Şimdi Ara

Pc açılırken yaşadığım problemler zinciri (çözemedik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bi kaç yere açtım konuyu ama çözemedi kimse bilenlerin yardımına ihtiyacım var.

hero vii z97 anakart, 4790k işlemci ve corsair vengeance 16gb 2400mhz ram 980ti ekran kartı - corsair cx750m kullanıyorum.

pc yi toplayıp açmak için bastım düğmeye. açılırken (her zaman) fan sürtmesi gibi çok şiddetli bi ses çıkıyo ve (bazen) pc bir kez veya bir kaç kez reset atıp açılıyo. bazen resetsiz açılıyo ama o ses hep var. anakartın üzerindeki hata kodu falan yazan yerde salise hızı gibi hızlıca rakamlar geçiyo 99a kadar gelip sonra A0 gibi bişi çıkıyo ve açılıyo. fanları kontrol ettim sürten bi kablo vs yok sesin kaynağınıda titreşimden zırıltıdan çözemedim. ekran kartını standart vga bağdaştırıcısı olarak görüyo onuda anlamadım driver yükleyemedik. pc tamircileri genelde bi yeri yapıp bi yeri bozduğu için götürmek istemiyorum bilen varsa çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle hdd yi kontrol edin diskte ömrünü doldurmaya yakın şiddetli ses çıkartabilir. Benim bilgisayarın diskide baya eski 15 yıllık falan. Açılışta o diskteki sürtünme sesini net şekilde duyabiliyorum. Öncelikle işlemci fani da dahil tum fan kablolarını çıkartın bi dinleyin bakalım sesı. Eğer ki diskten geliyorsa dediğim gibi, yedeklerinizi alıp diski yenileyin. Fanlar sorunlu ise ses yapar ve reset atma sebebi iyi sogutamadigindan kaynaklanabilir. Yok fanlar sağlam ve sorunsuz ise diskten başka sesin gelebileceği bi yer yok.

O yüksek ses 3 yerden gelir genelde. İşlemci fani , psu fanı ve hdd.. Bu doğrultuda bi kontrol edin ona göre devamında yardımcı olmaya çalışalım..

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    hdd den o kadar çok ses çıkma imkanı varmıdır? vantilatöre tahta parçası sıkışmış gibi tırtır gürleyen bi ses. ilk 3-5sn de sadece

• kilitak K kullanıcısına yanıt
    Bendeki hdd ilk açılışta diski okumada sorun yaşadığı için yüksek yani dışardan çok net duyulacak bi ses çıkartıyor.

Tabi disk kafa attiginda surtunme aninda falan da o sesi yapiyor. Hdd mekanik yapiya sahip oldugu icin ve uzerinde cd ye benzer mekanik disk oldugu icin maalesef ses yapiyor. Hatta bazen kasadan bi parcanin sanki bostaymista devreye girmis gibi ses cikardigini duyarsiniz bu seste diskin okuma sesidir.

Tüm parçaları kontrol etmeniz lazım sesin sebeplerini ve nerelerden gelebileceğini belirttim. Siz kontrollerinizi bi yapın ona göre yardımcı olmaya çalışalım.

Power fani da arıza ve sorun olduğunda yüksek ses çıkartır ona da dikkat edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 2 Ağustos 2016; 15:47:31 >
    peki ekran kartını taktım, hdmi ile bağladım ve format attım şu an standart vga bağdaştırıcısı olarak görüyor, yani ekran kartı kaç gb modeli ne falan hiç bişi görünmüyo ekran kartı bozuk mu demek?
  • kilitak K kullanıcısına yanıt
    Peki ekran kartı sürücülerini kurdunuz mu ?
    hallettim kuramamıştım siteden indirirken otomatik sistemde ekran kartı modeli arayıp bulamıyodu, manuel indirdim kurulumun son aşamasında boş bi kutu çıkıyodu ortasında çarpı ile sonra sürücünüz güncel diyip kapatınca tekrar standart vga yazıyodu ama hallettim eski driver yükledim cd den sonra güncelledim oldu ama baştaki ses için sıvı soğutmanın radyatör fanlarına kadar söküp denedim çalıştırmayı ses yine geliyo. kasa 780t psu fanı altta kaldığı için o hariç herşeyi kontrol ettim ama yine ses var psu danda olamaz çünkü sağ üstten geliyo. dvd sürücüsünden şüphelendim ama 2 oda ileriye kadar tırrtırrr ses gidecek bişi olamaz dimi onda?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pc açılışta asus rog logosu (altta biosa giriş için del space falan yazan) çıktığında donuyo ekran, bazende klavye çalışmıyo takıp çıkarmam gerekiyo usb den her açışımda farklı tepki veriyo pc çıldırcam:/

• quote:

Orijinalden alıntı: kilitak

pc açılışta asus rog logosu (altta biosa giriş için del space falan yazan) çıktığında donuyo ekran, bazende klavye çalışmıyo takıp çıkarmam gerekiyo usb den her açışımda farklı tepki veriyo pc çıldırcam:/

Tam sistem bilgisi ve kasa içi fotoğrafını ekleyebilir misiniz ?
  • Birincisi ilk olarak driverleri kur ikinci olarak sayet reset sorunu harddiskin boot sequencesine baglidir boot sequence den 1.siraya windowsun kurulu oldugu diski koyacaksin.Sese gelirsekte hdd nin kollari bozulmus olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.