Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sanırım senin karşılaştığın olağan dışı bir durum.. benim yıllardır, tr de yaşamasına rağmen abd paypal ı kullanan arkadaşım var. ve sürekli tr den giriyor. ilk zamanlar hesabını kısıtladılar. fakat belgelerini gönderdi kullanmaya devam ediyor. bir başka arkadaş tr açıkken kullanıyordu. kapanınca us e geçti. ve vpn siz bağlanıyor. ilk gün hesabı kilitlendi önce telefon ile onay istediler, ardından mail ile belge talep ettiler, gönderdi, tr den girmeye devam ediyor. tr ye gönderim ile ilgili benim tanıdığım hiç bir kullanıcıya mesaj gitmemiş. ebay e de senin mesajını referans göstererek yazdım.. bunun doğru olmadığını. böyle bir şeyin zaten mümkün olamayacağını söylediler... eski kullanıcılar iyi bilriler ki tr de çinliler gibi potansiyel suçludur bu tarz sistemlerin gözünde.. aslında pek de haksız değiller. ebay anasayfadan başka ülkelerin ebay sayfalarına girebilirken ebay turkey kabul edilen gittigidiyor a yurtdışından girilmez. hatta gittigidiyor yurtdışı üyelik kabul etmez. elbet bu bize düşmanlıklarından değil.. her ne kadar bizler yapmamış olsak da özellikle 2003-2010 arası sahte ürün satışlarında türkiyeli satıcılar açık ara öndeydi. eğer doğruysa çinliler ile türkleri karşıklı uyarmaları bana çok saçma gelmedi... amerikan veya avrupalı hayranı değilim ama aramızda ciddi bir olaylara yaklaşım farkı olduğu da kesin . mesela şu olayda bile en temizimiz dahi sorunu bir araya gelip taraflara baskı uygulayarak çözmeyi değil, sistemi nasıl ekarte edebiliriz üzerinden çözmeye çalışıyor.. eğer böyle uyarılar yapıldıysa -bize düşmanlar ondan yapıyorlar- demek yerine , bu davranışa maruz kaldığımız için biraz hicap duyup tekrar kendimize bakmalıyız..
    ebay in cevabını aşağıya ekliyorum:
    "Thank you for contacting eBay Customer Service. I understand that you want to know if there’s still an option to send payments after PayPal stopped their activities in Turkey. I know how important it is for you to know this as soon as possible. My name is Mae and don’t worry because I will definitely help you.

Fatih, I would like to commend you for the patience you have shown in this situation. Here in eBay, we always want all our members to have the best experience and I’m really saddened that you encountered this problem.

By the way, back to your question, yes, there is nothing for you to worry because you can still pay for your items and that is by contacting your sellers. Sellers can actually have their buyers pay through any credit card or debit card by setting up an Internet merchant account so buyers can pay to them and they can receive payments still. You don’t have to worry because sellers have different methods on accepting payments.

You may refer to this helpful link to know more about different ways to contact a seller:http://pages.ebay.com/help/buy/contact-member.html

If you are referring to your seller’s account, you can still receive payment from your buyers through your credit card and that is by signing up with any of these eBay-approved payment gateway providers: Payflow, Authorize.Net and CyberSource. Just go to this link to sign up:https://arbd.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?SetUpPaymentGatewaySignupPage

As for your 2nd question, you don’t have to worry because that is definitely NOT TRUE. In fact, we even offer contacting our members’ sellers in certain transactions so that the sellers can help the buyers pay. Remember the issue about capital control in Greece? We did our best to help them successfully pay for their items.

Before I end my email, I would like to thank you for allowing me to assist you today on what to do to successfully make payment, Fatih. It’s been a pleasure to communicate with you. I also want to commend you the patience and determination you have shown. Please contact us back for further concerns as we would be happy to assist you always.

Thank you for choosing eBay. We value your business. Take care always and have a fantastic weekend!

Warm regards,
    Mae B.
    eBay Customer Service"

• xnero X kullanıcısına yanıt
    Yükleyemedim bir türlü.

İki resim var

biri ebayın sitesinde olan büyük puntolarla paypal artık yürkiyeden çekildi yazısı.

Digeri paypalın sayıca attıgı onunda bana ekran görüntüsü olarak mesajı attıgı resim.

