Şimdi Ara

Paypal ustaları bakabilir mi? 450TL yi nasıl çekicem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birkaç gün önce 150 dolara birşey sattım. Alıcı ödemeyi Paypal üzerinden yaptı. Sonuçta Amerika'daydı ve onun için en rahat olanıydı. Zaten benim bildiğim başkada adam gibi yol yoktu

Şimdi parayı aldım ama bakiyede 426TL olarak gösteriyor. Paypal döviz kurunu farklı hesaplıyormuş

Bir yerde ''Paypal'daki paranızı mevduat hesabınıza kayıp olmadan aktarabilirsiniz'' diye bir yazı okumuştum. Bende Paypal'da yeni hesap açtıktan sonra parayı aldım. Kart vs. hiçbir şey ekli değil. Zaten kullanmıyorum da

Şimdi döviz olayını nasıl halledicem? Ve de bankadan mevduat hesabı açmak parayla mı? Evet, az önce bankayla ilgili olan bir hizmeti bedava olabilir mi diye sordum

Ayrıca Paypal olası bir ''Müşteri İtirazı'' na karşın benden 21 gün beklememi istedi. Kısacası oradaki parayı en kayıpsız şekilde nasıl alabilirim?

İçinde bulunduğum cehennemden kurtulmaya çalışıyorum ve Allah'tan 2 kararlı kişi birden aynı günde çıktı sattığım şeyi almaya. Teki İngiltere, diğeri Amerika'dan. Amerika'da olan aldı Cevaplar için şimdiden çok saolun

Edit : Şimdi kontrol ettim. Dün alıcının gönderdiği parayı 150 USD gösteriyordu. Bugün 143 USD, TL olarak ise 422. Yandık. 21 gün geçene kadar artık 50TL'ye iner Kontrol ettiğimde Ücret : -6 USD diyor

BİLGİLENDİRME >>> Edit 2 : Paypaldaki parayı, D&R, TeknoSA gibi bilindik yerlerde satılan paypal nakit kartı alarak çekicem. TEB'ten işlemleri yaparsanız bazı paraları dahi kesmiyormuş. Kısacası en kayıpsız şekilde böyle oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteDevil9 -- 13 Ocak 2016; 17:52:17 >

• 18 yasindan buyuk ise bi hesap actir banka hesabi (yapikredi tavsiye ederim) sonra paypalla ekleyip karti karta aktarin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paypal kendi komisyonunu kesmiş. Günden güne azalmaz o para merak etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wjéasz

18 yasindan buyuk ise bi hesap actir banka hesabi (yapikredi tavsiye ederim) sonra paypalla ekleyip karti karta aktarin

Cevap için saol. Yaşım 20. Banka hesabı açmak parayla mı? Ayrıca neden Yapı Kredi? 6 doları gönderenden ''Gönderim ücreti'' diye kesmiş. Gönderen kişinin bilmediğini farzediyorum. Neyse Döviz kuru olayını şu konuda anlatmışlar ama 2 yıllık konu. O süre içerisinde sistemde küçük değişiklikler olmuş olabilir. Oraya da sordum
    http://forum.donanimhaber.com/m_74597091/f_//tm.htm#74597091

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Paypal kendi komisyonunu kesmiş. Günden güne azalmaz o para merak etme.

Cevap için saol. Gönderen çocuğun bilmediğini farzediyorum. Eğer gördüğü halde 150 gönderdiyse de sorun yok. Benim elime 400 geçse de olur. Döviz kuru olayı neden şimdi 7 tlye düştü? 150 dolar gösterirken, 450'den 426'ya inmişti. Arada 24 TL var. 143 dolar gösterirken ise 429 olması gerekirken 422TL gösteriyor. Arada 7 TL var. İlginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteDevil9 -- 13 Ocak 2016; 13:37:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteDevil9

quote:

Orijinalden alıntı: Wjéasz

18 yasindan buyuk ise bi hesap actir banka hesabi (yapikredi tavsiye ederim) sonra paypalla ekleyip karti karta aktarin

Cevap için saol. Yaşım 20. Banka hesabı açmak parayla mı? Ayrıca neden Yapı Kredi? 6 doları gönderenden ''Gönderim ücreti'' diye kesmiş. Gönderen kişinin bilmediğini farzediyorum. Neyse Döviz kuru olayını şu konuda anlatmışlar ama 2 yıllık konu. O süre içerisinde sistemde küçük değişiklikler olmuş olabilir. Oraya da sordum
    http://forum.donanimhaber.com/m_74597091/f_//tm.htm#74597091

