Şimdi Ara

PC 33 Flux ve TECHNİC YH862D+ hakkında ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SMD malzemelerle uğraşanlar hep flux kullaıyordu. Gerek youtube de izlediğim videolarda gerekse burda insanlar hep bahsediyordu.
    Gittim aldım. Bir şişesi 20 TL
    Ya aseton gibi bişe bu. Normal şırınganın içine çektim lehim yaparken sıkıyorum biraz ama hiç bir şeye faydası yok.
    Yanlış mı aldık ne yaptık? NE lehimi dağıtıyor ne de bişe.
    Bunun yanında bir de PURINE marka bir lehim pastası aldım. 7 TL ye harbi iş yapıyor. Bilseydim almazdım bu flux u hiç.
    Flux ile SMD lehimleyemedim. Ama bacaklara lehim pastası sürdüm ve 6 bacağa aynı anda havyayı değdirdim cam gibi pırıl pırıl lehimlendi.

Bu PC 33 olan flux dan kullanan varsa bir işe yarıyor mu duru yoksa ne diye üretmişler bir açıklarsa sevinirim
    MArkası da Feray sentetik flux.

Geçenlerde bir de istasyon aldım YH862D.
    CYBER 852D alcaktım yokmuş hadi dedim tamam bunu alayım. Abi çok ses var ya. Traktör gibi çalışıyor ama hava basıncı güzel.
    Fiyatı 150 TL tanıdık olduğu için indirimli aldım. Havyası da iyimiş. İlk defa istasyon alıyorum daha.
    Ürün fişe takılı iken "vınnnnnn" diye az bir ses sürekli var. SAnırım bunun nedeni sıcak havayı kapattığımızda bile soğuyana kadar bekleme olayıbdab sürekli içinde bir devre çalışır durumda. Yani anahtarlar OFF konumunda bile aslında içerde bir devre çalışıyor. Ben de Anahtarlı bir 3 lü priz aldım. Kullanmadığım zaman anahtardan kökten kesiyorum.

u ürünü kullanan da varsa tavsiyelerini önemserim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelnet -- 27 Mart 2013; 3:03:07 >

• After a few weeks of coc gem post-expansion raid hiatus the idea was thrown coc gem around that a few of us level some 80 alts, and go back in to Ulduar to get Clash of Clans Gem Herald of the Titans.

• İstasyonun altında emniyet vidası vardır. Onu sok ses gider. Pc33 pota lehim flux u. Rework İcin kullanılmaz. Beyaz ersa flux almalıydın. Tahtakalede enjektorde 10 tl ye satılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lesitin

İstasyonun altında emniyet vidası vardır. Onu sok ses gider. Pc33 pota lehim flux u. Rework İcin kullanılmaz. Beyaz ersa flux almalıydın. Tahtakalede enjektorde 10 tl ye satılıyor.

yani boşuna aldık fluxu
    Bir de şırıngada amtech sarımtırak bir flux daha vardı keşke onu alsaymışım

İstasyonun aldında 3 tane vida vardı söktüm ingilizce olarak sökülmesi gerektiği yazıyordu. Ama yine de ses var.
  • Elinde Dursun lazım olur. Bir gün pota alırsın kullanırsın. En kötü ihtimalde sobaya dok yak. Cok güzel yanıyor. amtech ler cin malı iceriginde yağ var ve ısıdan uzaklaşmaya eğilimli. Lehim yüzeyinden uçar gider hiç bir halta yaramaz. Bastan beri ersa beyaz diyorum. Ersa iyidir iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Orijinalden alıntı: Lesitin

İstasyonun altında emniyet vidası vardır. Onu sok ses gider. Pc33 pota lehim flux u. Rework İcin kullanılmaz. Beyaz ersa flux almalıydın. Tahtakalede enjektorde 10 tl ye satılıyor.

yani boşuna aldık fluxu
    Bir de şırıngada amtech sarımtırak bir flux daha vardı keşke onu alsaymışım