Mesajda paypal satıcıya

tr den gelen hiç bir paranın kabul edilmeyecegini ve kargolama işlemlerinden tr yi acilen çıkarması gerekdigini. Ayın 4. De ve 5.inde 2 kez uyarı yaptıklarını kargo yapılan ülkelerden türkiyeyi çıkarmazsa paypal hesabında inceleme başlatılacagını ve vakanın istenmeyen bir sonuç ile kapanmaması için uyarıları dikkate alması gerekdigini söyleyen bir yazı.

Mesajı atan adamın günlük tr ye kargo sayısı 30-80 arası.

İşte bu yüzden paypal bana artık magdur edebiyatı yapınca inandırı gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PanikAtak kullanıcısına yanıt
    Yani paypal sadece ödeme biçimi degil bazı yerlerde cidden para kabul etmiyorlar direk paypal diyor adam.

Yani öyle bir tekel olmuşki inanılmaz. Hadi alıcı olarak kullanmayalım ama satıcılar ne yapsın.

• Vizyonsuzluğun getirdiği son noktalarda geziyoruz. Aç çakal meydanı boş bulunca kendini aslan zannedermiş. Uzun uzadıya konuşulacak çok şey var fakat yeri dh değil.

Paypal'ın kısa vadede çözüm üretebileceğini düşünmesem de, ebay bu konuda daha kısa sürede kredi kartı alım/satım işlemini faal hale getirebilir. Buradaki sıkıntı, ilk etapta alıcı tarafında güvensiz alışveriş olacak, zaten paypal sisteminin oluşum temasını oluşturan şey de buydu zamanında. Gift hariç tutularak yapılan gönderimlerde, paypal alıcının güvenliğini esas alıyor bildiğimiz gibi. Satıcı tarafla ilgilenmesem de, alıcı olarak da olumlu haberleri bekliyoruz.

• abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    müsade edersen o kullanıcının kullanıcı ismi ile birlikte senin bu mesajını ebay e iletmek istiyorum. iznin olmadan böyle bir şey yapmayarak ,az evvel sorduğumda forumlarda yazılan anonim bir söylenti olarak sordum. izin verirsen ve o mesajın gönderildiği kullanıcının ismini paylaşırsan ebay e daha net bir şekilde sormak istiyorum.. bu dedikodular çok yıpratıcı çünkü..
  • xnero, ebay'dan sana gelen mesajda sunu yazmis ama bu cogumuz icin dogru degil, bizim boyle bir seyden faydalanmamiz mumkum degil:

"Sellers can actually have their buyers pay through any credit card or debit card by setting up an Internet merchant account so buyers can pay to them and they can receive payments still. You don’t have to worry because sellers have different methods on accepting payments"

Kulahima anlatin bunu. 3 gateway'i de kullanamiyoruz. Payflow Paypal'in. Authorized US ve Canada icin gecerli. Cyber bilmem ne de cok yuksek satisi olanlari kabul ediyor.

Bunu ebay'a soyler misin?

You don't have to worry demis, pehh

Senin arkadaşın şanlı imiş.
    Ben kredi akrtı ekstremi gönderdim bana gelen cevap inceledik 18 yaş altısın ve karar kesin geri dönüşşüz kapatıyoruz oldu.
    Sadece bana degilm etrafımdaki 4 kişinin hesabı donduruldu bunlardan 1. Si benim gibi tamamen kapatıldı diger 3. İnceleme.

Simdi vpn vs olayında sana bir yere kadar hak veririm ama tamamen degil. Sebebide şu;
    Ben bütün muslukları kapatsam ve senin açmana izin vermesem, herkese su var ama bir sana yok desem. sen nasıl su içeceksin?
    İşte bu tekelcilik oluyor ve paypalda bunu yapıyor.

Sana gelen mesajın cok benzerleri benim ebay hesabımdada var ama dedikleri yöntemle işlem yapan satıcılar cok az emin ol.

Bu arada bana mesej gelmedi bana mesajların geldigini söyleyen satıcılar hatta son satıcı inanmayıp siz parayımı arttırmak istiyorsunuz diyince ekran görüntüsü attı lakin ben bir türlü yükleyemedim.