Hesap acmak ucretsiz ama ormegim garanti 6ayda 70tl aliyor benim icin onemli degil yani aylik 12-13 tl aliyorlar ama gidip actirirsaniz hicbir ucret talep etmezler direkt acarsiniz hatta faturanizi baglarsaniz o ucreti dahi odemezsiniz doviz olayini bilmiyorum paypall hic kullanmadim ama teorik olarak boyle olur baska bie yontem yok

• Wjéasz kullanıcısına yanıt
    6 ayda 70. Ben o hesabı bir daha kullanıcağımı sanmıyorum Gidip açtırırsanız derken, internet üzerinden değilde fiziki olarak mı gitmeyi kastediyorsun? Ben bu hesap açma olayını arkadaşlarlayken konuşayım. Onların vardı galiba. En mantıklı seçimi yapıyım. Sonrada paypal'a aktarıyım. Ardından tek yapılması gereken şey 20 gün beklemek olucak. Çok saol cevap için. Gerçekten
  • Enpara kartı çıkart.
  • WhiteDevil9 kullanıcısına yanıt
    Paypal komisyonlardan para kazanıyor. Komisyonu da satıcı öder her zaman. İşin raconu budur.

TL paypal hesabım olmadığı için bakiyeyi nasıl gösteriyor bilmiyorum. Eğer otomatik TLye çeviriyorsa ordan da kazık yersin çünkü kuru düşük tutarlar. Eğer dolar olarak gözüküyorsa en kolay yolu birine kırdırmak olur.

• enpara açtır para vs almıyor aylık fln bildiğim, iki üç güne kartın da geliyor faizler de yüksek daha ne :D
  • faruk F kullanıcısına yanıt
    Paypal konusunda o döviz kuruna yakalanmamak için bi ayardan bahsedilmiş. Birisi cevap vericektir kısa süre içerisinde. 20 günüm var nasılsa. 20 gün içinde dünyayı gezer insan, bende çözüm bulucam eninde sonunda Anladım. Ben paypal ın kendine para kesme ihtimalini göz önünde bulundurmuştum ama bu ilk satışımdı sonuçta. 150 dolar az para değil kesinlikle Öğrenmiş oldum
  • Son 1 saattir enpara ile ilgili bilgiler okuyorum. Son 1 ay içerisinde Katarlı şirket almış ama çalışma sistemini etkileyeceğini sanmıyorum. Tek sorun Enpara kartını postayla vs. değilde kişiyle göndericek olmaları. Tabii şubeleri vs. yok. Bir yerlere imza atmak illa ki gerekiyor. Bi nevi mecburiyet. Bu aralar karanlık moddayım da. Buluşma yeri ayarlıyorlarmış acaba açık havalı bi yer versem olur mu, adresim dışında bi yer? Ayrıca herşey çok pürüzsüz geldi. Bi nevi kendimi hatırlattı Kendime güvenebilirim ama başkalarına zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteDevil9 -- 13 Ocak 2016; 17:21:52 >
    oluyor . gelmeden arıyorlar zaten . evine yakın bir kafeye gider imzaları atarsın

imza vs gerektirmeyen ininal kart var ama ona paypal dan para aktarmak vs mümkün mü bilmiyorum, sanmıyorum da mümkün olduğunu
  • metalman133 M kullanıcısına yanıt
    Öyle çok daha iyi olur. İninal şu postaneden 5TL ödeyerek alınan kart oluyor galiba. İninal kartın paypal'a eklendiğini okudum birden fazla yerde ama paypaldaki parayı ona aktarma oluyor mudur acaba? Eğer ininal kartı ekleyebiliyorsak, parada aktarılmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteDevil9 -- 13 Ocak 2016; 17:29:43 >
    Elim kırıkken ziyaret etti bir bayan beni. O kadar yardımcı oldu ki. Bilgi vermek için geldiği belliydi açıkçası. Soru istediğin kadar sorabilirsin açık bir adreste verebilirsin. Gelmeden önce seni telefonla arıyolar zaten nerede buluşalım tarzında. Bulaşıp bulaşmamak sana kalmış tabi :)

İninala aktarılan para çekilmiyor. Haberin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 13 Ocak 2016; 17:31:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinterLoot

