Şimdi Ara

Pc de kasılma ve kilitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok ilginç bir problem yaşıyorum, yaklaşık 2 aydır filan da çözemedim. Sizden de fikir almak istiyorum.

Windows Vista kullanıyorum, bilgisayar çalışırken bir ara duruyor. Kısıtlı şekilde işlem yapabiliyorsunuz, pencereleri minimize etmek, restore etmek gibi ama programlar içinde bir şey yapamıyorsunuz, yanıt vermemeye başlıyor. 1-2 dakika sonra sistem tekrar çalışmaya başlıyor, bazen de hiç çalışmıyor. Restart ediyorsunuz, bu sefer windows da açılmıyor. Kapatıp 5-10 dakika kadar bekliyorsunuz, sonra her şey normal.

Güç kaynağını değiştirdim, anakartı değiştirdim, harddiskleri değiştirdim, RAM'leri komple tessten geçirdim, 3 farklı windows kurdum, bana mısın demedi..
    Var mıdır başına bu şekilde bir olay gelen, ya da fikri olan?
    Artık klavyenin kısa devre yaptığını filan bile düşünmeye başladım...

Sistem aşağıdaki gibidir...

Intel Core2Duo E6300
    Önceki anakart MSI P965 Neo, Şimdiki Asus P5Q
    3 GB Kingston 667 MHz Ram
    Sapphire X1950 Pro Ekran Kartı
    1 x 320 GB, 2 x 200 GB, 1 x 750 GB Seagate. (Şu anda 2 x 200'lük takılı değil)
    CoolerMaster Kasa, 480 Watt PSU
    Vs..

Cevap verebilen herkese teşekkürler..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• virus programı veya windows vista update yapmaya çalışıyordur. ya da başka kurulu programlar var ise bunlar internet bağlantısı arayışında olabilir. bazı şeyleri, güvenlik duvarı ile bloke etmek işine yarayabilir.
    windows' un legal mi?
  • Alışkanlığımdır, hiç windows update yapmam.. :)

Ama bu durumda hem update'li, hem update'siz şekilde denedim, bir şey değişmedi. Yani update'lerle alakası yok..

Virüs programı ya da firewall'da kullanmıyorum. Ama virüs gibi bir şeyin yol açmadığından eminim.

Interneti kullanan sadece Firefox, MSN, Emule ve Flashget var. Onun dışında hiç bir programın internete çıkışına izin vermiyorum.
  • RAM ve Ekran kartınızı tekrar test edin. İnternetten herhangi bir HDD aracı indirip disklerinizin sağlık durumuna bakın.
  • Sevgili XFREESTYLER;

En kasıntı oyun esnasında bile en ufak bir takılma bile yok, o yüzden ekran kartına hiç ihtimal vermedim.

HDD'leri kontrol et demişsiniz ama, sıfır HDD ile de aynı problem verdi...

Farkındayım biraz zor bi problem oldu bu..
  • Yeni HDD tek başınamıydı?
    Donanım parçalarını minimuma indir ve test edin. Klavye veya mouse sorun olabilir bir ihtimal. Ama eğer sorun sırasında ikisi de kullanılabiliyorsa sorun onlarda olmamalı.. Hemen hemen herşeyi değiştirmişsiniz. Sorun hala devam ediyorsa kalan parçalardan olmalı. Sistemin yeterince iyi soğutulduğuna emin ol. İşlemci, ekran kartı ve HDD'lerin ısılarını elle kontrol edin.
  • sorun ramlerden olabilir. bendede kitlenme ve donmalar oluyordu. 2X2 gb ocz ram kitinin bir tanesini çıkarttım ve 2 gb olarak kullanıyorum. bir tanesini deneyerek buldum. cod 4 oynarken birinde 1 saate yakın hiçbir kitlenme olmadı. fakat diğerini taktığımda yarım saat sonra bir donma oldu ve reset atmak zorunda kaldım. ondan olabilir seninde sorunun. ve bunu yazmışkende sorıyım. acaba bu ikinci bozuk die tahmin ettiğim rami düzeltebilirmiyim. tek çare değiştirmekmi acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.