Şimdi Ara

PC açılırken aldığım hata hakkında ;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunsuz şekilde kullandığım HDD birden bire bu şekilde hata vermekte.F1 tuşlamadan pc açılmıyor.Sanırım, HDD'de problem olduğu ve dataları yedeklememi söylemekte.HDD'yi alali 2-3 ay bile olmadi hiç bir şekilde bozulacağını zannetmiyorum.Gördüğüm kadarıyla bu hata ile yıllardır sorunsuz şekilde kullanan kişiler varmış.Bios'dan F1'i [DISABLE] yapip F1 basmadan PC açılıyor.Fakat ben bu problemi çözmek istiyorum , hata almak istemiyorum.Sata slotlarını değiştirdim denedim aynı hata verdi , başka HDD taktım hata vermedi , BIOS default attim sorun çözülmedi.Muhtemelen HDD ile alakali..Neden olmuştur? Nasıl çözerim? Yardımcı olan herkese tek tek teşekkürler...Hata'nın resimlerini ekledim..

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/15/12320.jpg
    http://i1105.hizliresim.com/2011/5/15/12333.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YapmaAsuman -- 15 Mayıs 2011; 22:38:13 >

• 1 buçuk sene önce benimde başıma gelmişti ama çözümünü hatırlamıyorum
    önerim bios pilini söküp takman sanırım benim öyle düzelmisti
  • quote:

Orijinalden alıntı: julias

1 buçuk sene önce benimde başıma gelmişti ama çözümünü hatırlamıyorum
    önerim bios pilini söküp takman sanırım benim öyle düzelmisti

Tesekkurler.Baska onerisi olan ?
  • Biosu restlediniz mi bir de anakartınzıın kaç sata girişi var birden fazlaysa hdd'nin takılı olduğu sata veriyolu bağlantısını değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @wise@

Biosu restlediniz mi bir de anakartınzıın kaç sata girişi var birden fazlaysa hdd'nin takılı olduğu sata veriyolu bağlantısını değiştirin.

Evet kablo dahil olmak uzere değiştirdim.Fakat BİOS Resetlemedim , resetlemeden kastınız BIOS pilini çıkartmak sanırım ?
  • hayır bios default yani biosu eski ayarlarına döndürmek. Biosa girin. Orada kısayolları yazar dikkatle bakın. O kısayoluna tıklayın. Ok yada y tuşuna basıp evvet deyin. Daha sonra f10 ile evet yada y yazıp enter deyip çıkın. Bios türüne de bağlı tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: @wise@

hayır bios default yani biosu eski ayarlarına döndürmek. Biosa girin. Orada kısayolları yazar dikkatle bakın. O kısayoluna tıklayın. Ok yada y tuşuna basıp evvet deyin. Daha sonra f10 ile evet yada y yazıp enter deyip çıkın. Bios türüne de bağlı tabii

Default etmiştim BIOS'u evet ama aynı hata çıkmaktaydı ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bıosta smart secenegını dısable yapın uyarı cıkmayacaktır
  • evet cıkmaz ancak dısktede bır sorun var yada baslıyor degısın bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

bıosta smart secenegını dısable yapın uyarı cıkmayacaktır

Karıştırdım ama S.M.A.R.T'ı bulamadim nerededir?
  • aynı sorun benim arkadaşta oldu asus x38 anakartta biosla ilgili bi sorun büyük bi ihtimalle anakartınız asus
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.