Bir kaç gün önce eski olan sistemimde revizyona gittim.Sistemi topladığımda her şey normal gibi görünüyordu ama her açıp kapattığımda açılma süresi uzamaya başladı..Start yapıyorum,tık yok.Sonra 1,2 yada 3 dakika sonra kendisi açılıyor.. Konu hakkında yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden tşk ederim.. Sistem bileşenleri: -Asus K8N Ai serisi Anakart -AMD Athlon 64 Processor 3200+ işlemci -NVİDİA GeForce FX 5500 256Mb/128Bit -2X512 Mb Ram -350 Wat Kasa -Creative Live 7.1 Ses kartı
Windows açık iken Başlattan calıştıra aç, msconfig yaz. Açılan pencerede başlatma sekmesine gelip gereksiz şeyleri kapatıp sistemi yeniden başlatip denednmi
Dediğiniz gibi hiç denemedim..Zaten dediğin gibi pencere açtım ama çokda fazla derin konular kakkında deneyimli değilim,o yüzden açılan penceredeki terimlerin çoğu yabancu geldi bana.Yanlış bir şey yaparım diye korktum.. Bu sabah yine PC'yi START ettim,hiç hareket yok.2-3 Dk bekledim yine tık yok..Çıktım gittim odadan,8-10 dk sonra döndüğümde kendisi açılmıştı.. Bilemiyorum üstadım neden böyle oldu..Beni aşan bir konu..O yüzden uzman arkadaşların çözümlerini beklemekten başka yapacak bir şeyim yok.. Başka öneri ve çözümleriniz varsa lütfen yazın.. Tşk ederim..
arkadaşın yaşadığı sorunu bende yaşıyorum core i5 casper 640 gb hdd 8gb ddr3 ram var windows 7 home premium yüklü pc 1 aylık henüz dediklerinizi yaptım msconfig sadece sistem dosyaları açık görünüyor, daha başka ne yapabilirim? teşekkürler
o listede yazan şeylerin resimini görebilirmiyim
CCleaner kullanın.
Zaten CCleaner kullanıyorum ve CCleaner programına iş düşecek kadar PC yi kullanmadım bile..Bundan önce yine aynı kasada(350Watt) Asus A7V880 Anakart üzerinde AMD Sempron 2600 işlemci,Samsung 80Gb HDD,NVidia FX5200 AGP8X 128Mb Ekran kartı,3x250Mb Ram,SkyStar2 Tv Kartı vardı ve bu sistemi 10 sene boyunca ırgat gibi kullandım..Torrentten download yaparken bir yandanda Cryptload çalışıyordu..Üstelik 200 Gb bir HDD daha taktım ve yıllarca sekte vermeden kullandım..Oldukça serii ve sorunsuz hizmet verdi..Sistemi bir parça yükseltmek istedim ama kurulum ve formatla beraber sıkıntılar başladı..Başka forumlarada bu sorunu yazdım ama daha Donanımsal yada yazılımsal mı olduğuyla ilgilidir diyen bir arkadaş bile çıkmadı..Burada çözüm bulamazsam son çare PC'yi arıza servisine götürmekten başka yapacak bir şey yok..