Şimdi Ara

PC açılıyor ekrana hiç yazı gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamün aleyküm arkadaşlar benim bilgisayarimda bir problem var
    Geçen günlerde PC çalışırken kendiliğinden aniden kapandı tekrar açtım monitöre hiç yazı gelmiyordu bilgisayarciya götürdüm anakart kısa devre yapmış ve powerdan ekran kartına giden 2 kabloda da arıza olduğunu söyledi power değiştirdi önceki power high power 600 du bilgisyarcida 500 watt takmış bilgisayar çalıştı 2 gün kullandım dün PC açıkken boşta iken yine ekran gitti ama PC çalışıyor . Kapattım tekrar açtım PC açılıyor ama ekrana hiç yazı gelmiyor klavye ışığı yanıyor monitordede sorun yok acaba 500 watt power dusukmu geldi onu anlamadım ekran kartım xfx 7870 AMD işlemci i7 950 sorun neyden olabilir power mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistem özelliklerinizi tam teşekküllü yazarsanız power yeterli mi değilmi bir fikir sahibi olabilir. Marka ve model numarasına kadar yazın.

Ekran kartınızın bozulmuş olma ihtimali var.

Kasanızın bütün elektriğini kesin arka taraftan psu'nun 0-1 anahtarını da 0'a getirin. Ondan sonra kasa içini açıp ekran kartını yerinden tamamen sökün. Biraz bekledikten sonra yerine sağlam şekilde oturtun. Daha sonra psu'nun naahtarını 1'e getirin. Bilgisayarınızı açıp görüntü gelip gelmediğine bakın.

Şimdilik kolay gelsin.
  • Tmm teşekkürler deneyeceğim sistem özellikleri

core î7 işlemci

xfx AMD 7870 256 bit 2 GB ekran karti

X58 ud3 r gigabayt anakart

120 gb SSD disk

6 GB ram

Kasa biraz büyük 5 fan çalışıyor

• blacksaw1 B kullanıcısına yanıt
    Yeni psu'da bir sıkıntı yok ise 500'lük size yeter diye düşünüyorum.

Anakartınızda ekran kartı girişi var ise mecvut ekran kartınızı çıkartın ve anakart ekran kartı girişinden görüntü almayı bir deneyin. Windowsun açılıp açılmadığını kontrol edin.

Kolay gelsin.
  • Malesef anakartta onboard video çıkışı yok ne yapabilirim bilmiyorum yedek parçada yok elimde PC eski versiyon olunca biraz sıkıntı oluyor

• blacksaw1 B kullanıcısına yanıt
    Ekran kartına giden iki güç kablosu'nun da bozuk olması ekran kartının kendinde bir sıkıntı olduğuna işaret ediyordu bence.

Yeni powerla beraber ekran kartı bu sefer tam bozuldu gibi. Elimizde yedek donanım olmadığı için mecbur power değişimi yaptığınız yeri bir daha ziyaret etmelisiniz. İmkanlar kısıtlı ise yapacak pek bir şey kalmıyor.

Kolay gelsin.
  • enteresan şeyler oluyor bilgisayarda pc kapalıyken bir kaç yeri elledim ekran kartı anakart filan pc yi açtım açıldı dah sonra kasanın arkasına usb taktım kapandı biryerlerde temazssızlık var sanki yada hala kısa devre devam ediyor. suan bu bilgisayardan yazıyorum ilk açtıgımda açılmıyor kasaya vuruyorum bi kaç defa açılıyor ekran kartının özelliklerine baktım sayfadan minimum power gereksinimi 500 önerilen 650 watt diyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.