Şimdi Ara

pc ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun bir süredir kullandığım RADEON X800 GTO ekran kartımda 1-2 hafta önce sorunlar baş göstermeye başladı..oyun oynarken oyunda bir anda ekran donup VPU recover hatası vermeye,donmaya v.s başladı..oyun harici bir sorun yoktu..

ilk aklıma gelen sıcaklık değerlerine bakmak oldu gerçekten çok yüksekti boşta 70 olan sıcaklık oyuna girdikten çok kısa bir süre sonra 90 lara vuruyordu ve kapanıyordu..neyse ekran kartını açıp iyice bir temizledim ikinci bir kasa fanı taktım sıcaklık bir anda 40 lara düştü ve ilk günde sorun yoktu oyun filan rahatlıkla oynayabildim ama 2.gün tekrar eski sorunlar baş göstermeye başladı bu sefer ekran tam göçtü, buğulu bir ekran hiç bişey görünmez oldu,mesela ekranın solu normal çalışırken ekranın sağ tarafı göçük vaziyette hiç bişey görünmüyor kare kare..

dün geceden beri böyleydi bugün epeyi uğraştım ekran kanrıtı söküp taktım ramlere filan tek tek baktım,güç kaynağını çıkarıp öyle denedim..(yeterli güç gitmeyincede VPU recover hatası veriyormuş araştırırken öğrendim.) hiç biri sounç vermedi..az önce tekrar bir pc yi açtım düzelmiş..

sizce sorun ne arkadaşlar ekran kartının miadımı dolmuş? bu sorunlara başka bir şey sebep olabilirmi?

bu arada diğer donanımlarıda yazayım..

anakart ASUS P5LD2
    cpu INTEL P4 3.0GHz
    kasa Aopen 400 watt

• yardım edebilecek yokmu yine başladı..alttaki ss de gördüğünüz gibi ekranın solu sorunsuz çalşırken ekranın sağı buğulu vaziyette hiçbişey görünmüyor..bu soruna virüs v.s zararlı bir yazılım sebep olurmu şimdi boşuna ekran kartı almayalım..

http://img141.imageshack.us/i/adszfi.png/
  • Driver ını güncelleştirmeyi denedinmi ?
  • evet denemediğim versiyon kalmadı değişen bişey yok..internette yazılanlara göre ATI nin crasytal yazılımı sorunluymuş onu kurmayıp sadece sürücüyü yükledim ama yine fayda etmedi..
  • ekran kartı ile ilgili olan tüm yazılımları kaldırıyorum artı aygıt yöneticisinden ekran kartını tamamen devreden çıkarıyorum ama yine değişen bişey olmuyor..

deneme için ekran kartını tamamen sökebilirim sanırım ASUS ana kartta dahili ekran kartı var dimi? ama bağlantıyı nasıl yapıcam şimdi anakart kutusuna baktımda bağlantı yapabileceğim araç yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arianal -- 30 Aralık 2009; 19:27:27 >
  • Eğer biraz bilgisayardan Sök Ekran kartını fanları tamamıtla sök (camsil-sıcak su gibi bir sıvıya Fanı at 10 sn boyunca içinde ovalayarak temizle sona bi sus tut bi güzelce saç kurutma

makinasıyla kurula hiç bir sorun olmuyor ben artık duşa girerken fanlarla giriyorum :) sonra O bakır soğutucuyuda bi güzelce yıka thermal macununu temizle ) sonra güzelce bir

Thermal macun al sürmesi ztn çocuk oyuncağı 1 gün kadar Thermal macunu buzlukta veya akşamdan balkona koy sabah çivi gibi olur:D sonra ekran kartını topla tak herşeyini

güzelce birde format at Enson Driver ı kur Java -Flash Player ı kur sorun kalkar (VPU recover hatası genelde sıcaktan kaynaklanır)vede Kasanı güzelce havalandırmaya çalış içerdeki sıcak hava döngüsünü hızlandır

Yardımcı olabildiysem teşekkür ederim sorun düzelince nasıl düzeltiğiniz le ilgili bi P.m atarsanız sevinirim Herkez birbirine yardımcı olmuş olsun:)

• kasanızın temizlik vakti gelmiştir aşırı kirlenmeden dolayı hava sirkülasyonu tam olarak sağlanamıyor olabilir,ama kesinkez önce bir Şu önce dediklerimi deneyin Fan sesleri ve ekran kartı ısısı düşecektir
  • bir sorum olacak ekran kartının markası asusmu eğer asus marka ise sorunçözümü farklı olabilir
  • ekran kartında soğutma problemi olabilir.
  • vpu recover hatası dediğin gibi güç yokken çıkan bi hata ise.. psu'un yetersiz geliyor olabilir.. kaç w lık psu kullanıyorsun.. bir de diğer sistem özelliklerini de yazarsan daha iyi olur..
  • Dostum Vpu Recover Hatasında Güç arkadaşımızın dediği gibi güç yetersizsede olur ama güç yetersiz olsaydı direk görüntü gelmezdi benim Asus x1650 aynı bu arkadaş gibi olmuştu garantiye göndermeden 1 gün Pc yi downloadda koymuştum Shared Ünitelerimi ne yanmış Ekran kartının Garantide Ücretsiz değiştirdiler garantisi varsa ve yoksa dediğimi uygula oda olmadı power değiştir (gerçi oda Psu yetmezse restlerdi sonra düzgün ekranla açılırdı)Asus un Programlarında Vpu Doctor mı ne vardı galiba onla bi dene Isıyı düşürür yanlız ekran kartının veriminide düşürür ben derim Söküp temizleyip 4ever macunlayıp koysun:)
  • şuan yeniden düzeldi şaka gibi kendi kendine gidip geliyor..sorun ya power supply den kaynaklanıyor yada ekran kartından başka aklıma başka bişey gelmiyor..sıcaklık değerleri çok normal..deneme imkanım olmadığı içinde bişey yapamıyorum ekran kartı siparişi vericem umarım sorun ekran kartındandır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arianal -- 31 Aralık 2009; 16:36:18 >
  • yani boşta herhangi bir sorun olmuyor diyebiliriz yanlız ne varki oyuna girince direk bu sorunlar başlıyor ya ekran kartı bozuk yada yeterli güç gitmiyor psu arızalı..

psu fiyatlarıda maşallah kasanın yarı fiyatında..aslında kasa kaliteli bir marka ve sistem bileşenlerine göre çok rahat kaldırması lazım ama arızalanmış olabilir..

AOPEN H600B-B28 ATX SİYAH KASA 400W
  • büyük ihtimalle ekran kartın arızalı arkadaşım ilk onu değiştirmeyi dene..bazen düzeliyor olması arızalı olmadığı anlamına gelmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.