Arkadaşlar bilgisayarı açıyorum masaüstü açılıyor, herşey normal ama internet explorer, MSN, Kaspersky virüs programı v.s. v.s. programlar 5-6 dakika gibi bir zamandan sonra açılıyorlar. Bunun yüzünden bir kaç kere format attım, HDD 320 gb tı ona ek olarak 80gb hdd daha aldım ve sistemi ona kurdum (belki büyük hdd de açılım geç oluyordur diye). Sistemim gayet güçlü bir sistem, ondan olacağını sanmıyorum. 5-6 senedir İntel işlemci kullanıyordum ilk defa AMD ye geçtim. Acaba diyorum amdnin özelliği mi bu. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
windows xpnin amd işlemciler için dual core yaması var onu yüklmemişsindir büyük ihtimal ondandır, ayrıca nforce chipsetin firewall ayarları açıksa onları da kapatmayı dene.ayrıca amd nin sitesinde x2 işlemciler için program var onu da kur.
quote:
Orjinalden alıntı: nekropsi
windows xpnin amd işlemciler için dual core yaması var onu yüklmemişsindir büyük ihtimal ondandır, ayrıca nforce chipsetin firewall ayarları açıksa onları da kapatmayı dene.ayrıca amd nin sitesinde x2 işlemciler için program var onu da kur.
Tam olarak nasıl yapılacaklarını bilmiyorum. Amd nin sitesinden bir kaç program bulup yükledim, fakat değişen birşey olmadı. Biraz daha açıklayarak linklerle anlatırmısın...
Sorun hala devam ediyor. Yardım edebilecek yok mu arkadaşlar.??
COOKİESLERİNİ SİL ,CCLENER ADLI PROGRAMI YÜKLE DÜZELİR ARADA BİR ÇALIŞTIR
Birde az bir şeyler bilip düz mantık giden arkadasının fikirlerini dene
Hep zor yöntemlere bakarız bazen çözüm çok kolay olabilir.
Başlat-ÇAlıstır-msconfig-Başlangıç kısmını bir kontrol et istersen.Sistemi yeni kurduysan xp başlangıçta kendi basına bir sürü program çalıştırıyor ve bilgisayarın kendını toplarlaması 2-3 dakika sürüyor.
.........Başlangıc kısmında Xp sistem dosyaları haricinde(tercihe bağlı antivirüs programı) yanında click bulunan programların clicklerini kapatıp dene bi istersen.
( Winamp,Msn,Photoshop programları vb. genelde bu programları kurduğumuzda başlangıcta otomatik açmaya ayarlanmıs oluyor ve senın yasadığın sorunu yasatıyor)
Ama bunları zaten bilip denediysen bnden bu kadar
quote:
Orjinalden alıntı: FoRaSTeRo
COOKİESLERİNİ SİL ,CCLENER ADLI PROGRAMI YÜKLE DÜZELİR ARADA BİR ÇALIŞTIR
cookiesler nedir acaba?
quote:
Birde az bir şeyler bilip düz mantık giden arkadasının fikirlerini dene
Hep zor yöntemlere bakarız bazen çözüm çok kolay olabilir.
Başlat-ÇAlıstır-msconfig-Başlangıç kısmını bir kontrol et istersen.Sistemi yeni kurduysan xp başlangıçta kendi basına bir sürü program çalıştırıyor ve bilgisayarın kendını toplarlaması 2-3 dakika sürüyor.
.........Başlangıc kısmında Xp sistem dosyaları haricinde(tercihe bağlı antivirüs programı) yanında click bulunan programların clicklerini kapatıp dene bi istersen.
( Winamp,Msn,Photoshop programları vb. genelde bu programları kurduğumuzda başlangıcta otomatik açmaya ayarlanmıs oluyor ve senın yasadığın sorunu yasatıyor)
Bunları her format atıp programları yükledikten sonra yapıyorum
Benim içimden bir ses yine bu çift çekirdek olayında bir şeyler olduğu yönünde. Hiç çift çekirdek kullanıpta bu konuda bilgi verebilecek arkadaş yok mu acaba?
başlangıçta çalışan programları iptal etmeyi denedinmi örneğin msn de oturum açtıktan sonra seçenekler--genel--windowsta oturum açtığımda windows live messengeri otamatik çalıştır var onu bi iptal et bakalım yine olmazsa --başlat-- çalıştır--msconfig yazıp tüm öğeleri iptal edip bi dene
Yardımcı olabilecek yokmu arkadaşlar.??
bende buna benzer bi konu actım bendede bu sıralar aynı sorun var pc cok yeni degıl ama nedense bende butun bunları denememe ragmen bı sonuc alamadım butun baslangıctakılerıde kaldırdım antıvırus dısında ama ne yaptımsa olmuyor sadece formatı ılk attıgımda bı ara duzelıyor 2 gun gecmeden yıne acılması 5 dakıkayı buluyor sınır oluyorum ama yapacak birseyde yok:( bilen arkadaslar varsa insallah yardımcı olurlar
Senin sistem neydi?
quote:
Orjinalden alıntı: skysky
bende buna benzer bi konu actım bendede bu sıralar aynı sorun var pc cok yeni degıl ama nedense bende butun bunları denememe ragmen bı sonuc alamadım butun baslangıctakılerıde kaldırdım antıvırus dısında ama ne yaptımsa olmuyor sadece formatı ılk attıgımda bı ara duzelıyor 2 gun gecmeden yıne acılması 5 dakıkayı buluyor sınır oluyorum ama yapacak birseyde yok:( bilen arkadaslar varsa insallah yardımcı olurlar
güncell
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme