Şimdi Ara

PC Donanım Güncellememde Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaş konuyu uzatmıcam. Eski bir pcim var. Parçaları tek tek altta yazıcam içinde ne var ne yok. Şikayetim adana sıcaklarında kasa yetmiyor öyle oyun oynayan biride değilim oynadığım oyun bi raid shadow yada valorant ondada bazen aşırı ısınıp kapanıyor kendisi. Yapmak istediğim bir pc toplamak parçalar sıfır ikinci el olabilir ama düzgün bir intel sistem dizmek istiyorum. Oynadığım öyle bir oyun yok genel olarak oynatırsa gta 5 i lol cs go valorant tarzı kardeşimin oynadığı oyunları oynatsa yeter. Bütçe konusu minimal le orta yani 3-4 aşmıcak benim eski parçalarında şuanki değerleri ne ede bilmiyorum onları veripte üstüne koyabilirsek oda olur. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Benim pcdeki parçalarım.

İşlemci- Amd Fx 8350 X8 4.0 Ghz 16Mb Am3+

Anakart- ASUS M5A97 EVO R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart

Ramler- CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 Kırmızı Soğutuculu Ram

Ekran Kartı- Sapphire Radeon RX 550 2GB 64Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı 11268-21-20G

SSD- Kingston 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB)

HDD-Seagate 2.5" 1 TB Mobile HDD ST1000LM035 SATA 3.0 5400 RPM Hard Disk (Laptop hdd si öyle taktım kullanıyorum)

PSU- Xigmatek Xcp-A600 X-Calibre 600W 80+ PSU

İşlemci soğutucusu- COOLER MASTER HYPER 103

Kasa- Zalman Z5 Plus (Bunu değiştiricem kapakları kırık toz alıyor)

• Sorunsuz, stabil ve serin çalışan sistem istiyorsan sistemi gerçek anlamda komple yenilemen gerekiyor kardeşim.. kasa, PSU, hard disk, SSD vs. hepsi yani.. bunun için de 3000 lira bütçe çok çok az.. sadece yeni işlemci ve anakarta vereceğin para neredeyse 3000 lira olacaktır zaten..

İşlemci: https://www.hepsiburada.com/intel-core-i5-10400f-2-90ghz-lga1200-12mb-cache-islemci-p-HBV00000WIZ2C

Anakart: https://www.hepsiburada.com/asus-prime-b560-plus-b560-4600mhz-ddr4-lga1200-atx-anakart-p-HBCV000002KHRO

İkinci El:

İşlemci: https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-intel-10400f-908184519/detay

Anakart: https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-msi-z590-a-pro-918834151/detay

• e.kartını değiştirmediğin sürece sistemi değiştirmenin bir önemi olmayacaktır.

e.kartlarınında fiyatları malum.

• Angelmax kullanıcısına yanıt

teşekkürler işlemci bunda karar kıldım anakart ve ram bide boş bir kasa bakıcam psu yeter diye düşünüyorum.

• forvet09 kullanıcısına yanıt

haklısın ama amacım üst seviye oyun oynamak değil elimdeki mevcut ekran kartım şuan bana göre iyi benim amacım stabil daha az ısınınan bir kapanıp durmayan bir pc

• PC bakımı gerekebilir. İşlemci macunu kurumuş, kasada yeterli hava akışı olmadığı için ısınmaya neden olabilir.
    İlla değişeceğim dersen 10400f iyi seçenek olur.
    Önü komple ızgara kasa, mesh panel mi ne diyorlar. Ondan bakabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt

macununu ve temizliğini yaptığım halde yetersiz hani yük altına girince dayanmıyor adana zaten ayrı bir sıcak amd işlemci ayrı bir ısınıyor. Kasayıda işlemci anakart ramde mecbur zaten değişicek hepsi birbirine bağlı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Angelmax @forvet09

intel i5 10400

asus prime b560m-a anakart

16 gb ram markalarını bilmiyorum.

thermaltake kasa 650w 80 plus güç kaynağı

xpg 512 gb m.2 ssd 3500mb/2400mb yazma bu parçaların üstüne benim ekran kartını ve işlemci soğutucusunu takarsam eskisinden daha serin stabil ve daha performanslı bir kasa elde etmiş olur muyum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 4everamazan

@Angelmax @forvet09

intel i5 10400

asus prime b560m-a anakart

16 gb ram markalarını bilmiyorum.

thermaltake kasa 650w 80 plus güç kaynağı

xpg 512 gb m.2 ssd 3500mb/2400mb yazma bu parçaların üstüne benim ekran kartını ve işlemci soğutucusunu takarsam eskisinden daha serin stabil ve daha performanslı bir kasa elde etmiş olur muyum ?

Kasa ve PSU tam detayı lazım bu soruyu cevaplamak için.. ayrıca işlemciye hem soğutma hem sessizlik için uygun fiyatlı harici bir işlemci soğutma da alabilirsin.. ama bu parçalarla evet, kesinlikle eskisinden daha stabil ve performanslı bir sistemin olacaktır.. orası kesin kardeşim..

• Angelmax kullanıcısına yanıt

COOLER MASTER HYPER 103 var bende şuan ki kasamda mevcut yenisine de taksam olur heralde dimi

• quote:

Orijinalden alıntı: 4everamazan

COOLER MASTER HYPER 103 var bende şuan ki kasamda mevcut yenisine de taksam olur heralde dimi

Maalesef olmaz kardeşim.. çünkü en basit deyimiyle uyumlu değil ve çok eski bir ürün.. yeterli soğutma gücüne de sahip değil zaten.. daha güncel, uyumlu ve kaliteli bir şey lazım sana..

Soğutucu: https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/dark-freezer-x128-2x12cm-frgb-led-li-intel-amd-uyumlu-4pin-pwm-fanli-4x-isi-borusu-direkt-kontak-islemci-sogutucu-dkccx128.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.