Yani mesajlar bana degil benim alım yaptıgım satıcılara gelen mesajlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuabuabu -- 11 Haziran 2016; 1:04:24 >

• çok sevinirim.. yazıp soralım.. en iyi yöntem bu..
  • abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    tekelleşme konusunda haklısın.. ama bu adamların değil, alternatif yaratamayanların suçu.. onlar bu durumu iyi kullanıyor. ebay, esty, amazon a büyük kolaylıklar sağlayıp tek ödeme yöntemi olarak devam ediyorlar. alıcılar için de en iyisi sanırım onlar. yoksa alıcılar karşı çıksa tozu bile kalamaz ortalıkta..
  • Cok tesekkurler. Lutfen yazdiklari cevabi buraya da koyuverin. Adamlar tam farkinda degiller durumumuzun ne kadar zor oldugunun. Soyleyelim ki care bulmaya calissinlar. Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3u01a8a -- 11 Haziran 2016; 1:09:22 >
  • ben playflow u beceremedim.. paypal ın olması önemli değil sanırım.. üye olabiliyorsunuz. hem de paypal mail adresini de kabul etti.. bence bu işlerden anlayanlar bir baksın..limitleri nedir bilemiyorum...
    Yani açıkcası dürüst konusayım.

Ayın 1 de mailimde mesajı görünce gerçekten şaka sandım. Ama degilmiş :)

Ayın 6 sına kadar kafamda tek suclu taraf vardı bddk. Ve herkes 6 sından sonrasına bakalım büyük ihtimalle eski şekilde devam ederiz diyordu.

Şimdi ise bddk nın sucu olsa bile paypal'ın niyetinin iyi oldugunu düşünmüyorum.

Ha belki ben yanılıyor olabilirim.

Bu arada alternatif olsada onun kabul edilebilirligi önemli. Baya bir kişi pm ile bitcoins var ona geç demiş ama ben daha bitcoinsin nerede geçtini bile bulamadım kim kabul ediyor? Benmi göremedim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abuabuabu -- 11 Haziran 2016; 1:20:50 >
  • paypal türkiye'ye gelmeden daha önce açtığım abd hesabı üzerinden üç dört gün önce iki alışveriş yaptım bir siteden.Şuan için halen aktif durumda hesap bakalım ne kadar böyle devam edecek merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fautzin -- 11 Haziran 2016; 1:26:53 >
  • 724SATINAL 7 kullanıcısına yanıt
    Hocam gangi jartlar kabul ediyor bide vpn filan mı kullanarak yaptınız mumkunse biraz ablatı mısınız

• Ziraat bankasının kartını kullandım o hesap uzun süredir açık olduğu için vpn falan kullanmadım doğrudan girdim alışverişi tamamlayabildim.
  • Visa özelligi olan her kart geçiyor.
    Mastercard özelligi olanlar hata verebiliyor ama bir kaç kez denersen oda oluyor.

Vpn şart yoksa ufak alımlara belki ses etmeyebilirlwr ama büyük alımlarda sonu benim hesabıma benzeyebilir :)

Mümkünse sanal kart ekle çünkü hesap kapanınca kartıda silemiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: abuabuabu

Yükleyemedim bir türlü.

İki resim var

biri ebayın sitesinde olan büyük puntolarla paypal artık yürkiyeden çekildi yazısı.

Digeri paypalın sayıca attıgı onunda bana ekran görüntüsü olarak mesajı attıgı resim.

Mesajda paypal satıcıya

tr den gelen hiç bir paranın kabul edilmeyecegini ve kargolama işlemlerinden tr yi acilen çıkarması gerekdigini. Ayın 4. De ve 5.inde 2 kez uyarı yaptıklarını kargo yapılan ülkelerden türkiyeyi çıkarmazsa paypal hesabında inceleme başlatılacagını ve vakanın istenmeyen bir sonuç ile kapanmaması için uyarıları dikkate alması gerekdigini söyleyen bir yazı.

Mesajı atan adamın günlük tr ye kargo sayısı 30-80 arası.

İşte bu yüzden paypal bana artık magdur edebiyatı yapınca inandırı gelmiyor.

demekki ebay yada paypal TC hükümetiyle uğraşmak istemiyor... gittigidiyor niye satıldı yada Ebay gittigidiyora satıldı niye global site olmadı içinde alman fransız satıcılar yok veya gittigidiyorda niye fransıza ürün satamıyoruz ayrıca ebay.com.tr olarak açılmadı bunun neden olmadığını devletin işleyişinden sonra anlamak pek zor değil diye düşünüyorum...dışarıya internetten mal satarız diye düşünce yok dışardan mal gelmesin yeter deniliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 724SATINAL 7 kullanıcısına yanıt
    o konu devlet ile ilgli değilebay in tercihi daha çok sahte ürünlerin bolluğu ndeni yaşandı tr nin yurtdışına kapanması.
    aslında gg bu ay almanya ya satışa başlayacaktı. hatta röportajlara bakarsan kiğılı ile başladı bile. ama paypal sonrası ne oldu bilemiyorum. bir röportaj daha vardı onu bulamadım... sanırım bu hak belirli firmalara tanınacak. kısacası sanıyorum en azından uzun süre sadece gittigidiyor-cadde yararlanacak....