Elim kırıkken ziyaret etti bir bayan beni. O kadar yardımcı oldu ki. Bilgi vermek için geldiği belliydi açıkçası. Soru istediğin kadar sorabilirsin açık bir adreste verebilirsin. Gelmeden önce seni telefonla arıyolar zaten nerede buluşalım tarzında. Bulaşıp bulaşmamak sana kalmış tabi :)

ahahahhahaah Bulaşmak kelimesini okuyunca belaymış gibi algılıyor insan Kartı vermeye gelen kişiler herkesi etkilemiş. Nedeni çok basit Türkiye gibi insanlarının okumuş olmasına rağmen çoğunun cahil kaldığı, bazılarının kara cahil bir ülkede insan samimi ve sıcak kişileri görünce şaşırıyor ama sonuçta onun işin o. Asıl kişiyi çıkarsa içinden muhtemelen o an verdiği sıcaklığı veremiycek Enparayı düşünücem. Banka mevduat hesabı için para almıycak banka olduğunu sanmıyorum çünkü. Bir kerelik bir iş için pek işime gelmiyor açıkçası. Zaten bu sosyal güvenlik primi çıktı. Devlet her ay 50 50 kesiyor ve 100 TL yi geçince borç yararlanamıyorsun da. Bu ülkede yapılcak en doğru şey, burayı terketmek. Oda olucak yakında, inancım tam İninal kartın eklendiğini çok kez okudum ama para aktarılma olayını bilmiyorum İninal e

Saol bilgi için. O zaman iki seçenek kaldı. Paypal nakit kart ve enpara. Şimdi ininalın sitesine baktım. Ordada yazıyor para çekme özelliği olmadığı. Bu kötü oldu. Onuda eklerlerse ininal harika ötesi olabilir
    @metalman133 @WinterLoot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhiteDevil9 -- 13 Ocak 2016; 17:40:38 >

"Kartı vermeye gelen kişiler herkesi etkilemiş. "

Banka sistemini bilmiyorsun sanırım dostum. Asıl kişiyi çıkartsa dahil karşımdakinin çok farklı bir insan olmasını beklemiyorum. Etkilemeyi geçtim buna başvuran herkes belli bir şekilde yararlanıyor. Kredi kartı değil bu sonuçta. Banka kartı. Hesap işletim ücreti yok bir dert yok :) Yapıkredinin nuvo'su da aynı şekil. 3 aşağı 5 yukarı rekabet içerisindeler. Enpara kullanım kolaylığı konusunda beni daha çok etkilediği için enpara kullanıyorum. Eft/havale ücreti olmaması da cabası. Paypaldan pek çok kez para da aktardım sıkıntısız.

Bu ülkeyi sevip sevmemekle alakası yok bunun doğrusu, yurtdışındaki bankaları bilip gören bir akrabamı gördükten sonra bizde bir şey kesilmiyormuş denilebiliyor. Almanyayla mukayese edildiğinde Türkiyedeki bankaların faiz oranları birazz daha düşük hatta.

İninal kart şimdiye kadar almadım alacağımı da düşünmüyorum:) Paypal nakit de aynı şeyler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 13 Ocak 2016; 17:45:18 >

• 250 tl olarak banka hesabına gönderebilirim
  • paypal kart çıkart. hesaptan karta para atınca 1 tl kesecek. sonra karttan parayı alırken de 4tl kart ücreti kesecek toplam 5 tl kesinti ile alırsın paranı.

başka kartlarla deneme bence ne kadar keseceği belli olmaz. ben bu şekilde çekmiştim.

en az maliyetlisi bu diğer türlü öttürüyor vallahi. 500dolar için 20dolar kesti arkadaştan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinterLoot

"Kartı vermeye gelen kişiler herkesi etkilemiş. "

Banka sistemini bilmiyorsun sanırım dostum. Asıl kişiyi çıkartsa dahil karşımdakinin çok farklı bir insan olmasını beklemiyorum. Etkilemeyi geçtim buna başvuran herkes belli bir şekilde yararlanıyor. Kredi kartı değil bu sonuçta. Banka kartı. Hesap işletim ücreti yok bir dert yok :) Yapıkredinin nuvo'su da aynı şekil. 3 aşağı 5 yukarı rekabet içerisindeler. Enpara kullanım kolaylığı konusunda beni daha çok etkilediği için enpara kullanıyorum. Eft/havale ücreti olmaması da cabası. Paypaldan pek çok kez para da aktardım sıkıntısız.

Bu ülkeyi sevip sevmemekle alakası yok bunun doğrusu, yurtdışındaki bankaları bilip gören bir akrabamı gördükten sonra bizde bir şey kesilmiyormuş denilebiliyor. Almanyayla mukayese edildiğinde Türkiyedeki bankaların faiz oranları birazz daha düşük hatta.

Ben daha konuda daha öncede söyledim bankayla vs. işim olmadığını. Türkiye'yi bankaları için kötüleyemem, kötülemedim de. Başka nedenler yatıyor o yazının altında. Paypal nakit karta baktım şimdi. Teknosa, D&R gibi yerlerde satılıyormuş. Tek yapmam gereken gidip almak ama ücretini öğrenemedim. Kartı bedavaya verceklerini sanmam. Ayrıca aylık ücret kesiyormuş eskiden. Şimdi kesmiyormuş. TEB'ten vs. para çekersen, kalan bakiyeyi görüntülersen ücrette kesmiyormuş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.