arkadaşlar, bilgisayar çalışırken aniden ekran kararıyor, bazen gri oluyor.ama pc çalışmaya devam ediyor. sebebi ne olabilir. pc yi yeni topladım. driverlar güncel. anakart : asus m4a88td-m evo işlemci : amd phenom x2 555 be ( 4 çekrdek açıldı x4b55) ekran kartı : onboard 4250 kasa : gigabyte 430 watt ( gerçek mi bilmiyorum ama alırken gerçek 430 w dediler. 130 lira civarıydı fiyatı)
bilgisayar 32 inç lcd tv ye bağlı 1024x768 çönürlükte çalıştırıyorum. overclock : işlemci 3664 de çalışıyo. orjinali 3.2 ekran kartı bios ayarından turbo dedim 700 Mhz di 900 Mhz oldu.
acaba ekran kartımı yetersiz. sıcaklıktan mı? güç kaynağımı yetersiz. normal bir mönitöre bağlasam düzelirmi?
yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
normal bir monitörle deneme şansınız varmı???
maalesef ama çözüm bulmazsam mecburen alcam.
ya kasayı alıp arkadaşlarınızdan birisine ya da arkadaşlarınızdan birisinin monitörünü size getirebilirseniz iyi olur, genelde TV lerde çok yapar bu problemi.
yani sıcaklık,hızaşırtma, yetersiz ekran kaynağı yada psu gibi sebeler olamazmı. format atsam virüs kaynaklı olabilir mi?
430 W PSU var diyorsun, bundan olmayacağı kesin, sıcaklıktan olsa PC kilitlenir vs. overclockta aynı şekilde mavi ekran falan verir, bence sorun TV
Calismaya nasil devam ediyor... test edelim makinen calismaya devam ediyor mu diye... winamp ac ve oylece birak. erkan gri oldugunda hala caliyor olacak mi? yoksa kilitlenecek mi?
bilgisayar çalışıyor derken, yani fan sesi geliyor. ondan dolayı çalışıyor dedim. winamp değil ama wmp açık olduğunda ses gelmemişti. ama ne zaman gider ekran bilmiyorum. bazen hiç gitmiyor. çok kasmama rağmen oyunlarda falan gitmiyor. genellikle bilgisayarı ilk açtığımda oluyor. üst üste 3-4 kez.
o zaman makineni kapat. dinlendir dedigim gibi dene. yani calisan program olsun ses cikarsin gri ekranda da ses verirse monitorunde sorunlu olabilir. ama ses kilitlenir yada ses kesilirse anakartindaki ocleri kapatman gerekecektir.
dostum kapandığında birsürü program çalışıyo yani pc den kesin bir sesler geliyo ya video ya müzik ama birden kesliyo. birde şimdi birşey oldu 2 çekirdekti 4 yaptım şimdi 3 olmuş
Stabilite saglayamiyorsun. azicik voltaj ver
o.c yi ben yapmadım zaten turbo evo dan yaptım. extreme dedim 3664 de sabiteldi. diğer ayarlarını ona göre kendisi ayarlıyo program. voltajını falan artırmıştı. daha önce açılan çekirdeğin kapanması gibi durum ben hiç duymadım. şimdi voltajı biraz artırsam geri 4 çekirdek olcak mı?
stabiliteyi saglayamadigi icin 4. cekirdek kapandi buyuk ihtimal veya 4. cekirdek iyi durumda degil
çekirdekte sorun olsa en başta hata vermezmi?daha önce prime 95 gibi testlere soktum bir sorun vermemişti. 1 aya yakın bu şekilde kullandım.yani dediğim gibi voltaj ayarını program kendi otomatik yaptığı için karıştırmak istemem. zaten karıştırdıkça bişeyler bozuluyo. x3 kalsın yoksa o da gidecek gibi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme