Şimdi Ara

Pc açılmıyor, bios yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bi kaç gün önce bir başlık açmıştım windowsum e8400'ü tek çekirdek olarak görüyor diye. Araştırmalarımdan sonra microsoftun sitesinde şöyle bir bilgi buldum.

"When either of the following conditions is true for a Windows XP-based computer, Windows incorrectly reports the number of physical processors:
    The computer uses one or more hyperthreading-enabled processors.
    The computer uses one or more multicore processors.
    Note On a computer that is running Windows Vista, Windows correctly reports the number of physical processors.
    Back to the top
    CAUSE
    This issue occurs because Windows XP does not have the functionality to detect hyperthreading processors and multicore processors. This functionality was introduced in Windows Vista by using the Win32_ComputerSystem class and the Win32_Processor class in Windows Management Instrumentation (WMI).
    Back to the top
    RESOLUTION
    A hotfix is available to resolve this problem. After you apply this hotfix, the behavior of the Win32_ComputerSystem and Win32_Processor classes in Windows XP is the same as the behavior of these two classes in Windows Vista."

Link http://support.microsoft.com/kb/936235

Siteden aldığım bilgiye göre multicore işlemciler için bir hotfix çıkmış, windows multicore işlemcileri görmede problem yaşıyormuş ki benim problemim de buydu zaten. Bu hotfixi yükledim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Artık bilgisayarım açılmıyor :(
    Bios bile açılmıyor, power tuşuna basıyoruz, bilgisayar da fanlar çalışmaya başlıyor, hddlerden bir iki ses geliyor ve o şekilde kalıyor. Biosa dair hiç bir şey ekrana gelmiyor. Hddleri çıkartarak açtım yine birşey değişmedi, ramleri çıkartarak çalıştırdım, biosun pilini çıkarttım, şuan bilgisayarı açıyorum ve yine ekrana hiç yazı gelmeden reset atıyor. Tekrar açılıyor ve bi kaç sn sonra yine reset atıyor. Böyle devamlı resetliyor.

Bu problemle ilgili düşünceniz varsa lütfen yardım ediniz. İlginiz için teşekkürler şimdiden.

• Cmos cleaner dene bir de istersen...
  • Eğer Pc Bios Hatası Verip Açılmıyorsa
    O Kasaya 1 Sihirli Dokunuş Yaparak Pc'yi Açmak Mümkündür
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dante*

Eğer Pc Bios Hatası Verip Açılmıyorsa

Neymiş o sihirli dokunuş ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: N1ghtfall_01

quote:

sağ veya sol tekme kasaya ben bir kaç kez denedim işe yaradı?

• quote:

Orjinalden alıntı: fsenokur

quote:

Orjinalden alıntı: N1ghtfall_01

quote:

sağ veya sol tekme kasaya ben bir kaç kez denedim işe yaradı?

Valla kıyamam ben pc ye :)
    Yeni aldım zaten, gönderirim garantiye yaparlar ama o kadar beklemek de istemiyorum, belki ufak bi hareketle düzelir
    (tekme hariç, apargat falan olabilir)

• windows güncelleştiemleri bilgisayara donanımsal zarar vermez muhtemelen yazılım yüklerken bu olaydan bağımsız bir şekilde bir donanımın bozuldu tahminen ram bozulmuştur başka bir ramle bilgisayarı çalıştırmayı dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.