Şimdi Ara

PC KENDİ KENDİNE YENİDEN BAŞLIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: İntel Core Duo E8500 3.16 Ghz
    Ekran kartı:HD4850
    Ram: 2GB DDR2
    Power Supply:FSP 400watt
    Arkadaşlar benim sorunum pc kendi kendine reset atıyor.Bıosten cpu sıcaklığına baktım 60 derceye falan ulaşmış bununla alakalım olabilirmi.Ekran kartımda aşırı derecede ısınıyor.Eğer bununla alakalı ise soğutma sistemi olarak bana ne tavsiye edersiniz.

• 60 derece yüksek bir değer.. kasayı açıp elektrikli süpürge benzeri bir aletle temizleyin.. işlemci için termal macun uygulayın - macun yoksa işlemciyi hiç söymeden sadece fanı sökün ve temizleyin- ve sıcaklıkları kontrol edin..

hd4850 hangi firmanınkini kullanıyorsunuz? bende sapphire 4850 vapor-x var ve hiç ısınmıyor.. o da kirlenmiş olabilir..
  • Arkadaşlar aynı durum benim içinde geçerli.Makinam P4 3.0ghz bir işlemci var.İşlemci ısınıyor diye termal macun sürdüm.Makina açılıyor.Disk veya ram okuma kısmında makina kapanıyor.Kasadaki ramları-diski-cdroom çıkartım tekrar çalıştırdım.Gene aynı şekilde cihaz kapanıyo.Board üzerinde lamba yanıyo.İşlemci üzerindeki fanda çalışıyo.Sizce sorun neyden kaynaklanıyo olabilir.Benim aklıma power sup geliyo ama ondanda emin olamiyorum.
  • olabilir tabi.. yalnız işlemciyi tam oturmamış olabileceğiniz de akla geliyor .. kontrol edin..
  • ustalar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum işlemciyi defalarca kontrol ettim işlemcid oturma problemi falan yok ama termal macunu kurumuş ama oda sıcaklığı fazla etkilemez bildiğim kadarıyla 1-2 derece oynatır diye biliyorum ayrıca fandada bir sorun yok kasada 2 adet 70 lik fan var
    bana soğutma bloğu ve fan olarak tavsiye edeceğiniz bir sistem varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun55

ustalar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum işlemciyi defalarca kontrol ettim işlemcid oturma problemi falan yok ama termal macunu kurumuş ama oda sıcaklığı fazla etkilemez bildiğim kadarıyla 1-2 derece oynatır diye biliyorum ayrıca fandada bir sorun yok kasada 2 adet 70 lik fan var
    bana soğutma bloğu ve fan olarak tavsiye edeceğiniz bir sistem varmı

Hatanın Cpu iile alakası vardır muhtemelen

ama güç kaynağından olmaması lazım çünkü senin parçaların toplamı toplam 399 watt ediyor
  • Akşam cpuyu çıkartıp tekrar taktım ama sonuç aynı disk ve ramları okurken tekrar kapanıyo.Ramları çıkartıp oyle denedim gene aynı.Aklıma power sup tan başka birşey gelmiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: awallabilla

60 derece yüksek bir değer.. kasayı açıp elektrikli süpürge benzeri bir aletle temizleyin.. işlemci için termal macun uygulayın - macun yoksa işlemciyi hiç söymeden sadece fanı sökün ve temizleyin- ve sıcaklıkları kontrol edin..

hd4850 hangi firmanınkini kullanıyorsunuz? bende sapphire 4850 vapor-x var ve hiç ısınmıyor.. o da kirlenmiş olabilir..

sevgili awallabilla, Bende de benzer bi sorun var, boşta çalışırken işlemci sıcaklığı 45-50 derece, zorlayınca (cpu utilization %70-%100 arası) 60 derece üzerine çıkıyor 64 ü gördüm. sona yarım saniye kitlenme ve PSU dan gelen tıkırt sesiyle kapanış.

İşlemci p4 2,8 prescot intel sayfasında nominal sıcaklık değeri 69,1 derece gözüküyor.
    Power supply limitlerde kullanılan dandik 300 watt, -5 voltu -7,5 veriyor, 12 voltu 11,9 veriyor.
    işlemciyi 2. elden yeni aldım, eskisi celeron idi. limitlerde çalışan PSU ma 20 watt daha fazla güç biniyor şimdi.
    İşlemci soğutucusu celeron D 2,4 kutusundan çıkan orjinal intel soğutucu ve fanı.

