Şimdi Ara

Pc Çalışıyor, Monitorde Görüntü Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herşey bugün okuldan geldikten sonra oldu. Sabah pc den muzik dinledikten sonra pc yi kapatıp okula gitmiştim geldiğimde kasa çalışıyor fakat monitorde görünü yok. Ayrıca klavyeden sadece flock tuşunun ışığına bastığımda yanıyor. Digerleri, numlock ışığı falan yanmıyor bile. Mouse ışıgı da yok. İşlemci fanı ve diğer fanlar çalışıyor. Dvd romun ışığı yanıyor ve anakart ışığıda yanıor.IDE kablosunda sorun olmadığını düşünüyorum, çünkü Harddiskin kablosunu dvd roma taktığımda dvd rom çalışıyor. Önceden pc acılırken kasadan bir dıt sesi gelirdi ve acılırdı. şimdi o seste gelmiyor. pc yi acıp içini temizledim. herşeyi yeniden taktım fakat yine aynı. Yardımcı olur musunuz şimdiden herkese teşekkür ederim.

Sistemim: Anakart asus p5pl2, işlemci pentium 4 çift çekirdek, ekran kartım nvidia 6200 gt, harddisk samsung

Harddisk veya anakar bordunda mı bi sorun vardır acaba bir sorumda termal macundan olabilir mi. ben bi kaç kez işlemci fanını söküp temizlemiştim.

• sorun bağlantılarda olabilir.
    kasnın arka kısmındaki girişleri kontrol et.
  • ark kısımdaki girişleri defalarca söküp taktım. ayrıca usb girişli mouse ile denedim hiç bir değişiklik yok
  • monitörün üzerindeki ayarlarlardan oynayınca değişme oluyor mu?
    ekranın karartma ayarları 0kende görüntü olmaz.
  • hiçbişey olmuyor monitorde siyah bir ekran var. bios pilini de değiştirdim. ama yine aynı. ( monitorum beko flat )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ EFSANE -- 1 Ocak 2009; 10:35:52 >
  • anakartında arıza olmuş olabilir,
  • Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim.
    sorun Ramden kaynaklanıyormuş. Ram gitmiş. Yeni ram taktım sorun çözüldü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arızalı bellekte hiç ses vermedi mi bip tarzında?
  • Bende 2 tane 512 lik ram vardı. biri bozulmuş uzay montaj yapmaya üşendim ramlerden olabileceği hiç aklıma gelmemişti.

sonra başka bi tane 512 lik ram buldum taktım çalıştı. bendekileri kontrol ettim birisi çalıştı.

bib sesini ikisinide çıkartınca veriyordu.
  • Arkadaşlar ben yeni bir bilgisayar aldım. Günde 2-4 sefer oluyor bu anlatacağım olay. Oyun serverlarına girerken, oyun menulerinde, bazen (seyrek) masaüstünde, bir anda bilgisayar ile ilgili tüm cihazlar çalışmayı durduruyor. Kasa çalışıyor. Ama ekrana görüntü, fareye güç vb. gelmiyor. Ne yapmalıyım bu sorunu çözebilmek için ?

Sistem Özellikleri :

-Intel i7 2.8

-P55-UD3R

-ATI HD5870

-720 Watt gigabyte güç kaynağı

Bunlar yeterli sanıyorum. Şimdiden teşekkürler.
  • EFSANE BÜYÜK İHTİMALLE ANAKARTTIN CHİPSETTİ ARIZALANMIŞTIR.
    CHİPSETTE SORUN OLDUĞU ZAMAN ANAKART START İŞLEMİ YAPMAZ HİÇBİR İŞLEM DAHİ YAPMAZ . BİLGİSAYARINIZ DA STATİK ELEKRİK OLUŞMUŞDA OLABİLİR BİLGİSAYARIN ELEKTRİĞİNİ TAMAMEN KESİN VE ANAKARTTIN ÜZERİNDE BULUNAN BİOS PİL İNİ ÇIKARTTIN 5 DK BEKLE PİL İ YERİNE TAK VE BİLGİSAYARI ÇALIŞTIR DÜZELMEZSE CHİPSETİNİZ ARIZALANMIŞTIR
  • BORNOZCU BÜYÜK İHTİMALLE ANAKARTINIZ İŞLEMCİ ÖZELLİĞİNE GÖRE DÜŞÜKTÜR.O SORUN GENELDE GİGABYTE ANAKARTLAR DA OLUYOR.SENİN ANAKARTIN ÜZERİNDE 5 ADET IŞIK OLMASI LAZIM O IŞIKLARDA 1 TANE Sİ YANIYORSA SORUN YOKTUR.EĞER BİRDEN FAZLA YANIYORSA ANAKARTI ALDIĞIN YERE GÖTÜR DEĞİŞİM YAPSINLAR
  • ben pc'ye görüntü gelmiyo ne den acaba ..Ram ları takdım çalışoy ..Hardiski takdım çalışıyo..Power takdım çalışıyo(BAŞKA PC'DE DENEDİM) ..Ama Görüntü gelmiyo..Acil
  • bende de aynı sorun var dün bilgisayarcıya götürdüm anakart yanmış 50tl ye yapacakmış 2gün sonra olur dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.