1-http://webrazzi.com/2016/04/20/2017de-gittigidiyordan-tum-dunyaya-satis-yapilabilecek/

2-http://m.teknolojigundem.com/haber/ebay-gittigidiyor-ile-envanterini-birlestiriyor/1041891

3-http://www.turkiyegazetesi.com.tr/teknoloji/364651.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: abuabuabu

Visa özelligi olan her kart geçiyor.
    Mastercard özelligi olanlar hata verebiliyor ama bir kaç kez denersen oda oluyor.

Vpn şart yoksa ufak alımlara belki ses etmeyebilirlwr ama büyük alımlarda sonu benim hesabıma benzeyebilir :)

Mümkünse sanal kart ekle çünkü hesap kapanınca kartıda silemiyorsun.

alınacaklar biriktirilir,

paypal TR olmayan hesap açılır,

sanal kart açılır,

alınacaklar ödenir,

sanal kart paypal hesabından çıkartılır, şans varsa tekrar aynı sanal kart başka bir paypal hesabı yeniden açılarak kullanılır,

şans yoksa sanal kart bakiyesi sıfırlanıp kapatılır, yeni sanal kart açılır.

çok ama çok uğraştırıcı bir işlem.

Ayrıca paypal'e karşı BDDK bir yaptırımda bulunuyor olsa bile ne ile yaptırım gücüne sahip de bddk'ya bu kadar sadık kalacağız inadında,

Türkiye hangi uluslararası mahkemede Türkiye paypalâ dava açacak?

dava dilekçesi ne olacak, benim halkıma kredi kartı kullandırtıyor mu?

• Paypal'a bosuna laf etmeyin.

50 milyon kisinin T.C. kimlik numarasi ve kisisel bilgileri calindi, Tubitak gibi onemli bir kurumun basina hayvanat bahcesi muduru getirildi, her yerde bombalar patlarken guvenlik zaafiyeti yok denildi. Sonra gelmis BDDK hakli falan diyorlar. BDDK hakli falan degil. BDDK derki bu ulkede is yapiyorsan veritabanini buraya tasiyacaksin. IQ seviyesi sokak kopeginden azicik yuksek olan biri boyle bir ulkeye verisini getirmez. Guvenligi birak, yonetimdekiler herkesin bilgisi isteyecektir. Paypal'daki guvenlikten sorumlu kisiler koyun mu ki saray sahibi biri istedi diye milyar dolarlik verisini bir tane ulkeye versin?

Paypal Turkiye'den cekildi, bu Paypal'in zararina degil. Paypal bir araci kurum ve bizim muz cumhuriyeti haricinde her yerde itibar goren bir firma. Milyar dolarlik bir is hacmi var ve surekli aktif olan bir para dongusune sahip. Bir tane muz cumhuriyetini kaybetti diye uzulmezler. Ha ne yaparlar, kendilerini kapinin onune koyan muz cumhuriyetine cephe alirlar. VPN, DNS, Proxy vs yollar denersiniz, sizin seciminiz ama bunu adamlar bilmiyor degil. Bir islem, iki islem dener kimse bizi gormez sanirsiniz, ucuncude sak diye bloke yersiniz.

Bu arada belirtmeden edemeyecegim, lutfen arka kapi kullanip Paypal'i yanilttiginizi sanmayin. Internet'de kullandiginiz kimliginizi zedelemekten baska bir ise yaramaz. Guvenlik konusu cok kapsamli bir konudur ve ozellikle finans tarafinda ekstra unsurlar vardir. Hayvanat bahcesindeki hayvanlari yonetmeye benzemez. Tubitak ile de zamaninda is yapmis biri olarak diyebilirim ki, binary code mesai saatinde Arapca ogrenmeyle cozulmez. (Evet bunu yapanlar bolca var, mesai saatinde is olarak Arapca ogrenmeyi ve dinsel yayinlar izlemeyi seciyorlar ve tahmin edin bakalim uyari, kinama, ihtar yada kovulma gibi seyler uygulaniyormu?)

Paypal Turkiye'den kovuldu, BKM Express ve Troy denen taklitlerle dunyada hic bir kurumun tanimadigi odeme sekilleriyle idare edin.

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.