi olmuş bir ülke havası estiriyor.

Ve işin enteresanı paypal tr ye hizmet vermezken kullandıgım hizmetleri şimdi biz sunmuyor bile.

Acaba ne değişti paypal için acaba. tr piyasasına girip çılınca ne oldu da böyle katı bir politika izliyor çok merak ediyorum.

Misal ben satış yapan veya ödeme alan biri degilim.
    cogunlugunu iş için aradada amatör olarak alımlar yapan biriyim. para verirken satıcıya para aktarmak için başka yol teklif etmek daha kabul edilebilir olabiliyor ama satıcı olanlar heralde dükkanı kapatmıştır bu saatten sonra diye düşünüyorum.
    İşte bu noktada müşterilerini güya çok seven paypalın vpn veya yabamcı hesaplara göz yumması gerekmezmiydi acaba? Yanlışmı düşünüyorum yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuabuabu -- 10 Haziran 2016; 4:42:51 >

• 2 adet paypal hesabımı hiçbir gerekçe göstermeden kapandı.

şu anda bence abuabuabu haklı. Hesaplarımı direk kapadıklarından, o hesapları kapatmam, içindeki kartları da iptal edip başka VPN ile açılan hesaplara aktarmam mümkün değil.

sanalkart oluşturup VPN ile yine US ya da BG bir hesaba kartları ekleyemiyorum. Türkiye içinden yerli banka diye mi bilmiyorum.
  • Hayır paypal tr de yokken,kart ekleyip alışveriş yapabiliyorduk da şimdi niye yapamıyoruz....bunun cevabı hala yokresmen türküz diye cezalandırılıyoz gibi..
    ayrıca benim anlamadığım, paypal, nasıl bir büyüklüktür ki,Türkiye deki bunca işlem hacmine rağmen üzerini çizebiliyor
    Ne olursa olsun giren çıkan hep biz Türk vatandaşına oluyor...bakın gearbest başlamış bile milleti inletmeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 10 Haziran 2016; 8:26:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Perhaps PayPal will stick a couple of servers in Turkey at some point in the future, which sounds easy enough. It’s not just physically locating them in Turkey that’s the issue though, it’s having a full security set up (both electronic and physical) to keep the data secure. It’s not just Turkish accounts that PayPal have to worry about, it’s their 184 million active customer around the world and 269 million credit cards registered with Braintree that need to be secure.

It looks like PayPal have, at least in the short term, stuck two fingers up at Turkey and decided it’s simply too expensive, inconvenient and impractical to do business in Turkey. It’s a strange stance to take for a country who are making all that noise about being desperate to join the EU."

http://tamebay.com/2016/05/paypal-bin-turkish-customers-over-regulatory-issues.html

• complete_ kullanıcısına yanıt
    evet kullanılıyor
  • paypal.com sitesinden kayıt olurken tr çıkmıyor ülke olarak neyi seçiyorsunuz,amerika seçilirse yeni adres tanımlansa dahi ülke hep us olarak kalıyor.
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.