Şimdi Ara

Pc iyi olmasına rağmen kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arkadaşlar pc'min özellikleri iyi olmasına rağmen genel olarak bir kasma var oyunlarda olsun açılışta olsun hafiften bir takılma yapıyor. sanki birşeyler engel oluyor ama bir türlü çözemedim. sizlerden yardım bekliyorum ilgilenenlar için şimdiden teşekkür ederim.

bilgisayarımın özellikler şöyle

Anakart:Asus p7h55-m usb3 2000mhz
    Ekran kartı:geforce nividia gts 450 1gb 128 bit
    İşlmci:İntel i5 650 3.2ghz
    Ram:team xtreem 2x2 gb ddr3 2000mhz dual kit
    PSU:High Power Element Bronze 600W 12cm Fanlı, 80Plus Bronze Power Supply
    Seagate 500GB 7200RPM 16MB Sata Sabit Disk ST9500420AS

monitörümde acer s232hlabid 23 2ms analog+dvi+hdmi full hd wide screen led monitör

arkadaşlar sorun nerede oldugunu bulamadım yardımlarınızı bekliyorum

• Virüs veya aşırı ısınma olabilir mi?
  • Merhaba,

Bu sorunun bir çok nedeni olabilir. İlk olarak RAM leri teker, teker denemenizi tavsiye ederim. Yada memtest programı ile RAM leri stabilite testine tabii tut.

Harddisk'i "Hd tune" adlı programla test et. Muhtemelen sıkıntı bunlardan dolayıdır.
  • Büyük ihtimalle sıkıntı Harddisktedir.
  • Ben dizüstü bilgisayarıma Server 2008 Standart x32 ve Vista x64 Ultimate kurarak karşılaştırma yaptım. Server 2008 işletim sistemi bilgisayardan anlamayan kullanıcılara göre değil ama Vista 64 bit işletim sisteminden 2 kat hızlı açılıyor. Performanslı bir işletim sistemi. Bilmiyorum belki de benim kurduğum vista da problem var. Ama server 2008 den çok memnun kaldım. PC uçuyor. Core 2 duo, 4gb ram.

Server 2008 kurun denemeyen varsa denesin. Memnun kalacağınıza eminim.

Pc yük altındayken HW monitör kur ss al buraya ekle bakalım bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 27 Kasım 2011; 13:27:28 >
  • arkadaşlar yapmadığım şey kalmadı ram leri memteste soktum sorun yok sonra tek tek denedim yine sorun yok başka bir ekran kartı taktım aynı sorun devam ediyor kendi ekran kartımı başka pc'ye taktığımda sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve son olarak pc'yi dağıttım yeniden toplayıp format attım. kullandığım işledim sistemi win7 64bit
    hd tune'yide kullandım sorun yok işlemci ekran kartı hdd sıcaklıkları normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travincal -- 27 Kasım 2011; 19:42:52 >
  • ????????????????????????????????????????????????????????????????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bak mesela benim işlemcim , anakartıma göre üstün geliyor ama dışardan bakınca hiç bir problem yok. İşlemcim 125w enerji isterken anakart işlemci için 95 ayırıyor. Ve bu bilgisayarda ağırlaşmalara kasmalara neden oluyor.Güç kaynağım da az olduğu için bilgisayar da kullanmadığım sürücüleri çıkartıp , bios ile işlemci hızımı yarı yarıya düşürüyorum ki anca kurtulabiliyorum bu sorundan.

Ama senin sistemin de böyle bir uyumsuzluk sorunu yok gibi gözüküyor hepsi birbirine uyumlu , güç kaynağın oldukça iyi sistemi sırtlayabilecek düzeyde. Ekran kartın başka bir sistemde sorun çıkartmıyorken kendi sistemin de başka bir ekran kartı yine sorun çıkartıyorsa sorunu burada aramak lazım.O/B vga ile çalıştırınca da bir problem yaratıyor mu.Yada ekran kartının driverları nı güncelledin mi. Diğer bir ihtimaller de yukarda da bir arkadaşın dediği gibi harddisk ve virüs olabilir.

• Ekran kartın 128 bit se normaldir, en az 256 bit gerekir. örneğin GTA 4 full kasmadan oynaman için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoneCracker271 -- 30 Kasım 2011; 19:31:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironic

Bak mesela benim işlemcim , anakartıma göre üstün geliyor ama dışardan bakınca hiç bir problem yok. İşlemcim 125w enerji isterken anakart işlemci için 95 ayırıyor. Ve bu bilgisayarda ağırlaşmalara kasmalara neden oluyor.Güç kaynağım da az olduğu için bilgisayar da kullanmadığım sürücüleri çıkartıp , bios ile işlemci hızımı yarı yarıya düşürüyorum ki anca kurtulabiliyorum bu sorundan.