İstasyonun aldında 3 tane vida vardı söktüm ingilizce olarak sökülmesi gerektiği yazıyordu. Ama yine de ses var.

o sıvı flux ın adı flux bir halta yaramıyor beni sinir etmekten başka normalde potaya girecek kartlara püskürtülür. asıl flux katı flux dediğimiz maddedir piyasada amtech rma 223 bulunuyor sarı renkte diyebilirim doğrusu sidik renginde ısıdan kaçıyor lehim alanında etkisi azalıyor ve çok pis kokuyor kingbo ve ersa markalı beyaz flux çok daha iyidir.

elindeki flux baya alkollüdür lehimlemeden önce sık sil kurut krem flux sür lehimle randıman alırsın.

ha şu var ersa kavanozu 400tl civarında amtech 100 tl civarında

kavanoz dediğim 100ml

• bunun içindeki madde neyde bu kadar pahalı ya bu ne böyle ya ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bunun içindeki madde neyde bu kadar pahalı ya bu ne böyle ya ?

bunu bilse bilse üntay abi bilir ar-ge konusunda baya ileri

bende merak ediyorum ne var bunun içinde 1ml 4 liraolacak kadar gerçi bilerek yapılıyor olabilir bunu kullananlar belli yaptıkları iş belli bu olmadan 100 küsür pinli smd entegreler mümkün değil lehimlenmiyor bga kılıflı entegreler lehimlenmiyor dediler herhalde bunlar bize muhtaç ne fiyat verirsek mecbur alacaklar

sadece flux değil krem lehim lehim topu bga kalıbı bunlarda çok pahalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 28 Mart 2013; 0:15:31 >

• krem lehim de acayip pahalı.

aslında bunlardan labaratuvara örnek olarak verip içerisindeki maddeler içinde bilgi lmaya çalışsak çok yüksek bir fiyat tutar mı?
  • quote:

krem lehim de acayip pahalı.

aslında bunlardan labaratuvara örnek olarak verip içerisindeki maddeler içinde bilgi lmaya çalışsak çok yüksek bir fiyat tutar mı?

lehim lehim lehim deyip durdugunuzun meteryali ne, havya ile ilişkilendirdiğinize göre kalay mı ?
  • @Sozuak tan alıntıdır
    Flux yapı itibarıyla asidik yapıda olup ısı ile birleşince yüzeylerdeki oksitlenmeyi temizler lehimin hızla yayılarak kaplaması gereken yüzeyleri kaplamasını böylelikle lehim fazlalığının lehimlenecek alana toplanmasını sağlar. Ek olarak lehimlenme esnasında artan ısıyla tekrar oksitlenme olasılığının önüne geçmek için lehimlenecek yüzeyin oksijen ile temasını keser.

flux'ların içlerinde tam neler var bilmiyorum ama alıntısını yaptığım arkadaştan edindiğim bilgiler ile flux gibi davranan leğim aracı yapmaya çalıştım sonuç gayet başarılı geldi bana ayrıca flux gibi ağır kokusu olmuyor kullandığım malzeme içeriği vazeline limontuzu su karışımını yedirdim , havya dokundukça leğimler sanki adrese teslim sadece entegre bacaklarına ve bakır yollara bulaşıyor. tekbaşına vazelin işe yaramıyor ama vazelinin içine limontuzu su karışımını katınca işe yarıyor çalışma mantığı limontuzu su karışımı havya ısısından kaynaklanan korozyonu temizliyor ve vazelin de yüzeyi kaplayarak oksitlenmeyi kesiyor diye düşünüyorum, kullandığım entegre tssop20 kılıdına sağip

• sadece hanım eller kullanıcısına yanıt
    Konu eski ama ben de bu yöntemi denedim . Fakat olmadı. Vazelin, limontuzu su icinde ayri bir yerde duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 29 Ocak 2019; 18:2:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.