Sorun işlemcide mi, işlemci fanında mı yoksa dandik PSU nun limitlerde kullanılmasında mı? Deneme yapmak istersem para harcamam gerekecek, önce hangisini deneyim.

Şimdiden teşekkür ederim.

• sevgili alirzabudak

öncelikle sistem bileşenlerinizi tam olarak bilmemiz gerekiyor en azından kabaca bir watt hesabı yapabilmemiz için.. isterseniz öncelikle psu watt hesabı yapan bir siteye girip bileşenlerinizi yazın.. tahmini bir değer çıkacaktır.. fikir vermesi açısından önemli..

http://educations.newegg.com/tool/psucalc/index.html
  • Ben sorunu çözdüm, şu anda çökmeden çalışıyor. ilgilenen herkese teşekkür ediyorum.
    şöyleki;

Akşam bilgisayarı söküp iyice temizledim, parçalar iyice oturttum.
    CPU termal macununu sildim ve sadece soğutucunun bakır kısmına incecik bi film halinde tekrar sürdüm,
    Anakart bios ta CPU sıcaklık koruma değerini 60 derecede 65 dereceye çıkardım.

%95-100 CPU kullanımında test ettim, sistemi iyice zorladım.
    Kasa açıkken maksimum 64 derece ve ortalama 60 dereceyi gördüm. (yüksüz 40-47 derece)
    Kasayı kapatıp bilgisayar masasına yerleştirince maksimum 67 ortalama 64 derece oldu. (yüksüz 45-51 derece)

Demek ki;
    1. termal macunu az sürdüm zannederken çok sürmüşüm,
    2. ana kasa fanı 1 adet 8 cm yetersiz, kasa içi yeterince soğumuyor, ilave 1 adet kasa fanı almam lazım.

PSU ya gelirsek;
    Bende p4 prescot 2,8e, 2 adet HDD, 1 adet CDRW, His radeon 9600xt ekran kartı, 2x256 MB elixir ram, wintv tv kartı var.
    PSU ever power 300 watt (1 adet +12 V 15 A; +3,3 ve +5 V toplamı 180 Watt)
    Sistem güç ihtiyacı;
    Newegg.com da 350 watt,
    eXtreme Power Calculator da 250 watt çıkıyor.
    http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

PSU fan havası baya sıcak çıkıyor. Kasa fanından çıkan hava da sıcak gibi geldi. Evin içerisi 28 derece kasa fanı havası da bundan 5-10 derece daha fazla gibi. Yakında PSU gümler diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alirzabudak -- 18 Aralık 2009; 8:30:02 >

• Bende akşam cpu yu çıkartıp. Bordu güzelcene temizledim. Cpu ya Termal macun sürüp borda taktım. Bilgisayar soruncuz açıldı. Yanlnız şimdide arada açılış ekranında kitlenmeler olmaya başladı. Tahminimce bu seferde ekran kartı ile ilgili bir sorun var çünkü ekran da goruntu düzgünken birden goruntu sapıtıyor. Neydi benim günahım. Param olsa yeni bir cihaz alıcam.....
  • Termal macun uygulaması ne az ne çok olmalıdır,iki şekilde de soğutma olumsuz etkilenir.Genel olarak tavsiyem CPU taban plakasının herhangi bir uç bölümüne iri bir prinç tanesinin pişmiş hali boyutunda sürerek kredi kartı benzeri bir aparatı spatula gibi kullanarak tek hamlede ince bir plaka biçiminde yaymaktır.Ancak sizinde belirttiğiniz gibi macunun kalitesinden sürülme yöntemindeki başarıya kadar bütün etkenler soğutma seviyenizi en fazla birkaç derece etkiler. Bu durumda kasa temizliğini de yaptığınızı düşünerek fan firar yönlerini kontrol etmenizi öneririm. Çoğu durumda hücum ve firar yönleri ters bağlanabiliyor ki asıl bu durumda soğutma değeriniz 10-15 dereceye yakın fark eder. Egzos fanınızın işlemcinizin üzerine doğru firar etmediğinden emin olun. PSU egsozunda sıcak hava olması normaldir hatta işlevini yerine getirdiğinin bir göstergesi denilebilir. Bütün girişimleriniz sonucunda sorunun CPU soğutucunuz olduğu kesinleşirse Sunbeam veya Zalman ürünlerini tavsiye edebilirim. Ben işlemcimde Sunbeam Tuniq Tower kullanıyorum gürültü seviyesi ve soğutma performansı ile uzun zamandır sorunsuz kullandığım ve tavsiye edebileceğim bir ürün.Kolay Gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.