Ama senin sistemin de böyle bir uyumsuzluk sorunu yok gibi gözüküyor hepsi birbirine uyumlu , güç kaynağın oldukça iyi sistemi sırtlayabilecek düzeyde. Ekran kartın başka bir sistemde sorun çıkartmıyorken kendi sistemin de başka bir ekran kartı yine sorun çıkartıyorsa sorunu burada aramak lazım.O/B vga ile çalıştırınca da bir problem yaratıyor mu.Yada ekran kartının driverları nı güncelledin mi. Diğer bir ihtimaller de yukarda da bir arkadaşın dediği gibi harddisk ve virüs olabilir.

öncelikle meraba abi sana pc üzerinde denediklerimi anlatayım

hdd yi değişik test programlardan geçirdim hata yok sıcaklık 25-35 arası
    iyi özellikli bir ekran kartı taktım yine aynı benim ekran kartımı başka bir pc de denedim çalışmada sorun yok anakart üzerinde O/B vga denedim yine aynı hafiften bir kasma var oyun oynarken ve pc normal kullanımda
    pc yi dağıttım yeniden topladım format attım win 7 64bit işletim sistemi kurdum sorun devam ediyor
    işlemciyi testlerden gecirdım bir sorun bulamadı

son olarak birşey eklemek istiyorum ram'lerim 2000 mhz ama biosta dikkatimi cekti 1333mhz, ram'in hızını 2000mhz ye cektigimde otomatik olarak cpu hızınıda arttırıyor ve cpu'yun üzerindeki soğutucu yetmiyor bir türlü sadece ram'i gercek hızına cekemedim. ram'lerimin bu şekilde calışmasıda etki edebilir mi ?

• Ekran kartların da yada girişlerinde herhangi bir problem yok belli ki. Hangi oyunları oynuyosun ve grafiklerini nasıl ayarlıyosun bilemiyorum.Bu bilgisayar işi bir garip mantıklı bir şekilde sorunu ararken hiç düşünmediğin saçma sapan mantıksız birşey yada unuttuğun birşey sorunun kaynağı olabiliyor.Eğer imkanın varsa bilgisayarında ki parçaları değiştirirek bir dene. Arkadaşın olabilir yada elinde olabilir.Mesela başka bir ram tak dene, olmadı başka bir hdd.Deneme yanılma yöntemiyle hem sorunun kaynağını bulmuş olursun hemde yeni birşey öğrenmiş olursun.

Cpu sıcaklığı ne durumda birde bunun etkisi çok fazla olabiliyor. Mesela bilgisayarı açıp direk oyuna girdin ve ilk başta herhangi bir kasma , donma yoksa fakat sonradan başlıyorsa ısınmadan kaynaklanabilir yada yazılımsal bir sorunda olabilir virüs gibi. Driverları güncelle birde.Ramler hakkında diyebileceğim tek şey anakartının i5 işlemci ile 1600mhz e kadar desteklediği tam emin değilim ama anladığım kadarını söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ironic

Ekran kartların da yada girişlerinde herhangi bir problem yok belli ki. Hangi oyunları oynuyosun ve grafiklerini nasıl ayarlıyosun bilemiyorum.Bu bilgisayar işi bir garip mantıklı bir şekilde sorunu ararken hiç düşünmediğin saçma sapan mantıksız birşey yada unuttuğun birşey sorunun kaynağı olabiliyor.Eğer imkanın varsa bilgisayarında ki parçaları değiştirirek bir dene. Arkadaşın olabilir yada elinde olabilir.Mesela başka bir ram tak dene, olmadı başka bir hdd.Deneme yanılma yöntemiyle hem sorunun kaynağını bulmuş olursun hemde yeni birşey öğrenmiş olursun.

Cpu sıcaklığı ne durumda birde bunun etkisi çok fazla olabiliyor. Mesela bilgisayarı açıp direk oyuna girdin ve ilk başta herhangi bir kasma , donma yoksa fakat sonradan başlıyorsa ısınmadan kaynaklanabilir yada yazılımsal bir sorunda olabilir virüs gibi. Driverları güncelle birde.Ramler hakkında diyebileceğim tek şey anakartının i5 işlemci ile 1600mhz e kadar desteklediği tam emin değilim ama anladığım kadarını söylüyorum.

cpu sıcaklığı normal yüksüz iken 25 il 35 arası ekran kartı şuan güncel 2 3 tane virüs programı ile taratma yaptım sorun yok. anakart çoğu ramı'i destekliyor *DDR3 1066MHz, DDR3 1333MHz, DDR3 1600MHz, DDR3 1800MHz, DDR3 1866MHz, DDR3 2000MHz, DDR3 2133MHz, DDR3 2200MHz * sorun daha açılırken başlıyor win 7 açılışta bir hareketli logosu vardır orda daha başlangıcta takılma oluyor. dediğin gibi abi artık deneme yanılma yöntemiyle bulmaya çalışıcam.

bu ram'lerimin kendi performansından düşük bir güçte çalışması sorun olabilirmi acaba yani gercek hızı 2000mhz iken şuan 1333mhz çalışıyor bu biosumun varsayılan ayarı dediğim gibi ramı yükselttiğimde otomatik olarak orantılı bir şekilde cpu da yükseltiyor.

ilgilendiğin için tşkler ;)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.